Ο λύκος κι ο λαγός - Nu, pogodi! (1969)

Kαλώς ήρθες στο forum φίλε !

Διόρθωσε σε παρακαλώ αυτό το post σου,όπως κι όλα τα άλλα,και μη γράφεις με greeklsih,ούτε με κεφαλαία γράμματα,καθότι απαγορεύεται από τους κανονισμούς του παρόντος forum...
 
Ναι το θυμαμαι παντως!!!

Βασικα δεν ηταν μεταγλωττισμενο καθοτι ειχε ελαχιστες ομιλιες. Υπηρχαν μονο υποτιτλοι εκει που χρειαζοταν

Εντυπωση μου ειχε κανει οτι οταν ο λυκος ελεγε 'Παλιολαγε!', στα Ρωσσικα ελεγε μια λεξη που εμοιαζε με 'Πα-λια-τζηηηη' :D
 
Μάλλον εννοείς το "A Kocklasfulu Nyul" που περιγράφω εδώ. :) Πολύ καλή σειρά!!
 
Οχι, αυτο που λες νομιζω δεν ειχε λυκο ουτε κυνηγητο
 
Rakeesh είπε:
Εντυπωση μου ειχε κανει οτι οταν ο λυκος ελεγε 'Παλιολαγε!', στα Ρωσσικα ελεγε μια λεξη που εμοιαζε με 'Πα-λια-τζηηηη' :D
Χα χα!!! :animlaugh: Λογικό, φίλε Rakeesh! Ο λύκος φώναζε "Ну, погоди!" (στο λατινικό αλφαβητο: "Nu, pogodi!"), το οποίο προφέρεται λίγο-πολύ "νου, παγκατζί!". Σημαίνει περίπου "Καλά λοιπόν, περίμενε και θα δεις!". Τη σειρά τη συζητάμε εδώ.
 
Συνεπώς,για να μην έχουμε διπλο-threads,κλειδώνεται το παρόν και συνεχίζεται η συζήτηση στο άλλο...
 
Dominion είπε:
Εδώ βγήκε με τον Τίτλο Ο ΤΡΕΛΟΛΥΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΗΡΟΛΑΓΟΣ
Είσαι απόλυτα σίγουρος για τον τίτλο αυτό στα Ελληνικά; Για να το περάσω στη βάση δεδομένων μου έτσι! Κάτι μου θυμίζει πάντως, τώρα που το λες!
 
Ω ρε τι μου θυμίσατε...Μικρός το έβλεπα φανατικά..! Τώρα δε θα με ενθουσίαζε να το ξαναδώ..
 
:cheers: :cheers:Πολυ ωραιο cartoon ρε παιδια που το θυμηθηκατε;;;; :cheers: :cheers:
 
Sofologiotate, μόλις το είδα ( με :wait2: ναι... λίγη καθυστέρηση :D ) και με άφησες άναυδη... Δεν το είχα πετύχει ποτέ στην τηλεόραση... μόνο στον κινηματογράφο σα συμπλήρωμα σε ταινίες όχι ιδιαίτερα μεγάλου μήκους.

Δεν ξέρω αν στο YT υπάρχει το επεισόδιο με τις τηλεοράσεις και τα καρπούζια αλλά ήταν το μοναδικό που είχα δει. Μάλιστα ως μουσική επένδυση είχε το "Those were the days"...

Τι μου θύμησες... Thanks!!! :bow:
 
πραγματι, αν δεν εβλεπα το youtube ουτε που καταλαβαινα τοση ωρα γιατι πραγμα μιλατε.

Το έβλεπα και εγω αυτο το παιδικό αλλά το ειχα προ πολλου ξεχασει.

Τι ωραια που μας το θυμισες... (ένα ένα συμπληρωνονται ολα..)
 
Βασικά έχω πελάτη μου έναν Ρώσο σκηνοθέτη που δούλευε τότε στην κρατική της ΕΣΣΔ και έτυχε μια φορά να το συζητήσουμε για το συγκεκριμένο καρτούν. Απο ότι μου είπε είναι στην πραγματικότητα δημιούργημα Πολωνών σχεδιαστών αλλά τότε όλα ανήκαν στην μητέρα ΕΣΣΔ.
 
Ρώσικο καρτούν με λύκο και λαγό

Για όσους έβλεπαν τηλεόραση μανιωδώς μήπως να μας έλεγαν τη χρονολογία που παιζόταν αυτό το καρτούν; Ήταν πριν τον Μπόλεκ και Λόλεκ νομίζω. Το θυμάστε;

 
Τελειο το nu pogodi αν κ νομιζω γιατι ειχα ψαξει κ εγω οτι η ακριβης μεταφραση ειναι "θα σου δειξω"

Το εβλεπα συνεχια κ δεν το βαριομουν!!

Επεισης στο επισοδειο οπου πανε στο μουσειο φυσικης οταν ξεκιναει κ βλεπουμε τον λυκο με την σακαρακα παιζει το τραγουδι

get up των digital emotion

http://www.youtube.com/watch?v=xuMwxaHwUt8

τελειο κομματι!!!!!!!
 
Μας έφερε σε ντίβιντί (1 dvd συγκεκριμένα) ολόκληρη της σειρά μια κυρία από την Ρωσία που καθάριζε το σπίτι μας πριν από χρόνια...

Σχεδόν 3 ώρες κρατάει η ταινία (τα επεισόδια είναι κολλημένα το ένα με το άλλο)

Αρκετά μεγάλη «υπόθεση» πάντως και ζουμί υπάρχει πίσω από το καρτούν, εκ του οποίου πολλά επεισόδια είχαν επενδυθεί με γνωστά αμερικάνικα κομμάτια της εποχής εκείνης. (με το ανάλογο κυνήγι του δημιουργού από το καθεστώς)

Ο γιός μου το έβλεπε μετά μανίας...

Απλό και «εύκολο» σαν υπόθεση για μικρά παιδιά και πολύ ευχάριστο.
 
Ξέρουμε αν στην Ελλάδα η σειρά ολοκληρώθηκε;

Έχω την πρώτη κασσέτα με 6 ολόκληρα και το μισό 7ο επεισόδιο και είδα στο youtube ότι υπάρχουν και τα 14-16.

Αυτά που είναι στο ενδιάμεσο κυκλοφόρησαν ή πάλι έγινε μισή δουλειά;
 
Το παρακολουθούσα κι εγώ στην ΕΡΤ, αλλά όχι φανατικά (προτιμούσα τους Μπόλεκ και Λόλεκ).

Τώρα που είδα το βιντεάκι στο γιουτούμπ, έχω την εντύπωση πως ο λύκος καπνίζει Μπελομόρ Κανάλ (Беломорканал). :)
 
για τις διαφορες των ρωσικων και αμερικανικων καρτουν στην προσεγγιση.

Ειχα διαβασει πως ενω στα αμερικανικα οι χαρακτηρες ανασταινονται μαγικα και ειναι ατρωτοι στον πονο, στα ρωσικα οταν πεθαινει καποιος πεθαινει για τα καλα και καταλαβαινει τον πονο.

Τα ρωσικα εχουν χαρακτηρες που τα παιδια θα ηθελαν να τους ειχαν φιλους και να ειναι κοντα τους, ενω τα αμερικανικα εχουν χαρακτηρες που διασκεδαζεις να τους βλεπεις να φωναζουν και να οδυρονται αλλα θα προτιμουσες να μενεις μακρυα τους.

Επισης επειδη το 1/3 των ρωσικων καρτουν ηταν για μεγαλους και το υπολοιπο για παιδια, αρκετοι καλλιτεχνες βρηκαν προσφορο εδαφος μεταμφιεζοντας κατι ως παιδικο να περασουν μυνηματα που θα ηταν δυσκολο να επιτυχουν με οποιαδηποτε αλλη μορφη τεχνης.
 
Θυμάμαι αυτά τα κινούμενα σχέδια! Τα έβλεπα και τα ξανάβλεπα! Μου άρεσαν οι ιστορίες του λύκου και του λαγού, επίσης και η ξένη γραμματοσειρά των τίτλων έναρξης! Δεν μου άρεσε όμως η μουσική των τίτλων έναρξης!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Sofologiotatos είπε:
Πράγματι υπάρχουν πολλά επεισόδια στο YouTube, μπορεί και όλα. Κρίμα όμως που δεν περιλαμβάνουν και τους τίτλους αρχής... Supersonic πολύ ενδιαφέρον το blog σου! Θα το τιμήσω δεόντως όταν θα αποκτήσω γρήγορο δίκτυο. Dominion σ' ευχαριστώ για τα φώτα σου (τα οποία έχεις δώσει πολλάκις απ' ό,τι βλέπω γενικά στο φόρουμ). Πρώτη φορά βλέπω πάντως αυτόν τον τίτλο που έγραψες!

BETTY BOOP είπε:
Θυμάμαι αυτά τα κινούμενα σχέδια! Τα έβλεπα και τα ξανάβλεπα! Μου άρεσαν οι ιστορίες του λύκου και του λαγού, επίσης και η ξένη γραμματοσειρά των τίτλων έναρξης! Δεν μου άρεσε όμως η μουσική των τίτλων έναρξης!
Υπάρχουν αρκετά επεισόδια τώρα στο Youtube, και οι τίτλοι αρχής με τη μουσική πέφτουν περίπου στο 2:15 - 2:45, και όχι στο ξεκίνημα κάθε επεισοδίου.

http://www.youtube.com/watch?v=qy_Ka5VKZnE

Sofologiotatos είπε:
Μου ήταν πολύ δύσκολο να το βρω στο δίκτυο, διότι δεν είχα κανένα στοιχείο για τον τίτλο. Ευτυχώς ένας φίλος μου πρόσφατα θυμήθηκε :icon_idea: ότι στο τέλος κάθε επεισοδίου, ο λύκος φώναζε στον λαγό: "Νου ζάϊατς, νου παγκατζί!" (Nu zajac, nu pogodi!). Ψάχνοντας το ρωσικό λεξικό μου βρήκα ότι αυτή η φράση σημαίνει: "Λοιπόν λαγέ, για περίμενε!" Με ένα απλό γκουγκλάρισμα ανακάλυψα ότι οι δύο τελευταίες λέξεις είναι και ο τίτλος της σειράς!!! "Nu, pogodi!" = Για περίμενε!
Θυμάμαι παλιά ο τίτλος της σειράς όπως αναφερόταν στο πρόγραμμα της τηλεόρασης ήταν "Στάσου μια στιγμή"
 
Πίσω
Μπλουζα