[ΠΡΟΒΛΗΜΑ] Kάρτα ήχου!!

akmakas

Banned
Joined
3 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.204
Αντιδράσεις
74
Ρε παιδιά στα καλά καθούμενα εδώ και μια εβδομάδα το PC μου φορτώνει όποτε του καπνίσει την κάρτα ήχου τι γίνεται?Δοκίμασα και την άλλαξα PCI αλλά τα ίδια..Μπε!!!Μήπως είναι ώρα για νέο Windows setup? :confused:

Πρόσθετα στοιχεία

Μητρική:ASUS P5 N32 SLI Deluxe nvidia chip

Κάρτα ήχου:Sound blaster Audigy 2 7.1
 
πρωτον φιλε akmakas μπες στο bios και απενεργοποιησε την καρτα ηχου της μητρικης μηπως και πηρε απο μονη της πρωτοβουλια και την ανοιξε 2on μπες στο device manager κανε disabled τις εφαρμογες που τρεχουν.αν δεν δεις προκοπη 3on κανε unistal τους drivers της καρτας και ξαναβαλε τους απο την αρχη.δεν χρειαζεται ξαναβαλεις τα win προφανως καποιο προγραμμα εγκατεστησες τελευταια και και εμπλεξε μην φοβασαι δεν ειναι τιποτε

κανα νεοτερο?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πέτα την Audigy.

H ενσωματωμένη κάρτα ήχου της μητρικής σου είναι καλύτερη.
 
φιλε pooky διαφωνω ασε που καταναλωνει και πορους απο memory και επεξεργαστικη δυναμη
 
Με τα σημερινά μηχανάκια ακόμα και με ένα πυρήνα και με μνήμη 1 giga δεν υπάρχει καμία ορατή μείωση της απόδοσης.

Φυσικά μιλάμε ότι είναι αστείο αν αναφερόμαστε σε διπύρηνα μηχανήματα σαν και αυτό του Akmaka.

Πάντως για δοκίμασε ρε καρντάση να φέρεις τον επεξεργαστή στην πραγματική του συχνότητα, μπορεί να φταίει και το overclocking.
 
αυτο δεν ειναι ομως σιγουρο ειναι υποθετικο,η πραξη στα game εγω ειδα σημαντικη μειωση σε 2 φιλους μου και σημαντικη αυξηση οταν πηραν ο ενας την Audigy και ο αλλος την x-fi elite pro δηλαδη σαν την δικη μου.Pooky τεσταρισμενο γιατι ειμαι και λιγο τελειομανης σ΄αυτα,αν βαλεις και συ εξωτερικη καρτα ηχου περιμενω νεοτερα
 
Με την Audigy στο συρτάρι και τσεκαρισμένη και στα 2 desktop μου (κάτω από XP φυσικά πάντα) η διαφορά σε framerates ήταν ελάχιστη. Στο διπύρηνο μάλιστα δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ!!!!!

Το ίδιο και με τα διάφορα μετροπρογράμματα. Βεβαίως και πρέπει λογικά να υπάρχει μια διαφορά αλλά σε μηχάνημα με 4 giga και δύο πυρήνες δεν υπάρχει περίπτωση να την δεις. Όλα είναι στα όρια του θεωρητικού.

Όσο για την X-fi συμφωνούμε. Αλλά για τα χρήματα πουζητάει δώστα για 2 giga παραπάνω και μια καλύτερη κάρτα γραφικών ή ένα σκαλί δυνατότερο επεξεργαστή. Εκεί πραγματικά φαίνεται η διαφορά.
 
εξαρταται παντα αν θελεις τα παντα οπως εγω π.χ. LOL

Τι να κανω ανθρωπος ειμαι και αναζητω ακομη την τελειοτητα μεχρι να φτασω διπλα στο τελειο αλλα οχι να το ξεπερασω αλλα τι να κανω?

παν μετρον αριστον PC
 
Στην μητρική είναι όλα κλειστά...τώρα δεν κατάλαβα αυτό που λες..Μπες στο device manager κανε disabled τις εφαρμογες που τρεχουν..Στο Device manager τρέχουν 150 περίπου εφαρμογές ποια να κλείσω..όλες?Θα κλατάρει το σύστημα...Επίσης δεν έχω περάσει τα καλούδια της Audigy εδώ και πολύ καιρό γιατί προς το παρόν δεν τα χρειάζομαι...Να σημειώσω πως όταν δεν φορτώνει την κάρτα ήχου δεν μπορώ να την κάνω απεγκατάσταση γιατι απλά δεν φαίνεται πουθενά στο σύστημα..είναι σαν να μην την έχω βάλει καν!

Δεν το έχω ξανάαντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα ποτέ!!!Άβυσος η ψυχή του PC

Pooky μην περιμένεις να σε πιστέψω τώρα γιατί λες μπούρδες..Με την μουσική που ασχολούμαι χρόνια τώρα η Audigy είναι η τελευταία και η φτηνότερη κάρτα που μπορεί να έχει χαμηλό midi latency 8 ms...Η κάρτα που έχει το mobo αντε βαριά βαριά να σου δίνει 50 ms πράγμα εντελώς καταστροφικό!Άσε που δεν έχει ASIO Drivers...Δεν ξέρω αν κατάλαβες..δεν ξέρω πως να στο κάνω ποιο λιανά!! :D
 
Πηγαινε τωρα στο start menu/run/γραψε msconfig/enter/startup και απενεργοποιησε ολες τις εφαρμογες και restart και ολα καλα
 
.... εγώ πάντος το έχω σαν αρχή να μην χρησιμοποιώ onboard sound/vga ... μερικές φορές οι διαφορές είναι χαώδεις ειδικά για τα γραφικά... οπότε και δεν το ψάχνω, παίρνω καμοια 24αρα/audigy και σχολάει το θέμα LOL
 
akmakas είπε:
Επίσης δεν έχω περάσει τα καλούδια της Audigy εδώ και πολύ καιρό γιατί προς το παρόν δεν τα χρειάζομαι...Να σημειώσω πως όταν δεν φορτώνει την κάρτα ήχου δεν μπορώ να την κάνω απεγκατάσταση γιατι απλά δεν φαίνεται πουθενά στο σύστημα..είναι σαν να μην την έχω βάλει καν!
Εγω παντως akmakas,στη θεση σου θα περναγα τα καλουδια της καρτας,κι αν παρεμενε το προβλημα θα εκανα δοκιμαστικα απεγκατασταση και επανεγκατασταση μετα.....

Παντως κατι πρεπει να αλλαξες στο PC (καποιο utility που εγκατεστησες ισως,καποιο επιπλεον hardware),ετσι στα καλα καθουμενα ειναι λιγο δυσκολο να συμβαινει αυτο.....
 
akmakas είπε:
Με την μουσική που ασχολούμαι χρόνια τώρα η Audigy είναι η τελευταία και η φτηνότερη κάρτα που μπορεί να έχει χαμηλό midi latency 8 ms...Η κάρτα που έχει το mobo αντε βαριά βαριά να σου δίνει 50 ms πράγμα εντελώς καταστροφικό!Άσε που δεν έχει ASIO Drivers...Δεν ξέρω αν κατάλαβες..δεν ξέρω πως να στο κάνω ποιο λιανά!! :D
Αν και ειμαι ασχετος σε σχεση με τον akmaka στο συγκεκριμμενο θεμα

Aν και τα παρακατω πρεπει να τα γνωριζεις ηδη

για onboard καρτες ηχου & Asio- latency υπαρχουν ....

ASIO2KS

http://www.asio2ks.de/

ASIO4ALL

http://www.asio4all.com/

ASIOx

[deadlink]

http://www.exovii.fr/

Aυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι σαν κύριο στόχο δεν έχει το απόλυτα χαμηλό latency, αλλά την υποστήριξη πολλών καρτών ταυτόχρονα! Αυτό είναι χρήσιμο για DJʼs που χρειάζονται 2 κάρτες (μια για έξοδο και μια για monitoring) ή για όσους θέλουν να ηχογραφήσουν πολλές πηγές ταυτόχρονα με συνδυασμό μερικών απλών καρτών που διαθέτουν μόνο 2 Ι/Οʼs, κλπ.

Αυτά βέβαια στη θεωρία.

&

AxASIO

....

Επισης μια και εχεις μητρικη με Nvidia chipset

o Νforce Sound driver της Nvidia -νομιζω 4.62Α ειναι η τελευαται του εκδοση (αν και πρεπει να υπαρχει υπαρχει 4.64 beta )-

Btw o 4.62 εδω

ftp://download.nvidia.com/Windows/nForce/4.62/4.62_nforce_audio_winxp2k_international_whql.exe

(*) υποστηριζει Asio με latency 16-17ms (αν και δεν φημιζεται για την ποιοτητα του παραγομενου ηχου )

τωρα επι του θεματος ....

Αν και συνεχιζω να δηλωνω ασχετος ,

Εχεις κανει καποια αλλαγη σε hardware η σε software (π.χ. Drivers μητρικης ,Bios upgrade ....) λιο πριν ξεκινησει το κακο ???
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Oi onboard sound cards ειναι για πεταμα...απλα πιανουν χωρο στη πλακετα
 
Συμφωνώ με τον προκράξαντα για τις onboard....

ακόμα και μια SB Live 5.1 θα την προτιμούσα από μια onboard 7.1

Σε μια asus mobo που είχα για 2ο PC ο ήχος της onboard δεν ήταν τόσο καθαρός, ακούγονταν μικροπαρεμβολές. Πήρε πόδι και μπήκε μια SB live που είχα spare, ο ήχος κρύσταλλο.
 
Aν κι εγω παντα προτιμουσα και προτιμω την PCI Soundblaster καρτα ηχου απο καποια on-board αντιστοιχη,νομιζω οτι πλεον υπαρχουν αξιολογες προτασεις και υλοποιησεις στις τελευταιες....

Βεβαια,για να πω την αληθεια,δεν εχει τυχει να ακουσω μια τετοια,απλα το σκεφτομαι οτι,διαολε,τοσα χρονια εχουν περασει απο τοτε που ξεκινησαν οι on-board καρτες ηχου,δεν μπορει ολες οι υλοποιησεις να ειναι ακομη τοσο χαλια....!!
 
Δίκιο μπορεί να έχεις αλλά και πάλι τα ίδια ακριβώς χρόνια προϋπηρεσίας έχουν και οι onboard κάρτες γραφικών, έχεις δεί καμία καλή?
 
akmakas αποκατασταθηκε τελικα το προβλημα?
 
Το πρόβλημα με τις on board κάρτες ήχου ήταν οτι "ρούφαγαν" χρόνο απο την CPU, κάτι που στις περισσότερες νέες κάρτες δεν συμβαίνει καθώς διαθέτουν πλέον δικό τους επεξεργαστή ;)

Οπότε πλέον , αν προσέξετε αυτή την λεπτομέρεια, μπορείτε να γλιτώσετε τα χρήματα μιας Soundblaster, καθώς θα αποδώσουν ακριβώς τα ίδια στα κοινά καθημερινά χαζο-tasks (παιχνιδια, μουσική, ταινίες). Έτσι κι αλλιώς και η SB δεν ενδύκνειται για σοβαρά πράγματα, οπότε μια καλή Mobo είναι η πιο προσιτή και καλή λύση :thumbup:
 
Πίσω
Μπλουζα