Παρακολούθησα από πρώτο χέρι τον "ντόρο" που προκάλεσε αυτή η οθόνη, όταν "έσκασε" η είδηση! Ήταν απίστευτο, θα έλεγα μια από τις καλύτερες ειδήσεις στην κοινότητα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τον πόνο μου, τόσα χρόνια, να ψάχνω στις αγορές, συγκεκριμένες παλιές οθόνες, 30 χρόνων χρέπια, που υποτίθεται ότι υποστηρίζαν χαμηλές συχνότητες, και ήταν φιλικές προς τα αγαπημένα μας micros.
Και μιλάμε για "αρχαιολογίες", που οι πονηροί ιδιοκτήτες τους, είχαν καταλάβει σε τι κοινό απευθύνονται, απογειώνοντας τις τιμές σε 200-300 ευρώ, χωρίς καμία "εγγύηση" και με προβλήματα! Και λέω προβλήματα, αφού πολλές από αυτές τις οθόνες, που έχουν καταγραφεί ως "συμβατές", μπορεί να εργάζονταν σε μια - δυο αναλύσεις και να μην απέδιδαν σε άλλες... Multisync monitor, multisync ειδικό καλώδιο... (και άλλα τινά),με δυσανάλογο κόστος, για να αποδείξουμε στον εαυτό μας ότι ο Atari ST μας, είναι ένας σύγχρονος υπολογιστής, ζωντανός.
Το χάζευα στα φόρα, άλλα με τιμή γύρω στα 160 ευρώ δίσταζα...
Έπεσε στα 129 άλλα πάλι...
Τελικά η μπίλια κάθισε στα 99 ευρώ, αλλά για καλή μου τύχη τη βρήκα με ανοιγμένη συσκευασία άλλα άθικτη,
85 ευρώ (!!!) σε stock house γνωστού online shop! Την καβάτζωσα και ησύχασα!!!
Δεν έχω καιρό να την τεστάρω, απλά την έβγαλα από το κουτί και πλάκα στο πάτωμα χωρίς να συνδέσω βάση, την άναψα με τον Atari ST!
ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!!!
Έβγαλα το low resolution και το High. To Medium δεν πρόλαβα να το τσεκάρω άλλα ξέρω ότι είναι ΟΚ!
Είναι ένα εκπληκτικό find και μια επένδυση για το μέλλον!
Μένει να τη δοκιμάσω σε demos που παίζουν με τις συχνότητες λίγο περισσότερο!
Σίγουρα σε μια τιμή τέτοια, η αγορά αξίζει, αφού εκτός από την ικανοποίηση της τρέλας μας, παίρνουμε ένα ασυγκρίτως πιο σύγχρονο panel (σε σχέση με τα παλιά χρέπια), που άνετα μπορεί να παίξει ένα δευτερεύοντα σύγχρονο ρόλο σε ένα σπίτι.
Ήδη σε κάποια sites του εξωτερικού, το πήρανε χαμπάρι και σκαρφάλωσε στα 199ευρώ!!!
(Μωρέ καλά έκανα και καβάτζωσα).
Αυτά!!!