Παγκόσμιο Κύπελλο 1986

foutix

RetroNuts
Joined
5 Αύγ 2012
Μηνύματα
1.766
Αντιδράσεις
1.230
[edited] έχει ανέβει ολόκληρος ο τελικός του 1986 με την εκφώνηση του Διακογίαννη( ;) από το τηλέφωνο.

Όσοι πιστοί προσέλθετε. Επίσης υπάρχουν αποσπάσματα και από άλλους αγώνες

[edit] Το Link αφαιρείται καθώς υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα [edit]

[edited]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν μιλαμε για Μουντιαλ 1986,μιλαμε τοτε για Μαραντονα και θεικα γκολ!!!! :D

Οριστε το πρωτο...Μαραντονα vs Αγγλια!!!!!!! :bow: :bow:

[video=youtube;3z-qm-Sb_4s]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
stayros είπε:
Κι εδω το "Χερι του Θεου"... :D :D

Αν και δεν ασχολούμαι με ποδόσφαιρο, το βιντεάκι μου έφερε στο μυαλό το πολύ γνωστό παιχνίδι της εποχής, "Handball Maradona" :D (μία παραγωγή των πικραμένων Εγγλέζων)
 
billy είπε:
Αν και δεν ασχολούμαι με ποδόσφαιρο, το βιντεάκι μου έφερε στο μυαλό το πολύ γνωστό παιχνίδι της εποχής, "Handball Maradona" :D (μία παραγωγή των πικραμένων Εγγλέζων)
"Ενα Handball Maradona στο 4 παρακαλω"..... :D :D
 
Ακριβώς αυτό φίλε Σταύρο !! :D (και για τους αμετανόητους Πιξελάδες, το αντίστοιχο review βρίσκεται εδώ).
 
Ήταν το πρώτο mundial που παρακολούθησα και θυμάμαι τα πάντα. Το 82 ήμουν μικρός και θυμάμαι μόνο τον τελικο( ή μηπως θυμάμαι τον Διακογιάννη να φωνάζει Σιρέα για ένα τέταρτο). Τι παίκτες ήταν αυτοί που υπήρχαν στο Μουντιάλ το 86. Κάθε ομάδα είχε τουλάχιστον απο ένα σουπερ σταρ. Πλατινί, Ζαν Πιερ Παπέν, Τιγκανά, Εστερχαζι, Ντέταρι, Αλτομπέλι, Μπουντραγκένιο, Φραντζεσκόλι, Ρούντι Φέλλερ, Λόταρ Ματέους, Ρουμενίγκε, Παόλο Φούτρε, Λάουντρουπ, Σίλτον, Μπάρνς, Λίνεκερ (προσωπικός αγαπημένος), Ντασάεφ, Σιράκωφ, Ούγκο Σάντζεζ, Μαραντόνα, Βαλντάνο και βέβαια η σουπερ Βραζιλία με τους αξεπέραστους Σόκρατες (από εκείνη την χρονιά και μετά, λάτρεψα το όνομα μου, παρόλο που δεν γιόρταζα ποτέ) Καρέκα, Ζίκο και Αλεμάο.

Και ματσάρες και γηπεδάρες! Πείτε μου αν υπάρχουν τοσο ποιοτικοί παίχτες μαζεμένοι σε άλλες γενιές. Από τα καλύτερα μουντιάλ που έχουν γίνει.
 
Ακριβώς για αυτό θαμώνα θέλησα να ανοίξω το θρεντ. Η χαρά μου για το ανέβασμα ολόκληρου του αγώνα ήταν τέτοια που αμέσως ήθελα να το μοιραστώ με ανθρώπους που θα με καταλάβαιναν.
 
H αλήθεια είναι ότι μετά την αποτυχία της Βραζιλίας, μ' εκείνη την υπερομάδα που είχε, στην Ισπανία το 82, είχα τόσο "ξενερώσει" που με πολύ βαριά καρδιά παρακολούθησα το συγκεκριμένο μουντιάλ. Κάτι εκείνες οι μεσημεριανές ώρες των αγώνων (που εμείς βέβαια βράδι τους βλέπαμε, αλλά καταλάβαινες την προσπάθεια των παιχτών στη ζέστη), κάτι που γενικά τα Παγκόσμια Κύπελλα εκτός Ευρώπης δε με πολυτραβάνε, το μόνο που τελικά μου έμεινε ήταν το γκολ του Μαραντόνα με το χέρι και το χαμένο πέναλτι του 'Έλκιερ...
 
Το μουντιάλ του 1986 ήταν, κατά την ταπεινή μου άποψη, πάρα πολύ καλό !!! Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη ματσάρα Βέλγιο - ΕΣΣΔ 4-3 ??? Ή το Ισπανία - Δανία 5-1 ??? Όποιος ξενύχτησε να δει αυτά τα 2 ματς [για εμάς που τόοοτε ήμασταν ακόμη έφηβοι, οι ... μεταμεσονύχτιες ώρες προβολής των αγώνων δεν ήταν, ακόμη, "στα μέτρα μας"] είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να τα ξεχάσει ποτέ .... Αλλά και το ΕΣΣΔ - Ουγγαρία 6 -0 ... Και την ηρωική προσπάθεια της Γαλλίας να φέρει 1 -1 με την σούπερ ομάδα Βραζιλία, να πάει το ματς στα πέναλτι και, με τις αποκρούσεις του Μπατς, να πάρει την πρόκριση .... Και βλέπουμε τα τελευταία μουντιάλ πόσο χαμηλή είναι η ποιότητά τους και ... μάς πιάνει θλίψη : "αααχ, τι μουντιάλ βλέπαμε παλιά και τι βλέπουμε τώρα" ... Εεεμ, φυσιολογικο είναι, απ' τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστες βγάζουν μια χρονια εξουθενωτική, παίζοντας στο πρωτάθλημά τους και στο Τσάμπιονς Λιγκ -δηλαδή κάθε βδομάδα και Τεταρτη και Κυριακή - και στο τέλος της χρονιάς αναγκάζονται να ... φορτωθούν κι ένα Μουντιάλ, πώς να παίξουν με όρεξη ???

Αγαπημένες ομάδες εκείνου του μουντιάλ : Η εθνική του Μεξικό [η καλύτερη ομάδα που είχε ποτέ το Μεξικό, κι ούτε θα ξαναβγάλει τέτοια ομάδα] !!! Εκτός από τον Ούγκο Σάντσεζ με τις κωλοτούμπες του, μού άρεσαν πολύ ο Κιράρτε και ο Νεγκρέτε !!! Η εθνική της Παραγουάης !!! Και φυσικά το Μαρόκο [θυμάμαι ακόμα τα ονόματα των παιχτών : Μπιγιάζ, Λαμρίς, Μπουντερμπαλά, Μπουγιαγιαουί, ο φοβερός γκολκίπερ Ζακί που κράτησε το 0-0 με την Αγγλία ... ] ...

Κι ένα μίνι κουίζ :




Κάποιος παίκτης, που συμμετείχε σε αυτό το Μουντιάλ, πήρε την επόμενη χρονιά μεταγραφή στον Ολυμπιακό !!! Θυμάστε : α/ ποιος παίκτης ήταν, β/ σε ποια εθνική ομάδα έπαιξε στο μουντιάλ του 1986 ???
 
Rinus Cesar είπε:
Κι ένα μίνι κουίζ :




Κάποιος παίκτης, που συμμετείχε σε αυτό το Μουντιάλ, πήρε την επόμενη χρονιά μεταγραφή στον Ολυμπιακό !!! Θυμάστε : α/ ποιος παίκτης ήταν, β/ σε ποια εθνική ομάδα έπαιξε στο μουντιάλ του 1986 ???
Αν θυμαμαι καλα... :wait2: ....

Α) Ο Λαγιος Ντεταρι

Β) Ουγγαρια
 
Πολύ σωστά θυμηθήκατε τον Ντέταρι !!! Όμως ... πριν από αυτόν, ένας άλλος παίκτης, που συμμετείχε στο μουντιάλ του 1986, είχε περάσει απ' τον Ολυμπιακό !!! Άντε, θα βοηθήσω : Επρόκειτο για ... cult παίκτη από ... cult εθνική ομάδα !!!
 
Μηπως...λεω μηπως....ηταν ο Γιουγκοσλαβος Μιλος Σεστιτς;:what:
 
Μπααα, Σταύρο δεν πρέπει να 'ναι αυτός... Οι Γιουγκοσλάβοι δεν πήγαν το '86...

Σε... -ιτς τελειώνει κι αυτός που μάλλον εννοεί ο Rinus, αλλά είναι από πιο μακρινή χώρα ;)

Αν είναι αυτός που νομίζω, αξίζει να μην τον πω ακόμα !!! Πραγματικό... ξέθαμα ο τύπος !!! :D

Στο κλιπάκι με το γκολ του Μαραντόνα με την Αγγλία (το κανονικό όχι με το χέρι) αν ακούσετε την περιγραφή του Μανόλο, θα ξεχωρίσετε και την cult ατάκα "Μαραντόνα σήμερα" !!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
PAPPOYS είπε:
Μπααα, Σταύρο δεν πρέπει να 'ναι αυτός... Οι Γιουγκοσλάβοι δεν πήγαν το '86...Σε... -ιτς τελειώνει κι αυτός που μάλλον εννοεί ο Rinus, αλλά είναι από πιο μακρινή χώρα ;)

Αν είναι αυτός που νομίζω, αξίζει να μην τον πω ακόμα !!! Πραγματικό... ξέθαμα ο τύπος !!! :D

!
Nαι, PAPPOYS, είναι αυτός που νομίζεις !!! Σωστόοοος .... Αφήνω σε σένα να δώσεις την απάντηση όποτε επιθυμήσεις :flower:

:flower: .....

Ας βαλω κι άλλη μία ερώτηση κουίζ :

 

 


Το... "πλάνο" του ... αρχιτέκτονος Κάρλος Μπιλάρδο για την Εθνική Αργεντινής του 1986 ήταν το εξής : 'Ενας ... γερός φράκτης από ... γρανιτένια κορμιά, όπως του Ρουγγέρι, του Τζιούστι, του Κουτσιούφο, του Μπατίστα κλπ, που θα ... περιφράσσουν ένα ... ολάνθιστο περιβόλι για να παίζει μόνο του ένα ... παιδί που ξέχασε να μεγαλώσει, ο ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ [αν οι περιγραφές μου είναι "ατυχείς" με "επαναφέρετε" :cool: :cool: :p :p] !!! Σε αυτό το πλάνο, όμως, δεν "χωρούσε" ο ... υπ' αριθμ. 2 "σουπερστάρ" της ομάδας, ο οποίος, όμως, ήταν στην αποστολή της Εθνικής Αργνεντινής !!! Μάλιστα, έπαιξε μόνο σε ένα ματς κι έβαλε ένα καθοριστικό γκολ, αλλά ο Μπιλάρδο δεν του έδωσε άλλες ευκαιρίες !!! Καταλάβατε : α/ Σε ποιον παίκτη της Εθνικής Αργεντινής αναφέρομαι ??? β/ Σε ποιο ματς του μουντιάλ έπαιξε και σκόραρε ????
 
Πεδρο Πασκουλι.

Αργεντινη-Ουρουγουαη 1-0.

Φαση των 16.

Σωστο? :)
 
stayros είπε:
Πεδρο Πασκουλι.Αργεντινη-Ουρουγουαη 1-0.

Φαση των 16.

Σωστο? :)
Ολόσωστος :cool:

:cool: !!! Ο Πάσκουλι μόνο σε αυτό το ματς έπαιξε, όπου και σκοράρισε, χαρίζοντας στην Αργεντινή την πρόκριση στους "8" !!! Είχε την ατυχία να "συμπέσει" με τον Μαραντόνα, αλλιώς ... μάλλον θα είχε μεγαλύτερο ρόλο στην εθνική Αργεντινής !!! Οσο για την απάντηση στην άλλη ερώτηση ... την αφήνω λίγο ακόμη :

Κάποιος παίκτης, που συμμετείχε σε αυτό το Μουντιάλ, πήρε την επόμενη χρονιά μεταγραφή στον Ολυμπιακό !!! Θυμάστε : α/ ποιος παίκτης ήταν, β/ σε ποια εθνική ομάδα έπαιξε στο μουντιάλ του 1986 ???




[τα ... στοιχεία που μέχρις στιγμής εδόθησαν στα παραπάνω ποστ είναι : cult παίκτης από cult εθνκή ομάδα χώρας πιο ... μακρινής απ' την (πρώην) Γιουγκοσλαβία, που όμως τελειώνει σε -ιτς] :flower: :flower: !!!
 
Το βρηκααααααααααααα..... :d@redevil :D @redevil:d@redevil:d@redevil:d@redevil

Ιγκορ Βραμπλιτς :D :D

Ειχε παιξει με το Βελγιο στο Μουντιαλ του 86.
 
stayros είπε:
Το βρηκααααααααααααα..... :d@redevil :D @redevil:d@redevil:d@redevil:d@redevilΙγκορ Βραμπλιτς :D :D

Ειχε παιξει με το Βελγιο στο Μουντιαλ του 86.
Ολόσωστος και πάλι !!! Ω ναι, ο Ιγκόρ Βράμπλιτς, το ... "μεγάλο αστέρι" της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Καναδά - εκείνη την εποχή - ήταν η μεταγραφή του Ολυμπιακού !!! Θυμάμαι στις ποδοσφαιρο-συζητήσεις, που κάναμε στα διαλείμματα του σχολείου, τους συμμαθητές μου, που ήταν "ολυμπιακοί", να μάς λένε με καμάρι : "τα μάθατε ??? Ο Ολυμπιακός θα φέρει έναν παιχταρά που εχει παίξει και στο Μουντιάλ" !!! "Ωωωω", ψαρώναμε εμείς ... Και τελικά ... το "μουντιαλικό αστέρι" ήταν ο Ιγκόρ Βράμπλιτς !!!

Πάντως, το ότι "σκόραρε στο ματς με τον ΟΦΗ", όπως γράφει το βιογραφικό που παραθέτει ο προλαλήσας, δεν το θυμόμουν !!! Θυμάμαι, όμως, ότι πέτυχε γκολ ΄στο Μενίδι, στο ματς κυπέλλου Αχαρναϊκός - Ολυμπιακός !!! Νομίζω ότι ο ΟΣΦΠ είχε νικήσει 3 - 1 κι ο Βράμπλιτς πέτυχε το τρίτο ......
 
Αυτός είναι λοιπον !!!

Μορφάρα !!!

με το σπαθί του στην κατηγορία "παίκτες της ομάδας σας για τους οποίους ακόμα σας δουλεύουν οι αντίπαλοι" (το οποίο αν δεν υπάρχει θα το θρεντάρω σύντομα :D )

Αγαπημένο θέμα των Παναθηναϊκών μαζί με Βέλτζλ, Αμποάγκουε, Κρεμενλίεφ, Εντβάλντο κι ό,τι άλλη σαβούρα αποβιβάστηκε κατά καιρούς στο λιμάνι του Πειραιά...

Αντίστοιχα, οι Ολυμπιακοί λατρεύουν Τζέισον Πόλακ, Σαϊνιο, Στράντλι, Ιρισμέτοφ και το τπόλοιπο... κακό συναπάντημα των πράσινων.

:cool:
 
Πίσω
Μπλουζα