Πίπη Φακιδομύτη - Pippi Longstocking (1970)

Pippi Langstrump λέγεται στα σουηδικά με ένα κυκλάκι πάνω από το α (και διαβάζεται ο)
 
Πριν λιγα χρονια κυκλοφορησε σε 4 dvd η σουιδηκη σειρα του 1969

Πρωτο dvd: Πιπι η φακιδομυτη

Υποθεση:

Μια μερα σε ενα μικρο χωριουδακι της Σουιδιας, ενα παραξενο κοριτσι με κοκκινα μαλλια και φακιδες εμφανιζεται κρατωντας ενα μαιμουδακι με το ονομα "κυριος Νιλσον". Το κοριτσι λεει πως το ονομα της ειναι Πιπι και ο πατερας της ειναι ενας μεγαλος καπετανιος, βασιλιας μιας μαγικης χωρας στις Δυτικες Θαλασσες. Η Πιπι εχει παντα μαζι της μια βαλιτσα γεματη χρυσα νομισματα, ξεχωριστες ικανοτητες και τη χαρη να αφηγηται μεγαλοπρεπεις, συναρπαστικες και αξεχαστες ιστοριες. Μαζι με τους φιλους της Τομι και Ανικα περνανε ολη τη μερα διασκεδαζοντας ωσπου τους βαζει στο ματι η κακια κυρια Πουρσελιους και οι αστυνομικοι της, καθως και οι δυο αλητες που θελουν να της κλεψουν τη βαλιτσα...

6011.jpg


Ο Τομι και η Ανικα δεν περνανε καλα με τους γονεις τους. Συνεχεια τους μαλωνουν και τους βαζουν να καθαριζουν τον κηπο. Ετσι λοιπον τα παιδια αποφασιζουν να το σκασουν μαζι με την Πιπι τη φακιδομυτη. Αρχικα η <<αλητικη>> ζωη τους φαινεται συναρπαστικη και γνωριζουνη ενδιαφεροντες ανθρωπους, σαν τον Κονραντ, τον γερο εμπορο. Οταν ομως τα λεφτα θα τελειωσουν η ζωη στους δρομους θα σταματησει να εχει πλακα και τα προβληματα θα αρχισουν.

%CE%A0%CE%99%CE%A0%CE%99%20%CE%97%20%CE%A6%CE%91%CE%9A%CE%95%CE%94%CE%9F%CE%9C%CE%A5%CE%A4%CE%97%20%CE%97%20%CE%A0%CE%99%CE%A0%CE%99%20%CE%A4%CE%9F%20%CE%A3%CE%9A%CE%91%CE%A3%CE%95%20.jpg


Στην τριτη συνεχεια της σειρας η Πιπι τα καταφερνει αλλη μια φορα και σωζει τον πατερα της απο τους κακους πειρατες. Αμεσως μετα φευγουν μακρια παρεα με τον Τομι και την Ανικα. Στη χωρα του Τακα Τουκα τωρα η φοβερη Πιπιν τους βαζει ολους στην θεση τους. Με την πονηρια και τις σκανδαλιες της θα καταφερει να παρει το καραβι των πειρατων και να ελευθερωση το υπολοιπο πληρωμα.

πηγη: http://www.videosun.gr/dvd/1,%D0%E1%E9%E4%E9%EA%DC/51403-%D0%C9%D0%C9-%C7-%D6%C1%CA%C9%C4%CF%CC%D5%D4%C7:-%C7-%D0%C9%D0%C9-%D3%D4%C9%D3-%C5%D0%D4%C1-%C8%C1%CB%C1%D3%D3%C5%D3.html?ref=bestprice

imager


Η Πιπι δεν σταματαει να ξεφαντωνει! Μαζι με τους φιλους της Τομι και Ανικα, το πανεξυπνο μουτρακι ξεσηκωνει αυτη τη φορα τους παντες στο μικρο της χωριο, με τις σκανταλιες και τα μαγικα της κολπα. Μετα απο ενα καπως παραξενο παρτι γενεθλιων η Πιπι βγαινει στους δρομους για να προκαλεσει χαος σε ενα καρναβαλι, να φτιαξει τη μεγαλυτερη χιονομπαλα του κοσμου και να τα βαλει μονη της με το σχολειο.

πηγη: http://www.videoinn.gr/store/new_store/v_3000/preview_dvd.asp?pid=12783&ref=bestprice

pippilongstockingpipii.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σήμερα γίνεται 65 ετών!

Κατά τύχη χθες βρήκα αυτόν τον δίσκο τον οποίο δε θυμόμουν καν οτι τον είχα...

picture.php


picture.php


picture.php
 
Πςςς.... ,να πουμε οτι οτι στα αγγλικα και στην μητρικη της γλωσσα σουηδικα μεταφραζεται σε Longstocking,καλτσες ως το γονατο και οχι φακιδομυτη.

Αραγε τα βιβλια της τα επαιρνε καποιος μικρος.
 
Μάλλον κάνεις λάθος.

Ο πραγματικός τίτλος της σειράς στα σουηδικά είναι Pippi Långstrump και όχι Pippi Longstocking, ο οποίος είναι αγγλικός.

Παραθέτω ένα στιγμιότυπο από την "Πίπη η Φακιδομύτη" στην αυθεντική της έκδοση στα σουηδικά.

[video=youtube;bk19uT7-xQQ]http://www.youtube.com/watch?v=bk19uT7-xQQ
 
Νοpe δεν κανω λαθος ,Långstrump ειναι Longstocking το οποιο στα ελληνικα ειναι σε ελευθερη μεταφραση σαν καλτσόν .
 
Κανένα νεότερο με το θέμα υπάρχει ?

Έψαχνα απεγνωσμένα την Πίππι εδώ και καιρό και τελικά κατάφερα να βρω 4 από τα 5 DVD της μεταγλωττισμένα στα Ελληνικά και σε αποδεκτή ποιότητα. Αυτό που μου λείπει είναι το 5ο ... το οποίο δυστυχώς έχω βρει μεταγλωττισμένο σε όλες τις άλλες γλώσσες εκτός από Ελληνικά !

Μιλάω για το "Πίππι η Φακιδομύτη - Η Πίππι ταξιδεύει" ή "Pipi goes on Board" στα Ελληνικά.

Επίσης, υποτίθεται ότι του ενοικιάζουν/πουλάνε το Seven αλλά και το VideoInn, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει σε κανένα !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εντάξει ... μια χαρά είναι η γυναίκα για την ηλικία της ... και φαίνεται ότι πρέπει να ήτανε μια όμορφη και εντυπωσιακή γυναίκα στα νιάτα της !!!
 
zografos είπε:
Εντάξει ... μια χαρά είναι η γυναίκα για την ηλικία της ... και φαίνεται ότι πρέπει να ήτανε μια όμορφη και εντυπωσιακή γυναίκα στα νιάτα της !!!
Μα δεν ειπα τιποτα...

Ουτε ειπα το αντιθετο απο αυτο που λες απλα ισως πολλα παιδια απο εδω να εχουν την ιδια απορια

με εμενα για το πως ειναι τωρα η ηθοποιος αυτη και για αυτο εψαξα και εβαλα την εικονα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
[edit - Το forum μας δεν διακινει ουτε συμμετεχει σε διακινηση copyrighted υλικου - διαβασε τους Κανονισμους ]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Πιπη (με-τις-μακριες-καλτσες οπως ειναι ο Σουηδικος τιτλος - αν και μου αρεσει η Ελληνικη εκδοχη), η εκπληκτικη η ηρωιδα τις Αστριντ Λιντγκρεν που καπου στο 1979 (προ "κουλτουρας") συντροφευσε τα παιδικα μας Ελληνικα μεσημερακια.

Ποιοι απο εμας δεν ηθελαν να ειναι παρεα με την Πιπη στη βιλλα Βιλεκουλα, με τον χαριτωμενο κυριο Νιλσον, την Αννικα και τον Τομι Σεττεργκεν, το πουα αλογο, τον πατερα της Εφραιμ - βασιλια της Τακα Τουκα (που αντεχε τα παντα εκτος του γαργαλητου) και τη βαλιτσα με τις χρυσες λιρες?

Αν και στα βιβλια γεννηθηκε το 1945 νομιζω πως ο περισσοτερος σοβαρος κοσμος (τα παιδια δηλαδη) την εμαθαν μεσα απο την ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ Σουηδικογερμανικη τηλεοπτικη σειρα του 1969. Προσεγμενη παραγωγη, με εξαιρετικη επιλογη συντελεστων σε ταξιδευε σε μαγικες γωνιες και εκανε πιστευτη καθε τρελα της Πιπη και των φιλων της.

Η Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Langstrump (οπως ειναι το ολοκληρο ονομα της) διαθετει υπερφυσικες δυναμεις, ειναι εντελως ασυμβατη με τον καθωσπρεπισμο των μεγαλων και παντα ψυχραιμη ξεπερνα καθε δυσκολια με θεοτρελους τροπους.

Προσφατα (και μετα απο πολλαααα χρονια) ξανα-ειδα ολοκληρη ταινια με την Πιπη, Η Πιπη στην Τακα Τουκα (νομιζω ο Ελληνικος τιτλος ειναι Πιπη στις 7 θαλασσες). Υπεροχη εμπειρια. Δεν καταλαβα πως περασε η ωρα!

Οι Σεττεργκεν αφηνουν τα παιδια τους στην Πιπη να τα προσεχει. Ομως η Πιπη βρισκει ενα μπουκαλι με ενα μηνυμα απο τον καπεταν Εφραιμ Φακιδομυτη οτι οι πειρατες τον εχουν απαγαγει. Αμεσως ανεβαινουν στο κρεβατι αεροστατο και πανε στις Νοτιες θαλασσες να τον σωσουν. Δεν χρειαζεται να πω παραπανω για την πλοκη...

 

 


Δεν εχω παρακολυθησει την
Ρωσικη βερσιον (Peppi Dlinnyychulok) του 1982...

 


Θυμαται κανεις ποιοι ηθοποιοι πηραν μερος στη μεταγλωτισση της ΕΡΤ?
 
Aπαντω μοναχος μου. Τη φωνη της Πιπη την εκανε η συνηθης υποπτη...Ματινα Καρρα
 
Eιδα το Σογκουν μετα απο αντα χρονια και ηταν συγκλονιστικο οπως τοτε ,ισως θα επρεπε να δωσω και στην Πιπη μια ευκαιρια αν και ισως παραημουν πολυ μικρος για να θυμαμαι κατι...με βαση το προπαραπανω αρκετα βοηθητικο ποστ,υπαρχει καποια ταινια που να παιχτηκε σιγουρα Ελλαδα και να περιεχει μπομπες σκηνες που ξυπναν αναμνησεις,(λιγο δυσκολο το τελευταιο).
 
Wally είπε:
... Θυμαται κανεις ποιοι ηθοποιοι πηραν μερος στη μεταγλωτισση της ΕΡΤ?
Δυστυχώς, πέρα από την Ματίνα Καρρά που αναφέρεις, δεν μας είναι γνωστοί οι υπόλοιποι συντελεστές... :(
 
Μιαμιση ωρα ΜΜ,σημερα στην ΥΕΝΕΔ Πιπη μετα απο πολλα πολλα χρονια.


Εχει το παρακατω.
 
Aardvark είπε:
Μιαμιση ωρα ΜΜ,σημερα στην ΥΕΝΕΔ Πιπη μετα απο πολλα πολλα χρονια.
Εχει το παρακατω.
Αυτή η ΥΕΝΕΔ (ΕΡΤ2) έχει δώσει ρέστα με τις ρετρό προβολές το τελευταίο διάστημα... :)
 
Πίσω
Μπλουζα