UNCLE CARL είπε:
To θέμα με τα 60 fps ποτέ το χώνεψα! Δεν καταλαβαίνω σημαντική διαφορά στα παιχνίδια ανάμεσα στα 30 και τα 60, πιο πολύ σαν διαφημιστικό κόλπο μου φαίνεται! Το ανθρώπινο μάτι δεν καταλαβαίνει μόνο 24 εναλλαγές το δευτερόλεπτο; Εντελώς off topic...
Τα 24 καρέ το δευτερόλεπτο ειναι το ΕΛΑΧΙΣΤΟ που χρειάζεται για να ξεγελαστεί το μάτι και να προσδιορίσει ομαλή κίνηση. Αν έχεις λιγότερα, αρχίζεις να καταλαβαινεις τα καρέ και να τα μετράς. Απο τα 24 και μετά, όσο προσθέτεις καρέ, η κίνηση γίνεται πιο ομαλή. Οταν φτάσεις στα 60 καρέ, η κίνηση είναι βελουδινη και δεν υπάρχει λογος να προσθέσεις άλλα. Παρόλα αυτά, το ανθρώπινο μάτι μπορει να "πιάσει" και παραπάνω από 60 fps.
θυμάμαι που έπαιζα με τα καρέ του Quake 3 και τα άλλαζα με την κατάληλη εντολή. Το συμπέρασμα ήταν ότι μπορούσα να καταλάβω μια μικρη διαφορά μεταξύ 60 και 85 fps (παραπάνω δεν είχε νόημα γιατί η οθονη ήταν στα 85 hz). Η διαφορά ήταν βέβαια πολύ μικρή (καμια σχεση με την διαφορά μεταξυ 30 και 60) αλλά στα δικά μου μάτια αισθητή. Πάντως ένας λόγος που μου άρεσαν τα arcade τύπου Model 2, Model 3 κλπ, ήταν ότι εκει τα παιχνίδια έτρεχαν στα 60 fps, ενώ τα περισσότερα home ports στα 30, εκτός από λίγα (πχ virtua fighter 2). H διαφορά είναι μεγάλη, δες και την διαφορά του Bayonetta στο ΧΒΟΧ 360 (50+ fps) με το PS3 (30- fps). Kαμία σχέση.
Αν μάλιστα συνηθήσεις στα 60 fps και μετά πας κατευθείαν στα 30, νιώθεις ότι το 2ο σέρνεται, το είχα πάθει με το Halo 3 (μπλιαξ) όταν το έπαιξα αμέσως μετά από λιγες ώρες ενασχόλησης με το βελούδινο Metroid Prime 3 (αααχ

)....