Παλιές Διαφημίσεις - Μέρος 5

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας DINO
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Η παλιά διαφήμιση με τα σοκολατίνια της Μαμπέλ. Θυμάμαι ότι το κόκκινο περιτύλιγμά τους είχε την ιδιότητα όταν βλέπεις μέσα από αυτό να αλλάζει τα χρώματα- ήταν σελοφάν ή κάτι τέτοιο. Η διαφήμιση είχε ντραμς και παρήλασαν διάφορα πρόσωπα, στο τέλος ήταν ένα πιτσιρίκι που έπαιρνε κάτι σοκολατίνια με τη χούφτα και τα έβαζε στο στόμα του. Το τραγούδι έλεγε:

Για τη Μίνα που γιορτάζει/ για τη βόλτα, το γραφείο

Μαμπέλ σοκολατίνια/ να τα τρώτε δύο δύο

Τσέρι μανταρίνια/ αμύγδαλα γεμάτα/

και πραλίνα Μαμπέλ μ' αληθινή σοκολάτα

για εμφάνιση και γευση για στιγμές που θέλουν γλύκα

μια λέξη<εδώ έδειχνε μια κοπέλα να κρατά μια καρτέλα με γραμμένη τη λέξη "ΛΕΞΗ" ανάποδα και αμέσως την γυρίζει από την κανονική της πλευρά> μες στο στόμα Μαμπέλ/ γεμάτη γλύκα.

Είμαι λίγο εκτος θέματος ,αλλα θα είθελα να θύξω τις νέες διαφημίσεις του Γερμανού.

πχ : GPS 1981 ''με το χθες δεν σε συνδεει τίποτα'' ,ή μια άλλη που δειχνει ενα μαγαζί για service κινιτου το...1994!

Σας ρωταω λοιπον : πιστευετε οτι έχουν προσεγγίσει αυτες οι διαφημίσεις το παρελθόν?

Το καταφέρνουν?

Εγώ μολις τις είδα γέλασα

Πολύ παλιά: Σπίτι πλένει η Εσκιμό, Εσκιμό, Εσκιμό (δις και τραγουδιστά)

video80 είπε:
Είμαι λίγο εκτος θέματος ,αλλα θα είθελα να θύξω τις νέες διαφημίσεις του Γερμανού.πχ : GPS 1981 ''με το χθες δεν σε συνδεει τίποτα'' ,ή μια άλλη που δειχνει ενα μαγαζί για service κινιτου το...1994!

Σας ρωταω λοιπον : πιστευετε οτι έχουν προσεγγίσει αυτες οι διαφημίσεις το παρελθόν?

Το καταφέρνουν?

Εγώ μολις τις είδα γέλασα
Εχουν προσεγγισει ειδικα με το 1981 τα στερεοτυπα των ταινιων του Δαλιανιδη. Περισσοτερο εκει ειναι το γελιο κατα την γνωμη μου.

Οσον αφορα το 1994 και παλι μας θυμισαν το Ρετιρε με τον ηλεκτρονικο. Δεν εχω αποφασισει τι με κανει και γελαω εκει, το σκηνικο ή η φραση ''βεντουζα'' που παραπεμπει στον Γκουσγκουνη.

SOS για παλιά διαφήμιση

Καλημέρα σε όλους. Ψαχνω μια διαφήμιση με την οποία είχα μεγάλη πόρωση και με το μυαλό τότε της εφηβείας ήταν ένεση για μένα να διαβάσω για πανελλήνιες!!!!!!!! Θα επιχειρήσω να την περιγράψ :

Εμφανίζεται ένας φοιτητής στο σπίτι του να του τηλεφωνεί η μητέρα του για να δει τι κάνει . Εκείνος απαντάει όλα καλά και όταν τον ρωτάει τι κάνει η κοπέλα του της λέει ότι τώρα με την εξεταστική έχει καιρό να τη δει, ενώ η κοπέλα του ήταν δίπλα του ακριβώς. Το προιόν που διαφήμιζε πρέπει να ήταν life ή άλλος χυμός ή milco ή κάτι νεανικό τέλος πάντων. Τη θυμάται κανείς αυτή τη διαφήμιση;

- "Η μαμά μου η καλή, καθαρίζει με Rolli"

- "Έβαλες τρίποντο μαμά!" (Persil express)

- Τα είδη υγιεινής ενός μπάνιου τραγουδάνε "Αν είναι καθαρό, και τρέχει το νερόόό, αυτό καθαρό, με του-μπο-φλλλ" και βουλωμένος νιπτήρας: "Δε μπορώ πια, βούλωσα!" ώσπου η θαυματουργή σκόνη του χαρίζει μια απίστευτη κορώνα!

Αυτές οι διαφημίσεις με καθαριστικά τουαλέτας, αλλά και εκείνες με αεροζόλ και με κατσαριδοκτόνα, έχουν αφήσει εποχή! Η μικρή Τερέζα, που πάτησε στο Τέζα και.... Τέζα!

Πάνε τα μυρμήγκια πάει και η Τερέζα....

αλλά και το Μπαιβάπ από την Μπάγιερ και το Βαπόνα Ματ, κάπως έτσι λεγόταν, εντομοαπωθητικό, με τη γυναίκα που έλεγε:

- Γιατί δεν κοιμάσαι, χριστιανέ μου; Αφού νυστάζεις!

και τον άνδρα που απαντούσε:

-"Πώς να κοιμηθώ ρε γυναίκα: κλειστά παράθυρα ζέστη, ανοικτά παράθυρα κουνούπια!

- οϋτε ζέστη, ούτε κουνούπια, για κοίτα!

και συνέχιζε στο "ψητό" της διαφήμισης.

..ξεχασες ενα κομβικο σημειο, μετα το"ανοικτά παράθυρα κουνούπια",που ο τυπος αυτοσφαλιαριζεται στο σβερκο,προσπαθωντας να σκοτωσει το κουνουπι που τον τσιμπησε,με κοφτο "ΑΧ.."και πνιχτο ακαταληπτο μπινελικι... :D

Χε χε , ακριβώς έτσι, είχε πολύ πλάκα.

Παιδιά ποιά διαφήμιση ήταν που στο τέλος έλεγε: ''Και μια παιδικήηηη!''

Διαφήμιση οδοντόκρεμας; Οδοντόβουρτσας; :( Ξέχασα!

οδοντόβουρτσα (σίγουρα) της Kolynos (όχι σίγουρα....)

Δεν ξέρω αν γνωρίζατε αυτή την διαφήμιση για τα Pampers το 1983 με την ξανθιά κοπέλα με την αλογοουρά και την φραντζούλα στο μέτωπο (μπορεί να ήταν η Άννα Ανδριανού) να λέει στην κόρη της "Θα σου έβαζα αν υπήρχαν".

"Because your little brother and I we love Pampers" φέρεται να είπε η Άννα (μπορεί να ήταν αυτή, λόγω της χροιάς της φωνής της) στην Αλεξάνδρα. Το μωράκι που προταγωνιστούσε στο σποτάκι έμοιαζε πολύ με την μαμά του.

Άκρον Ίλιον Κρυστάλ. Αυτό που θέλετε, αυτό θα βρείτε! Του 1982.

Γιατί είναι καθαρό

και τρέχει το νερό ο ο

μα τόσο γνωστό

το Τού μπο φλό

* "Από'δω γκρίζα - γκρίζα, από'δω Loving Care!"

* Θυμάται κανένας οτι υπήρχαν -υπάρχουν ( ; ) εκτός από τα Kellogg's και τα Nestle, τα tasty corn flakes?

Πίσω
Μπλουζα