Παλαιά εξώφυλλα του περιοδικού ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

3 - 9 Ιανουαρίου 1981

attachment.php
 
Θυμάται κανείς ένα χιουμοριστικό κόμιξ που υπήρχε στην τεελυταία σελίδα της ραδιοτηλεόρασης, στην δεκαετία του '90; Είχε ωραίο χιούμορ (μαζασοκασκόλ-μασαζοκαλσόν, κάμψη αντί λάμψη κλπ.)
 
7 - 13 Φεβρουαρίου 1981

attachment.php
 
Το συγκεκριμενο τευχος το θυμαμαι πολυ καλα - οπως και τις αγαπημενες σειρες/εκπομπες που απεικονιζει στο εξωφυλλο. Α ρε FORD ..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
FORD231 και johnalepou, πολύ όμορφα τα εξώφυλλα!
 
Εχετε προσεξει οτι το λογοτυπο του περιοδικου μεχρι το 1978 περιπου ειναι σχεδον ιδιο με εκεινο του 1982 και μετα;
 
drspiros είπε:
Εχετε προσεξει οτι το λογοτυπο του περιοδικου μεχρι το 1978 περιπου ειναι σχεδον ιδιο με εκεινο του 1982 και μετα;
Πολύ εύστοχη η παρατήρησή σου!

Το ίδιο σκεφτόμουν κι εγώ χτες, καθώς καθόμουν και έκανα μια ταξινόμηση των εξωφύλλων με χρονολογική σειρά! :)

Να σημειώσω λοιπόν τα εξής: Το τελευταίο εξώφυλλο που έχουμε με το "παλιό" λογότυπο της ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ είναι από τον Νοέμβριο του 1979:

attachment.php


ενώ τον Φεβρουάριο του 1980, βλέπουμε την ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ με "νέο" λογότυπο:

attachment.php


Επομένως, ανάμεσα στο Νοέμβριο του 1979 και στον Φεβρουάριο του 1980 έγινε η αλλαγή του λογοτύπου (θα υπέθετα στην αρχή του 1980).

Το νέο λογότυπο κράτησε για 2 χρόνια και κάτι (υπάρχει τεύχος του Φεβρουαρίου του 1982 που το επιβεβαιώνει):

attachment.php


και έπειτα, τον Απρίλιο του 1982, έχουμε την "επιστροφή" στο παλιό λογότυπο του περιοδικού:

attachment.php


Επομένως, ανάμεσα στον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο του 1982 αποφασίστηκε και έγινε η επιστροφή στο "παλιό" λογότυπο, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι πιο όμορφο και είναι και το πιο χαρακτηριστικό του περιοδικού, καθώς "κυριάρχησε" σε όλο το διάστημα που αγαπούμε και συζητούμε, ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 1977 και καλύπτοντας σίγουρα μέχρι και τον Ιανουάριο του 1991, με αυτό μόνο το "διάλειμμα" των 2+ κάτι ετών.

attachment.php


Δεν ξέρω ακριβώς πότε άλλαξε το "παλιό" λογότυπο ξανά, πάντως τεύχος του Ιουνίου του 1993 έχει πλέον νέο λογότυπο του περιοδικού:

attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ όμορφο - σε ευχαριστούμε john! :)
 
Καλησπέρα παδιά,

Θέλω με χαρά να σας ενημερώσω ότι στην Κιβωτό (Ark) συγκεντρώθηκαν πλέον όλα τα εξώφυλλα του περιοδικού που έχουμε (σήμερα) στη διάθεσή μας. Θα τα βρείτε ταξινομημένα με χρονολογική σειρά. Ρίξτε μια ματιά, νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο:

http://www.retrodb.gr/ark/?q=rtv-gallery_page

Συνολικά, μιλάμε για 188 (!!) (προς το παρόν) εξώφυλλα του αγαπημένου μας περιοδικού, τα οποία καλύπτουν την περίοδο 1970 μέχρι σήμερα, με τον μεγαλύτερο όγκο των εξωφύλλων να είναι της περιόδου 1972-1989.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων μας τα ακόλουθα μέλη του forum, τα οποία με την αγάπη τους και με το μεράκι τους, ανέτρεξαν στο αρχείο τους και αφιέρωσαν τον χρόνο τους προκειμένου να "ξεθάψουν" και να μοιραστούν μαζί μας τα τελευταία 2,5 χρόνια όλα αυτά τα εξώφυλλα στο παρόν thread. Είναι οι: tsalk, mhmerotategiatipino, FORD231, johnalepou, tonytony, Juanita, krios, georgeikos, bambinella 100, Retrospectiva, jeanpits και ComicsFan. Έχω επίσης προσθέσει στην Ark κάποια εξώφυλλα του περιοδικού από το δικό μου αρχείο (κυρίως της περιόδου 1980-87), τα οποία δεν θα τα βρείτε στο παρόν thread. Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη για την όχι πολύ υψηλή ποιότητα της εικόνας, λόγω του ότι είναι φωτογραφημένα και όχι σκαναρισμένα. Εξυπακούεται ότι όσα από αυτά βρεθούν με καλύτερη ποιότητα εικόνας θα αντικατασταθούν άμεσα στην Ark. Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο ίδιο το περιοδικό, την Ραδιοτηλεόραση και στον διευθυντή της κ. Συριόπουλο, ο οποίος, στο πλαίσιο της συνέντευξης που μας παραχώρησε πρόσφατα για το forum, μοιράστηκε μαζί μας πολλά εξώφυλλα του περιοδικού από διάφορες στιγμές της ιστορίας του (τα οποία είναι αυτά που "ξεχωρίζουν" άλλωστε για την άριστη ποιότητα της εικόνας τους!) :)

Όσον αφορά την πρώτη περίοδο της Ραδιοτηλεόρασης (πριν τις 15 Φεβρουαρίου του 1970 δηλαδή, που κυκλοφορούσε με διαφορετικά σχεδιασμένο λογότυπο / layout και με άλλη αρίθμηση) και φυσικά την περίοδο του Ραδιοπρογράμματος, τη σχετικά μικρή (προς το παρόν) "συλλογή" μας θα την βρείτε τις επόμενες μέρες διαθέσιμη στην Ark.

Τέλος, θέλω να αναφέρω ότι το "project" της συγκέντρωσης και ταξινόμησης των εξωφύλλων, τόσο της Ραδιοτηλεόρασης, όσο και των άλλων τηλεοπτικών περιοδικών, φυσικά δεν έχει τελειώσει, αλλά είναι ένα "project" εν ενεργεία. Και αυτό διότι η "συλλογή" μας στην Ark θα συμπληρώνεται κάθε μέρα με τα εξώφυλλα που μας λείπουν και τα οποία μοιράζονται μαζί μας τα μέλη μας. Οπότε συνεχίζουμε...! :)

Για αυτούς λοιπόν που αναπωλούν την παλιά καλή Ελληνική τηλεόραση και το ραδιόφωνο των δεκαετιών '70 και '80, τα εξώφυλλα του περιοδικού στην Ark είναι μια πολύ καλή επιστροφή στο παρελθόν! ;) Καλό ρετρό-ταξίδι!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλησπέρα στους ρετρό-φαν των παλιών περιοδικών,

Σας ενημερώνω ότι ενημερώθηκε και η σελίδα με τα εξώφυλλα του "Ραδιοπρογράμματος" που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας - μπορείτε να τα δείτε συγκεντρωτικά στην Ark στη σελίδα:

http://www.retrodb.gr/ark/?q=radioprogramma-gallery-page

Σημείωση: "Αναγκαστικός" διαχωρισμός μεταξύ Ραδιοπρογράμματος και Ραδιοτηλεόρασης έγινε στο τεύχος 1.029 του περιοδικού (το οποίο κυκλοφόρησε στις 15/2/1970), στο οποίο μηδενίστηκε και η αρίθμηση των τευχών της Ραδιοτηλεόρασης (αν και το πρώτο τεύχος με τη νέα ονομασία "Ραδιοτηλεόρασις" ήταν το 937, το οποίο κυκλοφόρησε στις 12/5/1968 ). Εντούτοις, επειδή τόσο η αρίθμηση, όσο και η εμφάνιση - layout του περιοδικού άλλαξαν στο τεύχος 1.029, έχει χρησιμοποιηθεί στην Ark αυτό το τεύχος σαν αυτό που καθορίζει τη μετάβαση από το ένα περιοδικό στο άλλο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστούμε πολύ, Βασίλη!!
 
Ένα εξώφυλλο που βρήκα κι εγώ. 16-22 Μαΐου 1992. Τον τίτλο και τον εικονιζόμενο δεν τα σχολιάζω! :p

91261227983653681105176.jpg
 
Διεθνη καριερα; Κι αυτος; Αμαν πια τσχιλα τοκαναν!!!!!
 
27 Mαίου-2 Ιουνίου 1989 τεύχος 1006

Και πενήντα χρόνια. Και ''ο Αργοναύτης'' στο εξώφυλλο. Και τηλεοπτικό παιχνίδι ''το μυστικό''. Και σας το αφιερώνω σε όλους :)

A, και θα ανεβάσω σύντομα το εσωτερικό!

attachment.php
 
sunset89 και krios, σας ευχαριστούμε πολύ για τα εξώφυλλα!

Προστέθηκαν και αυτά στη (μεγάλη) μας συλλογή στην Ark! :)
 
Πίσω
Μπλουζα