Ο φωτογράφος έχει την πλάτη του στο Δημοτικό θέατρο.Η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιώς το 1965. Αρχιμουσικός ο Περικλής Φακιόλας.
Προβολή συνημμένου 257550
Να σου πω την αλήθεια, σκέφτηκα ότι η φωτογραφία θα ήταν εκεί, αλλά επειδή δεν σκαμπάζω πολλά, είπα να μην πω κοτσάναΟ φωτογράφος έχει την πλάτη στο Δημοτικό θέατρο.
Σωστός!!! Σε ευχαριστώ για τη διόρθωσηΤο επίθετο του αρχιμουσικού ήταν Φακιόλας ή Φακιολάς; Ρωτώ, διότι στις αρχές του εικοστού αιώνα υπήρχε καθηγητής μουσικής στον Πειραιά ονόματι Φακιολάς. Μήπως ο εικονιζόμενος ήταν απόγονος του;
Να σου πω την αλήθεια, σκέφτηκα ότι η φωτογραφία θα ήταν εκεί, αλλά επειδή δεν σκαμπάζω πολλά, είπα να μην πω κοτσάνα
Σωστός!!! Σε ευχαριστώ για τη διόρθωση
Με μια γρήγορη ματιά που έριξα, ο Αρχιμουσικός δεν ονομάζεται Περικλής αλλά Θεόδωρος, γνωστός ως Δώρος (άλλα αντ' άλλων τα έκανα ), και είναι γιος του Παναγιώτη Φακιολά, μουσικοδιδάσκαλου και ιδρυτή της Πειραϊκής Μαντολινάτας! Ο Θεόδωρος γεννήθηκε το 1916 στον Πειραιά και πέθανε στις 7 Νοεμβρίου του 1978 στην Αμερική, στην οποία και αναγκάστηκε να καταφύγει μετά τη διάλυση της Φιλαρμονικής του Πειραιά, το 1969, από την τότε κυβέρνηση. Είχε άλλα 3 αδέρφια, έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Αναστάσιο, και δύο μικρότερες αδερφές, την Τερψιχόρη και τη Φιλομίλα. Όλοι τους μουσικοί!
Ομολογώ ότι το μουσικό αυτό παρελθόν του Πειραιά το αγνοούσα. Αλλά, γηράσκω αεί διδασκόμενος
ΣΟΒΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑ;;;;;;;;; Και λες ασήμαντη αυτή τη λεπτομέρεια;;;; Έχεις καθόλου φωτογραφίες ή υλικό (παρτιτούρες κ.λπ.); Αν τυχόν έχεις, θα είναι σπουδαία ντοκουμέντα, διότι έχουμε λίγες πληροφορίες για τη Μαντολινάτα του Πειραιά... "Επισκιάστηκε" από τη Μαντολινάτα της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολης και αργότερα της Αθήνας και "παραμελήθηκε" από τη μουσικολογική έρευνα...Και μία ασήμαντη λεπτομέρεια: ο παππούς και η γιαγιά μου ήταν μέλη της Μαντολινάτας.
Έχω μερικές φωτογραφίες, αλλά προς το παρόν είναι δύσκολο να τις αναρτήσω.ΣΟΒΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑ;;;;;;;;; Και λες ασήμαντη αυτή τη λεπτομέρεια;;;; Έχεις καθόλου φωτογραφίες ή υλικό (παρτιτούρες κ.λπ.); Αν τυχόν έχεις, θα είναι σπουδαία ντοκουμέντα, διότι έχουμε λίγες πληροφορίες για τη Μαντολινάτα του Πειραιά... "Επισκιάστηκε" από τη Μαντολινάτα της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολης και αργότερα της Αθήνας και "παραμελήθηκε" από τη μουσικολογική έρευνα...