Πάει το Gamepro-Ποιό περιοδικό για παιχνίδια αγοράζετε?

Εγώ όχι manos. Αν και πολύ θα ήθελα να έχω γνώμη από πρώτο χέρι. Μην περιμένεις πάντως τίποτε εξαιρετικό. Το πιθανότερο να την έχει κάποιος που την δεκαετία του 80 να ήταν βρέφος, ή κάποιος που νοιάζεται μόνο για χρήμα.

Μακάρι να κάνω λάθος και να ανήκει σε τυπά με μεράκι και πάθος. Από εκεί ξεκινάνε όλα.

Retrogamer φανατικά, PC Master από συνήθεια (πιστεύω ότι έχει πλέον χάσει το "κάτι" από το πνεύμα του Pixel που είχε πριν μερικά χρόνια).

Θα διαφωνήσω με τον pooky για το αν τα περιοδικά πάνε αναγκαστικά για oblivion. Απλώς πρέπει να αναπροσαρμοστούν. Εννοείται ότι αν θέλεις να διαβάσεις φρέσκα νέα θα κοιτάξεις στο Internet, αλλά ένα περιοδικό μπορεί άνετα να περιέχει αναλύσεις σε βάθος και λεπτομέρεια που να σε ελκύει και να σε κάνει να θέλεις να το διαβάσεις. Αυτό φυσικά απαιτεί συντάκτες με "ειδικό βάρος" και βάθος γνώσης και όχι πιτσιρίκια που απλώς κάνουν μια ωραία συρραφή των πληροφοριών που υπάρχουν και στο net. :)

pooky είπε:
Εγώ όχι manos. Αν και πολύ θα ήθελα να έχω γνώμη από πρώτο χέρι. Μην περιμένεις πάντως τίποτε εξαιρετικό. Το πιθανότερο να την έχει κάποιος που την δεκαετία του 80 να ήταν βρέφος, ή κάποιος που νοιάζεται μόνο για χρήμα.
Μακάρι να κάνω λάθος και να ανήκει σε τυπά με μεράκι και πάθος. Από εκεί ξεκινάνε όλα.
Κι ομως,καμια σχεση pooky!

Την disco την εχει ενας τυπας αρκετα μεγαλος σε ηλικια,με μεγαλη πορεια στο χωρο και πολυ γνωστος στους κυκλους των βραδινων μαγαζιων,καθοτι στο παρελθον ειχε αρκετα,αναμεσα σ'αυτα και disco ασφαλως...!

Τον ειχε παρουσιασει μαλιστα καποια στιγμη παλιοτερα και ο Ρακιτζης στην μουσικη εκπομπη που ειχε στο Τηλε Αστυ,αλλα δεν συγκρατησα το ονομα του....

Το θεμα ειναι οτι ειχα ακουσει καποια σχολια για το μαγαζι,γι'αυτο και ηθελα τη γνωμη καποιου που να εχει παει εκει...!

Sorry που ξεσκισα το thread,σταματω εδω....

Maddog είπε:
...απαιτεί συντάκτες με "ειδικό βάρος" και βάθος γνώσης και όχι πιτσιρίκια που απλώς κάνουν μια ωραία συρραφή των πληροφοριών που υπάρχουν και στο net. :)
Συμφωνω απολυτως γιατρε!

Διοτι οπως και να το κανουμε,το να διαβαζεις τα reviews,τα σχολια και τις στηλες του Τσουρινακη,δεν μπορει να το υποκαταστησει ολοκληρο το net...!!

Προσωπικη μου αποψη αυτη βεβαια,αν και νομιζω οτι ο συγκεκριμενος αναγνωριζεται απο ολους ως ακριβως αυτο που ανεφερες,συντακτης με ''ειδικο βαρος''....

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
E, καλά. Με "μισθούς" 499 ευρώ (τόσα έδιναν το 2002 τουλάχιστον) και με ωράριο 10:00 με 22:00, βρείτε εσείς συντάκτες με "ειδικό βάρος". Ουρά θα κάνουν.

Μην πουλάμε παπατζιλίκι μεταξύ μας, στην Ελλάδα τους συντάκτες τους αντιμετωπίζουν σαν αναγκαίο κακό. Μάλιστα στο Computer and Software που είχα την τιμή να γράφω, αντιμετώπιζαν τα άρθρα σαν "σαβούρα που πλαισιώνει τις διαφημίσεις".

Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που επειδή το "τμήμα πωλήσεων" έκλεινε κάποια διαφήμηση την τελευταία στιγμή αφαιρούσαν ολόκληρη σελίδα από άρθρα, με εποτέλεσμα να μην βγαίνει νόημα.

Μετά μου μιλάτε για ειδικά βάρη και συντάκτες με μεράκι. Κουραφέξαλα guys. Στην Ελλάδα όσο υπάρχουν ηλικιωμένοι θα πουλάει το χαρτί και μόνο στις εφημερίδες. Τα υπολοιπα περιοδικά αναγκαστικά θα μείνουν τα βλακοειδή έντυπα για μαμόθρευτα και κακομαθημένα κοριτσάκια με innovative και πρωτότυπα άρθρα του στυλ "δίαιτα", "σεξ" και άλλα μπαρουφοειδή.

Οι εποχές του Pixel και του Computing ΠΕΡΑΣΑΝ!

pooky είπε:
Μετά μου μιλάτε για ειδικά βάρη και συντάκτες με μεράκι. Κουραφέξαλα guys. Στην Ελλάδα όσο υπάρχουν ηλικιωμένοι θα πουλάει το χαρτί και μόνο στις εφημερίδες. Τα υπολοιπα περιοδικά αναγκαστικά θα μείνουν τα βλακοειδή έντυπα για μαμόθρευτα και κακομαθημένα κοριτσάκια με innovative και πρωτότυπα άρθρα του στυλ "δίαιτα", "σεξ" και άλλα μπαρουφοειδή.
Οι εποχές του Pixel και του Computing ΠΕΡΑΣΑΝ!
Eνταξει,μην ειμαστε και μηδενιστες ρε pooky,αξιολογα προσωπα παντα και παντου υπαρχουν και θα υπαρχουν και τα προσωπα αυτα ειναι που δινουν πνοη και ουσια σε καθε εντυπο στην τελικη....

Απλα τωρα,με την ευρεια διαδοση του net ειναι πολυ πιο ευκολο απλα να γυρισεις την πλατη σε οσα δε σου κανουν,κατι που δεν ηταν τοσο ευκολο παλιοτερα,αφου απο καπου ηθελες να ενημερωθεις..!

Αλλα ξαναλεω,ενα καλο περιοδικο,ενα καλογραμμενο κειμενο,μια ομαδα συντακτων με μεραkι,δεν τους υποκαθιστα το net ολοκληρο........and that's the bottom line !

manos426f είπε:
Αλλα ξαναλεω,ενα καλο περιοδικο,ενα καλογραμμενο κειμενο,μια ομαδα συντακτων με μεραkι,δεν τους υποκαθιστα το net ολοκληρο........and that's the bottom line !
Στην Ελλάδα, αυτό που περιγράφεις ονομάζεται ΟΥΤΟΠΙΑ.

Εγώ δεν είμαι μηδενιστής, απλά τα Ελληνικά έντυπα του χώρου πήραν μηδέν και μηδενίστηκαν στην τελική από μόνα τους........

Δυστυχώς.....

Έχει δίκιο ο pooky μην τον παρεξηγείτε. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στα περιοδικά για games και hardware, αλλά στο σύνολο του τύπου.

Έχετε προσέξει πως όταν κυκλοφορεί ενα καινούριο περιοδικό ή εφημερίδα, γίνεται χαμός. Όλοι θέλουν να το διαβάσουν, και ο εκδότης του νομίζει ότι χτύπησε φλέβα χρυσού. Στο επόμενο τεύχος οι περισσότεροι το έχουν ξεχάσει, και απο εκεί και μετά ο εκδότης βάζει ένθετα και προσφορές "ότι νάναι" μήπως και τσιμήσει ο κόσμος. Τα μόνα περιοδικά που πουλάνε είναι όσα αναφέρουν τις λέξεις που είπε ο pooky, και φυσικά απευθίνονται σε άμυαλες γυναίκες και braindead κάγκουρες.

manos426f είπε:
Ασχετο ρε παιδια,αλλα επειδη ανεφερε disco ο pooky,προσφατα ειχα μια συζητηση για την disco Βοοm Boom και πολλοι γνωστοι μου ανεφεραν πως....μονο disco δεν ειναι..!!! (για οποιον καταλαβαινει τι λεω...)
Εχει παει κανεις σας,να εχει ιδιαν εμπειρια απο το μαγαζι...;;
Περσι που πήγα, κανονική disco ήταν (λιγο κιτς παραπάνω απ'το κανονικό βεβαια, αλλα για disco μιλάμε ;) )...

Αν εγινε κατι αλλο μετα το καλοκαίρι δεν ξέρω. Πάντως, έχω την εντύπωση οτι παλιότερα στον ίδιο χώρο στεγαζόταν strip show, αν εννοείς αυτό ...

theoritikos είπε:
Δεν εντυπωσιάζομαι που έκλεισε το gamepro. Έχει δυο-τρια χρόνια αν δεν κάνω λάθος που ήταν σε κρίση. Έκανε κάποιες απόπειρες να προσελκύσει ενήλικο και "ψαγμένο" κοινό αλλά απέτυχαν.Το GAMES απο την άλλη είναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ περιοδικό για gaming που έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά χρονικά, γιατί τα reviews του βασίζονται στο ποία θα κάνει την μεγαλύτερη διαφήμιση. Επίσης έχει τους ποίο άσχετους συντάκτες οι οποίοι ασχολήθηκαν με το gaming όταν όλοι πήραν ένα modded playstation, και για αυτό τον λόγο νομίζουν πως τα ξέρουν όλα.

Τα άλλα περιοδικά κάνουν πολλές προσπάθειες να πουλήσουν αλλά δυστυχώς πάσχουν απο το ίδιο πρόβλημα του games. Οπότε η μόνη λύση είναι το internet και το ξένο edge, το οποίο γράφει τα πράγματα όπως πρέπει να είναι χωρίς υπερβολές και φανφάρες.

kapamaru είπε:
Θα συμπλήρωνα και στα παγκόσμια χρονικά, αλλά δεν ξέρω τι περιοδικά για gaming βγαίνουν στην Ουγκάντα. Όσο για το Gamepro απορώ πως κράτησε τόσο πολύ. Το έπαιρνα από το πρώτο τεύχος μέχρι το 100 κάτι περίπου, αλλά αυτό που παρατηρούσα ήταν μια αισθητή πτώση στην ποιότητα του. Κάποια από τα τελευταία τεύχη που μου έδειξε ο Sonic είχαν τα χάλια τους. Όπως λέει και ο Pooky, αν έχεις internet τι να το κάνεις το περιοδικό; Να μάθεις τα νέα του προηγούμενου μήνα, ενώ μπορείς να παρακολουθήσεις την Ε3 ζωντανά από τον υπολογιστή σου; Δεν αξίζει τον κόπο. Όσο για το GAMES, ο καιρός γαρ εγγής που λέει κι ο Λιακόπουλος. Θα έρθει η σειρά του. Αν ωστόσο κάποιος θέλει να διαβάσει οποσδήποτε, υπάρχουν μόνο 2 περιοδικά που να απευθύνονται σε άτομα πάνω των 15 χρονών. Το EDGE και το EGM, στα αγγλικά φυσικά και τα δύο. Το retrogamer ενοείται.

Μάλιστα... Και κάποιος που θέλει να διαβάσει κάτι που να περιλαμβάνει όλο το φάσμα PC-κονσόλες, και δεν ξέρει Αγγλικά αρκετά καλά, τί θα διαβάσει?? Χώρια που τα Αγγλικά είναι πανάκριβα. Το Edge 7,50 Ευρώ. :animeek: Και μη μου πείτε μπές Ίντερνετ, δεν είναι το ίδιο. Άλλη η αίγλη του περιοδικού-τουλάχιστον για μένα.

Δεν είπα ότι είναι τέλειο, αλλά όχι και το χειρότερο παγκοσμίως-κόφτε κάτι βρε παιδιά. Και στη τελική πώς ξέρετε ότι είναι το χειρότερο? Πήρατε 1-2 τεύχη και βγάλατε συμπέρασμα ή διαβάσατε κανα σχόλιο κάποιου δυσαρεστημένου στο ίντερνετ?? :confused: Προσωπικά δεν έχω παράπονο. Αναλύει πολλά παιχνίδια, κάνει λόγο για μελλοντικά παιχνίδια που κατασκευάζονται, Ειδικό αφιέρωμα στο παιχνίδι του μήνα, αναφορές σε κινητά, γκάντζετ, μέσα αποθήκευσης κτλ, αναφορές σε κινηματογραφ. ταινίες κτλ. Αναφέρει όλα τα νέα της αγοράς, λύσεις παιχνιδιών, τρίκς κτλ. Δηλαδή τί έπρεπε άλλο να έχει για να μην είναι το χειρότερο στο κόσμο? Και η γραφή του τουλάχιστον για μένα είναι αρκετά καλή. Όσο για τις διαφημίσεις όλοι κάνουν.

Για το αν θα κλείσει, ειδικά με το κλείσιμο του gamepro, είναι το μόνο που κάνει αναφορές για πισι και κονσόλες. Που νομίζετε θα στραφεί τώρα μερίδα των αναγνωστών του gamepro? Είναι χωρίς ανταγωνισμό στο χώρο του πλέον. Tα PC master + Computer games (τελικά δεν έκλεισε έκανα λάθος) είναι μόνο για πισι. Λυπαμαι όταν κλείνει περιοδικό του χώρου, αλλά είχε και ένα θετικό αυτό για το games αν το δούμε με ψυχρή λογική. :diablotin:

!!

Παιδιά

Νομίζω ότι κάπου σας έχει πιάσει μια υπερμετρη απαισιοδοξία χωρίς λόγο..Δεν σταματήσαν όλα το 1992 ούτε και τότε όλα ήταν "υπεροχά"¨θαυμάσια και "αγνά"

Μια χαρά εποχή ζούμε, με το ιντερνέτ μας, με τα games, με τα emulator μας...δηλαδή δεν έχουνε βγει ωραία παιχνίδια και δεν υπάρχουν καλά περιοδικά τα τελευταία χρόνια???

Μια χαρά περιοδικά είναι το PC Master και το Computer games (αν και αυτό νομίζω οτι τα reviews από τα παιχνίδια τα μεταφράζει από το αντίστοιχο αγγλικό ή τουλάχιστον έτσι έκανε στο παρελθον)

To PC master είναι παρα πολυ καλό περιοδικό...και από πλευράς ποιότητας (ωραία σελιδοποίηση) και απο πλευράς ύλης...ωραία reviews, retro στήλη, έμπειρους συντάκτες...άσε που δίνουν και δωρο απίστευτα παιχνίδια που και που (Gabriel Knight 2 kai 3, Return to Krondor, Civilization, Icewind dale)Το PC Gamer το έπαιρνα όταν είμουν Αμερική και σπούδαζα..χάλια ποιότητα χαρτιού, πανάκριβο, ποτέ δεν έδωσαν παιχνίδι δώρο, και τα reviews ασχετα...ότι είχε να κάνει με FPS και με γαμάτα γραφικά τα εκθίαζαν ενω τα advenurakia και τα ποιοτικα παιχνιδάκια τα έθαβαν. Τελείως εμπορικο, χάλια.

Ακόμα και το Pixel τα reviews τα περισσοτερα (οχι τα special reviews που ήταν όλα τους φανταστικά) ήταν πολύ μέτρια και μικρά...ριχτε μια ματιά.

keeper7k είπε:
Πάντως, έχω την εντύπωση οτι παλιότερα στον ίδιο χώρο στεγαζόταν strip show, αν εννοείς αυτό ...
Nαι,κατι περι τετοιας φασης ειχα ακουσει κι απορησει πραγματικα..!!

Παντως,οπως λες,ειναι disco τωρα κι αυτο ειναι ευχαριστο...!!

thamonas είπε:
Παιδιά
Νομίζω ότι κάπου σας έχει πιάσει μια υπερμετρη απαισιοδοξία χωρίς λόγο..Δεν σταματήσαν όλα το 1992 ούτε και τότε όλα ήταν "υπεροχά"¨θαυμάσια και "αγνά"

Ακόμα και το Pixel τα reviews τα περισσοτερα (οχι τα special reviews που ήταν όλα τους φανταστικά) ήταν πολύ μέτρια και μικρά...ριχτε μια ματιά.
Βρε συ thamonas,στο retromaniax.gr ειμαστε,λες να μην υπηρχε εντονο το στοιχειο της νοσταλγιας του παρελθοντος...;; :) :)

Aπο κει και περα ομως,ΤΟΛΜΗΣΕΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟ PIXEL ΕΔΩ ΜΕΣΑ...;;; :animeek: :animeek: :animeek:

Θα πεσει φωτια να σε καψει αλλα μαλλον τη γλυτωνεις μια και γιορταζεις σημερα φιλε...!!! :biglaugh: :biglaugh:

manos426f είπε:
Βρε συ thamonas,στο retromaniax.gr ειμαστε,λες να μην υπηρχε εντονο το στοιχειο της νοσταλγιας του παρελθοντος...;; :) :)

Σε κανα 20 χρόνια και τα τωρινά τεύχη του Games, που κάποιοι τα λένε τα χειρότερα, θα έχουν αξία. Think about it...

Πράγματι από το γκέιμς έχω κοιτάξει μόνο 2-3 τεύχη, όμως νομίζω ήταν αρκετά για να βγάλω ένα συμπέρασμα. Τα ριβιούς δεν είχαν επιχειρήματα, και φαίνονταν γραμμένα από συντάκτες, που δεν είχαν καμία σχέση με τον τύπο του παιχνιδιού που ανέλυαν. Δηλαδή δεν μπορείς να δώσεις ρεβιού αρ πι τζι σε συντάκτη που παίζει αθλητικά παιχνίδια. Με τι εμπειρία να το γράψει; Αλλά το τραγικότερο είναι ότι κάνουν λάθη λόγο της άγνοιας τους. Κάποιος έγραφε χαρακτηριστικά "οι πραγωγοί του παιχνιδιού δεν ξέρουν καλή γεωγραφία, ενώ πετάς πάνω από το Τόκυο, βλέπεις τον πύργο του Άιφελ". Μου θυμίζει το επιχείρημα του αλμανάκο "Χειρότερο παιχνίδι ξύλου του Street Fighter 3. Ενώ όλοι οι άλλοι βγάζουν 3Δ, αυτοί επιμένουν στα 2Δ. Και μεις τους δίνουμε αυτό που τους αξίζει." Εκτός αν είσαι μέχρι 15, που νομίζω ότι σε αυτές τις ηλικίες στοχεύουν. Όσο για τα αγγλικά, αν δεν τα γνωρίζεις αρκετά καλά, δεν θα μπορέσεις να παίξεις και το παιχνίδι αρκετά καλά, αφού τα κείμενα πάλι στα αγγλικά θα είναι. Και αν υπήρχε κοινό του γκειμπρο, το γκειμπρο δεν θα έκλεινε.

Σωστός ο Kapamaru.

Αν κάτι (και όχι μόνο περιοδικά) έχουν followers δεν κλείνουν. Όσο για τα Αγγλικά, δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να μην γνωρίζει άπταιστα τη γλώσσα αυτή. Λόγω των παιχνιδιών που παίζω και μόνο (βλέπε OBLIVION ή όλη η σειρά Elder Scrolls για παράδειγμα, χωρίς καν να αναφέρω το STALKER), επιβάλεται η γνώση τους σαν μητρική γλώσσα.

Γνωρίζω άτομα που ενώ έχουν ξετρελαθεί με τη σειρά Elder Scrolls δεν μπορούσαν να την παίξουν λόγω γλώσσας. Ένας καλός συνεργάτης μάλιστα δίνει μάχη εδώ και ένα χρόνο περίπου με το λεξικό στο χέρι και προσπαθεί να προχωρήσει το Oblivion. Η πρόοδος που έχει κάνει είναι εντυπωσιακή, σε σημείο που άρχισε να παίζει ιστορίες D&D από το πρωτότυπα Αγγλικό κείμενο, μια και τόση ήταν η επονή του, πράγμα καθόλου εύκολο όπως φαντάζεστε.

Πάντως, επιμένω στην απόλυτη άποψή μου. Τα περιοδικά πέθαναν. Όλα εκτός από το Retro Gamer που τα άρθρα του είναι πραγματικά διαμάντια, γραμμένα από συντάκτες που έχουν πόρωση με το αντικείμενο και που δεν θα βρεις πουθενά στο Internet. Μακάρι να ακολουθούσαν και οι άλλοι το παράδειγμά τους.

kapamaru είπε:
Πράγματι από το γκέιμς έχω κοιτάξει μόνο 2-3 τεύχη, όμως νομίζω ήταν αρκετά για να βγάλω ένα συμπέρασμα. Τα ριβιούς δεν είχαν επιχειρήματα, και φαίνονταν γραμμένα από συντάκτες, που δεν είχαν καμία σχέση με τον τύπο του παιχνιδιού που ανέλυαν. Δηλαδή δεν μπορείς να δώσεις ρεβιού αρ πι τζι σε συντάκτη που παίζει αθλητικά παιχνίδια. Με τι εμπειρία να το γράψει; Αλλά το τραγικότερο είναι ότι κάνουν λάθη λόγο της άγνοιας τους. Κάποιος έγραφε χαρακτηριστικά "οι πραγωγοί του παιχνιδιού δεν ξέρουν καλή γεωγραφία, ενώ πετάς πάνω από το Τόκυο, βλέπεις τον πύργο του Άιφελ". Μου θυμίζει το επιχείρημα του αλμανάκο "Χειρότερο παιχνίδι ξύλου του Street Fighter 3. Ενώ όλοι οι άλλοι βγάζουν 3Δ, αυτοί επιμένουν στα 2Δ. Και μεις τους δίνουμε αυτό που τους αξίζει." Εκτός αν είσαι μέχρι 15, που νομίζω ότι σε αυτές τις ηλικίες στοχεύουν. Όσο για τα αγγλικά, αν δεν τα γνωρίζεις αρκετά καλά, δεν θα μπορέσεις να παίξεις και το παιχνίδι αρκετά καλά, αφού τα κείμενα πάλι στα αγγλικά θα είναι. Και αν υπήρχε κοινό του γκειμπρο, το γκειμπρο δεν θα έκλεινε.
Εντάξει τα παιχνίδια είναι στα Αγγλικά αλλά είναι αλλιώς. Καταλαβαίνεις και απο την εικόνα. Εν ανάγκη ανοίγεις και κανα λεξικό. Στο περιοδικό πρέπει να σαι συνέχεια με αυτό στο χέρι. (Για μένα μιλάω) Χώρια που κάνει 7,50 ευρώ. Πάντως δεν είμαι 15 αλλά 24, όπως μπορείς να δεις και από το προφίλ μου. Στο τομέα αλληλογραφία του games έχω δει κατα καιρούς αναγνώστες ισα με μένα ή και πιο μεγάλους-μια φορά έναν 53-54 κάπου κει. Θα συμφωνήσω ότι απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες από τη δική μου-έχεις δίκιο φαίνεται αυτό σε γενικές γραμμές, αλλά μου αρέσει σε γενικές γραμμές-γούστα είναι αυτά. Το Gamepro σαφώς και χα χε μείωση κυκλοφορίας για να κλείσει δεν αντιλέγω, αλλά και πάλι είχε ένα χ αριθμό τακτικών αναγνωστών. Πού θα πάνε αυτοί? (ή έστω μέρος από αυτούς) Για κονσόλες/πισι μόνο το Games έμεινε στα Ελληνικά πλέον. Συν μόνο 4 ευρώ.

Κάτι που δεν αναφέρατε για την "εγκυρότητα" του games είναι πως δυο χρόνια πρίν, στα καλά καθούμενα αποφάσισαν να μην κάνουν review σε παιχνίδια που προοριζόταν για τις κονσόλες της Nintendo Gamecube και Gba (το DS δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμα), με την δικαιολογία ότι τάχα δεν υπάρχει κοινό που να ενδιαφέρεται για αυτά τα μηχανήματα, και ότι τάχα η nortec δεν τους προμήθευε τίτλους (no comment...) Το τι λιντσάρισμα και βρισίδι άκουσαν από τους nintendo fans δεν περιγράφεται. Είχαν γίνει τόσο φορτικοί που αναγκάστηκαν να επαναφέρουν τα reviews (είχε βγει και το DS που προκάλεσε μια αναστάτωση στην gaming community).

Από αυτό και μόνο dr betruger μπορείς να καταλάβεις πόσο ενδιαφέρονται για τις κονσόλες...

pooky είπε:
Σωστός ο Kapamaru.
Αν κάτι (και όχι μόνο περιοδικά) έχουν followers δεν κλείνουν. Όσο για τα Αγγλικά, δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να μην γνωρίζει άπταιστα τη γλώσσα αυτή. Λόγω των παιχνιδιών που παίζω και μόνο (βλέπε OBLIVION ή όλη η σειρά Elder Scrolls για παράδειγμα, χωρίς καν να αναφέρω το STALKER), επιβάλεται η γνώση τους σαν μητρική γλώσσα.

Γνωρίζω άτομα που ενώ έχουν ξετρελαθεί με τη σειρά Elder Scrolls δεν μπορούσαν να την παίξουν λόγω γλώσσας. Ένας καλός συνεργάτης μάλιστα δίνει μάχη εδώ και ένα χρόνο περίπου με το λεξικό στο χέρι και προσπαθεί να προχωρήσει το Oblivion. Η πρόοδος που έχει κάνει είναι εντυπωσιακή, σε σημείο που άρχισε να παίζει ιστορίες D&D από το πρωτότυπα Αγγλικό κείμενο, μια και τόση ήταν η επονή του, πράγμα καθόλου εύκολο όπως φαντάζεστε.

Πάντως, επιμένω στην απόλυτη άποψή μου. Τα περιοδικά πέθαναν. Όλα εκτός από το Retro Gamer που τα άρθρα του είναι πραγματικά διαμάντια, γραμμένα από συντάκτες που έχουν πόρωση με το αντικείμενο και που δεν θα βρεις πουθενά στο Internet. Μακάρι να ακολουθούσαν και οι άλλοι το παράδειγμά τους.
Θαυμάζω το συνεργάτη σου για την επιμονή του/υπομονή του. Έχω πάρει μια γεύση από το "Broken sword-Angel of death". Είχα γεμίσει ποσα χαρτάκια με μεταφρασμένες λέξεις... Μου βγήκε η πίστη. (όπως και στο "Alone in the dark-the new nightmare") Φαντάζομαι το "Oblivion" θα ναι πολύ χειρότερο από αυτή την άποψη...

-μια ερώτηση, είναι και Multiplayer ή μόνο single?? :confused:

theoritikos είπε:
Κάτι που δεν αναφέρατε για την "εγκυρότητα" του games είναι πως δυο χρόνια πρίν, στα καλά καθούμενα αποφάσισαν να μην κάνουν review σε παιχνίδια που προοριζόταν για τις κονσόλες της Nintendo Gamecube και Gba (το DS δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμα), με την δικαιολογία ότι τάχα δεν υπάρχει κοινό που να ενδιαφέρεται για αυτά τα μηχανήματα, και ότι τάχα η nortec δεν τους προμήθευε τίτλους (no comment...) Το τι λιντσάρισμα και βρισίδι άκουσαν από τους nintendo fans δεν περιγράφεται. Είχαν γίνει τόσο φορτικοί που αναγκάστηκαν να επαναφέρουν τα reviews (είχε βγει και το DS που προκάλεσε μια αναστάτωση στην gaming community).Από αυτό και μόνο dr betruger μπορείς να καταλάβεις πόσο ενδιαφέρονται για τις κονσόλες...
Μονο που δεν ξέρεις γιατί έκοψαν τη Νιτεντο. Διοτι δεν της άρεσε η βαθμολογία που παίρναν παιχνίδια της και αξίωνε παραπάνω βαθμολογία από το περιοδικό. Αυτοί είπαν όχι η νιτέντο άρχισε δυσφήμιση του περιοδικού και το γκέιμς την έκοψε τελείως. Αργότερα τα βρήκαν ξανά.

Doctor δεν ασχολούμαι με multiplayer, τα μισώ θανάσιμα.

To Oblivion είναι single player και ασχολούμαι με την PC έκδοση. Αν υπάρχει υπομονή μπορείς να κάνεις θαύματα μην ανησυχείς. Χειρότερο ως προς τη γλώσσα είναι το Morrowind για μένα, μακράν, αν και το Oblivion δεν πάει πίσω.

Dr Malcolm Betruger είπε:
Αργότερα τα βρήκαν ξανά.
Θεωρείς ότι τα έχουν βρει αυτή τη στιγμή;

Έκανα το λάθος και πήρα ένα Games πριν κανα 6μηνο. Κατ'αρχήν στο editorial έγραφαν ότι δίνουν δώρο όποιο παιχνίδι θέλετε εκτός από Nintendo. Στα νέα δεν είχε ούτε ένα νέο από Nintendo, εκτός φυσικά από το ότι με το Wii σπάνε οι τηλεοράσεις κλπ κλπ. Στα reviews των παιχνιδιών είχε μόνο 3 reviews για κονσόλες Nintendo, 1 ολοσέλιδο και 2 της μισής σελίδας αν θυμάμαι καλά, ΚΑΤΑΤΣΕΚΟΥΡΩΜΕΝΑ στη βαθμολογία όταν του κόσμου η σαβούρα από άλλες κονσόλες έπαιρνε βαθμάρες (όπως ήταν πάντα ο κανόνας στο Games, μόνο που κάποτε ήταν για όλες τις κονσόλες)! Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η εμπάθεια αυτή. Και φυσικά αντίστοιχα δεν είχαν ούτε μία διαφήμιση από Nintendo/Nortec.

Έτυχε να είμαι στην αντιπροσωπεία της Nintendo και ρώτησα τον product manager γι'αυτό και μου είπε ότι το Games δεν τον απασχολεί καθόλου ως περιοδικό.

Το συμπέρασμα είναι ότι προφανώς και ΔΕΝ τα έχουν βρει (εκτός αν τα είχαν βρει και τα ξαναέχασαν πάλι). Πάντως από το ύφος του product manager δεν πρόκειται να τα ξαναβρούν στο μέλλον.

Πίσω
Μπλουζα