Παρουσίαση tabletop και handheld games (ʽ70s-ʽ80s)

Τώρα το έβλεπα ;) ...το χαμένο αδερφάκι των δικών μου :D
 
Πςςςς, τι να λέμε τώρα...

*Ειδικά* τα TOMY ήταν πολύ δημοφιλή !! Μάλιστα, το πρώτο μου handheld ήταν (και εμένα) της ΤΟΜΥ (απο την σειρά "Electric" - ούτε καν "Εlectronic" :D ), και το όνομά αυτού ήταν Terra-Hit. (αναφορά και σε αυτό το αρχαίο thread).

Αλλα της ΤΟΜΥ που είχα, ήταν τα UFO Attack (ακόμα θυμάμαι την αίσθηση του μοχλού. Ηταν "just right" που λένε !!), καθώς και το περίφημο Puck-Man. :)

Aλλοι κλασσικοί τίτλοι που έβλεπα σε βιτρίνες, ή στα χέρια φίλων μου, ήταν και τα Digital Derby, World Cup, και Basketball (...καλά, τα δύο τελευταία έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν θα τα αγόραζα - καθότι απο πιτσιρίκος ήμουν... "sports hater" :D :D :D )

Είμαι περίεργος για το τι άλλο θα δούν τα μάτια μας... :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
BANDAI Electronics

Bandai_Logo.jpg
Bandai_Logo.jpg

Η Bandai ιδρύθηκε το 1950 και το 1960 επεκτάθηκε, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα. Ξεκίνησε με την παραγωγή παιχνιδιών και από το 1971 εδραιώθηκε στον τομέα του πλαστικό - μοντελισμού.

Στην κλίμακα 1/48 ήταν ο αδιαμφισβήτητος νικητής αφού σάρωσε τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.

Έχει επίσης εδραιωθεί και στον τομέα της ηλεκτρονικής διασκέδασης. Το 1990 υπήρχε ο σχεδιασμός συγχώνευσης με την SEGA που εκείνη την εποχή μεσουρανούσε, αλλά τελικά δεν τελεσφόρησε ποτέ. Ίσως αυτό να έσωζε την τελευταία από την κατάντια και την κατρακύλα που έχει πάρει σήμερα στα μάτια των fan της. Σήμερα μετά την συγχώνευση της με την Namco , τηρεί υπό την διεύθυνση της Bandai Namco Holdings και αποτελεί μέλος του Bandai Namco Group of Companies. Έχει την έδρα της στην Taito, Tokyo. Αποτελεί την τρίτη δύναμη παγκοσμίως μετά την Hasbro και την Mattel στην κατασκευή παιχνιδιών.

Η Bandai Electronics διέθεσε ένα πλήθος ηλεκτρονικών παιχνιδιών τόσο στην Αμερικανική αγορά όσο και στις υπόλοιπες περιοχές ( Ευρώπη και Ιαπωνία ). Στους καταλόγους της περιγράφονται γύρω στα 276. Στα παιχνίδια της βλέπουμε συχνά να αναγράφεται στο κουτί ή στο artwork, o χαρακτηρισμός FL και LSI. Τα ενδεικτικά αυτά προέρχονται από τα αρχικά των Fluorescent Lamp και Large Scale Integration. Ο πρώτος χαρακτηρισμός παραπέμπει στη χρήση VFD ως οθόνη. Ο δεύτερος αναφέρεται στη χρήση κυκλώματος και microchip για τον έλεγχο του παιχνιδιού. Σύμφωνα με τα manuals συνίσταται η χρήση μετασχηματιστή, λόγω της αυξημένης ενεργειακής κατανάλωσης και ταχύτατης εξάντλησης των μπαταριών.

ΠΗΓΕΣ:

>http://www.handheldmuseum.com/Bandai/index.html

>https://en.wikipedia.org/wiki/Bandai

FL DRACULAJOH, 1982(?)

Θα το βρείτε και επί Ευρωπαϊκού εδάφους ως Vampire.

DSCN0165.jpg


DSCN0167.jpg


DSCN0167.jpg

Ένα πολύ όμορφο παιχνίδι με πρωταγωνιστή εμένα :p ...δηλαδή τον κόμη δράκουλα που βρίσκεται στο πιο ψηλό επίπεδο και προσπαθεί να εμποδίσει την ανάβαση του δύστυχου παίκτη, ρίχνοντας νυχτερίδες. Η πλάκα είναι ότι οι νυχτερίδες δεν πετάν αλλά μένουν χαμηλά στο πάτωμα και ρολάρουν σαν βαρέλια. Με άλλες λέξεις ένας Donkey Kong κλώνος. Δεν έφτανε όμως μόνο αυτό, έχουμε και το πάτωμα που εξαφανίζεται κάτω από τα πόδια μας στα καλά καθούμενα. Θα τα καταφέρετε ή θα τα παρατήσετε ;

Ωραίο μέγεθος οθόνης, πανέμορφο εσωτερικό artwork με απεικόνιση κάστρων και επιλογή να σιωπήσετε τον ήχο. Δύσκολο gameplay που θέλει αρκετές ώρες προπόνησης. Αν το συνηθίσετε θα ανέβετε πολύ ψηλά στον πίνακα των high scores και στην εκτίμηση του κοινωνικού σας περίγυρου! :D

Αρκετά σπάνιο και ακριβό.

PARKER BROSS

Parker_Bros_Logo.jpg
Parker_Bros_Logo.jpg

Είναι η αρχαιότερη εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών στην Αμερική και ίσως σε όλο τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1883 από τον George S. Parker (Ναι! Σωστά διαβάσατε..1883!). Το πρώτο του παιχνίδι λεγόταν Banking και το δημιούργησε στην ηλικία των 16 ετών. Τα πρώτα χρόνια η ονομασία ήταν "George S. Parker Company", φυσικά από το όνομα του ιδρυτή της. Όταν το 1888 μπήκε και ο έτερος αδελφός Charles, τότε πήρε το όνομα που έχει ακόμη και τώρα, δηλαδή "Parker Brothers". Το 1898 μπήκε στο σχήμα και ο τρίτος αδερφός, Edward. Για πάρα πολλά χρόνια ο σχεδιασμός των παιχνιδιών γινόταν αποκλειστικά από τον πρωτοπόρο George. Από τότε η εταιρεία έχει διαθέσει πάνω από 1800 παιχνίδια όλων των ειδών και τύπων. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουμε τα Monopoly, Cluedo, Sorry!, Risk, Trivial Pursuit, Ouija, Aggravation, και Probe.

Εξέδωσε και διένειμε πλήθος από τίτλους cartridges για Atari 2600, Commodore 64 κ.α. Δραστηριοποιείται ακόμη στις μέρες μας ως κλάδος της μεγάλης Hasbro.

Η εταιρεία δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με παραγωγή φορητών ηλεκτρονικών, αλλά το διαμάντι "Q*Bert" βρίσκεται στο ανώτατο επίπεδο της κλίμακας επιθυμίας απόκτησης, καθιστώντας το ένα από τα πολυτιμότερα (τόσο σε ποιότητα κατασκευής / gameplay όσο και σε τιμή) tabletops παιχνίδια.

ΠΗΓΕΣ:

>https://en.wikipedia.org/wiki/Parker_Brothers

>http://www.handheldmuseum.com/ParkerBros/index.html

Q*BERT, 1983

DSCN0169.jpg


DSCN0172.jpg


DSCN0172.jpg

Αποτελεί υπόδειγμα μεταφοράς arcade τίτλου σε πλατφόρμα handheld. Βασίζεται φυσικά στο "Q*BERT" της "GOTTLIEB". Πριν το βάλετε σε λειτουργία μπορείτε να διαπιστώσετε τις εξαιρετικές διαγνωστικές λειτουργίες που έχουν ενσωματωθεί από τους δημιουργούς του στον κώδικα του παιχνιδιού.

Από : http://www.handheldmuseum.com/ParkerBros/QBert.htmHolding the controller in any direction while turning it on will cause the game to beep. Release the controller and then: Upper-right- high pitch test, Lower-right- lower pitch test, Upper-Left- graphics test (hold to scroll up), Lower-left- top number check.
Χωρίς πολλά λόγια και σάλτσες...ένα πραγματικό αριστούργημα!

Η τιμή απόκτησης του, ακολουθεί την γενική κατάσταση του παιχνιδιού. Έχει όλα τα αυτοκόλλητα ; Είναι γνήσια ή reproduction ; Σε τι κατάσταση είναι το joystick ; Έχει ή όχι το καπάκι των μπαταριών του ;

To δικό μου τα έχει όλα, σε εξαιρετική κατάσταση! :cool:

ALPS

alps.jpg
alps.jpg

Ιαπωνική εταιρεία με έτος ίδρυσης το 1948. Δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα στο χώρο των κουρδιστών παιχνιδιών. Από το 1970 και μετά, το ενδιαφέρον της εταιρείας προσανατολίστηκε στην κατασκευή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

ΠΗΓΗ:

>http://www.fabtintoys.com/alps/

>http://rodgersantiques.co.uk/?p=676

ACTION RACER

Ακόμη ένα ηλεκτρομηχανικό παιχνίδι. Το συγκεκριμένο είναι δικό μου από τα μικράτα μου. Όπως βλέπετε έχω διασώσει και το κουτί του. Γιατί ; Εύλογη η απάντηση...γιατί δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με αυτό! Ήθελα το Digital Derby της TOMY :(

ALPS_Action_Racer.jpg
ALPS_Action_Racer.jpg

Μοιάζει πολύ με το ραλάκι της TOMY, μόνο που εδώ δεν έχουμε μοχλό αλλαγής ταχυτήτων αλλά φρένο. Ο έλεγχος γίνεται με τον κίτρινο μοχλό στα δεξιά, οπότε πρόκειται μάλλον για χειρόφρενο!

LANSAY

logo_Lansay.jpg
logo_Lansay.jpg

Γαλλική εταιρεία που είχε αναλάβει την διανομή παιχνιδιών και προϊόντων άλλων εταιρειών στην εγχώρια αγορά. Όσο αφορά των τομέα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, συνεργάστηκε ιδιαίτερα με τις CASIO και GAKKEN

Το επίσημο site είναι:

>http://www.lansay.fr/

ΠΗΓΗ:

>http://www.handheldmuseum.com/Lansay/index.html

GALAXY 2000, 1982

LANSAY_Galaxy_2000.jpg
LANSAY_Galaxy_2000.jpg

Πανομοιότυπο με το Invader 2000 της GAKKEN.

Πρωτότυπο σχήμα και ωραία οθόνη. Ο χειρισμός του είναι λίγο δύσκολος αλλά συνηθίζεται μετά από κάποιες ώρες εξάσκησης!

(Συνεχίζεται...)

DSCN0165.jpg

DSCN0169.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προς διαχειριστες!

α)να τεθει ειδικη σημανση στο θρεντ για αποφυγη σοβαρων προβληματων υγειας :D ως εξης:

1.jpg

β)Να γινει υπομνημα :flower:

Γιωργο περιμενουμε την συνεχεια!!!
 
Χα!Χα!Χα! Γεια σου βρε Γρηγόρη Γίγαντα ! :thanx2:
 
TEXAS INSTRUMENTS [ SPEAK and SPELL ]

texas_instruments_logo.png
texas_instruments_logo.png

H εταιρεία ιδρύθηκε στο Dallas, του Texas το 1951. Δημιουργήθηκε αμέσως μετά την αναδιοργάνωση της Geophysical Service. Η τελευταία δραστηριοποιούνταν στους τομείς της σεισμικής έρευνας και της άμυνας. Η Texas Instruments είναι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ολοκληρωμένων. Πρωτοπόρος στην έρευνα των transistors από το 1950, ήταν η εταιρεία που το ανακάλυψε. Ο κατάλογος δεν έχει τέλος και μπορείτε να ανατρέξετε σε πηγές στο internet για παραπάνω πληροφορίες.

SPEAK&SPELL, 1978

Θα σταθώ στο πασίγνωστο ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό βοήθημα Speak and Spell. Έκανε το ντεμπούτο του στην καλοκαιρινή έκθεση Consumer Electronics Show τον Ιούνιο του 1978. Ήταν το τελικό προϊόν της επίπονης εργασίας μιας μικρής ομάδας τεχνικών, με επικεφαλής τον Paul Breedlove, όταν αυτός δούλευε στην ΤΙ προς τα τέλη της δεκαετίας του ʼ70. Ο αρχικός της σχεδιασμός άρχισε το 1976 με έναν προϋπολογισμό των 25.000 $ δολαρίων. Αποτελούσε συνέχεια της έρευνας που είχε αρχίσει νωρίτερα η Texas Instruments, για κατασκευή ολοκληρωμένων σύνθεσης ανθρώπινης φωνής. Η κονσόλα έκανε χρήση της solid state τεχνολογίας (η Texas αρέσκονταν να χρησιμοποιεί αυτή την ορολογία) για την αποθήκευση λέξεων. Ο παίκτης μπορούσε να προμηθευτεί έξτρα cartridges με προ αποθηκευμένες καινούργιες λέξεις και να συνεχίσει με καινούργιες δραστηριότητες. Για την εποχή εκείνη, ήταν κάτι μαγικό. Υπήρχαν ήδη άλλα εκπαιδευτικά βοηθήματα από την Mattel (η σειρά See 'n Say) καθώς και ομιλούσες κούκλες. Η διαφορά ήταν ότι όλα αυτά χρησιμοποιούσαν δισκάκια ή άλλα αναλογικά μέσα αποθήκευσης λέξεων και όχι microchips.

Στην μητρική του πλακέτα βρίσκουμε το ολοκληρωμένο TMC0280 [ http://scitation.aip.org/content/asa/journal/jasa/64/S1/10.1121/1.2004340 ] που αργότερα εξελίχθηκε στο TMS5100 [ http://www.datasheetspdf.com/datasheet/TMS5100.html ]. Αποτελεί το πρώτο single-chip voice synthesizer βασισμένο σε DSP logic. Τα φωνητικά δεδομένα (data) για την σύνθεση (phoneme data) αποθηκεύονταν σε ένα ζεύγος 128 Kbit metal gate PMOS ROMs. Τα 128 Kbit ήταν το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος μνήμης.

Το Speak and Spell αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριπλής σειράς βοηθημάτων. Τα επόμενα ήταν τα Speak and Read και Speak and Math. Μεταξύ της πρώτης κυκλοφορίας και του 1983, επανασχεδιάστηκε. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε δυο μοντέλα με αρκετές διαφορές μεταξύ τους. Τελικά το 1989 κυκλοφόρησε το Super Speak and Spell με αντικατάσταση της VFD οθόνης από LCD. Κυκλοφόρησε σε αρκετές χώρες με αποθηκευμένες λέξεις της αντίστοιχης γλώσσας (9 χώρες - 7 γλώσσες). Ακόμη και στις Αγγλόφωνες χώρες, η προφορά των λέξεων διαφέρει αναλόγως της χώρας. Κατά την Texas Instruments το βοήθημα μπορούσε να συνεισφέρει στην βελτίωση του μαθητή στην ορθογραφία των 200 συχνότερων λέξεων που γίνονται λάθη.

Σήμερα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα εργαλεία στα χέρια των μουσικών που ασχολούνται με σύνθεση chip music.

>http://casperelectronics.com/finished-pieces/speak-n-spell/speakspell-bending/

>http://www.circuitbenders.co.uk/S&S.html

Το Speak and Spell έγινε διάσημο με την εμφάνιση του στην ταινία "ET o εξωγήινος", στα χέρια του γλυκύτατου ΕΤ όταν προσπαθούσε να κατασκευάσει την συσκευή που θα του επέτρεπε να επικοινωνήσει με τους δικούς του.

Για όσους δεν έχουν τη χαρά να είναι ιδιοκτήτες τou ή δεν τo γνωρίζουν καθόλου, μπορούν να σχηματίσουν μια πολύ καλή και εμπεριστατωμένη πρώτη εντύπωση μέσω προσομοιωτή (simulator) που θα τρέξουν στον υπολογιστή τους.

Μπορείτε να τον βρείτε και μα τον κατεβάσετε από εδώ :

>http://www.speaknspell.co.uk/

ΠΗΓΕΣ :

>https://en.wikipedia.org/wiki/Speak_%26_Spell_%28toy%29

>http://www.99er.net/spkspell.html

>http://www.ti.com/corp/docs/company/history/timeline/eps/1970/docs/78-speak-spell_introduced.htm

Τα δυο μοντέλα -παλιό και καινούργιο- δίπλα, δίπλα!

Texas_Instruments_Speak_and_Spell_Model_I_and_II.jpg
Texas_Instruments_Speak_and_Spell_Model_I_and_II.jpg

Το πρώτο μοντέλο (1978) μέσα στο κουτί του.

Texas_Instruments_Speak_and_Spell_Model_I_BOX.jpg
Texas_Instruments_Speak_and_Spell_Model_I_BOX.jpg

Το δεύτερο, ανασχεδιασμένο μοντέλο. Η πιο εμφανής διαφορά είναι το πληκτρολόγιο τύπου μεμβράνης που βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων από τα παιδικά χεράκια ;)

Texas_Instruments_Speak_and_Spell_Model_II.jpg
Texas_Instruments_Speak_and_Spell_Model_II.jpg

Τα συνοδευτικά βιβλιαράκια που συνόδευαν τα extra modules. Βλέπετε δυο από αυτά

Texas_Instruments_Speak_and_Spell_Modules_and_Bo.jpg
Texas_Instruments_Speak_and_Spell_Modules_and_Bo.jpg

MB Electronics (Milton Bradley)

MB_Logo.jpg
MB_Logo.jpg

Αμερικάνικη εταιρεία που ιδρύθηκε το 1860 στην Μασαχουσέτη και συγκεκριμένα στην πόλη Springfield. Πήρε το όνομα της από τον ιδρυτή της, Milton Bradley. Ξεκίνησε με παραγωγή επιτραπέζιων παιχνιδιών και αργότερα ανέπτυξε πλήθος άλλων δραστηριοτήτων και σημαντικό τμήμα έρευνας στον τομέα της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας.

Το 1984 πουλήθηκε στην Hasbro. Σήμερα αποτελεί κλάδο της και λειτουργεί υπό παρόμοιο καθεστώς όπως η PARKER BROTHERS.

Έγινε διάσημη για πολλούς λόγους μεταξύ αυτών οι κονσόλες MicroVision, Vectrex και φυσικά η σειρά των Simon.

ΠΗΓΕΣ :

>https://en.wikipedia.org/wiki/Milton_Bradley_Company

>http://www.handheldmuseum.com/MB/index.html

>https://en.wikipedia.org/wiki/Simon_%28game%29

POCKET SIMON, 1978

Πρόκειται για ένα παιχνίδι μνήμης. Εμπνευστής και εφευρέτης του είναι ο συμπαθέστατος Ralph Baer (που έφυγε από τη ζωή σχετικά πρόσφατα) μαζί με τους Howard J. Morrison και Lenny Cope. Ο τελευταίος επιμελήθηκε τον προγραμματισμό του.

Έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε μια λαμπρή εκδήλωση στο Studio 54 της Νέας Υόρκης, τα Χριστούγεννα του 1978. Η εκδήλωση έγινε μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη disco (!) μουσική και παρουσία πλήθους διασημοτήτων της εποχής. Ήταν το απόλυτο δώρο εκείνα τα Χριστούγεννα. Όλος ο κόσμος το λαχταρούσε και το αγόραζε! Αυτό μοιραία οδήγησε σε έλλειψη του από τα καταστήματα!

Βγήκε σε πάρα πολλές παραλλαγές και εξακολουθεί και παράγεται ακόμη και σήμερα από την Hasbro.

Εδώ είναι η δική μου, Γαλλική έκδοση, σε συσκευασία τσέπης!

MB_Simon_Pocket.jpg
MB_Simon_Pocket.jpg

Για τους περίεργους...ρίξτε μια ματιά κι εδώ :

>http://www.waitingforfriday.com/index.php/Reverse_engineering_an_MB_Electronic_Simon_game

NINTENDO [Game & Watch]

Nintendo.gif
Nintendo.gif

Τι να πρωτογράψω γι αυτήν την εταιρεία ; Τίποτα !

Αισθάνομαι ο πλέον αναρμόδιος γι αυτό.

Το μόνο που έχω να πω είναι ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον "πατέρα" των Game & Watch, GUNPEI YOKOI [ https://en.wikipedia.org/wiki/Gunpei_Yokoi] για όλα αυτά που μας χάρισε, για τις πρωτοποριακές, καινοτόμες ιδέες του και το ανήσυχο, δημιουργικό πνεύμα του !

Τα παιχνίδια Game&Watch αποτελούν κατά την γνώμη μου μια ειδική κατηγορία.

Υπάρχουν τόνοι πληροφοριών διαθέσιμοι στο διαδίκτυο. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου συλλέκτη τους. Ήθελα μερικά μοντέλα και τα απέκτησα...Αυτό είναι όλο! Μπορεί να τα έχω χωρίς κουτιά και manuals, αλλά σε όλα αναγράφονται ευδιάκριτα οι σειριακοί τους αριθμοί, διαθέτουν τα καπάκια των μπαταριών τους και είναι πεντακάθαρα και σε εξαιρετική κατάσταση!

DONKEY KONG

G_W_Donkey_Kong_closed.jpg


G_W_Donkey_Kong_open.jpg


G_W_Donkey_Kong_open.jpg

DONKEY KONG II

G_W_Donkey_Kong_II_closed.jpg


G_W_Donkey_Kong_II_open.jpg


G_W_Donkey_Kong_II_open.jpg

DONKEY KONG Jr.

G_W_Donkey_Kong_Jr.jpg
G_W_Donkey_Kong_Jr.jpg

MARIO BROSS

G_W_Mario_Bross_closed.jpg


G_W_Mario_Bross_open.jpg


G_W_Mario_Bross_open.jpg

Donkey Kong Junior Keychain

Εμφανίστηκαν στα ράφια γνωστής αλυσίδας super market και εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού :D

G_W_Keychain_Donkey_Kong_Junior.jpg
G_W_Keychain_Donkey_Kong_Junior.jpg

ΥΠΟΛΟΙΠΑ

Τελειώνω με τέσσερα ακόμη LCD games... που μου ήρθαν ξώφαλτσα!

MGA GHOSTBUSTERS II

MGA_Ghostbusters_II.jpg
MGA_Ghostbusters_II.jpg

SUNWING Tom's Adventure

SUNWING_Tom_s_Adventure.jpg
SUNWING_Tom_s_Adventure.jpg

TIGER Head to Head Talking Football

TIGER_Head_to_Head_Talking_Football.jpg
TIGER_Head_to_Head_Talking_Football.jpg

Άγνωστο ???

LCD_UNKNOWN.jpg
LCD_UNKNOWN.jpg

Τελειώνοντας θα ήθελα να προσθέσω ότι έχω στην κατοχή μου και τρία ωραία βιβλία που αναφέρονται σε αυτό το θέμα. Πέρασαν στα χέρια του έμπειρου nkary, ψηφιοποιήθηκαν και διατίθενται στο iamretro.gr ;)

Πρόκειται για τα :

Computer-and-Video-Games.jpg


,
Microcomputer-Controlled-Toys-Games-How-They-Work.jpg
,
The-Complete-Guide-to-Electronic-Games.jpg


The-Complete-Guide-to-Electronic-Games.jpg

--[ ΤΕΛΟΣ ]--

Computer-and-Video-Games.jpg

Microcomputer-Controlled-Toys-Games-How-They-Work.jpg

G_W_Mario_Bross_closed.jpg

G_W_Donkey_Kong_II_closed.jpg

G_W_Donkey_Kong_closed.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο ογκος των πληροφοριων και των φωτογραφιων,που μας εχεις δωσει

πραγματικα ειναι απιστευτος!!! :eek:

Ειλικρινα αγνοουσα οτι υπαρχουν τοσες εταιριες που εχουν βγαλει τοσα Handhelds. :eek:

Ηξερα μονο δυο-τρεις απο δαυτες.

Μπραβο ρε συ Γιωργη....Συγχαρητηρια!!!! :bow: :bow:

Να τα χαιρεσαι και καλοπαιχτα ολα!!!! :thumbup:

geoanas είπε:
Τι να πρωτογράψω γι αυτήν την εταιρεία ; Τίποτα !
To αυτονοητο δηλαδη......:biglaugh:.... :p

ΟΚ,περα απο την πλακα....το Octopus πραγματικα το εχω ξεσκισει!!!!

Εθιστικο οσο δεν παιρνει... :cool:
 
Μπραβο ρε συ Γιωργη....Συγχαρητηρια!!!!Να τα χαιρεσαι και καλοπαιχτα ολα!!!!
Σε ξανα ευχαριστώ βρε Σταύρο.

To αυτονοητο δηλαδη..........
:biglaugh::biglaugh::shtup::biglaugh:

ΟΚ,περα απο την πλακα....το Octopus πραγματικα το εχω ξεσκισει!!!!
Πραγματικά το Octopus είναι all time classic...όπως και το Mario's Cement Factory. Αλλά κι εκείνα τα Panorama screen....AAAA! πάλι μου μπαίνουν ιδέες κι έχουμε και capital controls ! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δε μπορώ να μιλήσω.... Ακόμα είμαι με τη μάσκα του αιθέρα! :D

Σε ζήλεψα πολύ τώρα (φτού, φτού!). Να τα χαίρεσαι!
 
Καλά μας έχεις στείλει ομαδικώς!!! Δεν έχω λόγια!!!

Μόνο... αυτό... :fafoutis: :fafoutis: :fafoutis:
 
@ D@redevil

Σε ευχαριστώ Μαριάννα... :thanx2:

@ DINO

Ωρέ DINOoooooooooo....Δεν παίζεσαι !!!!!!!! Χα!Χα!Χα!

:bow:
 
ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ με όλα αυτά που έχεις!!! :worship: :worship: :worship:
 
Φανταστικο θεμα,φοβερη παρουσιαση,αναλυτικοτατες πληροφοριες και τελος ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ συλογη γιωργαρα γερος να εισαι και να εχεις παντα ορεξη να παιζεις με ολα αυτα και να γουσταρεις.Τα COLECO ειναι για μενα μεγαλος ερωτας και τρελη καψουρα κυριως τα PACMAN,MS.PACMAN και Donkey Kong που τα βλεπω ετσι που τα εχεις και με τρχουν τα σαλια :dribble: γιατι ποτε δεν ειχα καποιο απο αυτα αλλα εχω παιξει και με τα 3 σε φιλους και μαλιστα το PACMAN το εχω λιωσει σε φιλο που ειχε εξοχικο δυο στενα κατω απο μας και το ειχε για πεταμα που λεει ο λογος γιατι του τα περναν οι γονεις του και αυτος δεν ξερω τι μπορει να ηθελε αλλα συνεχεια γκρινιαζε δεν επαιζε μαυτα και γενικα ηταν πολυ κακομαθημενος και γω απορουσα σε τι χερια πανε ολα αυτα τα παιχνιδια και γω δεν ειχα τιποτα χαχαχαχαχα.Πανω απο 20 χρονια εχω να παιξω μαυτο και πραγματικα δεν θυμαμαι λεπτομερειες αλλα ειχα βρει ενα pattern στο pacman που μπορουσες να βγαζεις ολες της πιστες ακριβως με τον ιδιο τροπο και αυτο με εκανε να το βαρεθω και τα εβαλα με τον εαυτο μου που το βρηκα αυτο και δεν απολαμβανα ποια το παιχνιδι :p :D Και παλι μπραβο γιωργαρα για το φοβερο θεμα σου και την απιστευτη συλογη σου :thumbup:
 
Σε υπερ ευχαριστώ Billάρα !!! :D

Πραγματικά θα μου άρεσε να διαβάσω παρόμοιες ιστορίες σαν την δική σου ;)
 
Όμορφη συλλογή έχεις Γιώργο!

Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ μου από κοντά κάποιο tabletop. Δεν είχε κανένας φίλος μου ή συγγενής.

Λες πως είναι αρκετά ογκώδη αρκετά από αυτά. Πόσο μεγάλα είναι?
 
Και εγώ επίσης είμαι ένας από αυτούς που δεν έχουν δεί από κοντά κανένα tabletop μηχάνημα. Θα πρέπει να ήταν πολύ εντυπωσιακά τότε (τι λέω εδώ και τώρα είναι εντυπωσιακά!!! φαντάσου τότε)

Το περίεργο είναι ότι αν και γενηθής το 82 δεν τα είδα ποτέ σε κανένα παιχνιδάδικο! Τα πουλούσαν σε "ψαγμένα" μαγαζιά ή και σε κλασικά παιχνιδάδικα. Μεγάλωσα στο περιστέρι και δεν το είχα δει πχ ούτε στο ΑΣΤΕΡΙ για όποιον ξέρει.
 
Για να πάρετε μια ιδέα της τάξης μεγέθους, να μια φωτογραφία του STARFORCE σε σχέση με δυo μπαταρίες mignon ΑΑ (Το συγκεκριμένο είναι από τα μεγάλα. Το COLECO ZAXXON είναι περίπου Χ 1.5 φορά μεγαλύτερο. Θεωρείται το μεγαλύτερο από όλα.)

DSCN0021.jpg
DSCN0021.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ήξερα ότι έχεις εκπληκτική συλλογή και πολύ χαίρομαι που αποφάσισες να κάνεις ένα τόσο όμορφο thread για αυτήν. Μπράβο Γιώργο! :D
 
Να είσαι καλά Βασίλη :D
 
Πίσω
Μπλουζα