Παιχνίδια χωρίς σύνορα (1993)

denim13 είπε:
Συν τοις άλλοις έμαθα και πάρα πολλές ευρωπαϊκές πόλεις που δεν τις ήξερα.
Αυτό ξαναπές το! Εκτός από ψυχαγωγικό/χαβαλετζίδικο πρόγραμμα, ήταν και σε ένα βαθμό επιμορφωτικό. Θυμάμαι ότι σε κάθε καρτ ποστάλ που έβαζαν για να προλογίσουν την κάθε πόλη από τις συμμετέχουσες πόλεις, έλεγαν και ορισμένα ιστορικά ή πολιτισμικά στοιχεία που είχαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, σαν ένας γρήγορος ευρωπαϊκός τουριστικός οδηγός!

Όμως, όπως είχε δηλώσει και η Μπόκοτα, ήταν πολλά τα λεφτά για να στηθούν όλα αυτά, ειδικότερα όταν έσπαγαν τη διοργάνωση σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες. Προσπάθησαν να τα μαζέψουν όλα σε μία χώρα, για να μειωθεί και το κόστος των μετακινήσεων, αλλά και πάλι ήταν πολύ ακριβή παραγωγή, οπότε εγκαταλείφθηκε. Πού να την ξαναξεκινήσουν με τέτοια οικονομική κρίση στην Ευρώπη; Κι εδώ είναι και η τραγική ειρωνεία, ότι η σειρά ξεκίνησε σε δύσκολους καιρούς ακριβώς για το λόγο του να ενωθούν οι Ευρωπαίοι νέοι (πιο συγκεκριμένα Γάλλοι και Γερμανοί), και κατ' επέκταση να σβήσουν οι πληγές του πολέμου (συν το να έχουν πρόγραμμα για τη νέα εφεύρεση που εξαπλωνόταν στην Ευρώπη, την τηλεόραση). Και τώρα που είναι δύσκολοι καιροί δεν είναι εφικτό να γίνει το πρόγραμμα.

Να αναφέρω και το κομμάτι Games Without Frontiers του Peter Gabriel, με φωνητικά Kate Bush, από το 1980.



Αγαπημένη φιγούρα ο Ντενί ο διαιτητής/"τροχονόμος" :p "Ατενσιόν, βρε, φρρρρ"!
 
Αυτός πια Ο Ντανί Πετιό μου έμεινε σαν "Γκρεεεσ του πουά"!
 
Denim όντως, ισχύει αυτό που λες..Από αυτές τις μικρές κάρτες και εγώ έμαθα αρκετές μικρές πολείς, τις οποίες βεβαίως δεν ήταν εύκολο να γνωρίζεις αν δεν είχες επισκεφθεί τη χώρα ή δεν είχες εντρυφίσει στην εσωτερική της γεωγραφία..Χαρακτηριστικά θυμάμαι το Κέσκεμετ και το Χαιντουσλοποσλο της Ουγγαρίας (το πρώτο συμμετείχε αρκετά συχνά), τη Κοίμπρα στη Πορτογαλία, τη Φγκούρα από τη Μάλτα...Τις περισσότερες φορές επρόκειτο για υπέροχες πόλεις (με λίμνες ή χιονισμένα βουνά-σ'αυτά τη πρωτοκαθεδρία όπως είναι αναμενόμενο είχε η Ελβετία),οπότε αποτελούσε και μια έμμεση διαφήμιση..Δεν θα έλεγα πως παρουσιάζει και πάρα πολλές ομοιότητες με το wipe out (πέραν της πλάκας για το αστείο πέσιμο των παικτών), αφενός γτ -όπως είπε και ο Νώντας- επρόκειτο για ομαδικά παιχνίδια,ενώ υπήρχε σε κάθε επεισόδιο και εναλλαγή παιχνιδιών και σκηνικών, κτ που δεν συμβαίνει στο εν λόγω παιχνίδι..(btw, ανέκαθεν μ'άρεσαν οι δημιουργίες του Σπύρου Ορνεράκη, όσες φορές είχε οργανώσει η Ελλάδα) Ο Ντενί Πετιό ήταν αδυναμία! Ιστορική φυσιογνωμία! (για την ιστορία έλεγε "attention!prets!", ήτοι "προσοχή!Έτοιμοι!") Πολύ καλός στόχος, αν και εγώ προσωπικά θα έπαιρνα όρκο πως τα παιχνίδια εισήχθησαν για την εμπέδωση της -σχετικά πρόσφατης- Ε.Ε και της κοινότητας που (τύποις εν τέλει) επιβάλλετο. Τέλος, το παιχνίδι στο Πόρο ήταν απο τα πιο ωραία επεισόδια..Εμπνευσμένα παιχνίδια,γεμάτο καλή οργάνωση, γενικότερα πολύ καλή διάθεση,η οποία ξαφνικά διακόπτηκε μετην έλευση της πολυπόθητης νίκης (και) στα παιχνίδια χωρίς σύνορα!
 
Denim όντως, ισχύει αυτό που λες..Από αυτές τις μικρές κάρτες και εγώ έμαθα αρκετές μικρές πολείς, τις οποίες βεβαίως δεν ήταν εύκολο να γνωρίζεις αν δεν είχες επισκεφθεί τη χώρα ή δεν είχες εντρυφίσει στην εσωτερική της γεωγραφία..Χαρακτηριστικά θυμάμαι το Κέσκεμετ και το Χαιντουσλοποσλο της Ουγγαρίας (το πρώτο συμμετείχε αρκετά συχνά), τη Κοίμπρα στη Πορτογαλία, τη Φγκούρα από τη Μάλτα...Τις περισσότερες φορές επρόκειτο για υπέροχες πόλεις (με λίμνες ή χιονισμένα βουνά-σ'αυτά τη πρωτοκαθεδρία όπως είναι αναμενόμενο είχε η Ελβετία),οπότε αποτελούσε και μια έμμεση διαφήμιση..Δεν θα έλεγα πως παρουσιάζει και πάρα πολλές ομοιότητες με το wipe out (πέραν της πλάκας για το αστείο πέσιμο των παικτών), αφενός γτ -όπως είπε και ο Νώντας- επρόκειτο για ομαδικά παιχνίδια,ενώ υπήρχε σε κάθε επεισόδιο και εναλλαγή παιχνιδιών και σκηνικών, κτ που δεν συμβαίνει στο εν λόγω παιχνίδι..(btw, ανέκαθεν μ'άρεσαν οι δημιουργίες του Σπύρου Ορνεράκη, όσες φορές είχε οργανώσει η Ελλάδα) Ο Ντενί Πετιό ήταν αδυναμία! Ιστορική φυσιογνωμία! (για την ιστορία έλεγε "attention!prets!", ήτοι "προσοχή!Έτοιμοι!") Πολύ καλός στόχος, αν και εγώ προσωπικά θα έπαιρνα όρκο πως τα παιχνίδια εισήχθησαν για την εμπέδωση της -σχετικά πρόσφατης- Ε.Ε και της κοινότητας που (τύποις εν τέλει) επιβάλλετο. Τέλος, το παιχνίδι στο Πόρο ήταν απο τα πιο ωραία επεισόδια..Εμπνευσμένα παιχνίδια,καλή οργάνωση, γενικότερα πολύ καλή διάθεση, η οποία ξαφνικά διακόπτηκε με την έλευση της πολυπόθητης νίκης (και) στα παιχνίδια χωρίς σύνορα!

Btw, πολύ ωραίο το τραγούδι Νώντα! Δεν γνώριζα ότι ο Peter Gabriel είχε συνεργαστεί με την υπέροχη Kate Bush!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επειδή όλοι αναφερθήκαμε και στις πολλές αποτυχίες και στις ελάχιστες επιτυχίες μας, να προσθέσω την ομάδα της Ξάνθης του 1997 (θρυλική για μένα διότι την υποστηρίζαμε φανατικά με τον αδελφό μου, χωρίς ιδιαίτερο λόγο) που ήρθε 2η στη Βουδαπέστη και πήγε και στον τελικό της Πορτογαλίας όπου και κατέληξε 6η.
 
ειμαι ο διαχειριστης της ελληνικης σελιδας σχετικα με τα παιχνιδια χωρις συνορα! Εαν καποιος εχει παλαια περιοδικα οπου να αναφερουν πληροφοριες οπως ποσοστα τηλεθεασης των Παιχνιδια Χωρις συνορα (πχ το TX Zapping το 1995 ειχε τα ΠΧΣ στα ποσοστα τηλεθεασης του καλοκαιριου) ή ακομη και την ημερα και ωρα προβολης τους ας επικοινωνησει μαζι μου στο emAIL jsfnetoutlookcom

Ευχαριστω
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλωσόρισες!

Αν θες κι έχεις πληροφορίες από παλιά, θα χαρούμε να τις μοιραστείς μαζί μας! :)
 
Jsfnet καταρχάς συγχαρητήρια για τη σελίδα σου (την οποία έχω επισκεφθεί πρό πολλού) και καλώς όρισες και από μένα! Δυστυχώς δεν έχω τίποτα από το υλικό που ζητάς και πιστεύω πως θα δυσκολευτείς να βρείς..Να σημειώσω πως τα "παιχνίδια" ήταν από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα της ΕΡΤ τότε..Οι τηλεθεάσεις ήταν ικανοποιητικότατες και αν δεν απατώμαι άγγιζαν και το 20%! (απίστευτα νούμερα για τη κρατική) Μιας έκανες την ανάρτηση, ήθελα να ρωτήσω, υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί κάπου φωτογραφικό υλικό από τα παρασκήνια ή από τις ελληνικές ομάδες; Υπάρχουν κάποιες στο site αλλά προσωπικά θα ήθελα περισσότερες και ευκρινέτσερες..Στην αντίστοιχη ιταλική σελίδα υπάρχουν κάποιες και από τα παρασκήνια..Θα ήταν δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο και για τις ελληνικές συμμετοχές; Θα ήταν πολύ όμορφο νομίζω.. Τέλος, να αναφέρω και μια καλοκαιρινή ανάμνηση...Διακοπές του '94..'95..Δεν θυμάμαι και καλα..Στο χωριό να βλέπω την ομάδα από τη Κω να τερματίζει 4η...(σωστά; ) Γενικά τα καλοκαίρια τα "παιχνίδια" ήταν must...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
D@redevil είπε:
Καλωσόρισες!
Αν θες κι έχεις πληροφορίες από παλιά, θα χαρούμε να τις μοιραστείς μαζί μας! :)
Γεια χαρα!!

δυστηχως δεν εχουμε φωτογραφιες απο τα παρασκηνια των Ελληνικων εκπομπών...στην ιταλικη σελιδα πολλες ειναι απο αρχειακο υλικο που ειχε η ΡΑΙ...κατι το οποιο η ΕΡΤ δεν εκανε...ποτέ :( Παντως εχω ερθει σε επαφη με παικτες αλλα δεν εχω βρει ουτε εναν που να συμμετειχε στις ελληνικες εκπομπες ωστε να του ζητησω φωτογραφιες κτλ

ελπιζω να βρεθει κατι!!!

Επισης εαν κατι που ειναι ανεβασμενο στη σελιδα θεωρειτε οτι θελετε να το αναρτησετε εδω, δεν υπαρχει κανενα προβλημα!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
jsfnet είπε:
Επισης εαν κατι που ειναι ανεβασμενο στη σελιδα θεωρειτε οτι θελετε να το αναρτησετε εδω, δεν υπαρχει κανενα προβλημα!!!!
Ευχαριστούμε πολύ jsfnet και με την ευκαιρία να σε καλωσορίσω και γω :)
 
jsfnet καλως ηλθες και απο εμενα!
 
Jsfnet να είσαι ευχαριστημένος κι αν έχουν παραμείνει στο αρχείο της (πρώην πλέον :cry: ) ΕΡΤ οι ίδιες οι εκπομπές...Διότι δεν έχει και πολύ καλό παρελθόν ως πρός τη μεταχείριση εκπομπών και αξιόλογων εκπομπών..Πολλές τις πήρε η μπάλα...κυριολεκτικά και μεταφορικά..(έγραψαν πάνω τους ποδοσφαιρικούς αγώνες) Για τους παίκτες εννοείς πως δεν τους βρήκες ή αρνήθηκαν να παραχωρήσουν υλικό; Μια λύση θα ήταν ίσως η "πολυαγαπημένη μου" (οι οικείοι του φόρουμ γνωρίζουν τη τεράστια αγάπη που τρέφω πρός το πρόσωπό της) Δάφνη Μπόκοτα...Πιθανό να έχει αυτή κάτι...(λέω γω τώρα...) Πάντως πολύ αξιόλογη η προσπάθεια σου..Μπράβο! :)
 
Χάρη στους φίλους της σειράς, όλες οι εκπομπές έχουν διασωθεί.

Τώρα για την ΕΡΤ άγνωστο. Πριν μερικά χρόνια είχαν δείξει κάποιες επαναλήψεις, το καλοκαίρι του 2006 νομίζω.
 
Εαν μπορεις να ερθεις σε επαφη με την Δαφνη... θα βοηθουσες αρκετα!! Ειχα επικοινωνησει πριν χρόνια με την Δαφνη και μας ειχε δωσει μια συνεντευξη, αλλα δεν πρεπει να ισχυει το email που ειχα :(

Αρκετοι παικτες απαντουν, αλλοι όχι... Αλλα παικτες που να εχουν παρει μερος στις ελληνικες εκπομπές δεν εχω βρει... :(

Παντως το email της σελιδας ειναι jsfnet παπακι outlook.com

XristosMS είπε:
Χάρη στους φίλους της σειράς, όλες οι εκπομπές έχουν διασωθεί. Τώρα για την ΕΡΤ άγνωστο. Πριν μερικά χρόνια είχαν δείξει κάποιες επαναλήψεις, το καλοκαίρι του 2006 νομίζω.
Οντως Χρηστο!!! Ενας απο αυτους εισαι και εσυ,... χεχεχεχε!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν και η Δάφνη Μπόκοτα μου είναι παντελώς αδιάφορη την προτιμούσα ως παρουσιάστρια του συγκεκριμενου παιχνιδιού. Αξέχαστος ο Denis Pettiaux με τη σφυρίχτρα και το Dennis le temps a toi!
 
Αγαπημένο παιχνίδι κρίμα που έχει σταματήσει, πέτυχα πριν κάποιες μέρες μια επανάληψη του στην ερτ2.      
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα