[ΠΡΟΒΛΗΜΑ] Αλλαγή καλωδίου VGA!

akmakas

Banned
Joined
3 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.204
Αντιδράσεις
47
Αυτός που νομίζει ότι τα ξέρει όλα στους υπολογιστές κάνει τραγικό λάθος διότι πάντα μα πάντα τα hardware θα βρίσκουν τον δρόμο τους στο να μας πονοκεφαλιάζουν..Τι θέλω να πω ακριβώς...Έχω ένα Viewsonic TFT 20" 4 προς 3 μόνιτορ και πριν από λίγο καιρό ανακάλυψα πως το έχανε την ευκρίνεια του...φαντάστηκα πως φταίει κάτι από τους drivers η στην τελική το μονιτορ είχε αρχίσει να τα παίζει..Για καλή μου τύχη παρουσιάστηκε και μια αλλαγή στα χρώματα πράγμα που μου έδωσε το σημάδι πως το καλωδιάκι ήταν η αρχή του κακού...Ωραία πήγα στο [edit] λοιπόν και ζήτησα ένα καλώδιο VGA πράγματι έσκασα 5 ευρώ και πήρα ένα κλασσικό καλώδιο αρκετά χοντρό και ποιοτικό τουλάχιστον φαινομενικά και πήγα σπίτι..Χώθηκα κάτω από το γραφείο και άρχισα να διαλείω το μικρό κανάλι που έχω κάνει για τα καλώδια (Συχαίνομαι το χειμαδιό)μετά από κόπους και βάσανα αλλάζω το καλώδιο και ξαναστείνω το κανάλι βιδώνοντας τα βύσματα στο PC ανοίγω το μονιτορ και βλέπω πως ειχε χαθεί ο οδηγός...Απλά τα πράγματα έβαλα τον οδηγό και έκανα restart αν και δεν χρειαζόταν τεσπα...Το μονιτορ μου έχει σαν default ανάλυση το 1400Χ1050 η οποία είναι και η καλύτερη από πλευράς ευκρίνειας..Αντί λοιπόν για την 1400Χ1050 είδα την 1360Χ800...Μπα είπα δεν μπορεί...Για να μην σας πρήζω λοιπόν επί μισή ώρα έκανα τα πάντα..έβγαλα τους οδηγούς έβαλα άλλους εβαλα τους ίδιους τίποτα το μόνιτορ δεν δούλεψε με τίποτα παρά μόνο όταν έβαλα το παλιό καλώδιο και βρήκα την υγεία μου...Αν ξέρετε κάτι περί του θέματος πείτε μου και εμένα τον αρχάριο τι μπορεί μα παίζει γιατί εγώ τα έχω παίξει!!!! :confused: :confused: :confused: :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

keropi

Human RetroDatabase
Joined
6 Φεβ 2007
Μηνύματα
2.710
Αντιδράσεις
8
είναι μπλε στις 2 άκρες το καλώδιο?

ενδέχεται να μην υποστηρίζει την επικοινωνία monitor-vga οποτε και να τραβάει ζόρια... περίεργο, αλλα μονο αυτό μπορώ να σκεφτώ!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

akmakas

Banned
Joined
3 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.204
Αντιδράσεις
47
Είναι εντελώς μαύρο....ενώ αυτό που έχω είναι μπλέ!!!Αλλά τι σχέση έχουν τα χρώματα?περίεργο!
 

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
188
Δώσε χειροκίνητα την ανάλυση του monitor.

Για το καλό σου βρε Akmaka πέτα αυτό το ρημάδι που έχεις για monitor και πάρε ένα 20άρι ή 22άρι wide screen LG ή Samsung να βρεις την υγειά σου!

Όσο για το πρόβλημά σου, τι να πω. Κάνε απεγκατάσταση τους drivers της κάρτας γραφικών και εγκατέστησε τους τελευταίους. Με το νέο καλώδιο πάντα πάνω. Υπάρχει πιθανότητα να λυθεί το πρόβλημά σου.

Όσο για το ποιοτικό καλώδιο του [edit], όσο χοντρό και αν είναι αν δεν έχει βαρελάκια (βλέπε φερίτες) στις δύο του άκρες μετά από τα βίσματα, έχασες. Πρόκειται για μούφα. Ενδέχεται και αυτό να έχει πρόβλημα, οπότε μια άλλαγή θα σε πείσει.

Αν δεν βρεις άκρη πες μου να σου στείλω εγώ δοκιμασμένο ποιοτικότατο και πανάκριβο καλώδιο να δεις τι θα κάνεις.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

keropi

Human RetroDatabase
Joined
6 Φεβ 2007
Μηνύματα
2.710
Αντιδράσεις
8
τα μπλε καλώδια για vga->monitor , επιτρέπουν την επικοινωνία τους (έτσι αναγνωρίζεται και το monitor αυτόματα)

τα μαύρα δεν το υποστηρίζουν αυτό... τώρα βεβαια με τους xyz κατασκευαστές, αυτό πλέον μπορεί να μην είναι κανόνας...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

akmakas

Banned
Joined
3 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.204
Αντιδράσεις
47
pooky είπε:
Δώσε χειροκίνητα την ανάλυση του monitor.
Για το καλό σου βρε Akmaka πέτα αυτό το ρημάδι που έχεις για monitor και πάρε ένα 20άρι ή 22άρι wide screen LG ή Samsung να βρεις την υγειά σου!
Βρε Γιώργο το μόνιτορ είναι άψογο..μια χαρά γιατί να το πετάξω?Ούτε κολλημένο pixel έχει και ούτε καν θερμαίνεται όσες ώρες και αν δουλεύει...Το wide screen τι παραπάνω θα μου δώσει?Ισα ίσα που το 20"" που λες λόγο του ότι είναι μακρόστενο φαίνεται και ποιο μικρό σε σχέση με το δικό μου το μέτρησα στο ύψος..

pooky είπε:
Όσο για το πρόβλημά σου, τι να πω. Κάνε απεγκατάσταση τους drivers της κάρτας γραφικών και εγκατέστησε τους τελευταίους. Με το νέο καλώδιο πάντα πάνω. Υπάρχει πιθανότητα να λυθεί το πρόβλημά σου.
Να βγάλω τους drivers?Όταν είδα πως το καινούριο καλώδιο δεν μου βγάζει την ανάλυση που ήθελα έβαλα ξανά το παλιό και την βρήκε αμέσως....

pooky είπε:
Όσο για το ποιοτικό καλώδιο του [edit], όσο χοντρό και αν είναι αν δεν έχει βαρελάκια (βλέπε φερίτες) στις δύο του άκρες μετά από τα βίσματα, έχασες. Πρόκειται για μούφα. Ενδέχεται και αυτό να έχει πρόβλημα, οπότε μια άλλαγή θα σε πείσει.
Ναι πράγματι φαίνεται να μην έχει βαρελάκια αλλά πάλι από την άλλη μου φαίνεται ότι μπορεί να έχει κάτι στην αρχή του βύσματος ξέχασα να σας πω πως το καλώδιο είναι μάρκα turboX

pooky είπε:
Αν δεν βρεις άκρη πες μου να σου στείλω εγώ δοκιμασμένο ποιοτικότατο και πανάκριβο καλώδιο να δεις τι θα κάνεις.
Ευχαριστώ Γιώργαρε αν είναι θα σε πω...

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
188
Αν είναι μάρκας Turbo-X είναι για τα σκουπίδια.

Άμεση αλλαγή με άλλο, κάτι μου λέει πως αυτό που έχεις είναι ελλατωματικό.

(Σιγά την έκπληξη εδώ τα notebooks τα παραγγέλνουν από τη Vestel = Τουρκία, τα καλώδια θα ήταν ποιοτικά..... )

Σε αναλύσεις από 1280 Χ 1024 και άνω, καλό θα ήταν να διαθέτομεν κάποιο monitor που θα έχει ψηφιακή είσοδο εικόνας, είτε αυτή λέγεται HDMI στα νεότερα, είτε DVΙ για τα παλιότερα, είτε Display port για αυτά που θα έρθουν στο μέλλον.

Όσο ποιοτικό και αν είναι ένα analog cable θα έχει "χασίματα" σε σήμα, ειδικά σε αναλύσεις 1440 ή 1600 και πάνω. Σε ανάλυση 1900+ ξεχάστε το δια παντός.

Γι' αυτό το λόγο παίρνουμε ποιοτικότερο monitor για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Όσο για τα wide screen, μάλλον είναι το standard σήμερα, ειδικά σε 20+ διαγωνίους. Σε 22 και πάνω δεν θα βρείτε πουθενά 4:3 οθόνες και, ειλικρινά μιλώντας, καιρός ήταν.
 

akmakas

Banned
Joined
3 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.204
Αντιδράσεις
47
pooky είπε:
Όσο ποιοτικό και αν είναι ένα analog cable θα έχει "χασίματα" σε σήμα, ειδικά σε αναλύσεις 1440 ή 1600 και πάνω. Σε ανάλυση 1900+ ξεχάστε το δια παντός.
Εγώ πάντως δεν έχω δει την παραμικρή διαφορά ενός analog με ένα DVI.Η διαφορά φαίνεται σε προγράμματα που το υποστηρίζουν όπως Cad3d κλπ τεσπα!!!
 

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
188
Yes sure......

Σε τι ανάλυση και για τι πάνελ;

Δεν συνεχίζω whatever works for ya.
 
Μπλουζα