Παρουσίαση PlayStation TV

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.622
Αντιδράσεις
10.112
Περασε στα χερια μου για πολυ λογικο κοστος ενα πληρες PlayStation TV σε πολυ καλη κατασταση, με εγκατεστημενο CFW.

Το κουτι.







Η συσκευη. Στην προσοψη εχουμε μονο μια φωτεινη ενδειξη λειτουργιας.



Στο πλαι η υποδοχη για vita game cards με καλυμμα.



Στο πισω μερος, κουμπι on/off, θυρα καρτας μνημης vita, usb, hdmi, ethernet, υποδοχη ρευματος.



Τα περιεχομενα.




Για να μπορεσουμε να λειτουργησουμε την συσκευη θα χρειαστουμε ενα controller. To PSTV ειναι συμβατο με DualShock 3 και 4. Αν και ειχα DS3, βρηκα δικαιολογια για ψωνια και ετσι αγορασα μεταχειρισμενο ενα DS4. Εμφανισιακα ειναι σε καλη κατασταση και ειναι πολυ καθαρο. Εκανα και τα απαραιτητα τεστ και δεν εχει drift. Για 30€ εξαιρετικη αγορα.



Τελειως ασχετο με το PSTV αλλα πετυχα και ενα Sony DualShock 4 wireless adapter για μολις 10€ και το χτυπησα και αυτο. Αν και το DS4 συνδεεται με PC τοσο ενσυρματα οσο και ασυρματα με bluetooth, αυτο εδω απλοποιει την διαδικασια και 10€ δεν το συζηταμε καν, αφου οι τιμες στο ebay ειναι τουλαχιστον εξαπλασιες.




Θα ανοιξω μια παρενθεση εδω και θα αναφερω οτι και τα δυο τα αγορασα απο το Skoop, που ειναι η νεα υπηρεσια του Skroutz για πωλησεις μεταχειρισμενων πραγματων απο ιδιωτες. Η εμπειρια μου ηταν η καλυτερη εμπειρια αγορας μεταχειρισμου πραγματος στην Ελλαδα εβερ (εκτος ισως αν εξαιρεσουμε τα retrogaming/retrocomputing, αλλα και εκει ανα τα χρονια ειχα κανα δυο πολυ ασχημες εμπειριες). To site ειναι ψιλοχαλια, αφου δεν εχει κανενα απολυτως φιλτρο ή τροπο να κατατασσουμε με κριτηρια, αλλα αν ψαχνεις συγκεκριμενα πραγματα, τοτε δεν ειναι τοσο δυσκολα τα πραγματα. Και πανω απ' ολα, η διαδικασια της αγορας ειναι πανομοιοτυπη με του skroutz. Να αγοραζω πραγματα, χωρις να εχω να κανω με τον καθε ψυχακια!



Κλεινω την παρενθεση με το τελευταιο πραγμα που θα χρειαστουμε, εναν sd2vita adapter που μας επιτρεπει να χρησιμοποιουμε microsd καρτες στο PSTV για απεριοριστη χωρητικοτητα.



Εκανα ενα γρηγορο test drive και οντως λειτουργει αψογα. Την πρωτη φορα που χρησιμοποιησουμε θα πρεπει να συνδεσουμε το controller μας ενσυρματα με το PSTV για να συγχρονιστουν. Απο κει και περα θα δουλευει ασυρματα. Αξιζει να αναφερουμε οτι το PSTV δεν εχει μπαταρια real time clock, οποτε καθε φορα που το βγαζουμε απο το ρευμα χανει την ημερομηνια και την ωρα. Αν εχουμε συνδεση στο internet μπορει να συγχρονιζεται αυτοματα οταν αναβει.



Στην συνεχεια θελω να σκεφτω λιγο τι θα κανω σχετικα με το PSTV. Θα ηθελα να το επαναφερω στις εργοστασιακες ρυθμισεις και να ξαναπερασω το CFW, αλλα φοβαμαι μην παει κατι στραβα και το σκοτωσω. Ισως απλα να διαγραψω ολα τα δεδομενα που εχει στην μνημη απο τον προηγουμενο χρηστη και να συνεχισω να το χρησιμοποιω ετσι. Αν καποιος φιλος συμφορουμιτης εχει περισσοτερη εμπειρια στο θεμα, ας μας πει την αποψη του.
 
Εχω και το pstv και το στικακι και το sd adapter ,το ειχα παρει λιγο πριν αποσυρθει τελειως απο την αγορα καινουργιο στα 30 ευρω ,το εσπασα απο οτι θυμαμαι χωρις ιδιαιτερη δυσκολια ,μαμισια memory card εχω την πιο απλη δεν θυμαμαι ποσα Gb ηταν .

Ps vita Παιχνιδια οσα δεν θελανε touch controls παιζανε μια χαρα ,ενα που θυμαμαι κορυφη για το μηχανακι το uncharted δυστυχως θελει touch και ειναι playable ως ενος σημειου.

Τι αλλο θυμαμαι πριν παει ντουλαπα και αυτο.. περισσοτερο το ευχαριστηθηκα βαζοντας του το adrenaline να ηταν και επαιζε ολα τα psp παιχνιδια με ασυρματο pad ,full screen και 720p ,πολυ καλυτερα απο την προηγουμενη μου επιλογη ,psp με component καλωδια.
Παιζει και ολα τα ps1 παιχνιδια αλλα και τι δεν τα παιζει αυτα.
Δεν θυμαμαι κατι αλλο ,thnx για το Skoop !!
Edit :παιρνει και retroarch
 
Τελικά πηρα την μεγαλη απόφαση να προχωρήσω στην ολοκληρωτική αφαίρεση του υπάρχοντος CFW και σε format της εσωτερικής μνημης του PSTV. Ειπα να χρησιμοποιήσω τον οδηγο που υπαρχει εδω, που πολλοι λενε οτι ειναι o καλύτερος πανω στο θεμα CFW σε VITA και PSTV.

Δυστυχως υπάρχει ενα σοβαρό λάθος στον οδηγό που με τρόμαξε για κάμποση ωρα, αλλα τελικα πηγαν ολα καλα. Ο οδηγος αναφερει οτι πρεπει πρωτα να διαγραψουμε ολα τα plugins και μετα να παμε στο πρόγραμμα HENkaku Settings και να απενεργοποιήσουμε την λειτουργία πλαστογράφησης την εκδοσης του firmware. Αν δεν γινει αυτο, η συσκευή νομιζει οτι εχει ηδη την πιο πρόσφατη εκδοση και ετσι δεν ξεκιναει να κατεβασει το firmware και να το εγκαταστησει.

Ομως αν διαγραψουμε ολα τα plugins, τοτε εξαφανίζεται το προγραμμα HENkaku Settings και ετσι δεν μπορουμε να απενεργοποιήσουμε την πλαστογράφηση.

Ευτυχώς αν κάνουμε επανεκκίνηση την συσκευή κρατώντας πατημενο το κουμπι L στο χειριστήριο μας, τοτε απενεργοποιείται και αμεσως αναγνωριζει την νεα εκδοση firmware και μας ζηταει αν θελουμε να την εγκαταστήσουμε.

Συνεπως πιο σωστο ειναι πρωτα να απενεργοποιήσουμε την πλαστογράφηση απο το HENkaku Settings και μετα να διαγράψουμε τα plugins.

Σε καθε περιπτωση, το firmware update ολοκληρώθηκε επιτυχώς και μετα απο το reset to factory defaults δεν ειχε μεινει πλεον κανενα ιχνος απο το CFW. :happyjump:



Στην συνεχεια θα προχωρησω στην εγκατασταση του CFW.
 
Πίσω
Μπλουζα