seleukos36
Retro Member
- Αντιδράσεις
- 36
Θυμάται κανείς αυτή την ταινία; Είναι γυρισμένη γύρω στο 1976 και πρωταγωνιστεί o Μάϊκλ Κέϊν. Παίζει επίσης ο Ντόναλντ Σάδερλαντ και 2-3 ακόμη γνωστοί ηθοποιοί. Το σενάριο είναι το εξής: Στον Β' ΠΠ, οι γερμανοί αποφασίζουν να στείλουν μια επίλεκτη ομάδα για να δολοφονήσει τον Τσώρτσιλ στην Αγγλία. Επικεφαλής ο Μάϊκλ Κέϊν που υποδύεται τον γερμανό αξιωματικό. Η ομάδα του μεταμφιέζεται σε πολωνούς στρατιώτες και φτάνει στην Αγγλία όπου και εγκαθίσταται σε ένα χωριό οπου θα πάει εκεί ο Τσώρτσιλ για λίγες ημέρες. Συμβαίνει όμως το απρόβλεπτο: Ένα κοριτσάκι του χωριού πέφτει σε ένα κανάλι με νερόμυλο και ένας (μεταμφιεσμένος σε Πολωνό) Γερμανός στρατιώτης, πέφτει να την σώσει, όμως τον συνθλίβει ο νερόμυλος και αποκαλύπτεται η γερμανική στολή που φοράει από κάτω. Οι γερμανοί καταλαμβάνουν το χωριό, κάποιοι κάτοικοι καταφέρνουν να ξεφύγουν και να ειδοποιήσουν μια συμμαχική αμερικανική μονάδα που εδρεύει εκεί κοντά. Στην Αρχή καταφτάνουν οι αμερικανοί με επικεφαλής έναν όχι και τόσο έξυπνο αξιωματικό και οι γερμανοί τους θερίζουν. Μετά όμως έρχονται και πάλι με επικεφαλής τον καλό τους αξιωματικό, οι γερμανοί χάνουν και τελικά μόνο ο επικεφαλής τους διαφεύγει να συνεχίσει την αρχική αποστολή, ενώ οι υπόλοιποι μένουν πίσω να τον καλύψουν και σκοτώνονται μέχρι ενός, εντός της Εκκλησίας.
Ο Μάικλ Κέιν που διέφυγε, βρίσκει τελικά τον Τσώρτσιλ και τον φονεύει, πέφτοντας αμέσως μετά νεκρός από τις σφαίρες των σωματοφυλάκων του. Όπως όμως αποκαλύπτεται, αυτός που σκότωσε δεν ήταν ο Τσώρτσιλ αλλά ο σωσίας του...
Διαδραματίζεται επίσης μια παράλληλη ιστορία με έναν πράκτορα του ΙΡΑ ο οποίος βοηθά τους γερμανούς στην αγγλία και έχει μία μικρή ερωτική περιπέτεια με μια κοπέλα εκει.
Πολύ καλή πολεμική περιπέτεια, με εξέχουσες ερμηνείες από κορυφαίους ηθοποιούς, και επιβλητική μουσική!
Την είχε δείξει η Κρατική Τηλεπόραση κάπου στην δεκαετία του 1980, πριν από μερικά χρόνια την αγόρασα σε DVD.
Την θυμάται και κάποιος άλλος ή μόνο εγώ είμαι;
Χαιρετισμούς σε όλη την παρέα!
Ο Μάικλ Κέιν που διέφυγε, βρίσκει τελικά τον Τσώρτσιλ και τον φονεύει, πέφτοντας αμέσως μετά νεκρός από τις σφαίρες των σωματοφυλάκων του. Όπως όμως αποκαλύπτεται, αυτός που σκότωσε δεν ήταν ο Τσώρτσιλ αλλά ο σωσίας του...
Διαδραματίζεται επίσης μια παράλληλη ιστορία με έναν πράκτορα του ΙΡΑ ο οποίος βοηθά τους γερμανούς στην αγγλία και έχει μία μικρή ερωτική περιπέτεια με μια κοπέλα εκει.
Πολύ καλή πολεμική περιπέτεια, με εξέχουσες ερμηνείες από κορυφαίους ηθοποιούς, και επιβλητική μουσική!
Την είχε δείξει η Κρατική Τηλεπόραση κάπου στην δεκαετία του 1980, πριν από μερικά χρόνια την αγόρασα σε DVD.
Την θυμάται και κάποιος άλλος ή μόνο εγώ είμαι;

Χαιρετισμούς σε όλη την παρέα!