Παρουσίαση Virtua Gun

freaktmp

Expert
Αντιδράσεις
10.330
Είναι γεγονός ότι απολαμβάνω το περιστασιακό lightgun παιχνίδι, όπως φαίνεται εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ. Είπα λοιπόν να αποκτήσω ένα ακόμα lightgun, αυτή την φορά για το Saturn. Υπάρχουν πολλά γνωστά και επιτυχημένα lightgun παιχνίδια για saturn όποτε είμαι ενθουσιασμένος.

Όσο για την επιλογή του lightgun, δεν τίθεται θέμα, αφού μόνο η γιαπωνέζικη έκδοση με όνομα Virtua Gun μοιάζει με πραγματικό όπλο. Σε αντίθεση οι αμερικάνικες και ευρωπαϊκές εκδόσεις είναι πορτοκαλί και γαλάζιες αντίστοιχα, μαύρο χάλι. Ευτυχώς δεν είναι δύσκολο να βρει κανείς το Virtua Gun μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πάρα πολύ λογικό κόστος.

Ας δούμε το πιστόλι. Η σχεδίαση είναι απλούστατη, αφού έχει μόνο την σκανδάλη και ενα κουμπί start.

Η εμφάνιση του και η αίσθηση στο χέρι είναι ικανοποιητικές.

Η σκανδάλη δεν έχει τόσο καλή δράση όσο άλλα lightguns, αλλά γι' αυτό ίσως να φταίει και η φθορά της χρήσης. Πάντως έχω δει και πολύ πολύ χειρότερα.

Το μεγαλύτερο μείον είναι το καλώδιο που είναι αρκετά σκληρό. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι γενικά έτσι ή έχει σκληρύνει το συγκεκριμένο.

Δυστυχώς όταν ήρθε η ώρα να το δοκιμάσω, χτύπησε ξανά ο νόμος του Murphy για το retrogaming/retrocomputing που λέει οτι σε κάθε δεδομένη στιγμή, όλα τα πράγματα στην συλλογή μας θα δουλεύουν άψογα, εκτός από αυτό που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Συνεπώς το κανονικό μου Saturn με το Rhea ODE ασθενεί, ενώ σταμάτησε να δουλεύει και το dongle από το Retro-bit Saturn Wireless 8-button Arcade Pad 2.4GHz. Ευτυχώς, κατάφερα να φλασαρω ξανά το firmware από το dongle και λύθηκε αυτό το πρόβλημα.

Έτσι χρησιμοποιώ την backup κονσόλα μου, με το μοναδικό αυθεντικό παιχνίδι που έχω, Virtua Cop 2. Το παιχνίδι έχει φτιαχτεί για αυτό ακριβώς το lightgun και δεν χρειάζεται καν gamepad για να παιχτεί.

Το παιχνίδι είναι πολύ διασκεδαστικό με το lightgun.

Αν σύντομα καταφέρω να επισκευάσω το βασικό μου Saturn, θα παρουσιάσω εδώ περισσότερα παιχνίδια για lightgun.

Τελευταία επεξεργασία:
Δε θυμάμαι αν το'χω γράψει αλλού. Είχα πάθει μεγάλο σοκ την πρώτη φορά που βρέθηκα μπροστά στο Operation Wolf και είδα άλλους να παίζουν με το light gun. Το γράφω για να δώσω εμφαση στο πιστολάκι του freaktmp, το πόσο αλλάζει το gameplay. Γιατί το Operation wolf αν το παίξεις στο ΜΑΜΕ, θα χρησιμοποιήσεις ποντίκι. Ομως το πιστόλι είναι μέρα με τη νύχτα.

Πίσω
Μπλουζα