[ΠΡΟΒΛΗΜΑ] Ελάχιστη εικονική μνήμη Win XP

Αυτό το svchost μην το σκοτώσεις το καημενούλι. Βλέπω έχεις webcamera, 2 ανοιχτούς internet explorers, εχεις συνδεδεμένο UPS, τρέχεις AVG antivirus, (το mspaint τί το θες αλήθεια; :p ), και βλέπω κάποια processes που έχουν σχέση με Labview. Tρέχεις και Labview ρε θηρίο;;;;; Να το δω αυτό και μετά θα σκίσω τα ιμάτιά μου και θα σπάσω τα δόντια μου με ματρακά!!!!

manos426f είπε:
Πάντως 54 processes είναι πολλά !
Εμένα τρέχει 104 :p . ΟΛΑ χρήσιμα και ξέρω τι λέω :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αλλαξε το AVG Με κατι αλλο μιας και σε γεμιζει Processes (πχ Avira που ειναι και τζαμπε).

XP με πανω απο 35 processes δεν ειναι και super...

Mετα μπες εδω και φτιαξε τα services οπως λεει η στηλη Safe για αρχη και βλεπουμε.
 
Ρε παιδιά θα πούμε στην κοπέλα να στήσει τα services της; Ακόμα και με οδηγό, δεν το συστήνω επ'ουδενεί... Πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει πριν από αυτό, π.χ. να τρέξει το CCleaner.
 
Gryzor είπε:
Δεν βλέπω τίποτα το φοβερό με ένα γρήγορο πέρασμα... αυτό το 'oracle.exe' όμως τί κάνει εκεί; Τί βάσεις δεδομένων τρέχεις και το χρειάζεσαι; Μπορεί να δείχνει όντως 10ΜΒ και 0% χρήση επεξεργαστή τη δεδομένη στιγμή, αλλά μπορεί σε άλλες στιγμές να τρώει πόρους σαν τρελλό...

αυτο το 'oracle.exe' , ειναι ενα προγραμμα που ακομη δεν καταφερα να εγκαταστησω... ΕΙναι για την σχολη μου #)

οποιος εχει γερα νευρα (πολυ γερα ομως..) ας κανει μια προσπαθεια να μου εξηγησει πως θα το κανω.. (ειλικρινα ελαχιστοι απο το τμημα μου το εκαναν μονοι τους, οι περισσοτεροι φωναξαν τεχνικο.. εχω το σιντι και το περασα μισο.. δηλ κατι τετοιο #) !

Wally... με το μαλακο ειπαμε.. :flower: θα κανω μια προσπαθεια :) (αληθεια.. πως το κανω οοοολο αυτο που λες?)

(παιδια.. σορι, αλλά δεν εχω εμβαθυνει τοσο, ειμαι στα ρηχα ακομη..)
 
Βρε Πανο - θα μπερδευτει και θα γινουν λαθη - εκτος που θα χασει πολλα απο αυτα που εχει συνηθισει να χρησιμοποιει. Εξαλλου ειναι pc δουλειας.

*συμφωνω με Gryzor

cccleaner μεταξυ αλλων - που ξερετε καλυτερα εσεις οι παραθυρακηδες.
 
Λοιπόν, αγαπητή Λορένα, για να δούμε τί ψάρια πιάνιεις. Επειδής να πούμε φαίνεσαι έξυπνο κορίτσι, κάνε τα πιο κάτω ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ:

1) Πηγαινε στο Εναρξη -> Εκτέλεση, και γράψε την εντολή Regedit.

2) Θα σου εμφανιστεί ένα παράθυρο που λέει πάνω πάνω Μητρώο των Windows

3) Αριστερά βλέπεις ένα δέντρο με 5-6 επιλογές. Μια απο αυτές γράφει HKEY_LOCAL_MACHINE. Πατάς στο σταυρουδάκι να την ανοίξεις (ξέρεις από δέντρα υποθέτω)

3) Θα σου εμφανιστούν άλλες επιλογές κάτω από το HKEY_LOCAL_MACHINE. Εσύ πας με τη σειρά στο SOFTWARE -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Run, όπου το -> σημαίνει ότι κάθε φορά κάνεις κλικ στο σταυρουδάκι της κάθε επιλογής. Μολις φτάσεις στη Run, κάνε κλικ ΕΠΑΝΩ στη λέξη Run. Δεξιά θα σου εμφανιστούν διάφορες πληροφορίες. Ε, κάνε ένα screenshot και ξαναποστάρισε να σου πούμε τί τρέχει ο Η\Υ όταν ξεκινάει. Γιατί και να "σκοτώσεις" κάποια processes αυτά θα ξανατρέξουν μετά από επανεκκίνηση. Κάντο αυτό και μιλάμε. Ειδάλλως, χρειάζεται τηλ/κή υποστήριξη. (0.35 λεπτά τα 20 δευτερόλεπτα, αμα δεν τα βγάλουμε από τους φίλους από πού θα τα βγάλουμε!)

Και μια συμβουλή προς όλους: Μη συστήνετε τέτοια hardcore προγράμματα (π.χ. ccleaner) στον άσχετο, θεωρώντας δεδομένο ότι ξέρει πώς να το χειριστεί. Και λέω άσχετος με την καλή έννοια. Αυτός που χρησιμοποιεί Windows δεν είναι υποκεχρεωμένος να γνωρίζει το background. Μπορεί το ΧΨ CCleaner να ρωτήσει "Τί να κάνω με αυτό, να το σβήσω;", ο χρήστης να πατήσει ΝΑΙ νομίζοντας ότι θα του λύσει το πρόβλημα, και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι χειρότερο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σχετικά με τα services: το να βελτιστοποιήσει τα όσα τρέχουν ΔΕΝ θα της φτιάξει το πισί. Το να πειράζεις τα services κάνουν ένα καλό πισί να τρέχει καλύτερα, δεν ανασταίνει μηχάνημα σε καμμία περίπτωση γιατί προφανώς είναι αλλού το πρόβλημα.

Δεν βλέπω να τρέχουν φοβερά πράγματα. ΟΚ, έχει ένα εικονίδιο της java, ίσως γιατί κάποια σελίδα τρέχει applet, κι έχει κάνα-δυο εικονίδια (π.χ. για κατέβασμα φωτό από μηχανή) τα οποία δεν χρειάζονται 24/7, αλλά κατά τ'άλλα τίποτα φοβερό.

Πάμε λίγο στα βασικά: Λορένα,

-πόσο καιρό έχεις το pc?

-Πριν πόσο καιρό έστησες Windows τελευταία φορά;

-Τί έκδοση windows έχεις;

-Ξέρεις πόση μνήμη έχεις;

-Έχεις πάνω από ένα σκληρό;

Από εκεί το κοιτάμε αντί να σαλιώνουμε το δάχτυλο...

Α, και να ρωτήσω για ποιο λόγο εγκαθιστάτε oracle? :)
 
Ενω το να ανοιξει τη registry ειναι σαφως πιο αθωο... :D

(πληροφοριακα, το cccleaner δεν κανει καμια περιεργη ερωτηση στη στανταρ λειτουργια του ;) )
 
Είναι πολύ πιο αθώο, γιατί είναι πρόγραμμα των Windows και straightforward. Αμα ο άλλος σου πει 1-2-3 πράγματα και τα ακολουθήσεις, δεν υπάρχει πρόβλημα (εκτός κι αν πατήσεις Delete και Yes,οπότε τί να πω;;; )
 
A, σχετικά με το ccleaner, πάνω στο σχόλιο του Rygar: δεν είναι καθόλου hardcore, είναι ό,τι πιο φιλικό και safe έχω χρησιμοποιήσει - και το χρησιμοποιώ από την πρώτη beta του CrapCleaner. Ποτέ δεν πείραξε κάτι που δεν έπρεπε...
 
Gryzor είπε:
Πάμε λίγο στα βασικά: Λορένα,

-πόσο καιρό έχεις το pc?

-Πριν πόσο καιρό έστησες Windows τελευταία φορά;

-Τί έκδοση windows έχεις;

-Ξέρεις πόση μνήμη έχεις;

-Έχεις πάνω από ένα σκληρό;

Από εκεί το κοιτάμε αντί να σαλιώνουμε το δάχτυλο...

Α, και να ρωτήσω για ποιο λόγο εγκαθιστάτε oracle? :)
απαντησεις στα βασικα...

-το πισι ειναι του γραφειου. (φοβαμαι πως το σαραβαλιασα..Ε.. τοσες ωρες παιρνω εδω :p )

- δεν γνωριζω ποσων ετων ειναι

-δεν εστησα ποτε windows

-ΧP

-οχι

- επισης οχι.. ενας σκληρος υπαρχει..

Την ορακλ την θελω για την σχολη μου. Επειδη ειμαι πολλες ωρες στο γραφειο, την εγκατεστησα εδω (λεμε τωρα.. :p στην προσπαθεια ειμαι ακομη..) για να κανω εδω τις οποιες εργασιες μου.

(δεν ειμαι τελειως ασχετη.. καποια αλλα προγραματα περι προγραμματισμου.. μια χαρα τα εγκατεστησα #) . Αυτο με δυσκολεψε.. οπως και ολο το τμημα μου)

(γι'αυτο τον λογο, το καλοκαιρι θα παρω λαπτοπ.. βαρεθηκα πια να τα εγκαθηστω το καθε προγραμμα που θελουν σε 3 Pc. υποψιν.. θα ανοιξω θεμα για να με συμβουλεψετε ποιο ειναι το καλυτερο να παρω.. :flower: )
 
Υπαρχει και αλλη λυση. Το κανεις ενα ωραιο πακετακι, το παίρνεις παραμασχαλα και ερχεσαι εδω να το δουμε μαζι..... :p (κερναω μπουγατσα, χυμο και κεικ)
 
μαλλον ο υπολογιστης δεν ειναι καλα.... :xm:

Ξαφνικα σημερα, και χωρις να του κανω τιποτα, εκει που κοιταζα μια αναρτηση του ρετρο.. κλεινει στιγμιαια, και την επομενη στιγμη, μου εμφανιζει μια μπλε οθονη, ολοκληρη γραμμενη με ακαταλαβιστικα γραμματα (χρωματος λευκου). Εκανα επανεκκινηση και ολα οκ (για την ωρα)

Οκ.. ας ειμαστε ειλικρινεις.. ποσο καιρος του μενει ακομη? :( (αν υποψιαστω πως θα περνω τις ατελειωτες ωρες στο γραφειο χωρις υπολογιστη.... θα πεθανω :cry: )
 
Αυτο που ειδες ονομαζεται BSOD (Blue Screen of Death) και καποιοι επιμενουν ακομα οτι στα Windows XP/Vista δεν υπαρχει τετοιο πραγμα. Χαιρομαι που γινεσαι η ζωντανη αποδειξη για το αντιθετο.

(αν ποτε θελησεις να αναλαβεις καθηκοντα supermod ή coadmin - ριξε μου απλα ενα pm :D )
 
Λοιπον παμε βημα βημα να δουμε τι εγινε.

Ακολουθεις??? Εναρξη/Ο υπολογιστης μου (δεξι κλικ) / διαχειρηση υπολογιστη/ Προβολη συμβαντων/Συστημα

Εκει δες τι εχει μαρκαρισμενο κοκκινο και ανοιξε το. Θα σου βγαλει ενα πινακακι με το προβλημα. Γουγλαρισε το και πες μας

EDIT :lol Paspartoo lol
 
Paspartoo είπε:
Αυτο που ειδες ονομαζεται BSOD (Blue Screen of Death) )
Death...? :eek: αυτο ηταν δηλ..? :xm: :( :cry: θα πεθανει δηλ? :cry:

Paspartoo είπε:
(αν ποτε θελησεις να αναλαβεις καθηκοντα supermod ή coadmin - ριξε μου απλα ενα pm :D )
χμ.. το χρωματακι (μπλου) ταιριαζει με τα ματια μου :p :p
 
Αν και θα συμφωνήσω με τον Paspartoo, (ότι και αν έκανα, ακόμα και διακόπτες έκλεισα την ώρα που εγκαθιστούσα πρόγραμμα στο Ubuntu, πάντα στο test machine, δεν κατάφερα να το κάνω να κρασάρει........ ) θα ήθελα να μου πεις αν ο υπολογιστής σου είναι laptop και αν ναι, πόσα χρόνια το έχεις.

Μου μυρίζει από μακριά περίπτωση υπερθέρμανσης φορητού. Άρχισε να ανεβαίνει η θερμοκρασία και κάποιοι θα βγάλουν ένα σωρό λεφτάκια από λαπτοπάκια που το μόνο που χρειάζονται είναι καθάρισμα των αεραγωγών που έχουν φράξει από τη σκόνη.......

Όπως και νά'χει, μια φορά = καμία, μπορεί να ήταν απλά τυχαίο.
 
δεν ειναι λαπτοπ, ειναι σταθερος του γραφειου, και ειναι εδω και χρονια (δεν ξερω ποσα, αλλά αν δω καποια παλαιαααααα προγραμματα, εχει χρονια).

Δηλ. θα κρασσαρει? Φτου.. πως μπορω να το σωσω?

χμ... αυτο της μιας φορας! ειναι η δευτερη. η πρωτη ηταν πριν μια εβδομαδα

εκτος απο κοκκινα :( ... εχει και κιτρινα.. :cry: καμπια!

Τα κοκκινα

Δεν ηταν δυνατη η εκκινηση της υπηρεσιας General Purpose USB Driver (e4ldr.sys) εξαιτιας του ακολουθου σφαλματος : Η υπηρεσια δεν ειναι σε θεση να ξεκινησει διοτι ειναι απενεργοποιημενη ή δεν υπαρχουν ενεργοποιημενες συσκευες για αυτην

τα κιτρινα

Το TCP/IP έφτασε το όριο ασφαλείας που έχει τεθεί στον αριθμό τον ταυτόχρονο προσπαθειων συνδεσης TCP
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το router ειναι συνδεδεμενο με USB? Συνηθως σε αυτες τις περιπτωσεις βγαινει αυτο το σφαλμα
 
Πίσω
Μπλουζα