BETTY BOOP
Official *GOD* of RetRo
- Αντιδράσεις
- 8.143
Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο ο απουσιολόγος στην τάξη ήταν ο μαθητής ή η μαθήτρια που είχε την καλύτερη επίδοση στα μαθήματα. Κάθε πρωί μετά την προσευχή περνούσε από το γραφείο των καθηγητών για να πάρει το απουσιολόγιο. Πήγαινε στην τάξη και περίμενε λίγο μέχρι να έρθουν αργοπορημενοι μαθητές. Μετά σημείωνε τις απουσίες (=μία απουσία κάθε διδακτική ώρα) και υπέγραφε στο τέλος ο καθηγητής κάθε διδακτικής ώρας. Πολλές φορές αν κάποιοι μαθητές θορυβούσαν ο καθηγητής τους έβγαζε έξω από την τάξη και έλεγε στον απουσιολόγο να καταχωρήσει απουσία. Στο σχόλασμα παρέδιδε ο απουσιολόγος το έντυπο στο γραφειο των καθηγητών.
Ο θεσμός του απουσιολόγου μου είχε κάνει εντύπωση στην Α' Γυμνασίου γιατί στο Δημοτικό η δασκάλα σημείωνε η ίδια τις απουσίες (μία ημέρα μη παρουσίας στο σχολείο=μία απουσία) της ημέρας. Είχα αναλάβει κι εγώ το απουσιολόγιο για το μάθημα των Γαλλικών στο τμήμα μου στην τελευταία τάξη του Λυκείου.
Είχατε αναλάβει απουσιολόγιο στην τάξη σας;
Ο θεσμός του απουσιολόγου μου είχε κάνει εντύπωση στην Α' Γυμνασίου γιατί στο Δημοτικό η δασκάλα σημείωνε η ίδια τις απουσίες (μία ημέρα μη παρουσίας στο σχολείο=μία απουσία) της ημέρας. Είχα αναλάβει κι εγώ το απουσιολόγιο για το μάθημα των Γαλλικών στο τμήμα μου στην τελευταία τάξη του Λυκείου.
Είχατε αναλάβει απουσιολόγιο στην τάξη σας;