[ΠΡΟΒΛΗΜΑ] Format δίσκου κατά λάθος

Κάτσε να καταλάβουμε λίγο!

Έκανε το format ή όχι? Το ξεκίνησε, απλά δεν το τελείωσε?

Ερώτηση: Έχεις καμία live linux διανομή να δοκιμάσεις να δεις πώς φαίνεται κι από εκεί ο δίσκος?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ξεκίνησε το search το Getdataback - Σε κανά 10ώρο θα ξέρω τι σώθηκε...
 
Αν δεν έλεγε "unallocated space" θα σου έλεγα όλα καλά.

 


Ελπίζω να μη τα έχασες όλα, αν και τα δεδομένα λένε το αντίθετο.


 


Στο freeNAS που έστησα τις προάλες (και το ξέστησα, για πλάκα το έκανα) όλοι οι δίσκοι ήθελαν initialization από την αρχή πάντως.
 
το MBR ειναι "πειραγμένο" από το NAS. Μάλλον επισκευάζεται.
 
Παιδιά να κάνω και εγώ την ερώτηση μου....

με κάποιο recovery program, γνωρίζουμε αν ανακτούνται και τα αρχεία που έγιναν cut ? Δηλαδή, θέλω να βρω κάποια αρχεία, φωτογραφίες για την ακρίβεια, που τα είχα περάσει από την κάρτα της μηχανής στον πεθαμένο εξωτερικό μου δίσκο, και ενώ έκανα recovery με το Photo genious νομίζω, δεν μου έκανε ανάκτηση τα δεδομένα που είχαν αποκοπεί. Γνωρίζει κάποιον αν υπάρχει πρόγραμμα για επαναφορά αυτών? Ή να αρχίσω να θρηνώ και πάλι???

Μερσί!!
 
Αυτά που μου έρχονται στο μυαλό είναι Get Data Back, Recover My Files, Αctive@File Recovery, Easy Recovery, Easus.
 
Ωραία σε ευχαριστώ!!! θα τα δοκιμάσω αύριο, απλά αυτό που έλεγα, ο φόβος μου είναι μην δεν ανακτηθούν επειδή τα είχα κάνει αποκοπή και όχι διαγραφή...

Άσε γιατί μεγάλη νίλα πέρασα με τον εξωτερικό μου που πέθανε, και ενώ έγινε ανάκτηση αρχείων, ένα μέρος δεν ανακτήθηκε. Και αυτό είναι προσωπικές φωτογραφίες διάστημα 4 μηνών, πάλι καλά είναι μικρό το διάστημα
 
Αν κάτι το κάνεις αποκοπή και δεν γίνει κάπου αλλού επικόλληση, παραμένει στην αρχική του θέση. (cut/paste, σιχαίνομαι την Ελληνική ορολογία στα Windows)

Όσο για τα αρχεία που δεν θέλουμε να χάσουμε, κρατάμε πάντα τουλάχιστον ένα επιπλέον αντίγραφο. Μηχανήματα είναι και χαλάνε...
 
Αποκοπή και επικόληση μάλλον σημαίνει μεταφορά, οπότε και σβήνει την αρχική θέση του αρχείου, έτσι δεν είναι; Cut-paste και copy-paste είναι διαφορετικά. Στο copy-paste είναι αντιγραφή και επικόλληση.

Φυσικά με ένα καλό πρόγραμμα unerase άνετα ανακτούνται τα αρχεία από την αρχική τους θέση.

CAUTION ALERT:

Είναι 8 παρά το πρωί, έχω γυρίσει μαύρα χαράματα σπίτι, έχω κοιμηθεί σκάρτα δύωρο, οπότε μπορεί να λέω και βλακείες. Ζητώ προκαταβολικά κατανόηση! :)
 
Maddog, άσε, είχα κάνει αρχείο back up αλλά μου έλειπαν αυτοί οι 4 μήνες, γιατί δεν προνόησα , δεν τα έκανα και τώρα τρέχω, γιατί είχα φωτογραφίες από Μεσολόγγι και άντε να ξαναπάω μέχρι εκεί , είχα οικογενειακές κτλ. Νομίζω οι περισσότεροι την έχουν πατήσει με το να χάσουν αρχεία και νομίζω οτι είχε έρθει και η δικιά μου η σειρά. Για να καταλάβεις, ο εξωτερικός μου έπαθε το θανατικό, ένας τεχνικός μου ανέκτησε τα αρχεία αλλά δεν ξέρω γιατί , ότι είχα περάσει από το Μάρτιο και μετά δεν το ανέκτησε ποτέ. Και έλεγα μήπως κάτι καταφέρω με την κάρτα της ψηφιακής.

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις, θα δω, ελπίζω να βγάλω άκρη!
 
Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά, αν η κάρτα έχει χρησιμοποιηθεί μετά τη μεταφορά των φωτογραφιών (έχουν γραφτεί δλδ επάνω τις νέες φωτογραφίες) πολύ πιθανό να μην μπορέσεις να τις ανακτήσεις όλες ή ακόμα και καθόλου
 
Πίσω
Μπλουζα