Α, τι ωραίο θέμα!!! Πρώτα από όλα, να ζήσετε όσοι έχετε επέτειο μέσα στον Σεπτέμβριο, διότι απ' ότι βλέπω είναι αγαπημένος μήνας για γάμους....
Και τώρα που το σκέφτομαι και η αδελφή μου και η κολλητή μου είναι μαζί σας.... Σεπτέμβριο....
Εγώ πάντως παντρεύτηκα τον Ιανουάριο του 1999... Το νυφικό μου ήταν κάτασπρο, εντελώς ξώπλατο και έδενε στο λαιμό, με δύο φαρδιές τιράντες κεντημένες με περλίτσα.... Ήταν όλο από οργάντζα, είχε πολύ στενό μπούστο και πολύ φαρδιά φούστα, κοντό πέπλο και γάντια.... Τα παπούτσια μου ήταν η κλασική ψηλοτάκουνη γόβα, σε άσπρο - ασημί.... Δεν σήκωσα τα μαλλιά μου ψηλά όπως οι περισσότερες νυφούλες, αλλά τα άφησα κάτω, με χοντρή μπούκλα που νομίζω ότι μου πήγαινε πολύ περισσότερο από το σηκωμένο μαλλί.... Θυμάμαι ότι η βραδιά ήταν πάρα πολύ ωραία και καθαρή, αλλά φυσικά έκανε πολύ κρύο.... Ο πατέρας μου να μου λέει: "Παιδάκι μου, θα παγώσεις".... Η μαμά μου να λέει: "Να πάρουμε μία ετόλ"..... Εγώ πήγα στην εκκλησία χωρίς τίποτα.... Ούτε ετόλ, ούτε ξετόλ.... Όχι μόνο δεν κρύωνα, αλλά είχα καψώσει... Θα ήταν από την χαρά μου που παντρευόμουνα.....
Αφήστε που πήγα στην ώρα μου στην εκκλησία.... Γιατί φοβήθηκα, καταλαβαίνετε.... Φοβήθηκα μήπως αργήσω και χάσω τον γαμπρό!!!!!!!!!! Πού θα ξανάβρισκα άλλον???????
Την ώρα που πήγα να ανέβω τα σκαλιά της εκκλησίας, κατάλαβα ότι πατάω το νυφικό μου.... Όπως είχα περάσει το χέρι μου στο μπράτσο του μπαμπά μου, δεν το κρατούσα καθόλου και πατούσα τη φαρδιά φούστα μου όπως ανέβαινα στα σκαλοπάτια.... Οπότε μετά από 5-10 σκαλιά, δεν μπορούσα να πάω παραπάνω....
Έτρεξε η θεία μου και πρώτη ξαδέλφη της μαμάς μου, να με ξεμπερδέψει... Και ο μπαμπάς μου να λέει: "Να είδες? Έπρεπε εγώ να σε πιάνω για να κρατάς εσύ το νυφικό.... Γι' αυτό στους βασιλικούς γάμους γίνεται πρώτα πρόβα...."
Εν πάση περιπτώσει, ξεμπερδεύτηκα και ανέβηκα τα υπόλοιπα σκαλιά για να φτάσω στον άντρα μου που περίμενε... Από εκεί και ύστερα, όλα πήγαν πολύ καλά και περάσαμε καταπληκτικά και στην δεξίωση που ακολούθησε μετά.... και εμείς και οι καλεσμένοι μας.... Νομίζω ότι τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει η μουσική στις δεξιώσεις.... Έχω πάει σε τόσες δεξιώσεις που ακριβώς μετά τον γαμήλιο χορό αρχίζουν τα ζεμπέκικα και τα τσιφτετέλια και μετά από μία ώρα έχει πιαστεί το κεφάλι σου, σκυλοβαριέσαι και σηκώνεσαι και φεύγεις.... Είχα πει στον di-j λοιπόν ότι θέλω συγκεκριμένο πρόγραμμα... Ήταν νεαρός, πανέξυπνος και κατάλαβε ακριβώς τι θέλω.... Όση ώρα τρώγαμε απαλή μουσική, ανοίξαμε τον χορό με βαλς και μετά χόρεψαν βαλς και ταγκό οι μεγάλοι, μετά έβαλα δεκαετία του '60 και σύγχρονα ξένα χορευτικά, χόρεψαν και οι μεγάλοι και οι μικροί.... Μετά έβαλα νησιώτικα (δε θα μπορούσα να κάνω αλλιώς) και αργά πλάκωσα τα τσιφτετέλια και τα ζεμπέκικα.... Έτσι, χόρευαν όλοι μέχρι τελικής πτώσεως και μέχρι που αναγκαστήκαμε να φύγουμε γιατί είχε πάει 3 η ώρα και ήταν όρος του ξενοδοχείου να φύγουμε εκείνη την ώρα.... Δηλαδή, φύγαμε 4 παρά τέταρτο αλλά τέλος πάντων.... Πραγματικά, είχαμε περάσει καταπληκτικά! Από τότε έχουν περάσει 21 συναπτά έτη....