Καλησπέρα παδιά,
Θέλω με χαρά να σας ενημερώσω ότι
στην Κιβωτό (Ark) συγκεντρώθηκαν πλέον όλα τα εξώφυλλα του περιοδικού που έχουμε (σήμερα) στη διάθεσή μας. Θα τα βρείτε ταξινομημένα με χρονολογική σειρά. Ρίξτε μια ματιά, νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο:
http://www.retrodb.gr/ark/?q=rtv-gallery_page
Συνολικά, μιλάμε για
188 (!!)
(προς το παρόν) εξώφυλλα του αγαπημένου μας περιοδικού, τα οποία καλύπτουν την περίοδο 1970 μέχρι σήμερα, με τον μεγαλύτερο όγκο των εξωφύλλων να είναι της περιόδου
1972-1989.
Θα ήθελα στο σημείο αυτό
να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων μας τα ακόλουθα μέλη του forum, τα οποία με την αγάπη τους και με το μεράκι τους, ανέτρεξαν στο αρχείο τους και αφιέρωσαν τον χρόνο τους προκειμένου να "ξεθάψουν" και να μοιραστούν μαζί μας τα τελευταία 2,5 χρόνια όλα αυτά τα εξώφυλλα στο παρόν thread. Είναι οι:
tsalk, mhmerotategiatipino, FORD231, johnalepou, tonytony, Juanita, krios, georgeikos, bambinella 100, Retrospectiva, jeanpits και ComicsFan. Έχω επίσης προσθέσει στην Ark κάποια εξώφυλλα του περιοδικού από το δικό μου αρχείο (κυρίως της περιόδου 1980-87), τα οποία δεν θα τα βρείτε στο παρόν thread. Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη για την όχι πολύ υψηλή ποιότητα της εικόνας, λόγω του ότι είναι φωτογραφημένα και όχι σκαναρισμένα. Εξυπακούεται ότι όσα από αυτά βρεθούν με καλύτερη ποιότητα εικόνας θα αντικατασταθούν άμεσα στην Ark. Επίσης,
ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο ίδιο το περιοδικό, την Ραδιοτηλεόραση και στον διευθυντή της κ. Συριόπουλο, ο οποίος, στο πλαίσιο της συνέντευξης που μας παραχώρησε πρόσφατα για το forum, μοιράστηκε μαζί μας πολλά εξώφυλλα του περιοδικού από διάφορες στιγμές της ιστορίας του (τα οποία είναι αυτά που "ξεχωρίζουν" άλλωστε για την άριστη ποιότητα της εικόνας τους!)
Όσον αφορά την πρώτη περίοδο της Ραδιοτηλεόρασης
(πριν τις 15 Φεβρουαρίου του 1970 δηλαδή, που κυκλοφορούσε με διαφορετικά σχεδιασμένο λογότυπο / layout και με άλλη αρίθμηση) και φυσικά την περίοδο του Ραδιοπρογράμματος, τη σχετικά μικρή (προς το παρόν) "συλλογή" μας θα την βρείτε τις επόμενες μέρες διαθέσιμη στην Ark.
Τέλος, θέλω να αναφέρω ότι το "project" της συγκέντρωσης και ταξινόμησης των εξωφύλλων, τόσο της Ραδιοτηλεόρασης, όσο και των άλλων τηλεοπτικών περιοδικών, φυσικά δεν έχει τελειώσει, αλλά είναι ένα
"project" εν ενεργεία. Και αυτό διότι η "συλλογή" μας στην Ark θα συμπληρώνεται κάθε μέρα με τα εξώφυλλα που μας λείπουν και τα οποία μοιράζονται μαζί μας τα μέλη μας. Οπότε συνεχίζουμε...!
Για αυτούς λοιπόν που αναπωλούν την παλιά καλή Ελληνική τηλεόραση και το ραδιόφωνο των δεκαετιών '70 και '80, τα εξώφυλλα του περιοδικού στην Ark είναι μια πολύ καλή επιστροφή στο παρελθόν!
Καλό ρετρό-ταξίδι!!