Ο Ιππότης της Ασφάλτου (Knight Rider)

Εγώ έχω ολόκληρη τη σειρά (τέσσερις σεζόν) σε DVD τα οποία παρήγγειλα από την Αγγλία πριν δύο χρόνια σε πολυτελείς κασετίνες. Η εικόνα είναι πεντακάθαρη κι ο ήχος κρύσταλλο, αλλά σε κανένα επεισόδιο δεν υπάρχουν οι promo σκηνές που υπήρχανε πριν το μουσικό σήμα.

Επίσης, μου εστάλησαν από Αγγλία η αυτοβιογραφία του Χάσελχοφ που μιλάει αναλυτικά για τη συμμετοχή του στον "Ιππότη" κι ένα βιβλίο-ντοκουμέντο για τη σειρά, γραμμένο από δύο φανατικούς της φίλους. Και τα δύο περιέχουν απίστευτες κι απίθανες λεπτομέρειες για το πώς ξεκίνησε η ιδέα της σειράς, πώς φτιάχτηκε όλο το "ταμπλό" του ΚΙΤΤ (φωτεινά κουμπάκια, καντράν, το περίφημο "μάτι" στο καπό κλπ) κι ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Επίσης, υπάρχει η αναλυτική περίληψη του κάθε επεισοδίου ανά σεζόνμε τους πρωταγωνιστές και τα ονόματα των ρόλων τους, καθώς και φωτογραφίες, παρασκήνια, λεπτομέρειες κλπ για το καθένα.

Θα σας πω ένα πράγμα μόνο: Αρχικά, για το ρόλο είχε επιλεγεί ο Ντον Τζόνσον αλλά κάπου δεν τα βρήκε με την παραγωγή...
 
"ΚΙΤ, ανοιξε αμεσως το παραθυρο, θελω να κλ@σω".

ΧΑΧΑΧΑ Τywien ΘΕΟΣ
 
ΤΑΣΟΣ ΚΡΙΤΣΙΩΛΗΣ είπε:
Εγώ έχω ολόκληρη τη σειρά (τέσσερις σεζόν) σε DVD τα οποία παρήγγειλα από την Αγγλία πριν δύο χρόνια σε πολυτελείς κασετίνες. Η εικόνα είναι πεντακάθαρη κι ο ήχος κρύσταλλο, αλλά σε κανένα επεισόδιο δεν υπάρχουν οι promo σκηνές που υπήρχανε πριν το μουσικό σήμα. Επίσης, μου εστάλησαν από Αγγλία η αυτοβιογραφία του Χάσελχοφ που μιλάει αναλυτικά για τη συμμετοχή του στον "Ιππότη" κι ένα βιβλίο-ντοκουμέντο για τη σειρά, γραμμένο από δύο φανατικούς της φίλους. Και τα δύο περιέχουν απίστευτες κι απίθανες λεπτομέρειες για το πώς ξεκίνησε η ιδέα της σειράς, πώς φτιάχτηκε όλο το "ταμπλό" του ΚΙΤΤ (φωτεινά κουμπάκια, καντράν, το περίφημο "μάτι" στο καπό κλπ) κι ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Επίσης, υπάρχει η αναλυτική περίληψη του κάθε επεισοδίου ανά σεζόνμε τους πρωταγωνιστές και τα ονόματα των ρόλων τους, καθώς και φωτογραφίες, παρασκήνια, λεπτομέρειες κλπ για το καθένα.

Θα σας πω ένα πράγμα μόνο: Αρχικά, για το ρόλο είχε επιλεγεί ο Ντον Τζόνσον αλλά κάπου δεν τα βρήκε με την παραγωγή...
Έχουν υπότιτλους στα ελληνικά?
 
Καλημέρα σας ρετρο-αδέρφια. Μια που κολλησα αυτές τις μέρες (για πολοστη φόρα) με τη σειρά ,είπα να γράψω στο thread.

Eιδα καποια επισόδεια 4-5 και αναμένετε και συνέχεια!Παντος να πώ οτι και τωρα σαν 30αρις τη σειρά την παρακολουθώ με ενδιαφέρον ,αλλα σίγουρα διαφορετικό απο οτι οταν ειμουν 6 ή 7 χρωνων!

[edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η σειρα οντωσ ακομα και σημερα βλεπετε ανετα αν φυσικα εισαι retromaniax γιατι τα σημερινα παιδια δεν υπαρχει περιπτωση να κατσουν να την δουν.Και για να μην λεμε μονο τα καλα υπαρχουν και καποια κακα οπωσ οτι η σειρα σε πολλα επεισοδια ηταν γενικα κακογυρισμενη και φτηνοδουλεια.Υπηρχε μια ανακυκλωση στουσ ηθοποιουσ και σε πολλα επεισοδια εμφανιζοταν οι ιδιοι και οι ιδιοι σε διαφορετικουσ ρολουσ.Ωσο για την φθηνοδουλεια που λεω υπαρχουν δεκαδεσ παραδηγματα απλα θα αναφερω μερικα χαρακτηριστικα.Στο πρωτο επεισοδιο οταν τα δυο κλεφτρονια κλεβουν τον κιτ και ο κιτ πηγαινει στον μαικλ οταν τουσ ξεφορτωνεται για να φανει οτι το αμαξι πηγαινει μονο του χωρισ οδηγο στην θεση του οδηγου δεν υπαρχει θεση αλλα καθεται καποιοσ που οδηγαει το αμαξι και ειναι σκεπασμενοσ με καλημα στα χρωματα των καληματων των υπολοιπων θεσεων και οταν φτανει στον μαικλ φαινεται το χερι του που κατεβαινει απο το τιμονι και μετα οταν μπαινει μεσα ο μαικλ απλα βαζουν καποιο πλανο που εχουν ξανατραβηξη με την κανονικη θεση γιατι δεν γεινεται να κατσει πανω σαυτον που οδηγαει.προσ το τελοσ του επεισοδιου οταν ο φυλακασ σημαδευει τον μαικλ και ο μαικλ του λεει κοιτα πισω σου και ο φυλακασ δεν τον πιστευει οταν αναβουν τα φωτα του κιτ φαινεται χαρακτηριστηκα αυτο που λεω που οδηγαει καποιοσ και ειναι σκεπασμενοσ με το καλημα ωστε να μοιαζη σαν καθισμα αυτοκινητου.Δεν κατηγορω την σειρα απλα αναφερω καποια πραγματα εξαλου ειμαι και γω κολημενοσ μαζι τησ εχω και τουσ 4 κυκλουσ με ελληνικουσ υποτιτλουσ και τουσ εχω δει δεκαδεσ φορεσ.
 
O καλλύτερος κύκλος κατά τι γνωμη μου ο 3ος ,ενταξει και ο 4ος έλεγε ,αλλά αρχιζε (φενόταν) η κάτω βόλτα ,είμαστε πια στο 1986 και το αυτοκηνητο του 82 ολιγον τι ξεπερασμενο ,παρολα αυτά εγώ θα γούσταρα αν γίνετε η σειρά να είχε και 10!! κυκλους.

Πραγματικά θα μπορουσε να πάει ολη τη δεκαετία του 80.

Αρχές 1990ς που είδαμε τον ''Ιποττη της ασφάλτου'' ναυαγοσώστη νομίζω οτι ολοι ξενερωσαμε.

Υ.Γ. : Εχεις δίκιο στην ανακύκλωση των ηθοποιών ,είναι στα μειον της σειράς!
 
Τι ψάχνετε τώρα κύριοι...ο αντίκτυπος που είχε τότε στα παιδικά μας μάτια ήταν τεράστιος είτε ήταν κακογυρισμένο σε σχέση με τα σημερινά είτε όχι. Αν κοιτάξετε ελληνικές παραγωγές της εποχής ή ακόμα και κινηματογραφικές ταινίες θα δείτε αρκετές ατέλειες σε σχέση με τις ταινίες που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια όμως αυτό είναι εφικτό το έμπειρο μάτι του σήμερα. Τότε ήταν απλά θαυμασμός και δέος για αυτό που βλέπαμε! Πλέον οι υπολογιστές και τα εφέ έχουν ξεφύγει σε σημείο που η αληθοφάνεια και η πραγματικότητα συχνά να συγχέονται.

Προσωπικά δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τις τότε σειρές σήμερα αν και η νοσταλγία συχνά νικά την λογική!
 
Σύμερα έκατσα και είδα 2 φορές το επισόδειο dead of night του 3ου κυκλου ,φοβερό επισόδειο!Το συγκεκριμένο επισοδειο μου θυμισε και καταστάσεις απο τη ζωή μου πρεπει να είταν Ιουλιος του 87 οταν το είδα 1η φορά ,θυμάμε είχαμε μετακόμιση εκεινη τη μέρα και ειμουν πολύ χαλια που θα χανα επισοδειο knight rider τελικά ομως δεν το χασα το είδα στο μπαλκονι του σπιτιού ενός φίλου μου ,οπου καθύσαμε στη βεράντα 4-5 πιτσιρικάδες και το παρακολουθούσαμε απο την τηλεώραση που είταν στο σαλόνι.το σπιτι είταν της γιαγιάς του φίλου μου και η τηλεώραση οχι και πολη μεγάλη.

Παιδιά τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω για σας, τη σειρά την παρακολουθώ με αμίωτο ενδιαφέρον ακομα και τώρα 25 χρονια μετά είναι απιστευτο!!Τις άλλες 1980ς ξένες σειρές δεν μπορώ να κάτσω να τις δώ σήμερα, πολύ δύσκολα ισως γιατί δεν τις παρακολουθούσα τοτε!
 
Ο Ιππότης της ασφάλτου Μάικλ Νάιτ και ο Κιτ αποτρέπουν μια


((
Απόπειρα Δολοφονίας))


το επεισόδιο της περιπετειώδης σειράς μεταδόθηκε από την Ε.Ρ.Τ. το 1984


http://www.youtube.com/watch?v=qjLqH5NG4JE
 
To επισόδειο είναι απο την 1η σεζον ,την ξανθιά τυπισσα που συμπροταγωνιστεί την βλέπουμε και στο επισοδειο 3Χ20 Knight stike.

Παντος πού ωρέο αρχείο μας έδωσες ,αν και είμαι πιο πολύ fun του 3ου και 4ου κυκλου.
 
παλιο λατρεμενο σιριαλ που μας καθηλωνε στην τηλεοραση

εγω προσωπικα δεν εχανα επεισοδιο και το καινουργιο με ξενερωσε χαρικα πολυ μονο στο επεισοδιο που εκανα περασμα οι παλιοι καλοι γνωριμοι
 
metal kristi είπε:
χαρικα πολυ μονο στο επεισοδιο που εκανα περασμα οι παλιοι καλοι γνωριμοι
Αυτός oμως σύγουρα δεν πέρασε σαν guest :http://www.imdb.com/name/nm0611811/ ,μιάς και απεβίωσε το 1997.

Η ταινία remake που είχε βγεί (για την αγορά του video) το 1991 με τίτλο Κnight Rider 2000 είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον απο τη σειρά του 2008.Στα μέσα της δεκαετίας του 90 την είχε βάλει το STAR.
 
Τα ίδια έλεγα κι εγώ. Πως δε θα μπορέσω να ξεκινήσω μια σειρά όπως το "Μαγκάιβερ" ή τον "Ιππότη Της Ασφάλτου". Τα ξεκίνησα δειλά δειλά όμως και μπορώ να πω πως περνάει πολύ ευχάριστα η ώρα μου! Τέλος ο 1ος κύκλος "MacGyver", που τον αγόρασα μάλιστα, και τώρα σειρά έχουν οι επόμενοι 2-3 που επίσης κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά! Στον "Ιππότη Της Ασφάλτου" είμαι στην μέση του 1ου κύκλου και προχωράω σιγά σιγά, γι' αυτό θα προσπερνάω σχόλια με spoilers να μην χαλάσουν την έκπληξη. ;) Στη νέα σειρά δηλαδή, μάπα το καρπούζι, έτσι; Υπήρχε βέβαια και το "Οι Ιππότες Της Ασφάλτου" ("Team Knight Rider") ('97-'98 ) που πάτωσε και σταμάτησε μετά από έναν κύκλο. Αδιάφορη αλλά λόγω sequel θα την παρακολουθούσα ξανά, ολοκληρωμένη πλέον, μόλις τελειώσω την βασική σειρά. Την ταινία "Knight Rider 2000" ('91) δεν την έχω δει, αν και την έχω στην κατοχή μου. Τηλεόραση δεν έτυχε ποτέ να την πετύχω κι έμαθα για την ύπαρξή της πριν καμιά πενταετία.
 
Με έβαλες σε σκέψεις με τον Μαγκάιβερ και μόλις το κοίταξα στο play.com... έχει βλέπω και ελληνικούς υποτίτλους, σωστά;
 
Θυμάσται που είχε βγει τότε την παλιά καλή εποχή ο ιππότης της ασφάλτου σε κασσέτες ήχου?τις είχα όλες....ξέρετε αν υπάρχουν κάπου στο νετ?έψαξα youtube αλλά τίποτα
 
Ευχαριστούμε τον FORD231 που το ανέβασε στο Υoutube απο το πολύ σπάνιο αρχείο του.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εκπληκτική σειρά! Μετά την ΕΡΤ έπαιζε τα μεσημέρια στον ΑΝΤ1, μετά το μεσημβρινό δελτίο των 14:00 τότε. Αρρώστια! Ήμουν δημοτικό τότε και όποτε γύριζα από το σχολείο καρφωνόμουν στον ΑΝΤ1 να δω τη σειρά. Αξέχαστο και το μουσικό θέμα.
 
35591.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα