Παλιές φωτογραφίες της Ελλάδας.

και η πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου ήταν πολύ πιο όμορφη, τώρα προσπάθησαν να την κάνουν μοντέρνα με κάτι σουρεαλιστικές κατασκευές με ανοξείδωτο ατσάλι και πολύ μάρμαρο, αλλά απέτυχαν τελείως. είναι τελείως άθλια.
 

1655571736128.png
Ο δρόμος που φαίνεται είναι η Λεωφόρος Νίκης.
Με γαλάζιο κύκλο επισημαίνεται σχετική τργωνική εξοχή ενώ με πράσινο, κτήριο επί της οδού Ναυάρχου Βότση.

Λεωφόρος Νίκης

Ναυάρχου Βότση
 
Η Φιλαρμονική του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας "Ο Σκουφάς" το 1962, στα σκαλιά του Ι.Ν. Παναγίας Παρηγορήτισσας. Αρχιμουσικός ο Σπυρίδων Μπιφέρνος.
100494095_10158254691254513_4480542237175840768_n.jpg
 
βλέπω ότι και τα όργανα είναι τελείως διαφορετικά από τα σημερινά....
 
Άλλη μια φωτογραφία στην οποία θα μπορούσα να είμαι σε μία γωνίτσα :worship:

Τα γραφεία του συλλόγου "Σκουφάς" ήταν κοντά στο σπίτι μας, σε μια τεράστια (τότε για μένα) πλατεία που ήταν αρκετά μικρή (ιδωμένη με ενήλικα μάτια) και που τη διασχίζαμε για να πάμε στη δουλειά του πατέρα μου. Για χρόνια μάλιστα νόμιζα ότι λεγόταν "Πλατεία Σκουφά" (λογικό λάθος, η Οδός Σκουφά πέρναγε από μια πλευρά της και είχε τα γραφεία του "Σκουφά" και τη σχετική ταμπέλα. Πολλοί Σκουφάδες μαζεμένοι). Ήταν σοκ όταν στο Google Maps είδα ότι η πραγματική πλατεία Σκουφά ήταν μακρυά.

Ειχε και ραδιοφωνικό σταθμό ο σύλλογος, αν θυμάμαι καλά. Τότε επιτρέπονταν οι ιδιωτικοί σταθμοί παρόλο που υποψιάζομαι δεν ενθουσιάζονταν οι κυβερνήσεις μια που δεν ελέγχονταν όπως οι κρατικοί. Αργότερα έκλεισε (δεν ξέρω αν επί χούντας ή νωρίτερα).
 
Τελευταία επεξεργασία:
Οδός Ελευθερίου Βενιζέλου
Στοκέντρο της φωτογραφίας διακρίνεται το κτήριο όπου στεγάζεται η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ενώ δίπλα του δεν έχει ανεγερθεί το ακόμη το κτήριο του Δημαρχείου
1655832401632.png

1655832831522.png
 
Παραθέτω βίντεο που έχει ληφθεί μέσα από στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ στις 31 Ιουλίου 1986
Διακρίνονται οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου του Ελληνικού με τα σταθμευμένα πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη αλλά και εναέριες εικόνες κατά την απογείωση και την προσγείωση . Η ανάλυση δεν είναι και η καλύτερη αλλά αξίζει. Ιδιαιτέρως αξίζουν οι εικόνες των παρατεταγμένων αεροσκαφών της Ολυμπιακής Αεροπορίας και των κτηρίων του Δυτικού Αεροσταθμού κατά την απογείωση καθώς και οι εικόνες της Αθήνας κατά την φάση της προσέγγισης - προσγείωσης.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα