[ΠΡΟΒΛΗΜΑ] PC: "Δεν υπάρχουν αρκετοί πόροι στο σύστημα"

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.318
Αντιδράσεις
5.881
Εχω ενα προβλημα με το δευτερο pc μου που πραγματικα με εχει σπασει τα νευρα και ζητω την βοηθεια σας μηπως και το λυσουμε.Το pc εχει πανω windows xp και εινα ενας pentium D 2.6ghz,2GB Ram και φοραει την 9600gt (οπως ειπα σε αλλο θεμα θα αναβαθμηστη μετα τα χριστουγεννα).Απο σκληρους εχει εναν 80GB που ειναι το λειτουργικο και εχει 30GB ελευθερα εναν ακομα εσωτερικο 1TB που εχει ελευθερα 100GB και ακομα εναν usb εξωτερικο 500GB που εχει 10GB ελευθερα.

Καποια αλαγη δεν προκληθηκε στον υπολογιστη οπως να εγκαταστησω διαφορα προγραμματα κλπ εκτος του οτι εκανα νεα συνδεση στο ιντερνετ και τωρα εχω forthnet.Το προβλημα μου ειναι οτι οταν βαλω να κατεβασω διαφορα πραγματα με καποιον download manager και συγκεκριμενα τον jdownloader μετα απο καποια ωρα η ωρες σταματανε τα παντα και κολαει το συμπαν.Συγκεκριμενα οτιδηποτε και αν πατησω οπως κακοιος φακελος πχ δεν τον ανοιγη οπως και δεν ανοιγη κανενα προγραμμα η να μπω στους σκληρους κλπ και το μηνυμα που με βγαζουν τα windows οταν παω να κανω καποια αλλη ενεργεια ειναι το εξης:

"Δεν υπαρχουν αρκετοι ποροι στο συστημα για να ολοκληρωθη η ενεργεια που ζητηθηκε"

Για να δουλεψει ξανα ο υπολογιστης σωστα πρεπει να τον κλεισω μονο απο το κουμπι γιατι απο τα windows φυσιολογικα δεν κλεινει και μετα ολα λειτουργουν μια χαρα.

Αν γνωριζει καποιος τι μπορει να ειναι ας ριξει καμια ιδεα μπας και το λυσουμε το προβλημα.
 
Φαίνεται σαν κάποια "διαρροή".

Ο jdownloader είναι φτιαγμένος σε java.

Φρόντισε να έχεις την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ έκδοση (ίσως πρέπει να ξηλώσεις την παλιά) της.

Όπως και του jdownloader.

Επίσης καιρός να φύγεις από τα Windows XP που τόσο έρωτα έχει μαζί τους ο Έλληνας (επειδή κάπου άκουσε ότι είναι ελαφρά και καλά).
 
Φιλε NLS ευχαριστω για την βοηθεια.Στο αλλο pc,στο laptop αλλα και στο netbook που εχω εχουν πανω τα windows 7 απλα εδω εχει ακομα τα xp γιατι δεν θεωρησα οτι υπηρχε λογος να βαλω τα 7.Για να μην το ξεχασω και με το μtorrent υπαρχει το παραπανω προβλημα και οχι μονο με τον jdownloader.

Επισης αν μπορεις ριξε μια ματια σε αυτο το subforum στο θεμα που εχω ανοιξη για AMD APU A10 μηπως μπορεις και συ να δωσεις καμια ιδεα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το έχω δει, δεν μπορώ να βοηθήσω. Δεν ακολουθώ την AMD εδώ και καιρό, θεωρώ ότι ότι πληρώνεις παίρνεις.

Βέβαια όλα έχουν σχέση με το τι θες να κάνεις.

Για μένα για δουλειά "background" (δηλ. να κάθεται να κάνει 1-2 δουλειές), αν και δεν έχω υλοποιήσει την ιδέα ο ίδιος (για άλλους λόγους) είναι φτηνότερο refurbished παλαιότεροι servers που βρίσκεις για πενταροδεκάρες και έχουν πάνω quad-core (και dual καμιά φορά) Xeon.
 
με 2 γκίγκα στα 7άρια θα είναι οριακός...
 
Εγώ δεν είπα για 7άρια.

Τα 8άρια είναι ελαφρότερα.

Τα δουλεύει η μάνα μου σε laptop αρχείο με 1GB και shared της μνήμη και της VGA μέσα (ναι δεν πετάει αλλά δουλεύει).
 
Τα 7άρια είναι σαφώς πιο ελαφριά από τα XP. Τουλάχιστον σε έναν P4 Hyperthreading με 2GB RAM ήταν άψογα. Βασικά από τη στιγμή που το μηχάνημα χρησιμοποιείται για dl και emus, γιατί δεν βάζεις ένα Linux επάνω;

Το πρόβλημα σου λογικά όντως είναι από τον dl manager. Θα έτρεχα και ένα memtest πάντως.
 
ChrisTOS είπε:
Τα 7άρια είναι σαφώς πιο ελαφριά από τα XP. Τουλάχιστον σε έναν P4 Hyperthreading με 2GB RAM ήταν άψογα. Βασικά από τη στιγμή που το μηχάνημα χρησιμοποιείται για dl και emus, γιατί δεν βάζεις ένα Linux επάνω; Το πρόβλημα σου λογικά όντως είναι από τον dl manager. Θα έτρεχα και ένα memtest πάντως.
Δηλαδη το jdownloader επηρεαζει και το μtorrent γιατι το ιδιο πραγμα γεινεται και μαυτο.Πραγματικα με εχει σπασει τα νευρα.
 
Αν τα τρέχεις ταυτόχρονα και υπάρχουν memory leaks, ναι...
 
Aν βοηθαει πριν αρχισει να γεινεται αυτο το πραγμα που αναφερω στο θεμα με πεταξε τα παρακατω μηνυματα που τα φωτογραφισα.

IMG_0932.jpg

IMG_0928.jpg

IMG_0928.jpg

IMG_0929.jpg

IMG_0930.jpg

IMG_0931.jpg
 
Μάλλον για h/w πάει έτσι όπως το βλέπω. Έχεις καμιά άλλη RAM να δοκιμάσεις; Δες λίγο και το δίσκο με καποιο S.M.A.R.T. tool?
 
Φιλε μου αν μπορεις πες με καποιο προγραμμα ωστε να ελεγξω τους διακους γιατι δεν ξερω και για της μνημες ειναι δυο απο 1GB σε Dial channel μπορω να εχω μονο την μια πανω να δω αν συνεχιζεται το προβλημα και μετα να δοκιμασω την αλλη παλι μονη της;
 
Εμενα αυτο μου συμβαινει οταν υπερφορτωνεται ο υπολογιστης και δεν εχω αρκετο ελευθερο χωρο στο δισκο (που απ' οσο ξερω χρησιμοποιειται για virtual memory). Μου φαινεται εχεις σχετικα λιγη μνημη και μικρους σκληρους, αναλογως βεβαια ποσο γεμισμενους τους εχεις, και αυτα τα δυο προγραμματα ειναι σχετικα βαρια.
 
1) Ναι μπορείς να τις δοκιμάσεις μια μια (βάλτες και ανάποδα τη μια στη θέση της άλλης).

2) Για δίσκος μου μυρίζει τελικά (ή disk controller χειρότερα γιατί τότε μιλάμε για motherboard). Ναι χρησιμοποίησε αρχικά το chkdsk που έχουν τα XP.
 
Για να δοκιμασεις τις μνημες κατεβασε το memtest86.Φτιαχνεις το cd που ειναι bootable και στις τσεκαρει.Παρε την δωρεαν εκδοση απο εδω:http://www.memtest86.com/
 
Κατέβασε την trial εκδοση του HDSentinel (http://www.hdsentinel.com/download.php)και κοίτα το S.M.A.R.T των δισκων. Αν εχει κοκκινα/κιτρινα εικονίδια υπάρχει προβλημα. Ηδη από τις εικόνες έχεις πρόβλημα επικοινωνίας δισκου κοντρόλερ, πράγμα που φαίνεται στην πρωτη- πρωτη εικόνα του προγράμματος HDSentinel με νούμερο (πόσες φορές). Κοιτώντας στο event viewer μπορείς να δεις πότε ξεκίνησε το πρόβλημα (συνήθως ειναι τύπου 11 atapi κάτι τέτοιο) Κοίτα και πές μας. Αν οι δισκοι ειναι ΟΚ, χτύπα ενα alt-ctrl-del και κοίτα στο tab με τις μνήμες τι γράφει (διαθέσιμη και τα υπόλοιπα)

edit

Α! δεν ξέρω αν θα δείς και πολλά στο event viewer (καταγραφη συμβάντων ή κάπως ετσι στα ελληνικά) αφού στις εικόνες φαίνεται οτι δεν μπορεί να το γράψει!

Ακόμα, λές οτι δεν εγκατέστησες κανένα πρόγραμμα, αλλά μπήκες ιντερνετ. Εχεις κάποια άμυνα ε? firewall, antivirus. Μη ψάχνουμε σε λάθος κατεύθυνση...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Vrekman said it all....

Κι εγώ τείνω να συμφωνήσω ότι με μια πρώτη ματιά, φαίνεται σφάλμα δίσκου ή / και controller (και μάλιστα ήθελα να το γράψω χθες / σήμερα, αλλά πιάστηκα με άλλα και το ξέχασα).

Ειδικότερα, αυτό το θέμα με τις καθυστερημένες εγγραφές:

α) Σε όσες περιπτώσεις το έχω δει, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μου έχουν "πεθάνει" δίσκοι / φλασάκια.

β) Στο 90% των περιπτώσεων επρόκειτο για εξωτερικούς σκληρούς δίσκους με USB connection.

Από τα screenshots είδα ότι το save path είναι σ' έναν δίσκο H:\ - συνήθως τέτοια γράμματα με παραπέμπουν σε εξωτερικούς σκληρούς / σκληρούς δικτύου.

Η ερώτησή μου είναι αν είναι εξωτερικός ή εσωτερικός.

Αν είναι εξωτερικός, πιστεύω ότι είναι ο δίσκος (με απομακρυσμένη διάγνωση) - πράγμα που δικαιολογεί και τα μηνύματα, αλλά και τα κολλήματα που έχεις , που όμως φτιάχνουν ως δια μαγείας με το force shutdown και την επανεκκίνηση. Σημειωτέον, πριν 3-4 μήνες, "έχασα" έναν WD 2 TB με ακριβώς τα ίδια συμπτώματα.

Αν είναι εσωτερικός, έχεις να δεις δίσκο και controller.

Όπως και να έχει, κατέβασε το προγραμματάκι που λέει ο Vrekman ή στην χειρότερη τα diagnostic disk tools της WD ή της Seagate, ανάλογα με το δίσκο που έχεις.

P.S. Αν είναι εσωτερικός, τσέκαρε και το καλωδιάκι της τροφοδοσίας που φτάνει στο δίσκο, μήπως "υποσιτίζεται" από ρεύμα και σου κάνει τέτοια νερά...
 
vrekman32,D@redevil και γενικα ολους σας ευχαριστω ξανα για την βοηθεια.Για να απαντησω πρωτα στης ερωτησης/αποριες να πω πως ο H ειναι εσωτερικος δισκος και συγκεκριμενα ειναι WD 1,5TB και πως εχω κανονικα antivirus και συγκεκριμενα το eset smart security.

Εχω το προγραμμα Hard Disk Sentinel και παρακατω θα βαλω φωτογραφιες απο τους 3 σκληρους.

Αυτες ειναι overview απο τους 3 σκληρους:

3.jpg

Aυτη ειναι απο την διαχειριση εργασιων των windows:

7.jpg

Aυτες ειναι απο το s.m.a.r.t

6.jpg

Eλπιζω να σας βοηθησουν οι φωτογραφιες.

1.jpg

2.jpg

4.jpg

5.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με μια ματιά φαίνεται οτι οι δίσκοι είναι εντάξει (είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε τις τιμές του smart μιας και αλλάζουν ανα κατασκευαστή --τα συγκρίνω με τους υπόλοιπους δίσκους σου που είναι όλοι WD). Παρόλα αυτά, ο 80άρης αντιμετωπίζει θέμα επικοινωνίας με τον κοντρόλερ (2495 φορές, ΠΑΡΑ πολλές κατα τη γνώμη μου). Απο δώ δεν μπορώ να κάνω και πολλά, να σου προτείνω όμως μερικά:

1) μπές στο bios και στο σημείο που αναφέρει τις τιμές του voltage (συνήθως λέει PC Health status η παρόμοιο) και κοίτα τις τιμές 5 και 12 volt: οι αναφερόμενες τιμές πρέπει να είναι ίσες ή και λίγο μεγαλύτερες. Μικρότερες τιμές(απο 5 και 12) δείχνουν ανεπάρκεια στο ρεύμα (πεσμένο τροφοδοτικό, πολλές συνδεδεμένες συσκευές)

2) Ανοιξε το κουτί και κάνε αυτό που λέει ο D@redevil: βγάλτο απ΄την μπρίζα, αφαίρεσε τα καλώδια του 80άρη, πάτα το διακόπτη μερικές φορές, βάλε τα καλώδια παλι πίσω "γερά" βεβαίωσε οτι δεν παίζουν.

3)αν όλα αποτύχουν κάνε κι αυτό: μερικές μητρικές έχουν 2 κοντρόλερ για τους δίσκους για να μπορούν να υποστηρίζουν πολλούς δίσκους ή και raid. Πάνω στη μητρική οι υποδοχές έχουν άλλο χρώμα για να ξεχωρίζουν, αν έχουν ίδιο χρώμα κοίτα στο βιβλιαράκι (αν δεν έχεις κοίτα στο internet) δοκίμασε να αλλάξεις θέση (κοντρόλερ) στον 80άρη, αλλά πριν το πρώτο boot μπές στο bios και βεβαιώσου οτι είδε τον δίσκο και οτι bootάρει απ' άυτόν (αλλιώς δεν θα ξεκινήσει).

[Εμ... καταλαβαίνω οτι είναι λίγο τεχνική η διαδικασία, ίσως χρειαστείς τεχνικό, αλλά ε, πρόβλημα έχεις, ίσως χρειαστείς έναν]

καλή τύχη.
 
Μα πηγες και ονομασες το δισκο PAOK;; Και θες να δουλευει;;; Αλλαξε το ονομα να δεις πως θα φτιαξουν ολα!! :diablotin:
 
Πίσω
Μπλουζα