Ο πρίγκηπας και η πριγκίπισσα - Windaria / Once upon a time (1986)

Παλιο παιδικο στο Juniors tv

Καλησπερα παιδια, χρονια τωρα προσπαθω να ξαναβρω ενα παιδικο αλλα ματαια. Θυμαμαι αμυδρα μερικες εικονες.. Επαιζε στο Juniors tv, εχω την εντυπωση πως ηταν σαν μικρη ταινιουλα και δεν ειχε συνεχειες.. Αυτα που θυμαμαι ειναι οτι τον πρωταγωνιστη τον ελεγαν Ανταμ (μαλλον... :xm: ), ειχε αληθοφανεις χαρακτηρες και καποια στιγμη νομιζω πεθαινει ενα κοριτσακι και η ψυχη του μεταμορφωνεται σε χρυσαφενιο πουλι (ηταν λιγο καταθλιπτικο το παιδικο :p ) και καταληγει σε ενα μεγαλο δεντρο με παρα πολλα τετοια παρομοια πουλια..

Σας φωτισα ε? :(
 
Ααααααααν δεν κάνω λάθος πρέπει να ψάχνεις τη Windaria... :) Για ρίξε μια ματιά εδώ:[edit] εγινε μεταφορά [edit]

Ελπίζω να βοήθησα! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν το πιστευω!! Αυτο ειναι!! Ευχαριστω πολυ :D :D

 
Όλα βρίσκονται εδώ μέσα :D Έγινε και η μεταφορά.
 
Alek είπε:
Χρόνια τώρα δεν ήξερα πώς λέγεται αυτό το anime, αλλά αποφάσισα μόλις σήμερα να το ψάξω λίγο.
Στην Ιαπωνία βγήκε το 1986 από την Kaname Productions. To 1987 επανεκδόθηκε από την Αμερικάνικη Harmony Gold ως "Once Upon A Time" με αλλαγές στο σενάριο και διαφορετικά ονόματα. Νομίζω αυτή είναι η έκδοση που έφτασε στην Ελλάδα και αυτή που είχα δει και γω στο Junior's TV.

Σενάριο:

Στο anime υπάρχουν δύο βασίλεια, το Paro (Shadowlands στην US edition) και το Itha (Lunaria). Τα δύο βασίλεια εμπλέκονται σε πόλεμο το ένα με το άλλο και στον πόλεμο αυτό εμπλέκονται και δύο ζευγάρια. Το ένα είναι αυτό του πρίγκηπα Ahanas (Roland) του Paro και της πριγκίπισσας Jill (Veronica) του Itha. Το άλλο είναι εκείνο δύο χωρικών, του Isu (Alan) και της Marin (Marie) που κατοικούν στo ουδέτερο χωριό Saki (The Valley), που βρίσκεται ανάμεσα στα δύο βασίλεια, οπού βρίσκεται και το Tree of Windaria (The Tree of Life).

Ο Isu με τα πολλά πολλά, εμπλέκεται στον πόλεμο ως αγγελιοφόρος μεταξύ των kingdoms και αφήνει πίσω την Marin. Ως αγγελιοφόρος ωστόσο, μαθαίνει πως το χωριό του θα γίνει το battlefield του πολέμου και προσπαθεί να σώσει την Marin.

Τέλος πάντων γίνονται πολλά και διάφορα στο anime, αλλά πάνω κάτω, έτσι πάει. Αν δεν σας θύμισα τίποτα όμως, τότε λέγοντας ότι στον κόσμο αυτό, τα πνεύματα των ανθρώπων που πεθαίνουν γίνονται κόκκινα πουλιά που πετάνε προς ένα "διαστημόπλοιο", ίσως σας θυμίσω κάτι.
Εξαιρετικο anime,ισως το αγαπημενο μου, χιλια ευχαριστω για το info το εψαχνα χρονια! Ηκλασσικη σκηνη που η ομορφη τυπισσα φωναζει "παρε μεεεεε" και πετρωνει στον βραχο ειναι σπαρακτικη!
 
Με συγχωρείται παιδια ειναι το πρώτο μου μήνυμα σε αυτο το μπλογκ ,παρακινήθηκα να το γραψω λογω της εκπληκτικής αυτης ταινιας.

Μου εχει ματώσει τα σωθηκα ο συνδυασμός μουσικης και θεματολογιας, και το ειρωνικό ειναι οτι ποτε δεν ειχα τετοιες τασεις, ουτε ρομαντισμου ουτε τετοιας "ευαισθησίας".

Αλλα ειδικα η σκηνη της εξαϋλώσεως της κοπελας και της αναλήψεως της στους ουρανους ως πνευμα, με τσακισε ψυχολογικά και ειμαι βεβαιος οτι θα ηταν πολυ μικροτερο το συγκεκριμενο συναίσθημα εαν δεν ειχε συνδυαστεί με την αριστουργηματικη μουσική επένδυση, δεν εχω ποτε ξανααισθανθει ετσι για οποιαδηποτε αλλη θεματολογια , ειτε ταινιας, ειτε βιβλιου, κατι συγκεκριμένο απο αυτην την ταινια, δεν ξερω τι ,προφανως ο συνδιασμος του θεματος και της μουσικης εχει επηρεάσει βαθύτατα τον ψυχολογικο μου κοσμο και θα ηθελα να μοραστω το συναίσθημα αυτο.
 
Ηταν πολυ ωραιο και με αντιπολεμικα μυνηματα.
 
Όλα βρίσκονται εδώ μέσα :D Έγινε και η μεταφορά.
πω ρε φίλεε!!!τι κλάμα είχα ρίξει με την συγκεκριμένη σκηνή και γενικά με αυτό το anime.Tο είχα δεί από ένα τοπικό κανάλι της πόλης μου απόγευμα Δευτέρας 1992 μέσα Σεπτεμβρίου (βροχερό απόγευμα,μάλιστα ήμουν και στα κάτω μου γιατι σε λίγες ημέρες θα μετακομίζαμε σε νέο σπίτι και άλλη γειτονιά,θα φεύγαμε από ένα σπίτι στο οποίο μέναμε σχεδόν 10 χρόνια).Σίγουρα το καταθλιπτικό κλίμα εκείνο το απόγευμα τονίζονταν και απ' την ηχώ στις φωνές των ηρώων στην συγκεκριμένη σκηνή (κάτι που εδώ στο βιντεάκι δεν ακούγεται ίσως ακούγονταν ηχώ λόγω ή κακής κόπιας ή μηχανημάτων του καναλιού που το πρόβαλλε). Πρώτη φορά που είπα " θα πεθάνω από κατάθλιψη" μιλάμε για πολύ κλάμα για πολλές μέρες όταν το έφερνα στο νου μου.Δεν άντεξα να το ξαναδώ άλλη φορά.γιατί το πρόβαλλε άλλες 4-5 φορές το συγκεκριμένο κανάλι.
 
Admin Edit: Απαγορεύεται η ανάρτηση copyrighted υλικού. Να διαβάζετε τους κανονισμούς.

Ολόκληρη η ταινία
Μεταγλώττιση: Αργύρης Παυλίδης - Κατερίνα Πετούση - Λουίζα Μιτσάκου - Αλέξης Σταυράκης - Βασίλης Καΐλας - Γιώργος Μάζης
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα