Παλιές φωτογραφίες της Ελλάδας.

Ναι ήταν σίγουρα πριν το 90 που άρχισα να δουλεύω.Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να άρχισαν τα έργα τον χειμώνα 89 και να τελειώσαν άνοιξη του 91. Θα το ψάξω και θα επανέρθω. Νομίζω ότι θυμάμαι τα "τσίγκια-ελενίτ" που περιφράσουν όταν κάνουν δημόσια εργα.
Κάτι τέτοιο θυμάμαι και εγώ, εκεί στις αρχές του 90
 
(Αλήθεια, από που είναι η φωτό; Το κτήριο τέρμα δεξιά μου κάνει σε Βουλή, αλλά δεν ξέρω κιόλας)

Ναι, είναι από την αρχή της Βασ. Σοφίας. Και τα πολλά δέντρα δεξιά είναι ο Εθνικός Κήπος. Αριστερά κόπηκαν μπόλικα για το νέο κτήριο του υπουργείου εξωτερικών. Αλλά πράγματι συγκρίνοντας παλιούς με νέους δρόμους βλέπουμε ότι περισσότερο πράσινο έχουν τώρα. Αλλά μόνο όταν είναι οι ίδιες πολυκατοικίες. Υπήρχαν περισσότεροι άχτιστοι χώροι, αλάνες, ρέματα κλπ. που έδιναν ευκαιρίες για πράσινο. Και μονοκατοικίες με κήπους την εποχή προ αντιπαροχής.

1601302299698.png

Εμένα μου άρεσε πολύ η φωτογραφία της παλιάς Βουλής. Έρημοι δρόμοι, καθαροί, καθαρό κτήριο, καθαρός ουρανός. Ακόμη κι ο Τρικούπης είναι καθαρός και κάτασπρος. Απορία: Ο Κολοκοτρώνης έδειχνε προς την ίδια κατεύθυνση ή τον έστριψαν όταν τον μετακόμισαν?
 
Μα ούτε ο κύριος με την τραγιάσκα κοιτούσε το τάβλι. Ενώ ο μπόμπιρας (εγγονός?) χρειαζόταν λίγα χρόνια ακόμη για να διευρύνει τα ενδιαφέροντά του.
 
Μπα ψόφια τη βλέπω....
 
Για να πετάγανε μπούτι (και άλλα, ψηλόοοτερα) όξω οι γιαγιάδες να σας έλεγα εγώ. Σκόνη θα την κάνανε τη Ραχήλ.

(Αν δεν υποστηρίξω τις συνομήλικές μου ποιος θα υποστηρίξει εμένα?)
 
"Χαρα στο σωμα" που λεει και η Βασιλειαδου στους Γαμπρους της Ευτυχιας για τη Ζετα Αποστολου.
 
Πιο πολύ γουστάρω τις γιαγιάδες (και όλους τους ηλικιωμένους) που κάνουν χαβαλέ με το σώμα τους παρά την Welch με τη σκισμένη μπλούζα. Δεν είναι στιλ είναι σκισμένο στιλ.
 
Πωπώ τι συγκινητική εικόνα! Παρόλη την αγραμματοσύνη των ανθρώπων, πολύ πιθανόν να τους λέγαμε και άξεστους, ο πατέρας μαζεψε λίγα αγριολούλουδα να προσφέρει στον γιο του για να τον υποδεχθεί...
 
Μια και πιάσαμε την περιοχή της Κυψέλης, είπα να βάλω κάτι από Κυψέλη και γω. (θυμίζω ότι ο Κανάρης μετεπαναστατικά έμενε σε ένα σπίτι που βρισκόταν στην οδό Κυψέλης και πλέον το μόνο που έχει μείνει είναι μια επιγραφή που έχει αναρτηθεί στην πολυκατοικία που υπάρχει στη θέση του).
Το παρακάτω κέντρο διασκεδάσεως είναι το επονομαζόμενο media luz, που σημαίνει το ημίφως, και βρισκόταν στη γωνία των οδών Επτανήσου και Φωκίωνος Νέγρη. Προφανώς δανείστηκε το όνομά του από το γνωστό tango του Gardel. Κατεδαφίστηκε το 1954 και στη θέση του χτίστηκε επιβλητική πολυκατοικία με το... τιμημένο Select στη θέση του.
Η καινοτομία του da luz ήταν ότι ήταν σκηνογραφημένο κέντρο διασκεδάσεως και κινηματοθέατρο. Μιλάμε για προπολεμικά και λίγο μετά τον πόλεμο και η θεματική του ήταν να θυμίζει την εξωτική Λατινική Αμερική!

Το εσωτερικό του που θυμίζει χασιέντα.cebcceb5cebdcf84ceb9ceb1cebbcebfcf8dceb6-ceb2cf81ceb1ceb4cf85cebdceae-17-2-1938.jpgcebcceb5cebdcf84ceb9ceb1cebbcebfcf8dceb6-ceb2cf81ceb1ceb4cf85cebdceae-17-2-1938.jpg

cebcceadcebdcf84ceb9ceb1cebbcebfcf85ceb6-ceb2cf81ceb1ceb4cf85cebdceae-10-2-1938.jpg

Και το εξωτερικό τουμεντια λουζ στελιος κουτσουκος.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα