Παπασούζας (Νίκος Παπαναστασίου)

Η ταινία "Παπασούζας" θα προβληθεί μετά από πολλά χρόνια σε νέα επεξεργασία από το Cosmote Cinema 3 την Δευτέρα 14/6 στις 23:45 με νεο τίτλο "Ο τρελομηχανόβιος". Μάλλον την αγόρασε η εταιρεία "Καραγιάννης Καρατζόπουλος".



ppaannsnarstiiiooy3.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Η STEFILM προφανώς πήρε τις ταινίες της FESTIVAL FILM. Οπότε, αύριο θα δούμε πιστεύω καλή αποκατάσταση.
 
Μαγκες οποιος ενδιαφερεται η ταινια με HD ποιοτητα εχει ανεβει στο youtube ψαξτε λιγο και θα την βρειτε.
 
Μαγκες οποιος ενδιαφερεται η ταινια με HD ποιοτητα εχει ανεβει στο youtube ψαξτε λιγο και θα την βρειτε.
Α τελεια!!!θα την ξαναδω.
Η ταινια εχει ανεβει στο καναλι της Stefilm που εχει τα δικαιωμα της ταινιας


και η "συνεχεια" της, ο παπασουζας φαντομας, ανεβασμενη απο το ιδιο καναλι

 
Χαρακτηριστική ταινία του πρώτου μισού της δεκαετίας του ''80, που δεν μπορώ να πω ότι συγκαταλέγεται στις αξιομνημόνευτες και ο μόνος ίσως λόγος που αξίζει να την δει κανείς είναι το πολύ πετυχημένο κωμικό ταλέντο του σημαντικού μας ηθοποιού και κωμικού Νίκου Παπαναστασίου που κυριολεκτικά παίρνει την ταινία πάνω του και κυριρχεί ολοκληρωτικά. Είναι κρίμα που ο αγαπημένος μας ηθοποιός τα τελευταία χρόνια όπως έχω μάθει έχει απομονωθεί σε ένα χωριό της Φωκίδας μη μπορώντας να διαχειριστεί το πολύ σκληρό παιχνίδι της μοίρας και αναφέρομαι στον χαμό της αγαπημένης του κόρης. Ο Θεός να του δίνει δύναμη.
Θα ήθελα πάντως αν μπορεί κάποιος από τους σινεφίλ του φόρουμ να μου εξηγήσει γιατί γυριζόντουσαν τόσες πολλές ταινίες που διακωμωδούσαν τον κλήρο και τους παπάδες τα χρόνια εκείνα όπως η αναφερόμενη ταινία. Π.χ. Πάτερ γκομένιος, Εθνική Παπάδων, Παπαδίστικη κομπανία, είναι μερικές που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Θυμομουν τα σκάνδαλα στην δεκαετία του 80 και έκανα μια ψαχτικη.
Link
Μετά την Αλλαγή, η περαιτέρω αναμόχλευση του εκκλησιαστικού ζητήματος από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί νέες εντάσεις στις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους και παρέχει μία δημοφιλή θεματική για την ακμάζουσα ελληνική βιντεοπαραγωγή της εποχής: η αρνητική κινηματογραφική φιγούρα του κλήρου απογειώνεται διά μέσου κωμικών διαπραγματεύσεων και χωρίς τη διάθεση άμεσης ρήξης με το εκκλησιαστικό εποικοδόμημα.
 
Πίσω
Μπλουζα