Ο Ιππότης της Ασφάλτου (Knight Rider)

ambu_dare

RetroMasteR
Joined
19 Φεβ 2006
Μηνύματα
1.278
Αντιδράσεις
54
Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ

kittanim.gif





Ναι, νομίζω πως αυτή είναι μία από τις πιο αγαπημένες μας εκπομπές στην Ελληνική τηλεόραση. Ήταν στο πρώτο κρατικό κανάλι (ΕΡΤ) που έκανε την εμφάνιση του στα μέσα της δεκαετίας του 80 (εάν θυμάμαι καλά), το πρώτο επεισόδιο μίας σειράς που θα αποκτούσε φανατικό κοινό στην νεολαία. Σε ασπρόμαυρο ακόμα φόντο, τόσο για μένα όσο υποθέτω για όλους εκείνη την εποχή, μία σειρά την οποία στην οποία αναφερόμαστε με νοσταλγία ακόμα και σήμερα. Ήταν ο Ιππότης της Ασφάλτου, ή αλλιώς Knight Rider. Ήταν από τις αγαπημένες μας συνήθειες να συζητάμε στο δημοτικό το επόμενο πρωινό τις περιπέτειες και τα κατορθώματα των πρωταγωνιστών, και τι ιδιαίτεροι πρωταγωνιστές που ήταν αυτοί.

knightlogo.png



Ένας αστυνομικός των μυστικών υπηρεσιών ονόματι Michael Long, πέφτει θύμα πυροβολισμού στο κεφάλι σε μία από τις αποστολές του. Ετοιμοθάνατος και παραμορφωμένος καθώς ήταν, θεωρήθηκε ο ιδανικός υποψήφιος για ένα νέο μυστικό πρόγραμμα αντιμετώπισης του εγκλήματος ενός πολυεκατομμυριούχου μεγιστάνα με απίστευτες δυνατότητες τόσο από τεχνολογικής άποψης, όσο και σε διασυνδέσεις με τις κρατικές υπηρεσίες. Η οργάνωση αυτή του πολυεκατομμυριούχου Wilton Knight φέρει το όνομα Foundation for Law and Government (FLAG), κράτησε στην ζωή τον αστυνομικό, δίνοντας του καινούργιο πρόσωπο και μία καινούργια ταυτότητα. Έτσι ο Michael Long πέθανε σε ένα κρεβάτι κάποιου νοσοκομείου, ενώ την ίδια ώρα σε μία ιδιωτική κλινική γεννιόταν ο Michael Knight.

Η δουλειά που καλείται να κάνει o Michael Knight δεν διαφέρει πολύ από αυτή που έκανε παλιά, σίγουρα όμως διαφέρουν τα μέσα του. Ο Wilton Knigth με την οικονομική επιφάνεια και τις διασυνδέσεις που είχε, απέκτησε την τεχνολογία και τεχνογνωσία αυτή που θα του επέτρεπε να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό "συνάδελφο" για τον Michael Knight τον KITT (Knight Industries Two Thousand). Ο ΚΙΤΤ είναι ένα αυτοκίνητο ή μάλλον καλύτερα ένα ξεχωριστό τεχνολογικό επίτευγμα βασισμένο στην μοναδική για την εποχή της Pontiac Trans Am. Το πρώτο που καταλαβαίνει ο Michael σε αυτό είναι ότι μιλάει... ένα αυτοκίνητο που μιλάει; Ναι, έχει και πολλές δυνατότητες, από το να πετάει λάδια, να εκτοξεύει πυραύλους κλπ μέχρι το να οδηγεί αυτόματα τον εαυτό του, να πηγαίνει με απίστευτα μεγάλη ταχύτητα (300mph) αλλά και το αγαπημένο μας: να κάνει μεγάλα άλματα επάνω από οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο εμπόδιο χωρίς απαραίτητα να έχει κάποια ράμπα, το turbo boost!!! Αλλά το καλύτερο από όλα ήταν το ότι δεν ήταν μία απλή ομιλούσα μηχανή με πολλές δυνατότητες, αλλά το ότι είχε την δικιά του προσωπικότητα, μία μηχανή που εκτός από το να υπολογίζει και να αναλύει πράγματα και καταστάσεις, μπορεί παράλληλα να σκέφτεται, να κουβεντιάζει, να αντιδράει και όλα αυτά που ονομάζουν οι επιστήμονες ως τεχνητή νοημοσύνη. Φυσικά είχε τις κλασικές εντολές που περιλάμβαναν τόσο το να ενδιαφέρεται και να προστατεύει τον συνεργάτη του όσο και το να μην παίρνει ανθρώπινες ζωές.

Το σόκ ήταν μεγάλο για τον Michael, που αρχικά ήταν δύστροπος και κάπως συγκρατημένος, αλλά σύντομα αναπτύχθηκε μία φιλία ανάμεσα στους δύο εκπρόσωπους του νόμου, που θα μπορούσε να πει κανείς ότι πλέον αντιδρούσαν και συμπεριφερόντουσαν σαν ένα μυαλό. Στο έργο τους θα είχαν και βοηθούς, όπως τον Devon Miles αρχηγό και συντονιστή της νέας υπηρεσίας και τις Bonnie Barstow και April Curtis δύο υπέροχες θηλυκές παρουσίες που εκτελούσαν μοναδικά τα χρέη του μηχανικού αυτοκινήτων και φρόντιζαν τον ΚΙΤΤ με τις επιστημονικές τους γνώσεις. Αργότερα προστέθηκε και ένας ακόμα συνεργάτης στο πλευρό του Michael Knight o Reginald Cornelius III (RC3). Οι περιπέτειες πολλές και διαδεχόντουσαν η μία την άλλη σαν βροχή, όμως σίγουρα μυθικά ήταν τα επεισόδια με τις επικές μάχες ανάμεσα στον ΚΙΤΤ και τους μηχανοκίνητους αντιπάλους του: τον Goliath αλλά και φυσικά τον KARR (Knight Automated Roving Robot).

Χαρακτηριστικό πάντως της παράνοιας που προκάλεσε την εποχή που προβαλλόταν ήταν η μανία σε πολλούς να προσθέσουν στο αυτοκίνητο τους το χαρακτηριστικό κόκκινο φως και είχε μπροστά του ο ΚΙΤΤ, μέχρι και στα ποδήλατα μας προσπαθούσαμε να το βάλουμε ενώ σίγουρα όλοι μας κάναμε τουλάχιστον μία φορά τον χαρακτηριστικό ήχο που έβγαζε το φως (χουχουουου). Το φως αυτό θυμίζει σε πολλούς την προγενέστερη (επίσης αγαπημένη) σειρά με τίτλο Battlestar Galactica και τους cylons που το πρωτοεμφάνισαν 4 χρόνια νωρίτερα, ως ένδειξη ύπαρξης τεχνητής νοημοσύνης στα μηχανήματα που υπάρχει. Η σειρά κράτησε συνολικά τέσσερις σεζόν με 90 επεισόδια, δεν είμαι σίγουρος εάν προβλήθηκαν όλα στην Ελλάδα. Η αναβίωση της σειράς έγινε αρχικά το 1991 με μία ταινία σε απευθείας συνέχεια της υπόθεσης, υπό τον τίτλο Knight Rider 2000. Το 1997 προβλήθηκε και μία σειρά που πάτησε στην ίδια ιδέα με τίτλο Team Knight Rider (απλά συμπαθητική) με μία ομάδα πέντε ανθρώπων (3 άνδρες και 2 γυναίκες) με αντίστοιχων δυνατοτήτων αυτοκίνητα και μηχανές, η οποία όμως κράτησε μία σεζόν των 22 επεισοδίων. Το ενδιαφέρον γύρω από τον Ιππότη της Ασφάλτου, επανέρχεται ξανά εν έτη 2008 με την ομώνυμη ταινία πιλότο την οποία ακολούθησε και η νέα σειρά.

GOLIATH

goliath01.jpg
karr07.jpg
KARR



Πρωταγωνιστές ήταν στους κεντρικούς ρόλους:

michaelknight.jpg


Ο άγνωστος μέχρι τότε τραγουδιστής κυρίως και μετέπειτα ηθοποιός David Hasselhoff στον ρόλο του Michael Knight (αλλά και του κακού Garthe Knight) που ήταν και αυτός που τον ανέδειξε και τον καθιέρωσε ως ηθοποιός (μαζί με το baywatch)

kittdashboardr.jpg


O William Daniels ο οποίος δεν εμφανίστηκε ποτέ αλλά ήταν η φωνή πίσω από το ταμπλό και φυσικά η ψυχή του ΚΙΤΤ.

devonmilesw.jpg


Ο Edward Mulhare είχε τον ρόλο του Devon Miles, υπεύθυνου και συντονιστή της υπηρεσίας FLAG, που ενημέρωνε τον Michael για την αποστολή του και κινούσε τα νήματα σε υπηρεσίες όποτε ήταν απαραίτητο. Ο ενδιάμεσος του μεγιστάνα Wilton Knight.

bonniex.jpg


H μοναδική Patricia McPherson είχε τον ρόλο της Bonnie Barstow, επιστήμονα και μηχανικού για τις όποιες ανάγκες επισκευών, ρυθμίσεων και αναβαθμίσεων εμφανιζόντουσαν στον ΚΙΤΤ. Φυσικά με τον καιρό ανέπτυξε και μία ρομαντική επαφή με τον Michael Knight η οποία δεν εκδηλώθηκε από όσο θυμάμαι ποτέ (ως συνήθως)

aprilcurtis.jpg


Η Rebecca Holden έπαιξε τον ρόλο της April Curtis μόνο για την 2η σεζόν, ως αντικαταστάτης της Bonnie, αλλά μετά από τις αντιδράσεις του τηλεοπτικού κοινού, δεν συνέχισε στην τρίτη στην οποία επανήλθε η Patricia McPherson.

rc3ddx.jpg


O Peter Parros εμφανίστηκε στην τελευταία σεζόν ως Reginald Cornelius III (RC3) ως νέος σύντροφος και συνεργάτης των Michael Knight και KITT.

ΤΙΤΛΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΛΗΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ



[ame=http://www.youtube.com/watch?v=dmmZ2WE0UKM]YouTube - Knight Rider ~ Original Series ~ Intro And Ending (HQ)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
πολυ καλη σειρα για την εποχη ...θυμαμαι το κυνηγητο απο την μανα μου για να διαβασω την ωρα που θα ειχε κιττ!!!!!οσο για τους φιλους μου θεμα συζητησης καθε επεισοδιο την επομενη μερα ..

την αγωνια με τον Γολιαθ την θυμαστε μετα την συγκρουση με τον κιττ?ολη η γειτονια τα ειχε παιξει..αλλα ολα πηγαν καλα!!!
 
Και μια φωτο απο τον William Daniels, to 1987.

[edit[ Dead pic [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν είναι τρομερό το πόσο μας συνάρπαζαν τότε οι σειρές αυτές ενώ πλέον δυσκολευόμαστε να τις παρακολουθήσουμε πάνω από το 5λεπτο;

Εγώ πιστεύω ότι απλά απομυθοποιήθηκαν τόσο οι υπολογιστές όσο και τα αυτοκίνητα πλέον κάτι που αυτόματα αναιρεί τον wow factor που προκαλούσε η σειρά στα 80'ς!

Δεν υποτιμώ την σειρά που μεγάλωσα μαζί της αλλά απλά 25 σχεδόν χρόνια μετά οι απαιτήσεις μας αλλάζουν! Αυτό που σίγουρα μένει είναι η γλυκιά νοσταλγία βλέποντας το review του φίλου μας!
 
Ίσως να έχεις δίκιο, αφού τη σειρά δεν την έχω ξαναδεί από τότε. Η μουσική ακόμα όμως με "πωρώνει"! :D
 
Ναι η μουσική είναι χαρακτηριστική! Δεν ξέρω γιατί αλλά τότε οι μουσικές που συνόδευαν ταινίες, σειρές, εκπομπές, παιχνίδια υπολογιστή σου έμεναν και πολλές φορές ...σφύριζες ή μουρμούριζες τον ρυθμό τους! Πλέον δεν ισχύει κάτι τέτοιο!
 
Άκρως πορωτική και περιπετειώδης σειρά!

Εύγε ambu για την παρουσίαση! :thumbup:

Τρελλές αναμνήσεις από τη σειρά και το soundtrack!!!

Δείτε και αυτό:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=2ot_katYYiU]YouTube - Looking For Freedom - David Hasselhoff
 
Έλειπε μια παρουσίαση αυτής της θρυλικής σειράς από το GRM !

Εύγε Νεκτάριε ! :thumbup: :thumbup:
 
παντως εγω που αρχισα να την βλεπω παλι την βλεπω ανετα ...

αληθεια εχω διαβασει σε μερικα forums για battlestar galactika οτι ο κιττ ειναι cylon!!!
 
Άψογη η ποιότητα των βίντεο. Είμαι σίγουρος οτι έχουν κυκλοφορήεσι σε ντιβιντί αλλά φυσικά στην Αμερική και φυσικά χωρίς υπότιτλους. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Αχ πάλι θα ψάχνω τα τόρεντς. :(
 
Βασικά το κινούμενο κόκκινο φως που υπάρχει σε μηχανές και υποδηλώνει την ύπαρξη τεχνητής νοημοσύνης, πρωτοκαθιερώθηκε από το Battlestar Galactica εν έτη 1978 (μία τετραετία πριν τον Ιππότη της ασφάλτου - 1982). Είναι σαφής η ομοιότητα και τα μηνύματα που θέλουν να περάσουν για το ΑΙ μηχανών, αλλά όχι ότι ο ΚΙΤΤ είναι απόγονος των cylons. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ως δημιουργός και των δύο σειρών ο Glen Larson, εκτός του ότι μετέφερε την πετυχημένη συνταγή από την μία σειρά στην άλλη, ρίχνει και γέφυρες εάν υποθέσουμε ότι οι Cylons έφτασαν στην Γη το 1980 και ο ΚΙΤΤ είναι μεταγενέστερος. Από την άλλη ο ίδιος ο Larson στα extras του πρώτου DVD της σειράς, αναφέρει ότι δεν έχει καμία σχέση η μία σειρά με την άλλη και απλά του άρεσε το εφέ με το φως (και σε ποιον δεν άρεσε). Πάντως για όσους αρέσκονται σε θεωρίες συνωμοσίας, να πω ότι στην τρίτη σεζόν στο επεισόδιο "Halloween Knight", ο κακοποιός εμφανίζεται στιγμιαία να φοράει μία μάσκα που μοιάζει σε αυτή των cylons.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mhmerotategiatipino είπε:
...Είμαι σίγουρος οτι έχουν κυκλοφορήεσι σε ντιβιντί αλλά φυσικά στην Αμερική και φυσικά χωρίς υπότιτλους. Αν κάνω λάθος διορθώστε με
Σε διορθώνω λοιπόν,έχουν κανονικά ελληνικούς υπότιτλους.... :)
 
Αυτη η διαφημιση ειναι το πρωτο πραγμα που θυμαμαι πλεον οταν καποιος λεει "ΚΙΤ".

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=_4IqmSR93ew]YouTube - greek adverisement from the 80's - express service
 
Ποσο χρονων εισασταν οταν παρακολουθησατε το κατα πολλους καλυτερο επεισοδιο του Κ.Ι.Τ.Τ,το αμεσως καλυτερο ηταν με τον Κ.Α.Ρ

Τεσπα το παρακατω δημοσιευμα ειναι απο την Τεταρτη 6 μαρτιου του '85.

Οποτε υπολογιστε ηλικια.

13154.jpg

Ο Wally περναγε περιοδευον τοτε και ο Paspartoo επαιρνε το απολυτηριο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
11 χρονών ήμουν.Το συγκεκριμένο επεισόδιο το θυμάμαι πεντακάθαρα. Ηταν χωρισμένο σε 2 μερη. Το πρώτο τελείωνε με μια σύγκρουση του ΚΙΤΤ με το Γολιάθ σε μια έρημο, η οποία σύγκρουση ήταν και εναέρια. Το 2ο μερος ασφαλώς ξεκινούσε ακριβώς από εκεί που τελείωσε το πρώτο και έδειχνε ενα μισοσμπαραλιασμένο ΚΙΤΤ που ο τραυματισμένος Ναιτ οδηγούσε σα μεθυσμένος. Προφανώς είχε χαλάσει και το σύστημα διευθυνσης. Φοβερό επεισόδιο όντως!
 
Όταν είχε έρθει ο ΚΙΤ στην Ελλάδα, πήγα και τον είδα από κοντά. Η χαρά του πιτσιρικά!!! :)

Πριν από δύο χρόνια ήταν παρκαρισμένη μια τέτοια Trans Am στο Ζάππειο, με γερμανικές πινακίδες και με το κινούμενο κόκκινο φως μπροστά! :)

Ο θόρυβος του κινητήρα ήταν όλα τα λεφτά...
 
Δεκατριών ετών ήμουν και το θυμάμαι φυσικά το επεισόδιο!

Ο David Hasselhoff σε διπλό ρόλο, με μουστακάκι και μουσάκι! :D
 
Πίστευα ότι δε θα μπορούσα να ξαναδώ τη σειρά .Τώρα που έχω καμιά 30αριά επεισόδια έχω κολλήσει κάθε μεσημέρι και ξαναβλέπω τον ΚΙΤ .Ίσως όχι με την ίδια λαχτάρα του τότε αλλά σίγουρα με τις αναμνήσεις του τότε.
 
Πίσω
Μπλουζα