Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Ας πουμε, κατι σαν το πενταλεπτο του Ζαχου Χατζηφωτιου στην τηλεοραση.![]()
Ναι βεβαια, απλως εγω το παρομοιασα με την εκπομπη του Ζαχου, περισσοτερο λογω της λεξεως "πενταλεπτο". Δε νομιζω ο Ηλιοπουλος να γκρινιαζε τοσο οσο ο Ζαχουλης.ή τα καθημερινά του καθημερινού την ίδια εποχή με τον Χορν
Ας πουμε, κατι σαν το πενταλεπτο του Ζαχου Χατζηφωτιου στην τηλεοραση.![]()
Να θυμηθώ να κοιτάξω σπίτι, έχω ένα αρχαίο βιβλίο του Ντίνου Ηλιόπουλου και αν θυμάμαι καλά αναφέρεται σε κάτι ραδιοφωνικές εκπομπές του
Αυτό δεν το είχα διόλου υπ όψιν. Ευχαριστώή τα καθημερινά του καθημερινού την ίδια εποχή με τον Χορν
Ναι βεβαια, απλως εγω το παρομοιασα με την εκπομπη του Ζαχου, περισσοτερο λογω της λεξεως "πενταλεπτο". Δε νομιζω ο Ηλιοπουλος να γκρινιαζε τοσο οσο ο Ζαχουλης.![]()
Στην ταινια του 1962, Η Αθηνα τη νυχτα, βλεπουμε τον Χορν κατα την ηχογραφηση αυτης της εκπομπης οπου μαλιστα τραγουδα τις πασιγνωστες "Χαντρες" και ιδου το αποσπασμα:Αυτό δεν το είχα διόλου υπ όψιν. Ευχαριστώ![]()
Λοιπόν, ανακάλυψα το βιβλίο. Είναι "επανέκδοση" δύο βιβλίων του 1960 (δεν είναι αντιγραφή εκείνων, είναι καινούργια στοιχειοθεσία σε μονοτονικό και ορθογραφία δημοτικής). Το πρώτο σίγουρα προέρχεται από ραδιοφωνικές εκπομπές και περιέχει "συνεντεύξεις" με φανταστικά πρόσωπα (Αδάμ, Κύκλωπας, κλπ κλπ). Το βιβλίο τις χαρακτηρίζει "μικρο-επομπές". Ούτε η εισαγωγή του (μεταγενέστερου) εκδότη ούτε ο πρόλογος της πρώτης έκδοσης (του Μάριου Πλωρίτη) αναφέρουν τον τίτλο των εκπομπών, αλλά το μέγεθος των κειμένων και η χρονιά τους δείχνει ότι μάλλον πρόκειται για τα 5λεπτα που ξεκίνησαν αυτό το θέμα.
Θέλετε να σκανάρω κανένα από τα κείμενα? Δεν νομίζω να υφίσταται θέμα copyright τώρα πια, ακόμη και για τη μεταγενέστερη έκδοση, αλλά δεν ξέρω. Τι λένε οι αρμόδιοι? Διαβάζοντάς τα δεν ξεκαρδίστικα από τα γέλια, αλλά σίγουρα αν τα άκουγε κανείς από τον Ντ. Η. θα ήταν πολύ αστειότερα.