[ΠΡΟΒΛΗΜΑ] Ελάχιστη εικονική μνήμη Win XP

portarinos78

RetroActive
Joined
23 Ιουλ 2006
Μηνύματα
490
Αντιδράσεις
21
Ρε παιδες, το τελευταιο διαστημα αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το "κουβαδακι" μου. Τα ΧΡ μου βγαζουν ενα μηνυμα το οποιο αναφερεται σε Ελαχιστη εικονικη μνημη και το συστημα σερνεται. Υπαρχει καμια ιδεα για το τι μπορει να φταιει σε πρωτη φαση?. Ολο αυτο εμφανιστηκε ξαφνικα πριν απο λιγο καιρο.
 
Στην κατηγορία System στον event viewer σου βγάζει κάποιο μήνυμα; Πόση μνήμη έχεις; Πόσο έχεις ρυθμίσει το pagefile στα Windows; Λογικά πρέπει να είναι Ram που έχεις X3. Εχεις ελεύθερο χώρο στο partition στο οποίο έχεις σετάρει να βρίσκεται το pagefile; Οταν λες ότι σέρνεται, τί εννοείς; Οτι η CPU πιάνει 100% ή ότι ο δίσκος δουλεύει συνεχώς; Εάν ισχύει το 2ο, τότε δες στον Task Manager εάν υπάρχει κάποια εφαρμογή που να έχει υπερβολική μνήμη κατηλειμμένη. Εάν όντως υπάρχει, για σκότωσέ τη και δες μετά πώς συμπεριφέρεται το σύστημα.

Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο συγκεκριμένο.
 
portarine για δες τον υπολογιστή σου για κανένα virus.
 
My computer --> Properties --> Advanced --> Performance --> Settings --> Advanced --> Virtual memory --> Change

Aπο κει μπορεις να αλλαξεις ο,τι αφορα την virtual memory και το page file size,και μονο ως administrator βεβαια...
 
έχει γιομίσει ο σκληρός!
 
Η γνώμη μου είναι πως Ισως να έχεις κολλήσει trojan μερικές εκατοντάδες...Δοκίμασε αν δεν έχεις κάποιο πρόγραμμα για αυτές τις δουλειές το Spybot SP Resident είναι free και ελαφρύ....Επίσης βρες κάποιο free utility καθαρισμού της registry κάνε έλεγχο για Virus και απ εγκατάστησε ότι μπούρδες έχεις περάσει στον υπολογιστή σου όπως περίεργοι codecs shareware games κλπ...Κατά τα άλλα μπορείς να σβήσεις τα παραθύρια και να περάσεις καινούρια!!!! :D
 
Επίσης, τρομερές επιδόσεις στον πόλεμο κατά των trojans έχει και το AVG Antispyware (επίσης free).
 
H συζητηση απο δω και κατω,μεταφερθηκε εδω ,μια κι ειχε ξεφυγει απο το θεμα,που ειναι το προβλημα του φιλου portarinos78....

***edit***

Τελικά φίλε portarinos78,βρήκες λύση στο πρόβλημά σου..;;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχω και εγω το ιδιο προβλημα.. μου ειπαν πως γεμισε ο σκληρος και πως πρεπει να αποκτησω επιπλεον μνημη (δηλ.. καπως ετσι μου το ειπαν, δεν θυμαμαι καλα :p )
 
Δες τι εφαρμογες τρεχουν που δεν τις χρειαζεσαι και κλειστες. Κανε ενα καλο καθαρισμα του σκληρου απο περιττα αρχεια και τραβα ενα defrag.

Μετα πες το αφεντικο σου να αγορασει μνημη και σκληρο δισκο :D
 
Kambia είπε:
Δες τι εφαρμογες τρεχουν που δεν τις χρειαζεσαι και κλειστες. Κανε ενα καλο καθαρισμα του σκληρου απο περιττα αρχεια και τραβα ενα defrag.

Σωθηκες... :p

πως τα κανουν ολα αυτα? 8) οκ το καθαρισμα απο αρχεια, αλλά θελω να απεγκαταστησω και προγραμματα (φοβαμαι να το κανω..)

Στα τεχνικα θεματα ειμαι λιγακι.. εκτος τοπου :p (μην ακουσω σχολιο περι αυτού.. :sealed: )
 
Πατας ctrl+alt+del και πας στις διεργασιες (ετσι δεν λεγονται στα ελληνικα Win??)Εκει βλεπεις τι τρεχει. Κανε τελος διεργασιας σε οτι ειναι περιττο.

Τωρα για την απεγκατασταση μπορεις να την κανεις και μεσω του control Panel απο την προσθαφαιρεση προγραμματων ή να βαλεις ενα προγραμματακι πχ CCleaner και να κανεις την ιδια δουλεια.
 
Kambia είπε:
Πατας ctrl+alt+del και πας στις διεργασιες (ετσι δεν λεγονται στα ελληνικα Win??)Εκει βλεπεις τι τρεχει. Κανε τελος διεργασιας σε οτι ειναι περιττο.
Και πώς μπορεί να ξέρει τί είναι περιττό;;; :p :p:p
 
Λορένα είπε:
.. μου ειπαν πως γεμισε ο σκληρος και πως πρεπει να αποκτησω επιπλεον μνημη (δηλ.. καπως ετσι μου το ειπαν, δεν θυμαμαι καλα :p )

Αυτά είναι 2 διαφορετικά πράγματα.

Ξεκινάμε από το εντελώς βασικό:Το κουβαδάκι το έχεις αδειάσει ;
 
manos426f είπε:
Ξεκινάμε από το εντελώς βασικό:Το κουβαδάκι το έχεις αδειάσει ;
οχι!! :p :p ηθελε και αυτο? 8)

(και το ειχα σκεφτει εδω που τα λεμε..) :flower: τωρα σπευδω..

(Ώρες ωρες απορω ειλικρινα με τον εαυτο μου :( )
 
Αυτό είναι το πρώτο για να αδειάσει όσο γίνεται ο δίσκος.

Τώρα,για τη μνήμη,πάτα CTRL-ALT-DEL όπως είπε η kambia,πάτα στο tab PROCESSES και πάρε ένα screenshot (με το κουμπί PRTSCN δίπλα στα F KEYS),άνοιξε το paint των XP,κάντο paste,σώστο,ανέβασέ το στην gallery και postαρέ το εδώ να δούμε τι τρέχει στο σύστημά σου... ;)
 
οκ.. ιδου οι φωτογραφιες (54 διεργασιες ειναι)

picture.php


picture.php


(τα οποια σχολια.... με το μαλακο :flower: )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν βλέπω τίποτα το φοβερό με ένα γρήγορο πέρασμα... αυτό το 'oracle.exe' όμως τί κάνει εκεί; Τί βάσεις δεδομένων τρέχεις και το χρειάζεσαι; Μπορεί να δείχνει όντως 10ΜΒ και 0% χρήση επεξεργαστή τη δεδομένη στιγμή, αλλά μπορεί σε άλλες στιγμές να τρώει πόρους σαν τρελλό...
 
Πάντως 54 processes είναι πολλά !

Κάποια σίγουρα θα μπορούν να κλείσουν.

π.χ το Logitech desktop manager τι κάνει εκεί ανοιχτό άραγε ;

Το google bar notification πάλι ;

Bλέπω και κάποια services που προσωπικά αγνοώ,θα τα ψάξω άλλη στιγμή και θα επανέλθω...
 
Πίσω
Μπλουζα