Rakeesh
RetroDB Feeder
- Joined
- 10 Δεκ 2007
- Μηνύματα
- 4.659
- Αντιδράσεις
- 1.973
Μετα απο καιρο το καταλαβα. Μεχρι τωρα νομιζα οτι σε καποια συγκεκριμενα σημεια θα υπηρχαν πεδια αστεροειδων.Oι αστεροειδείς (τουλάχιστον στις κλασσικές εκδόσεις του Elite) εμφανίζονται τυχαία στα διάφορα ταξίδια σου απο πλανητικό σύστημα σε πλανητικό σύστημα, ταξιδεύοντας προς τον σταθμό, κλπ.
Το προβλημα μου ηταν οτι μπερδευα τον ηλιο με τον πλανητη :ΡΤώρα, σχετικά με το scooping καυσίμων, εφόσον έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό, αρκεί να περάσεις κοντά απο την επιφάνεια του ήλιου (προσοχή στη θερμοκρασία !) για να ενεργοποιηθούν τα scoops.
Εδω ειναι το προβλημα μου. Γενικα εκτιμω πολυ το σεναριο σε σχεση με το gameplay στα παιχνιδια οποτε ειμαι πολυπεριεργος να βρω τα οποια ψηγματα υποθεσης και υποβαθρου στο παιχνιδι. Δεν ξερω αν ειμαι παιχταρας λογω ενστικτου και εμπειριαςΣχετικά με την έκδοση του NES: έχει κονσολάδικα controls που θέλουν συνήθεια, καθώς και κάποιες όχι τόσο ωραίες αλλαγές σε ορισμένα σημεία (τις έχω σίγουρα αναφέρει στο παρελθόν - θα ψάξω να βρω το link), αλλά τουλάχιστον είναι η τελευταία oκτάμπιτη έκδοση, και συγκεντρώνει αρκετές βελτιώσεις και κάποια έξτρα στοιχεία, καθώς και αποστολές. (Αλλη έκδοση με πληθωρα αποστολών, είναι και το Elite plus σε pc).
Γενικά οι αποστολές θα ενεργοποιούνται καθώς παίζεις το παιχνίδι: είτε φτάνοντας σε έναν "x" αριθμό credits, είτε φτάνοντας σε κάποιο rank, κλπ...

(εδω να αναφερω οτι θεωρω εντυπωσιακο οτι δε βρισκω σχεδον τιποτα απο documentation για ενα τοσο κλασσικο παιχνιδι. Ακομα και το σαιτ του δημιουργου εχει ελαχιστες πληροφοριες).
Μαζευοντας 7000 μου ετυχε η ιστοριουλα με τον εμπορο που πουλαει tribbles τα οποια φυσικα αρνηθηκα. Κατοπιν πηρα galactic hyperspace και βρεθηκα στο 2ο και το 3ο γαλαξια. Κατοπιν (και θελω μια γνωμη εδω απο καποιον που ξερει) ειδα οτι η πρωτη αποστολη ενεργοποιειται στον 1ο και το 2ο γαλαξια οποτε φοβηθηκα οτι εδω δε θα εβρισκα τιποτα οσο και να παλευα οποτε εκανα restore οπου ημουν στο 2ο γαλαξια.
Επιτελους, παλευοντας και βρισκομενος σε επιπεδο Competent, εκει που καταστρεφω ενα σκαφος βγαινει το μυστηριο μηνυμα "Right on, Commander!" που με παραξενεψε, αλλα ενστικτωδως το πηρα σαν σημα οτι εγινε κατι trigger. Παω λοιπον στον κοντινοτερο σταθμο και ναι, το ενστικτο μου ηταν σωστο αφου οντως τοτε λαμβανω την πρωτη αποστολη.
Η αποστολη εχει να κανει με ενα κλεμμενο σκαφος, το Constrictor. Περα απο αυτο δεν υπαρχει απολυτως καμια οδηγια για το που μπορω να το βρω. Απο κατι βιντεο στο ΥΤ που ειδα (και ΟΧΙ walkthrough η κειμενο με οδηγιες, καθοτι ΔΕΝ υπαρχει πουθενα) σε καθοδηγουν απο συστημα σε συτημα μεχρι να το βρεις σε ενα συγκεκριμενο, αλλα τα συγκεκριμενα βιντεο δεν εξηγουν πουθενα ποιοι σε καθοδηγουν. Το μονο που βλεπω ειναι οτι το σκαφος εκλαπη απο τον πλανητη Xeer, ο οποιος ομως βρισκεται στον 1ο γαλαξια, και αν υποτιθεται οτι πρεπει να παω εκει για να παρω οδηγιες (λεω αν, γιατι ουτε αυτο ειναι σιγουρο), αυτο ειναι αδυνατο αφου βρισκομαι στον 2ο.
Οποτε αν ξερει κανενας, να μου πει που υποτιθεται οτι πρεπει να παω η που μπορω να το βρω αυτο το ρημαδι το Constrictor γιατι δεν εχω καμια αλλη οδηγια.
Πραγματικα με εκπλησσει ποσο κυριολεκτικα αφημενος στο κενο εισαι σαν παικτης χωρις κανενα στοιχειο hints η οδηγιων. Το παιξιμο του παιχνιδιου βασιζοταν στην τυχη και σε ανταλλαγες γνωσεων απο αλλους παικτες (αλλες εποχες) η φημες που κυκλοφορουσαν σε τοτε περιοδικα, τα οποια δεν τα εχουμε. Μονο χαρη στις ελαχιστες υπαρχουσες πληροφοριες που ειδα απο εδω κι απο κει ψιλοκαταλαβα τι πρεπει να κανω, και επιμενω στο να θελω να δω τις αποστολες. (αν δεν το ηξερα, θα το ειχα μαλλον παρατησει καθοτι μαλλον τα εχω δει σχεδον ολα απο το παιχνιδι και δεν ξερω τι αλλο υποτιθεται μπορω να απολαυσω)/
Τελευταία επεξεργασία: