Το αγαπημενο μου βιβλιο της Δελτα ειναι το Στα Μυστικα του Βαλτου (το οποιο ειναι γενικως παραγκωνισμενο*) που γραφτηκε το 1936 και που αποτελει το αποτελεσμα 20 ετων σκληρης ερευνας της συγγραφεως. Το αρχειο πανω στο οποιο βασιστηκε υπαρχει σημερα στο μουσειο Μπενακη.
Κυκλοφορει εδω και κατι μηνες σε κομικ απο Ελληνες δημιουργους (Πανταζης,Ραγκος).
Ειχα στο μυαλο μου να τσιμπησω το κομικ αλλα το ξεχναγα. Το τσιμπησα το Σαββατο
Εξαιρετικη προσπαθεια. Το που στεκονται στο βιβλιο (δεν ειναι ευκολο να το χωρεσεις 500+ σελιδες του μυθιστοτρηματος σε 100 σελιδες κομικ), στο γεγονος οτι τυχαινει το σχεδιο, τα προσωπα να ταιριαζουν πολυ με αυτο που ειχα στο μυαλο μου οταν το διαβαζα κατι δεκαετιες πριν, γενικα η ποιοτητα που βγαζει...το κανει να ξεπερνα τα στανταρντ που εχουμε συνηθισει.
Αξιζει να το διαβασετε. Και για τα παιδια, θα φανει πιο ευπεπτο απο το ιδιο το βιβλιο τωρα το καλοκαιρι.
Και μιας και πιασαμε Ελληνικα κομικ. Ο Μπλε Κομητης βρισκεται στο τεταρτο τευχος του
*Δεν το θυμαμαι ποτε σε Σχολικο Ανθολογιο ή αλλο εγχειριδιο, δεν θυμαμαι ποτε να αποτελεσε βαση καποιου σεναριου σειρας ή ταινιας