Ο Paul DiAnno στην Ελλάδα

LadyNaty

RetroActive
Joined
29 Δεκ 2012
Μηνύματα
580
Αντιδράσεις
646
Επιτέλους! Μετα από πολλά χρόνια, έρχεται στην Ελλάδα, και μάλιστα όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Σέρρες, Γιἀννενα, Καβάλα) ένας θρύλος του χέβι μέταλ, ο Paul DiAnno, αρχικός τραγουδιστἠς των Iron Maiden, ο οποίος πολύ νωρίς ακολούθησε σόλο καριέρα. Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, η περιοδεία του αυτή (στην οποία συμπεριέλαβε και την Ελλάδα) είναι η τελευταία, διότι ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο τον αναγκάζει να αποσυρθεί. Ελπίζουμε να μη μας απογοητεύσει, περιμένουμε πολλά από αυτόν. Εξάλλου, ο ίδιος μας απειλεί "Watch out Greece, coz here I come - so lock up anything is valuable..". Ελπίζουμε να... πραγματοποιήσει την απειλή του :)
 
Θα ειμαστε εκει να το εξακριβωσουμε ;)
 
Έρχεται ο ...θρήνος του Heavy Metal για μια αρπαχτή στην πτωχή πλην τίμια Ελλαδίτσα μας.

Μια ζωή βρίζει τους Maiden, δηλώνει πάνκης, αλλά μεροκάματο βγάζει από την κοτσίδα του Harris.

Ούτε απ' έξω.
 
@ Dragon K. Ντάξει, μπορεί να μην τον πας ως προσωπικότητα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι κακός τραγουδιστής. Και ναι, η προσωπικότητά του είναι αυτό που λέμε "αμφιλεγόμενη", του αρέσει η πρόκληση για την πρόκληση, αλλά σε κάποιους (εμού συμπεριλαμβανομένης) αρέσει, τουλάχιστον ως τραγουδιστής και περιμέναμε πολύ καιρό για να τον δούμε, πριν αποσυρθεί (όπως λέει) οριστικά.
 
Συμφωνώ με Dragon. Αν εμένα ο γιατρός μου μού έλεγε ότι μεγαλε το γόνατο είναι στραπάτσο, δε θα έκανα αλλους 2 μαραθώνιους για να "αποχαιρετήσω". Δεν είναι καρκίνος που όσο αντέχεις πας, είναι ότι μπορεί στην πρώτη συναυλία να αποκτήσεις κουσούρι. Καλός, χρυσός στα 2 πρώτα αλμπουμ των Μεϊντάνηδων, αλλά μέχρι εκεί μπορούσε. Αυτό αποτελεί προσωπική άποψη. Οσοι γουστάρετε να τον δείτε, εννοείτε πώς θα πάτε.

ΥΓ. Ακουγομαι αυστηρός, όμως είμαι αυστηρός ακόμα και με τους Scorpions, το ίσως πιο αγαπημένο μου συγκρότημα, που δεν τους είδα ούτε πριν 2 χρόνια ούτε και φέτος.Ντάξει είπαμε, νισάφι, καποια πράγματα πρέπει να εχουν ενα τέλος. Δε μπορεί ο Τάισον να παλεύει μεχρι τα 50 του ή ο Μπολτ να τρέχει μεχρι τα 40.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ γιατί τον είχα για πεθαμένο βρε παιδιά;!!!! :what: Για τα υπόλοιπα συμφωνώ με Rygar και LadyNaty...
 
@ Pinhead: ευτυχώς (ή δυστυχώς, για κάποιους) δεν είναι, παρά τις καταχρήσεις και τα προβλήματα υγείας που έχει περάσει. Και δεν είναι τόσο μεγάλος, είναι 55 χρόνων (ντάξει, μεγάλος είναι, αλλά έχουμε δει και πολύ μεγαλύτερους από αυτόν). Τέλος πάντων, θα τον δούμε, κι αν μας απογοητεύσει, δεν πειράζει, καλύτερα να μετανιώσουμε για κάτι που κάναμε και όχι για κάτι που δεν κάναμε.
 
Ο Dianno των Maiden δεν υπάρχει.

Πέθανε μόλις τον έδιωξε ο Harris.

Αν ήταν τόσο άξιος θα μπορούσε να κάνει Τεράστια καριέρα όπως έκανες ο Ozzy όταν τον έδιωξαν οι Sabbath (για να μιλάμε με ανάλογα μεγέθη).

Ο τύπος είναι τελείως καμένος από τη ντρόγκα εδώ και πάρα πολλά χρόνια όπως ήταν και την περίοδο που τραγούδαγε στους Maiden.

Ο χρόνος τελικά είναι ο καλύτερος κριτής και η ιστορία έδειξε οτι ο τύπος δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας ...υπάλληλος που έτυχε να

τραγουδήσει στα δύο πρώτα θρυλικά άλμπουμ.
 
Εγώ πάντως πήρα εισιτήριο και θα ειμαι εκεί την Δευτέρα. Πάω με χαμηλές προσδοκίες, αλλά κάπως έτσι είχα πάει και στον Ross The Boss στο ΑΝ πριν κάποια χρόνια και ήταν από τις καλύτερες συναυλίες που έχω παραστεί.
 
Και γω το ίδιο. Όπως έγραψα κ πιο πάνω, καλύτερα να μετανιώσω για κάτι που έκανα και όχι για κάτι που δεν έκανα
 
Τον είχα δει πριν από μερικά χρόνια στα Χανιά. Σίγουρα δεν το μετάνιωσα, δεν ήταν η κορυφαία συναυλία που έχω δει, είχε τα προβλήματά της και η διοργάνωση και αυτός δεν ήταν σε άριστη κατάσταση, αλλά εμείς καλά περάσαμε. Δεν θα ξαναπήγαινα στα Χανιά για να τον δω, αλλά αν έπαιζε στο Ηράκλειο και υπήρχε παρέα γιατί όχι;
 
LadyNaty είπε:
@ Pinhead: ευτυχώς (ή δυστυχώς, για κάποιους) δεν είναι, παρά τις καταχρήσεις και τα προβλήματα υγείας που έχει περάσει. Και δεν είναι τόσο μεγάλος, είναι 55 χρόνων (ντάξει, μεγάλος είναι, αλλά έχουμε δει και πολύ μεγαλύτερους από αυτόν). Τέλος πάντων, θα τον δούμε, κι αν μας απογοητεύσει, δεν πειράζει, καλύτερα να μετανιώσουμε για κάτι που κάναμε και όχι για κάτι που δεν κάναμε.
Μα δεν ευχήθηκα να πεθάνει !!!!!!!!!!!! Είπα πως είχα την εντύπωση ότι είναι πεθαμένος...Αν μου άρεσε θα πήγαινα να τον δω κι εγώ, αλλά απλά ήταν ένας τυχάρπαστος που τραγούδησε στα δύο πρώτα άλμπουμ του αγαπημένου μου μέταλ συγκροτήματος και αυτό εξαργυρώνει.
 
@ Pinhead: δεν εννοούσα εσένα, εννοούσα όλους αυτούς που θα προτιμούσαν να είχε πεθάνει. Και δεν τον θεωρώ τυχάρπαστο, απλώς ο Bruce Dickinson είχε πιο έντονη προσωπικότητα και ίσως ήταν πιο κοντά στο ύφος του συγκροτήματος. Αντίστοιχα άλλοι θεωρούν τον Dickinson μαλθακό και λίγο "ποπ". Τι να κάνουμε, περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα :)
 
ας πουμε οτι δεν τραγουδουσε ποτε στους Ι.Μ. τι καριερα θα κανε..?

Σαμαλοπωλης στην καλυτερη..!Αστε με ρε με τον τελειωμενο..Πριν καμμια 20ρια χρονια που ειδε ποσο ιθαγενεις ειμαστε οι αρρωστοι με τους Μαιηντεν,απο τοτε ,οποτε θελει να νιωσει ροκ σταρ μας κουβαλιεται..
 
Ο Paul Di'Anno έκανε τους Iron Maiden διάσημους γιατί είχε την κατάλληλη τραχειά και ζωντανή φωνή, την κατάλληλη ενέργεια και το κατάλληλο profile του αλητάκου/τσογλανιού που χρειαζόντουσαν ως μπάντα νεαρών μεταλλάδων στην εποχή που πουλούσε μόνο η punk σκηνή. Είχε την ενέργεια, την τρέλα μέσα του. Την άκουγες, την έβλεπες, ήθελες να τον πλακώσεις για χάρη της Charlotte ακόμα κι αν αυτή ήταν μυθοπλαστική πόρνη.

Εάν οι Maiden ξεκινούσαν με τον Dickinson, πολύ αμφιβάλλω αν θα είχαν γίνει η μπάντα που είναι σήμερα. Ο Bruce είναι ένας τραγουδιστής υψηλού επιπέδου της σχολής του Dio και του Gillan, με οπερετική φωνή, τεράστιο εύρος και σκηνική παρουσία αρένας και κυρίως, έντονης προσωπικότητας και πολύ μορφωμένος. Ό,τι πρέπει για αναβάθμιση και κορύφωση σε μια ήδη φτασμένη, τότε , μπάντα.

Στην περίπτωση που ο Paul ξεκινούσε με οποιαδήποτε άλλη μπάντα, μάλλον θα τον γνωρίζαμε ελάχιστοι, μέσα από μερικά "ψαγμένα" βινύλια NWOBHM. Πάντως σε καμία περίπτωση η καριέρα του μετά τους Maiden δεν ήταν για πέταμα. Η πρώτη του (ομώνυμη) απόπειρα ήταν ένα album αρκετά μακριά από αυτό που έκανε με τους Maiden, αλλά δεν έπαυε να είναι ένας αξιόλογος hard/synth rock δίσκος.

Αργότερα όμως έστησε τους φοβερούς αλλά ελάχιστα εκτιμημένους Battlezone, οι οποίοι πιστεύω ότι είναι ό,τι καλύτερο έκανε μετά τους Maiden, αλλά δυστυχώς ούτε ο ίδιος εκτιμά. Πέραν των Battlezone, έμπλεξε με managers που τον ήθελαν φάντασμα και σκιά του εαυτού του, για χάρη του κοινού των πρώτων δύο album των Maiden και αγνοώντας πλήρως τους πραγματικούς θαυμαστές του που θα απολάμβαναν την μετέπειτα δουλειά του.

Εγώ σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω, κυρίως για να λέω ότι τον είδα στην τελευταία του περιοδεία και αν έχω την ευκαιρία να τον κεράσω κάνα ουζάκι στο bar, πριν να φύγει από την ενεργό δράση, να αποσυρθεί με ένα χαμόγελο γνωρίζοντας πως προσέφερε κι άλλα εκτός από τα δύο εκείνα albums. Γιατί στην τελική δεν έκανε και κάνα έγκλημα. Είχε τις αδυναμίες του, κακούς managers, αλλά μόνο προσφορά έκανε στον κόσμο της metal.
 
@ Dr Slump: επιτέλους και κάποιος που αναγνωρίζει τη ΘΕΤΙΚΗ προσφορά του DiAnno στους Iron Maiden. Ακριβώς επειδή ήταν προκλητικός και λίγο αλητάκος, ήταν απαραίτητος για να δώσει στο γκρουπ μια αγριάδα, μια μαγκιά που έφτανε μέχρι ξεδιαντροπιά. Δεν ξέρω πώς θα ήταν αν ξεκινούσε με κάποια άλλη μπάντα, ίσως να ήταν σχεδόν άγνωστος, ίσως να κατέληγε σε καμία tribute/cover band που θα έπαιζε στο ροκ μπαρ της κωμόπολης ή του χωριού του, ίσως να τα παρατούσε και τελείως για να πάει να μονάσει σε ένα βουδιστικό μοναστήρι (ή ό,τι άλλο σχετικό). Από την άλλη, αν οι Maiden ξεκινούσαν με τον Dickinson (του οποίου, κατά διαβολική σύμπτωση το πρώτο όνομα, είναι Paul) θα ήταν ένα αξιόλογο συγκρότημα που θα έπαιζε μελωδικό μέταλ, ίσως αρκετά μελωδικό ώστε να αγγίζει τα όρια του "ποπ" (υπάρχουν εξάλλου κάποιοι που θεωρούν ότι ο Dickinson έδωσε ποπ κατεύθυνση στο συγκρότημα). Ο Dickinson είναι όντως αξιόλογος άνθρωπος, σημαντικός, αλλά στα mid-80s ίσως παρέμενε υποτιμημένος, αν οι Iron Maiden δεν ήταν μια φτασμένη μπάντα (και εννοείται ότι εγώ εκτιμώ εξίσου και τον Dickinson που παρέμεινε τόσα χρόνια). Όντως δεν έκανε κανένα έγκλημα, είναι απλά ένας άνθρωπος με τα ελαττώματα και τις αδυναμίες του ο DiAnno. Και επαναλαμβάνω ότι σε όποιον δεν αρέσει, απλώς ας τον αγνοεί.
 
Και εγώ είχα πει σε κάποια συζήτηση που κάνουμε ότι αν έμενε στους Maiden, πιθανώς να είχε διαλυθεί το συγκρότημα και ότι θεωρώ πολύ περισσότερο επαγγελματία τον Bruce σε όλος τους τομείς...

ΑΛΛΑ σαν Maiden fan, δεν παύει να είναι ο τραγουδιστής στο ξεκίνημα των Maiden στους 2 πρώτους και πολύ καλούς δίσκους τους που ακούω συχνά μεχρί και σήμερα, και αυτό και μόνο αρκεί για να πάω. Δεν περιμένω την τοπ συναυλία... το ξέρω, αλλά πάω με σκοπό να περάσω καλά και με αρκετά μεγάλη παρέα μάλιστα...
 
Το θεμα πηρε την πορια που ηλπιζα, ηδη εχουμε απαντησεις απο ατομα που περιμενα να δω εδω, οποτε θελω να μιλησω και εγω για τον ανθρωπο πισω απο την αγαπημενη μου εποχη και αγαπημενες κυκλοφοριες των Iron Maiden, οπου παρεπιπτωντος οι επισημες κυκλοφοριες μαζι τους ειναι τρεις (The Soundhouse Tapes, Iron Maiden, Killers) και οχι οι δυο κλασικες κυκλοφοριες οπου θυμομαστε κυριως.

Θα ξεκινησω απο τα (πολλα..) αρνητικα του Παυλου.

Οντας και ο μικροτερος στους Iron Maiden, ειχε εξαρχης προβληματικο και αστατο χαρακτηρα. Απειλες, φασαριες, συμπλοκες και τσαμπουκαδες, αλκοολ και ναρκωτικα, ηταν λιγο μεσα σε ολα. Δεν ηταν λιγες οι φορες που ειχε οντως δημιουργησει μονος του διαφορα προβληματα.

Πραγμα που συνεχιζει και ως τωρα, και γιαυτο δεν προκειται να παω να τον δω. Του αρεσει να βγαινει λιωμα απο αλκοολ και "εξωσχολικες δραστηριοτητες" στις συναυλιες του, προσβαλοντας ετσι το κοινο του αλλα και τον εαυτο του. Ακομα και νηφαλιος που εμφανιζεται, επειτα απο τοσα χρονια καταχρησεων, του στερησαν την δυνατοτητα να εχει οποιαδηποτε σχεση με τον καποτε εαυτο του. Κακα τα ψεματα, δεν μπορει να τραγουδησει εδω και πολλα χρονια, και βγαζει τα τραγουδια γκαριζοντας. Δυστηχως για εμας ομως, δεν παιζει ντεθ μεταλ και το να ακους να ξεπεφτουν τα αγαπημενα τραγουδια τοσο πολυ ειναι ακρως λυπηρο τουλαχιστον.

Ακομα, το να τον ακους πριν, αναμεσα, και στο τελος των τραγουδιων να τα χωνει οπως και οποτε μπορει στους Iron Maiden, απο την στιγμη που τραγουδαει σχεδον παντα αποκλειστηκα τα τραγουδια τους, ειναι μαλλον τραγικο θα ελεγα. Ποσο μαλλον απο την στιγμη που τραγουδαει τραγουδια που δεν ειχε την παραμικρη σχεση με αυτα, οπως τα instrumental genghis khan / Transylvania...

Φυσικα, δεν ειναι ουτε ο αντιχρηστος, ουτε και μπορει να αρνηθει κανεις οτι εβαλε το λιθαρακι του. Οπως και δυστηχως, υπαρχουν πολλα ψεματα και λασπη απο την "αντιθετη" οχθη.

Ναρκωτικα επαιρνε απο τοτε, οπως επαιρναν τοτε τουλαχιστον ολοι οι Iron Maiden. Το προβληματα του, δεν ηταν ουτε η αιτια, ουτε ομως και η αφορμη για να διωχθει. Ο επιχειρηματιας Harris ειχε αποφασισει προ πολλου για τον ερχομο του Dickinson. Ο Harris με τον Di'Anno ειχανε μπολικες εντονιες διαφωνιες, ο Harris ηθελε μια καθως πρεπει στροφη αρεστη στην "υψηλη" κοινωνια, ο Di'Anno αντιπροσωπευε κυριως, εστω τοτε την εργατικη ταξη. Απο τα πραγματα που αναγνωριζω στο Di'Anno, οσο κοπανος και να ηταν, ουτε μασαγε τα λογια του, ουτε ακολουθουσε εντολες βαση του πως θα ηταν περισσοτερο αρεστος. Ηταν ο εαυτος του, οσο προβληματικος και να ηταν ανεκαθεν αυτος.

Ο Di'Anno, οπως αναφερθηκε, ειχε γραψει παρα πολυ ωραια τραγουδια στην μετα Maiden εποχη και σε μεγαλυτερο ευρος ηχου και φωνητικων. Πχ τους Gogmagog τους εκτιμω και κριμα που δεν το συνεχισανε..

Οπως ειπα, δεν θα παω στη συναυλια του, γιατι μου ειναι στεναχωρο να ακουω εναν πρωην τραγουδιστη, καποιων απο των αγαπημενων μου κυκλοφοριων να κακοποιει σε αυτη την κατασταση του, τους υμνους που ακουω ακομα. Αλλα ειναι αδικο να του επιρριπτονται τα επτα κακα της μοιρας, απο την στιγμη που δεν φταιει για τα παντα που συνεβησαν. Και απο την στιγμη που ο "αρχηγος" ανανδρα και δειλα σουταρε σε ανυποπτη στιγμη τον καταπονεμενο Burr.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@ Getta! Χαίρομαι που είσαι ακριβοδίκαιος! Ναι, ο DiAnno δεν ήταν ο καλύτερος σαν προσωπικότητα, ήταν (και μάλλον είναι αν κρίνω ακόμα και από την "απειλή" του) μάλλον "κόπανος", αλλά ένας "κόπανος" που έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του, όπως είπες. Εγώ θα πάω να τον δω, γιατί θέλω να δω και το υλικό που έκανε με τα άλλα πρότζεκτ του (και μάλλον θα το πει κ αυτό). Θέλω να τον δω, έτσι για το ......, αφού ούτε την οικονομική δυνατότητα είχα να τον δω στο εξωτερικό, ούτε είμαι βέβαιη αν του χρόνου "θα είναι εδώ" (μεταφορικά το εννοώ)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
LadyNaty μπορεις να πεις πως ειμαι κολημενος με εκεινη την εποχη των Iron Maiden. Για εμενα επαψαν να υφιστανται ως Iron Maiden καθεαυτου επειτα απο τον διωγμο του. Καλα τραγουδια σιγουρα γραψανε ως ενα σημειο, αλλα η στροφη τους ηχητικα/ιδεολογικα με αφησε αρκετα αδιαφορο απο το μετεπειτα εργο τους.
 
Πίσω
Μπλουζα