freaktmp
Expert
- Αντιδράσεις
- 10.912
Πριν κανα χρονο προσθεσα στην συλλογη μου το συστημα επεκτασης Orix, που αποτελειται απο τις καρτες Twilighte και Sittler και περιεχει το λειτουργικο συστημα Orix. Ακομα βρισκεται σε πολυ πρωιμη εκδοση, αλλα ο τελικος σκοπος ειναι να προσφερει παραπανω ROM και RAM, προσβαση σε usb sticks και microsd καρτες φορμαρισμενες σε FAT32, υποστηριξη usb πληκτρολογιο και ποντικι, σειριακη θυρα RS-232 και δυο θυρες joystick συμβατες με telestrat. Στην συγκεκριμενη εκδοση για να λειτουργησει πρεπει ο επεξεργαστης του Oric να αντικατασταθει με την cmos εκδοση 65c02. Στην τελικη του μορφη, στοχος του δημιουργου ειναι να λειτουργει με τον Oric Atmos χωρις αλλαγες, γιατι ακομα και με τις αλλαγες που αναφεραμε ο Oric με 65c02 δεν συνεργαζεται αρμονικα με τα περισσοτερα κλασσικα περιφερειακα του. Περισσοτερες πληροφοριες θα βρειτε εδω.
Οπως βλεπουμε εδω, πρεπει να γινουν μερικες μετατροπες στον 65c02 για να συνεργαστει με τον oric.

Τοποθετουμε τον 65c02.

Και ναι δουλευει κανονικα!

Βαζουμε σε ενα usb stick τα αρχεια που χρειαζονται απο το λειτουργικο συστημα Orix. Προσεκτικα συνδεουμε τις καρτες στον Oric, δινοντας εμφαση να ταιριαξει το βυσμα με τα pins. Συνδεουμε το usb stick και αναβουμε τον Oric.

Και, ως συχνα συμβαινει σε αυτες τις περιπτωσεις, ρουξηξα κανονικα. Δυστυχως το μονο που κανει ειναι να δειχνει μια λευκη οθονη.

Επικοινωνησα με τον Ζερομ, εναν απο τους δημιουργους του συστηματος, ο οποιος με σκλαβωσε με την ευγένεια του και με την ορεξη του να ασχοληθει με το θεμα. Τελικα ομως δεν καταληξαμε καπου, οποτε μου ζητησε να του στειλω το εξαρτημα για να το ελεγξει και αναβαθμισει στην πιο προσφατη εκδοση, και επέμεινε να πληρωσει τα εξοδα αποστολης ο ιδιος.
Οταν εχω νεωτερα θα ενημερωσω.
Οπως βλεπουμε εδω, πρεπει να γινουν μερικες μετατροπες στον 65c02 για να συνεργαστει με τον oric.

Τοποθετουμε τον 65c02.

Και ναι δουλευει κανονικα!

Βαζουμε σε ενα usb stick τα αρχεια που χρειαζονται απο το λειτουργικο συστημα Orix. Προσεκτικα συνδεουμε τις καρτες στον Oric, δινοντας εμφαση να ταιριαξει το βυσμα με τα pins. Συνδεουμε το usb stick και αναβουμε τον Oric.

Και, ως συχνα συμβαινει σε αυτες τις περιπτωσεις, ρουξηξα κανονικα. Δυστυχως το μονο που κανει ειναι να δειχνει μια λευκη οθονη.

Επικοινωνησα με τον Ζερομ, εναν απο τους δημιουργους του συστηματος, ο οποιος με σκλαβωσε με την ευγένεια του και με την ορεξη του να ασχοληθει με το θεμα. Τελικα ομως δεν καταληξαμε καπου, οποτε μου ζητησε να του στειλω το εξαρτημα για να το ελεγξει και αναβαθμισει στην πιο προσφατη εκδοση, και επέμεινε να πληρωσει τα εξοδα αποστολης ο ιδιος.
Οταν εχω νεωτερα θα ενημερωσω.
Τελευταία επεξεργασία: