Ο Χριστός ξανασταυρώνεται (1975 ΕΙΡΤ)

koukri

RetroN00b
Joined
16 Ιαν 2006
Μηνύματα
10
Αντιδράσεις
1
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται (1975-76), ΕΙΡΤ


Πρεμιέρα: Πέμπτη 29/5/1975



RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Ο_Χριστός_ξανασταυρώνεται

Καλήσπερα.

Μήπως γνωρίζει κανείς η σειρά "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" που είχε βάλει πρόσφατα και η Ραδιοτηλεόραση από πόσα επεισόδια (και πόσα dvd-vcd είχε δώσει) αποτέλειται; και αν τα είχε δώσει όλα;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα έχει δώσει όλα koukri, κάπου 12-14 δισκάκια αν δεν με απατά η μνήμη μου...:animrolleyes:
 
υπαρχουν στα ελληνικα torrent-αδικα ;) ασπρο γαλαζιο κτλ...
 
(Εκτός θέματος)

Ασπρο γαλάζιο..? Χα χα χα!!Πως λέμε Richy Blackmore στα Ελληνικά Ο μαυροπερισσότερος...Το διάβασα σε εφημερίδα!!!!!
 
Απλα παιδια να υπενθυμισω οτι αρχικα ειχαν προβληθει 50 επεισοδια στο τοτε ΕΙΡΤ, ομως με τις γνωστες διαγραφες αρχειων τελικα εγινε νεο μονταζ απο τα επεισοδια που διασωθηκαν και ετσι πρεοκυψαν τα 18 επεισοδια που ειχε βαλει η ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (και ειχε προβαλλει σε επαναληψη η κρατικη TV)
 
johnalepou είπε:
Απλα παιδια να υπενθυμισω οτι αρχικα ειχαν προβληθει 50 επεισοδια στο τοτε ΕΙΡΤ, ομως με τις γνωστες διαγραφες αρχειων τελικα εγινε νεο μονταζ απο τα επεισοδια που διασωθηκαν και ετσι πρεοκυψαν τα 18 επεισοδια που ειχε βαλει η ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (και ειχε προβαλλει σε επαναληψη η κρατικη TV)
Γι' αυτό ρώτησα, γιατί κάπου διάβασα ότι τα επεισόδεια ήταν 50 των 40 λεπτών, ενώ της Ρ/Τ 18 των 50 λεπτών.

Πολύ ψαλίδι δηλαδή.
 
koukri είπε:
Γι' αυτό ρώτησα, γιατί κάπου διάβασα ότι τα επεισόδεια ήταν 50 των 40 λεπτών, ενώ της Ρ/Τ 18 των 50 λεπτών.
O τηλεοπτικος οδηγος που εχω αναφερει οτι ηταν 50 των 45 λεπτων

Ναι,οντως επεσε πολυ ψαλιδι.Πχ στα 18 αυτα επεισοδια η Γεωργια Βασιλειαδου ελαχιστα εμφανιζεται.Φαινεται οτι δεν διασωθηκαν πολλες σκηνες της.

Η Ρενα Θεολογιδου στο ΣΗΡΙΑΛ ΤΩΝ ΣΗΡΙΑΛ ειχε αναφερει οτι καποιος υπαλληλος της ΕΡΤ ειχε τηλεφωνησει μια μερα στον Βασιλη Γεωργιαδη λεγοντας του "Τρεξτε γρηγορα,σβηνουν τον Χριστο για να γραψουν ποδοσφαιρο" και πηγε αμεσως ο ιδιος και ετσι σωθηκαν και αυτα τα επεισοδια. Η μονη σειρα της ιδιας χρονικης περιοδου που διασωθηκε (τυχαια?) ολοκληρη (48επεισοδια) ειναι η ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΑ του Παπαδιαμαντη.
 
επίσης στα όλα καταθλίπτικα να προσθέσω πως έχω δει ρεπορτάζ στην τηλεόραση και πως ο πρωταγωνιστής της σειρά ζει παμφτωχός και ναρκομανής σε εγκατελειμένο σπίτι στα Εξαρχεια
 
Ο Αλέξης Γκόλφης που έκανε του ρόλο του Μανωλιού,

πέθανε πριν από λίγες μέρες.

Τον βρήκαν στη Στρατηγού Καλάρη και Αχαρνών (έξω από τα Goodies),

Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο σε τρισάθλεια κατάσταση - αγνώριστος και ίσα που μπόρεσε να ψελλίσει το όνομά του.

Οι γιατροί διέγνωσαν ανακοπή καρδιάς.

Έμενε κάπου στην Αιλιανού στα Κάτω Πατήσια μόνος και ξεχασμένος από όλους...
 
"Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" exw dei olh thn seira
 
johnalepou είπε:
αρχικα ειχαν προβληθει 50 επεισοδια στο τοτε ΕΙΡΤ, ομως με τις γνωστες διαγραφες αρχειων τελικα εγινε νεο μονταζ απο τα επεισοδια που διασωθηκαν και ετσι πρεοκυψαν τα 18 επεισοδια που ειχε βαλει η ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (και ειχε προβαλλει σε επαναληψη η κρατικη TV)
Να και η...αποδειξη οτι τα επεισοδια δεν ηταν μονο τα 18 που εδωσε η ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ! Αισχοοοοος

xristoslg7.png
 
Αλέξης Γκόλφης

Άλλη μιά πληροφορία της τελευταίας στιγμής είναι πως οι γιατροί δεν μπόρεσαν να αναγνωρίσουν τον ηθοποιό γιατί είχε εισαχθεί με το πραγματικό όνομά του δηλ. Γκολφινόπουλος...
 
Aπό το αφιέρωμα του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση στην σειρά

picture.php


picture.php
 
τελικά το γιουσουφάκι το έπαιξε κορίτσι?
 
Nα σημειώσω εδώ ότι η σειρά γυρίστικε σε βίντεο 2", ενώ πολλά εξωτερικά σε φιλμ 16mm. Επίσης για τις εξωτερικές σκηνές από το χωριό χρησιμοποιήθηκαν, για πρώτη φορά στα χρονικά της τότε τηλεόρασης, οι βαριές και δυσκίνητες studio B/W κάμερες και θεωρήθηκε τότε ως ένα μικρό τεχνικό επίτευγμα. Έχω ακούσει διφορούμενες πληροφορίες για το που ακριβώς στήθηκε το σκηνικό του "χωριού": άλλοι λένε στην πίσω αυλή του ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής (κάπως απίθανο - δεν ήταν εσωτερική παραγωγή), στην αυλή του ΑΤΑ ΙΙ στα Μελίσσια, ενώ φίλος συνταξιούχος εικονολήπτης της ΕΡΤ μου είπε ότι απ'ότι θυμάται, το χωριό στήθηκε κάπου στο Μενίδι. Θα ήταν ωραίο αν κάποιος από τους συμφορουμίτες έχει πληροφόρηση για όλα αυτά. Το σίγουρο είναι ότι για τα τότε δεδομένα ήταν μια προσεγμένη και δαπανηρή παραγωγή.
 
Στα δραματικά της σειράς να προσθέσουμε και το θλιβερό αληθινό περιστατικό με πρωταγωνιστές 3 αγόρια στην Πτολεμαΐδα. Σε ένα έρημο τουρκικό σπίτι είχαν κάνει αναπαράσταση της σκηνής του θανάτου του Σεΐζη. Ένα από αυτά, 9 ετών, πέθανε από ασφυξία, εκείνον τον Μάιο του 1982. Το γεγονός προκάλεσε σοκ εκείνη την χρονιά.
 
Η ερώτηση μου δεν έχει να κάνει με τη σειρά και είναι οφφτόπικ αλλά θα σκάσω αν δε μάθω. Πέρσι που έβλεπα το "Λόγω Τιμής" είχα προσέξει στους τίτλους το όνομα του Αλέξη Γκόλφη, αλλά όσο κι αν είχα το νου μου δεν μπόρεσα να τον αναγνωρίσω. Θυμάται κανείς ποιο ρόλο έπαιζε;
 
Πίσω
Μπλουζα