Τι να σου πω ήμουνα παιδί, μια φίλη μου μεγαλύτερη κατά 10 χρόνια μου ειπε πως γινόντουσαν και καλλιστεία την εποχή εκείνη και χοροί και χοροεσπερίδες , ρομαντικές βραδιές ζευγαριων και χίλια δύο. Εγώ αλλιώς το θυμάμαι με το αναψυκτήριο του με τέντα μετά για μπυρες! Άνοιγε μόνο βραδακιΚαμιά τέντα? Καμια ομπρέλλα για σκιά? Ή δεν τα καταδεχόσασταν αυτά οι σκηροτράχηλοι Αγρινιώται και βγάζατε τραπεζάκια έξω στη Σαχάρα?
Κοίτα, κανονικά τη λένε "Μονοπωλίου", λόγω του ότι τις παλαιότερες δεκαετίες υπήρχαν πολλά καταστήματα με είδη μονοπωλίου περιμετρικά της πλατείας. Στην καθομιλουμένη τη λένε "Μονοπλιού"." Πλατεία Μονοπωλίου" φίλτατε Αρμαγεδών?? Όχι πια "Μονοπλιό"?
Την δεκαετία του '70 που είχα πάει για διασκέδαση το "Νησί των Ονείρων" ήταν στο απόγειό του. ΄Ηταν σημείο αναφοράς για την Ερέτρια. Όχι μόνο το εγκατέλειψαν στη συνέχεια αλλά και το τιμώρησαν με ένα όνομα που πιο ...πεζό δεν γίνεται. Γιατί;Η φωτογραφία είναι από το "Νησί των Ονείρων". Το κτήριο στο κέντρο δεν έχει αλλάξει
Προβολή συνημμένου 244566
ούτε μάλλον αυτό που φαίνεται λίγο αριστερά
Προβολή συνημμένου 244567
Το ενδιαφέρον είναι ότι και τα άλλα χαμηλά κτίσματα που βλέπουμε παραμένουν ή έχουν αντικατασταθεί από άλλα πάλι χαμηλα. Επίσης, αυτό φαίνεται να είναι το ΠΑΛΙΟ όνομα του νησιού που από το 2006 λέγεται "Πεζονήσι". Περίεργο. Λογικό θα μου φαινόταν ένα νησάκι με το πεζό όνομα "Πεζονήσι" να μετονομαστεί σε νησί των ονείρων για τουριστικούς λόγους κι όχι το ανάποδο. Από την άλλη διαβάζω " Πριν από 3 δεκαετίες στο Πεζονήσι λειτουργούσε ένα μεγάλο ξενοδοχείο και πολλά εστιατόρια, αλλά εδώ και πολλά χρόνια οι εγκαταστάσεις έχουν εγκαταλειφθεί για γραφειοκρατικούς λόγους." οπότε τέρμα το όνειρο και το νησί του.
" Πλατεία Μονοπωλίου" φίλτατε Αρμαγεδών?? Όχι πια "Μονοπλιό"?
Στην φωτογραφία του Ξενοδοχείου "Ξενία" στην Άρτα, διακρίνεται αν δεν κάνω λάθος τουριστικό λεωφορείο Magirus Deutz.Ο Ι.Ν. Παναγίας Παρηγορήτισσας στην Άρτα, το 1961.
Προβολή συνημμένου 244625
Το ξενοδοχείο "Ξενία" στην Άρτα, το 1963. Δυστυχώς σήμερα βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους εγκατάλειψης...
Προβολή συνημμένου 244626
Δυστυχώς είμαι ολίγον τι άσχετος από αυτοκίνητα, οπότε λογικά έχεις δίκιοΣτην φωτογραφία του Ξενοδοχείου "Ξενία" στην Άρτα, διακρίνεται αν δεν κάνω λάθος τουριστικό λεωφορείο Magirus Deutz.
Πλάνα από το κάστρο της Μεθώνης υπάρχουν στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού της Μαντώς Φυλάκισε με το μακρινό 1993 σε μουσική Στεφάνου Κορκολή και στίχους Ηρούς Τριγώνη από το άλμπουμ "Η δική μας η αγάπη".