Παλιές φωτογραφίες της Ελλάδας.

Χε χε η Τήνος (πανέμορφο και ιδιαίτερο νησί) μου έδωσε ένα καλό μάθημα να μην κάνω τον έξυπνο. Έβλεπα ταμπέλες για ένα χωριό ΒΩΛΑΞ (από τις τεράστιες πέτρες που είναι σπαρμένες παντού) και προφανώς θεώρησα ότι ήταν ο Βώλαξ του Βώλακος και μάλιστα γέλαγα με κάποιους που λέγανε του Βώλαξ (περίπου), όπως λένε "της Χάρις Αλεξίου". Αλλά ο elephadas περί αποδείχτηκε Βλαξ (του Βλακός) διότι όπως μας εξήγησε κάποιος ντόπιος το χωριό είναι άκλιτο, δεν θυμάμαι αν είναι ο Βωλάξ ή το Βωλάξ. Άρπα την elephada να μάθεις.

 
Φοβερή φωτογραφία, RIO!!!

Αριστερά διακρίνονται 2 Ιταλοί Καραμπινιέρι (Χωροφύλακες). Τα Δωδεκάνησα ενώθηκαν σαν σήμερα, 10 Φεβρουαρίου, το 1947 με τη Συνθήκη του Παρισιού μεταξύ Ελλάδας - Ιταλίας.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Η Γέφυρα του Τυρνάβου και ο ορμητικός ποταμός Τιταρήσιος (Ξηριάς) κατά τη διάρκεια της πλημμύρας της 14ης Ιουλίου 1972. Η Γέφυρα υπέστη σοβαρές ζημιές από την ορμή του ύδατος και κόντεψε να καταρρεύσει. Ευτυχώς διασώθηκε.
gefira-tirnavou-plimira.jpg

Εκείνη την ημέρα ο νονός μου παντρευόταν στο Βελεστίνο και έπρεπε να διασχίσει τη Γέφυρα πεζός, μαζί με τους γονείς του και τα μπρατίμια του, τον κουμπάρο και τους φίλους του δηλαδή, επειδή τους περίμενε μια σούστα που θα τους μετέφερε στον γειτονικό Αμπελώνα, απ' όπου και θα έπαιρναν το αυτοκίνητο για Βελεστίνο. Αξέχαστη μέρα, που μου τη διηγούνταν συνέχεια...
 
Κατά πάσα πιθανότητα βάσει της τοπογραφίας, πρόκειται για την σημερινή οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.
Στο βάθος απέναντι διακρίνονται οι Φυλακές Σύρου (πλέον εγκαταλελειμένο Μνημείο φυλακών)

1676315099102.png

1676315372420.png
 
Πίσω
Μπλουζα