Παιδική πρόσκληση σε πάρτυ

candy

RetroNuts!
Joined
25 Ιουν 2006
Μηνύματα
1.578
Αντιδράσεις
85
Ποιός δεν θυμάται τα παιδικά προσκλητήρια για πάρτυ που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή;Αρχικά τα μοιράζανε σε όλα τα παιδάκια, αργότερα όμως η πρόσκληση ήταν πιο προσωπική...Και φυσικά όσο μεγαλώναμε λιγοστεύανε και τα πάρτυ. Από τα θρυλικά σουξέ της εποχής τα παπάκια στο νερό!



 
Candy, μιλάμε με ταξίδεψες τώρα… Ευχαριστώ…

Θυμάμαι ακόμα μια πρόσκληση σε πάρτυ με μια χελωνίτσα που κουβάλαγε τούρτα γενεθλίων…
 
Αν θυμάμαι καλά το αστείο με αυτές τις προσκλήσεις ήταν πως ήταν ήδη τυπωμένο το κυρίως κείμενο και απέμενε απλά να συμπληρώσεις τα κενά που αφορούσαν το όνομα του καλεσμένου, την ημερομηνία και την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης (;;;!!!) από το party.

Φωνές και κακό να δείτε αν τύχαινε και δεν πήγαινα σε κάποιο party κι έβρισκαν οι δικοί μου την πρόσκληση κρυμμένη σε κάποια τσέπη από μπουφάν.

Βλέπετε οι γονείς σκεφτόντουσαν τότε πως το να δέχεσαι προσκλήσεις σε parties στο δημοτικό, ήταν σημάδι πως γίνεσαι κοινωνικός και δεν απομονώνεσαι από το όποιο σχολικό και μη περιβάλλον.

Επίσης ιδιαίτερα αστείο ήταν το γεγονός, πως όλοι συζητούσαν και ήξεραν 5 εβδομάδες νωρίτερα, τι δώρο θα πάρει ο καθένας σε αυτόν που διοργάνωνε το party.
 
Alucard είπε:
Επίσης ιδιαίτερα αστείο ήταν το γεγονός, πως όλοι συζητούσαν και ήξεραν 5 εβδομάδες νωρίτερα, τη δώρο θα πάρει ο καθένας σε αυτόν που διοργάνωνε το party.
Όπως τα λες φίλε Alucard!!!Μα ως γνωστόν τα δώρα τα αγόραζαν οι μητέρες στο δημοτικό...Βιβλία, στυλό,πιτζάμες και σε εξαιρετικές περιπτώσεις και παιχνίδια!!!Μάλιστα τις περισσότερες φορές οι μητέρες των παιδιών ήταν κλεισμένες στην κουζίνα και μιλούσαν, ενώ παράλληλα φρόντιζαν για την τροφοδοσία με ζεστά τυροπιτάκια και άλλα σπιτικά εδέσματα... :D
 
Αχ αυτά τα δώρα των μανάδων....

Έπρεπε να διαλέγουν τα παιδιά δώρα.

Όπως και να έχει θυμάμαι επίσης ως guests stars μερικές φορές και τις γιαγιάδες που καθόντουσαν και αυτές σε κάποια γωνία παρατηρώντας σιωπηλά.

Οι μαμάδες επίσης άφηναν το χώρο της κουζίνας, όταν ερχόταν η ώρα των «blues» και τύχαινε να έχουν φέρει την κόρη τους (για ευνόητους λόγους).

Οι μπαμπάδες όπως πάντα απουσίαζαν από τα parties κι εμφανιζόντουσαν σε ρόλο κομπάρσου πάντα στο τέλος, για να πάρουν τα παιδιά πίσω στο σπίτι με το αυτοκίνητο.

Σκέφτομαι πως άλλαξαν τα parties και ο τρόπος που διασκεδάζαμε κατά τη διάρκειά τους, μεγαλώνοντας.

Αλήθεια πότε περνούσατε καλύτερα; Για σκεφτείτε....
 
Πολυ ωραιες και ρομαντικες κυριως εποχες....Ποιος δεν θυμαται την μπουκαλα!Η πρωτη κοπελα που ημουν ερωτευμενος στο Δημοτικο,ετυχε να την πρωτοφιλησω σε παρτυ με την μπουκαλα!
 
παιδια πραγματικα συγκινη8ηκα αυτες οι προσκλησεις στα παρτυ σημαιναν παρα πολλα για μενα τις ειχα σαν ιερες εικονες,για μενα τα 80s ηταν παντα ενα μεγαλο παρτυ!:animrolleyes: :sob: :wacko: :yoyo:
 
Εγώ σ' ένα πάρτι που έκανα στην Πέμπτη Δημοτικού, χρησιμοποίησα κάτι προκάτ προσκλήσεις με σκίτσα του ΚΥΡ, με ρετρό χιούμορ του στυλ "φέρτε μαζί σας μια αλλαξιά ρούχα (ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται)" και άλλα τέτοια. Ιδέα δεν έχω που τις βρήκα. Όταν ήμουν πλέον στο Λύκειο, μια πρωην συμμαθήτρια του Δημοτικού μου θύμισε τις προσκλήσεις αυτές, και μου έφερε τη δική της, που την είχε κρατήσει! Έβγαλα φυσικά μια φωτοτυπία, και την έχω ακόμα! Θα ψάξω να τη βρω.
 
picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Retro προσκλήσεις γενεθλίων

Θυμάστε τα παιδικά πάρτυ γενεθλίων που κάναμε στο δημοτικό αρχές-μέσα δεκαετίας του '80; Στα πάρτυ αυτά μας καλούσαν με προσωπική πρόσκληση. Βρήκα μερικές τέτοιες στο υπόγειο του σπιτιού μου, τις οποίες επισυνάπτω! Χρονολογούνται γύρω στο 1986-88.

Προβολή συνημμένου 2189

Προβολή συνημμένου 2190

Προβολή συνημμένου 2191

Προβολή συνημμένου 2192
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είναι υπέροχες Candy4ever
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
candy είπε:
Ποιός δεν θυμάται τα παιδικά προσκλητήρια για πάρτυ που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή;Αρχικά τα μοιράζανε σε όλα τα παιδάκια, αργότερα όμως η πρόσκληση ήταν πιο προσωπική...Και φυσικά όσο μεγαλώναμε λιγοστεύανε και τα πάρτυ. Από τα θρυλικά σουξέ της εποχής τα παπάκια στο νερό!


Η πρώτη εικόνα στην πρώτη τριάδα μου θύμισε πολλά...!!!
 
Θυμάμαι οι προσκλήσει για πάρτι συνήθως έγραφαν:

''Με μεγάλη μου χαρά προσκαλώ

τ__ φίλ__ μου_______________

στο πάρτι που θα κάνω για τ__

__________________________

_________(ημέρα) και ώρα____

Η διεύθυνσή μου είναι_________

και το τηλέφωνό μου_________''

Σε περιμένω

Οι προσκλήσεις δίπλωναν με αυτοκόλλητο και σχηματιζόταν φάκελος...έτοιμη η πρόσκληση...!!!

Τα πάρτι γίνονταν συνήθως Σάββατο νωρίς το απόγευμα...

Μια φορά είχα λάβει πρόσκληση σε πάρτυ-μασκέ στην οποία έγραφε να φέρουμε σφυριά κλπ δηλαδή θα γινόταν χαμός...!!!(σε 6χρονο, δηλαδή εμένα, είχε κάνει φοβερή εντύπωση!)
 
Να και μερικές από τη συλλογή μου

DSC06101.jpg

DSC06103.jpg

DSC06106.jpg

DSC06102.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
zouzou είπε:
Να και μερικές από τη συλλογή μου
[edit] Δεν χρειαζονται ξανα οι φωτο. :) [edit]
πολυ ωραιες!η αδερφη μου ειχε καποιες προσκλησεις σε παρτυ γεννεθλιων

στο δικο μου σχολειο δεν εκανε κανεις παρτυ,ειμασταν και πολυ λιγα παιδια..Μπορει να ειχα μαζεψει καποιες αγραφες προσκλησεις σε καποια ανταλλαγη αλληλογραφιων
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
katerinak είπε:
πολυ ωραιες!η αδερφη μου ειχε καποιες προσκλησεις σε παρτυ γεννεθλιωνστο δικο μου σχολειο δεν εκανε κανεις παρτυ,ειμασταν και πολυ λιγα παιδια..Μπορει να ειχα μαζεψει καποιες αγραφες προσκλησεις σε καποια ανταλλαγη αλληλογραφιων
Αν σου είναι εύκολο θα μπορούσες να τις ποστάρεις;;
 
boomer είπε:
Αν σου είναι εύκολο θα μπορούσες να τις ποστάρεις;;
δεν ξερω αν τις εχει κρατησει ακομα.. το σιγουρο ειναι οτι εχει πεταξει πολλα πραγματα απο τοτε..
 
Ζουζού, είναι πάρα πολύ όμορφες οι προσκλήσεις που ανέβασες!!! :clap:

 


Κανα δύο από αυτές είχα και εγώ...
:) κάποτε... :(
 
Φανταστικά προσκλητήρια και ειδικά αυτά του Κυρ με πολύ χιούμορ. Ακόμη και αυτά θα έχουν εκλείψει με την σημερινή τεχνολογία. Τα παιδιά καλούν τους φίλους τους μέσω κινητού και έκλεισε η δουλειά.
 
Πίσω
Μπλουζα