[ΠΡΟΒΛΗΜΑ] με cpu..

Amigos

RetroMasteR
Joined
15 Ιαν 2007
Μηνύματα
1.505
Αντιδράσεις
40
έχω ενα laptop το amilo 1630 και έχω το εξής πρόβλημα.. αυτό φοράει έναν amd 3700+ αλλά των βλέπει μέσα στα winxp αλλά και στο bios για 837mhz κάπου εκεί και δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει έχει κανείς καμία ιδέα?? :help: :help:
 

trooper13

Retro Member
Joined
24 Νοέ 2007
Μηνύματα
144
Αντιδράσεις
1
κατα πασα πιθανοτητα ειναι το cool&quiet.ριχνει την ταση και την συχνοτητα λειτουργιαs του επεξεργαστη οταν ειναι idle για να μην καταναλωνει πολυ ενεργεια.αν εχειs δοκιμασε να τρεξειs mame σε ενα παραθυρο για να δειs αν αλλαζει συχνοτητα ο επεξεργαστηS
 

Amigos

RetroMasteR
Joined
15 Ιαν 2007
Μηνύματα
1.505
Αντιδράσεις
40
το έχω τσεκάρει το cool&quiet και δεν είναι ενεργοποιημένο..
 

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
188
Αφού τον βλέπει και από το bios δεν πρέπει να είναι το c@c.

Μήπως χρησιμοποιείς notebook monitor και έχεις ρίξει την συχνότητα του επεξεργαστή;
 

Amigos

RetroMasteR
Joined
15 Ιαν 2007
Μηνύματα
1.505
Αντιδράσεις
40
οχι..δεν μου δίνει καν επιλογές κιόλας για να αλλάξω συχνότητες
 

akmakas

Banned
Joined
3 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.204
Αντιδράσεις
47
Amigos είπε:
έχω ενα laptop το amilo 1630 και έχω το εξής πρόβλημα.. αυτό φοράει έναν amd 3700+ αλλά των βλέπει μέσα στα winxp αλλά και στο bios για 837mhz κάπου εκεί και δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει έχει κανείς καμία ιδέα?? :help: :help:
Αναβάθμηση Bios!!Μάλλον!
 

Nemo

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
9 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.694
Αντιδράσεις
1.365
Cool'n'Quiet is fully supported in modern[when? — see talk page] Linux and BSD kernels (using the powernow-k8 driver)[1]. Unlike Windows XP, Windows Vista only supports Cool'n'Quiet on motherboards that support ACPI 2.0 or later. In earlier versions of Windows processor drivers / Cool'n'Quiet software needs to be installed.[2]
Σχετικο wiki

http://en.wikipedia.org/wiki/Cool'n'Quiet

Το προβλημα Vista και μητρικες που δεν υποστηριζουν το προτυπο ACPI 2.0.

Δεν υσχυει μονο για τους Amd αλλα και για τους Intel και την αντιστοιχη Speedstep τεχνολογια τους .

Λυση ???

Η βαζεις ΧP

H χρησημοποιεις το Rmclock

Δες και εδω προς επηρωση/επαληθευση

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=82238

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=126730
 

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
188
Κάτι μου βρωμάει για τιγκαρισμένες ψήκτρες στη σκόνη. Μπορεί λόγω θερμοκρασίας ο επεξεργαστής να κάνει throtle σε χαληλότερες συχνότητες για να μην καεί......

Για ανέφερε θερμοκρασίες..............
 

Amigos

RetroMasteR
Joined
15 Ιαν 2007
Μηνύματα
1.505
Αντιδράσεις
40
και εγώ αυτό σκέφτηκα .. αλλά πως να το κάνω? χρειάζομαι εξωτερικό drive?

Τις καθάρισα αν και δεν είχαν τίποτα..
 

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
8.085
Αντιδράσεις
2.706
Φόρτωσες defaults στο BIOS; Ισως να έχεις πειράξει τίποτα συχνότητες χωρίς να το θυμάσαι. Συνήθως δεν πείραζα ποτέ τις ρυθμίσεις της CPU αφου είμαι κατά του overclocking, οπότε δε θυμάμαι να σου πω ακριβώς τις 2-3 ρυθμίσεις που έχουν σχέση με τη CPU. Μιλα με τον Pooky, είναι εξπερ (και λόγω ηλικίας) :D
 

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
188
Βασικά Rygar δεν θα σε δω από κοντά; Θα φας μπούφλα.... :D :D:D

Στο BIOS βάλε τα default και κάνε restart. Βασικά τα Amilo έχουν πολύ απλό bios οπότε δεν θα πειράξεις τίποτε ουσιαστικά.

Τσέκαρε και ανέφερε θερμοκρασία επεξεργαστή σε παρακαλώ. Μπορεί να έχει καθαρές ψήκτρες το μηχάνημά σου, αλλά ο ανεμιστήρας να τα έχει τινάξει.

Δυστυχώς η κατάσταση με τα φτηνά Amilo είναι απάλευτη. Και εγώ έχω ένα Amilo με Celeron επεξεργαστή αλλά μου έχει βγει βρωμόσκυλο μέχρι στιγμής (φτου φτου) αλλά δεν το κυκλοφορώ εκτός σπιτιού και πάντοτε με cooler.

Σου θυμίζω και πάλι χρειάζομαι την θερμοκρασία του επεξεργαστή.
 

Amigos

RetroMasteR
Joined
15 Ιαν 2007
Μηνύματα
1.505
Αντιδράσεις
40
ok... επειδή το έχει η γυναίκα θα το δω και θα σου πω..χίλια thanks αδέλφια
 

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
128
Cool and quiet δε θα μπορούσε να είναι,καθότι δε νομίζω ότι ρίχνει τόσο πολύ τη συχνότητα του επεξεργαστή....

Κάτι δε πάει καλά στο laptop αυτό και μακάρι να κάνω λάθος,αλλά ούτε σε σκόνη νομίζω να οφείλεται.Εμένα ο επεξεργαστής -αν και σπανιότατο- μου φαίνεται ότι έχει πρόβλημα....!

Γιάννη,κράτα μας ενήμερους,το θέμα έχει ενδιαφέρον..!
 

nkarytia

RetroAdept
Joined
26 Μάρ 2007
Μηνύματα
932
Αντιδράσεις
12
Αυτό γίνεται όταν τον έχεις στο ρεύμα και στη μπαταρία; Δοκίμασε να σηκώσεις καμιά βαριά εφαρμογή και δες αν αυτή η τιμή αυξάνει ανάλογα.
 

lamah

Banned
Joined
4 Φεβ 2007
Μηνύματα
434
Αντιδράσεις
5
Αν δουλευει μονο με την μπαταρια λογικο ειναι να σου ριχνει την συχνοτητα του επεξεργαστη για λογους εξικονομησης ενεργειας.Αλλα αν το laptop το εχεις στην πριζα τοτε ρυθμισε αναλογως την μητρικη με την συχνοτητα της cpu.
 

Amigos

RetroMasteR
Joined
15 Ιαν 2007
Μηνύματα
1.505
Αντιδράσεις
40
pooky είπε:
Δυστυχώς η κατάσταση με τα φτηνά Amilo είναι απάλευτη. Και εγώ έχω ένα Amilo με Celeron επεξεργαστή αλλά μου έχει βγει βρωμόσκυλο μέχρι στιγμής (φτου φτου) αλλά δεν το κυκλοφορώ εκτός σπιτιού και πάντοτε με cooler.

Σου θυμίζω και πάλι χρειάζομαι την θερμοκρασία του επεξεργαστή.
φτηνό??? 2000 ευρω είχα σκάση όταν το πήρα το ρημάδι...:nervous:
 

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
188
2000 ευρώ για Amilo είναι έγκλημα.

Η ποιότητα κατασκευής τους είναι επιεικώς μέτρια και δεν είναι για πολλα - πολλά.

Το δικό μου έχει αντέξει γιατί λειτουργεί σαν κατεβαστήρι, πάνω σε cooler, χωρίς να τρώει μπάφες και πτώσεις, με εξωτερικό σκληρό για traffic, εξωτερικό πληκτρολόγιο και πάει λέγοντας. Φυσικά το συντηρώ ευλαβικά. Κάθε 750 ώρες λειτουργίας (ο Θείος έχει counter) το ανοίξω και το καθαρίζω από τυχόν σκόνες, και ελέγχω την πλακέτα για τυχόν προβλήματα. Η οθόνη πέφτει στο δεκάλεπτο και δεν είναι τέρμα η φωτεινότητα,.

Παράλληλα λειτουργεί πάνω σε σταθεροποιητή. Αυτό το μαραφέτι με έχει σώσει πολλές φορές.

Μέχρι τώρα όλα καλά. Αν, χτύπα ξύλο, πάθει κάτι, από τη στιγμή που είναι εκτός εγγύησης και κόστισε 500 ευρώ όταν το πήρα, θα πάει στην ανακύκλωση την ίδια στιγμή.

Πρόσφατα, λόγω απόκτησης ενός XPS και μένοντας ..... από την ποιότητα εξυπηρέτησης της εδώ αντιπροσωπείας (την επόμενη μέρα είχα νέο laptop από βλάβη που προκλήθηκε από δικό μου λάθος) σκέφτομαι να το αντικαταστήσω με ένα Vostro 1000. Ιδανικότατο για οικονομικό, power efficient κατεβαστηράκι που θα λειτουργήσει 24/7 τα επόμενα 3 χρόνια.

Ψήνομαι άγρια........
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
128
pooky είπε:
Παράλληλα λειτουργεί πάνω σε σταθεροποιητή. Αυτό το μαραφέτι με έχει σώσει πολλές φορές.
Επ' ευκαιρία λοιπόν,να πω εδώ,ότι πραγματικά με έσωσες ρε Γιώργο που φώναζες τόσο καιρό και με κάθε ευκαιρία για UPS,σταθεροποιητές κτλ κτλ...

Λίαν προσφάτως πήρα -από σπόντα ομολογουμένως- ένα 800VA της Accupower (εντάξει,δεν είναι ίσως και το καλύτερο,αλλά το PCάκι το σηκώνει και με το παραπάνω...) και χτες βράδυ MANTEΨΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ...!!! :eek:

Την ώρα που έκανα bios update στη μητρική είχα διακοπή ρεύματος στο σπίτι...!!!! :animeek: :animeek: :animeek:

Περιττό να πω πως αν δεν υπήρχε το UPS,μάλλον θα είχα πάρει την Abit AB9 Pro στο χέρι....!! :icon_cry:

Να είσαι καλά φίλε,είχες ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο !!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
 

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Joined
14 Ιουν 2006
Μηνύματα
9.122
Αντιδράσεις
188
Έτσι, έτσι.

Και να ξέρεις πως αν εσύ έπεξες Λόττο και σούκατσε άσχημα μια στο εκατομμύριο, (η πιθανότητα να κοπεί το ρεύμα σε bios update) φαντάσου τι γίνεται κάθε μέρα με τις απότομες βυθίσεις και spikes της ΔΕΗ......

Εγώ χρησιμοποιώ μόνο σταθεροποιητή γιατί το κατεβαστήρι είναι φορητό, οπότε σε επερχόμενη διακοπή ρεύματος δεν με ενδιαφέρει και τόσο γιατί έχει την μπαταρία.

Το Accupower πόσο το πήρες; Μια χαρά είναι για τη δουλειά που το θες.
 
Μπλουζα