Stratulator
ΠαρταΟλας
- Αντιδράσεις
- 1.694
Πόσες ταινίες να έχουν γυριστεί εκεί;..Βίλα Λεβίδη
Πόσες ταινίες να έχουν γυριστεί εκεί;..Βίλα Λεβίδη
Πόσες ταινίες να έχουν γυριστεί εκεί;..
Και περιμένεις να πεταχτούν από κάπου ο Γαρδέλης με τον Ψάλτη και η Παγκράτη να κυνηγάει τον Ψάλτη.
Για να καταλάβω, καθ'οτι άσχετος, η Ομόνοια βρίσκεται πίσω από τον φωτογράφο ή μπροστά;
Η Ομόνοια είναι μπροστά από το φωτογράφο. Αν παρατηρήσεις, υπάρχει μια ταμπέλα αριστερά (μισοκρυμμένη κάπως) που λέει "κέντρον δι' οδού Ακαδημίας". Τώρα βέβαια που το ξαναβλέπω έχω την εξής απορία: Στη δεκαετία του '70 οι Αθηναίοι θεωρούσαν κέντρο το Σύνταγμα και όχι την Ομόνοια; γιατί είχα άλλη εντύπωση; εκτός κι αν κέντρο εννοούσαν αυτό που εμείς σήμερα ονομάζουμε "ιστορικό τρίγωνο".Για να καταλάβω, καθ'οτι άσχετος, η Ομόνοια βρίσκεται πίσω από τον φωτογράφο ή μπροστά;
Υποθέτω ως "κέντρο" επισημαίνει την περιοχή Σύνταγμα με την ευρύτερη έννοια και όχι σημειακά όπως π.χ Πλ. Ομονοίας ή Πλ. Συντάγματος.Η Ομόνοια είναι μπροστά από το φωτογράφο. Αν παρατηρήσεις, υπάρχει μια ταμπέλα αριστερά (μισοκρυμμένη κάπως) που λέει "κέντρον δι' οδού Ακαδημίας". Τώρα βέβαια που το ξαναβλέπω έχω την εξής απορία: Στη δεκαετία του '70 οι Αθηναίοι θεωρούσαν κέντρο το Σύνταγμα και όχι την Ομόνοια; γιατί είχα άλλη εντύπωση; εκτός κι αν κέντρο εννοούσαν αυτό που εμείς σήμερα ονομάζουμε "ιστορικό τρίγωνο".
Ελέφαντα, τα φώτα σου, παρακαλώ!
Στη δεκαετία του '70 οι Αθηναίοι θεωρούσαν κέντρο το Σύνταγμα και όχι την Ομόνοια
Ελέφαντα, τα φώτα σου, παρακαλώ!
Υποθέτω ως "κέντρο" επισημαίνει την περιοχή Σύνταγμα με την ευρύτερη έννοια και όχι σημειακά όπως π.χ Πλ. Ομονοίας ή Πλ. Συντάγματος.
Όπως και σήμερα κάτω από την πλ. Αμερικής (οδό Ιεροσολύμων) υπάρχει ταμπέλα που λέει "κέντρον δι' οδού Αριστοτέλους" και οδηγεί μέσω Αριστοτέλους στην περιοχή πέριξ της πλ.Ομονοίας.
Κέντρο ναι, θεωρείται το τρίγωνο Σύνταγμα-Μοναστηράκι-Ομόνοια.
Αν και για εμένα (και πολλούς άλλους) κέντρο θεωρείται το μεγάλο τρίγωνο Σύνταγμα-Κεραμεικός-Ομόνοια (δηλαδή και το Γεράνι) ως απόρροια της αρχικής σχεδίασης.
Αντικειμενικά το ζωντανό κομμάτι του κέντρου, εννοώντας το τμήμα εκείνο που συνέβαιναν διάφορα ήταν τα Χαυτεία, το Πολυτεχνείο, πλατεία Κάνιγγος, Ομόνοια. Εκεί δρούσε η νεολαία (σχολές, φροντιστήρια, καφετέριες, καταστήματα υπολογιστών) και εκεί ήταν ο σφυγμός της πόλης. Να σημειώσω οτι η Στουρνάρη μέχρι το 2005 θεωρούνταν δρόμος καινοτόμος...Κι εγώ κάπως έτσι υπολογίζω ότι είναι το κέντρο. Εμείς πάντως που δεν έχουμε μεγαλώσει στην Αθήνα αλλά τη ζήσαμε από τη δεκαετία του 90 και μετά είχαμε έντονη την αίσθηση ότι η καρδιά της πόλης χτυπούσε πέριξ της Ομονοίας γι 'αυτό και η ερώτησή μου.
Η ταμπέλα δε στην οδό Ιεροσολύμων (που τη βλέπω σχεδόν κάθε μέρα) ενίσχυε ανέκαθεν την άποψή μου. Αλλά οι ντόπιοι ξέρουν καλύτερα!