Παρουσιαση Philips Peacekeeper Revolver 22ER9020 για CD-I

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.340
Αντιδράσεις
9.486
Και αν κανεις χρειαζόταν ακομα απόδειξη οτι ειμαι οπισθοδρομικός, καιω CD-R ακούγοντας Argent, κατι που δεν ειχα κανει εδω και τουλαχιστον 15 χρονια (το κάψιμο CD-R, οχι το άκουσμα). Ο λογος, αν δεν διαβασατε τον τιτλο του thread ειναι οτι απεκτησα ενα Philips Peacekeeper Revolver 22ER9020 για CDi και ηθελα να δοκιμασω τα παιχνιδια που το υποστηρίζουν.



Για την εγγραφη τιτλων CDi χρησιμοποίησα redump images και το Nero Burning Rom στην πιο χαμηλη ταχυτητα. Τιποτα απ' οτι δοκίμασα δεν επαιξε με το 220/40. Απλα αρνείται να διαβασει οτιδήποτε μη αυθεντικό. Αντίθετα το 450 έπαιξε άψογα και εντελώς απροβλημάτιστα.



Ας δουμε τωρα το Peacekeeper Revolver. Αν και μοιαζει με lightgun δεν ειναι. Προκειται για τον προγονο του Wii Remote και ειναι ουσιαστικα ενα ενσυρματο air mouse που χρησιμοποιει τεχνολογια infrared. Σαν τετοιο θα μπορουσε να λειτουργησει σε οποιαδηποτε εφαρμογη CDi ακομα και αν δεν το υποστηριζει συγκεκριμενα, αλλα ειναι εξαιρετικα δυσχρηστο και αβολο. Επιπλεον, αφου δεν χρησιμοποιει την παραδοσιακη lightgun τεχνολογια, υποτιθεται οτι μπορει να λειτουργησει ακομα και με flat panel τηλεορασεις.

Το ιδιο το πιστόλι συνδέεται με τον αισθητηρα και απο τον αισθητήρα φεύγει ενα καλώδιο που παει στην κονσόλα. Τα καλωδια ειναι απιστευτα μακρια και ειναι ευκολο να μπλεχτει κανεις με δαυτα.



Επειδη δεν ειμαι στρουμφακι πιστολέρο, το πιστολι δεν μου αρεσει καθολου εμφανισιακά. Δεν δινει καλη αίσθηση στο χερι και η σκανδάλη ειναι ετσι κι ετσι. Στην μια μερια υπαρχει ενα ακομα κουμπι δρασης και ενα κουμπι on/off που δεν εχω ιδεα που χρησιμοποιείται.





Ο αισθητήρας πρεπει να τοποθετηθεί πανω ή κατω απο την τηλεόραση, κεντρικα της οθονης.




Philips κονσολα με philips τηλεοραση! Ετοιμοι για δραση!



Στην συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών που υποστηρίζουν το Peacekeeper Revolver, προηγείται η διαδικασία calibration, που ειναι πρακτικά ιδια σε ολα τα παιχνιδια. Αρχικά επιλέγουμε το πιστολι. Δοκίμασα να παιξω με το τηλεχειριστήριο και ειναι σχεδον αδυνατο. Επιπλεον δοκιμασα και τα υπολοιπα gamepads και ειναι πολυ δυσκολο να πετύχεις οτιδήποτε εγκαίρως.



Πυροβολούμε σε συγκεκριμένα σημεια της οθονης.



Επιλέγουμε αν θελουμε το παιχνιδι να δειχνει τον στοχο. Χωρις αυτο ειναι δυσκολο να παιξει κανεις χωρις πολλα λαθη. Στο παιχνιδι Mad Dog McCree, δεν υπαρχει αυτη η επιλογη και πραγματικα δυσκολεύτηκα να πετυχω οτιδήποτε.



Στην συνεχεια θα δουμε μερικα παιχνιδια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ας δουμε τωρα και μερικα παιχνιδια.

Mad Dog McCree II. Αν στο Ι δεν καταφερα να κανω τιποτα, στο ΙΙ τα πηγα πολυ καλυτερα. Πιθανοτατα απο τους πιο γνωστους τιτλους FMV και φαινεται οτι εχουν πεσει λιγο περισσοτερα λεφτα απο αλλες προσπαθειες. Παιζεται ευχαριστα.





Burn: Cycle. Λενε οτι υποστηριζει το Peacekeeper Revolver, αλλα δεν εχει επιλογη χειριστηριου, ουτε calibration και ετσι ειναι απλα αδυνατο να παιξει κανεις με το πιστολι.




Crime Patrol. Αν θελατε ποτε να πρωταγωνιστησετε σε αστυνομικη βιντεοταινια late 80s/early 90s εδω ειναι η ευκαιρια σας. Απλο στην συλληψη και την εκτελεση, αλλα εξαιρετικα διασκεδαστικό.





The Last Bounty Hunter. Οχι τοσο καλο οσο τα Mad Dog McCree, αλλα παίζεται ευχάριστα.




Thunder in Paradise. Οχι, δεν εχετε PTSD flashbacks απο τα 90s. Το παιχνιδι βασίζεται σε ενα επεισόδιο της σειρας. Το ελάχιστο που καταφερα να παιξω ειναι ανούσιο και βαρετό. Μακριά!






Η απόδειξη οτι το ταλέντο καμια φορα αφηνει μια γενιά.



Who Shot Johnny Rock? Προσπαθεί να ξεφυγει λιγο απο την κλασσικη συνταγη των Mad Dog McCree κλπ αλλάζοντας λιγο τον μηχανισμο του παιχνιδιου και προσθέτοντας στοιχεια adventure. Θα δωσω πόντους για την προσπάθεια, αλλα το τελικο αποτέλεσμα δεν λεει και πολλα.






Δοκιμασα βασικα ολα τα παιχνιδια που υποστηριζουν το Peacekeeper Revolver. Αν εξαιρεσει κανεις αυτα που δεν δουλευουν καθολου, αυτα που δεν δουλευουν καλα και αυτα που ειναι απλα αθλια, τα υπολοιπα 4-5 ειναι οκ και θα περασετε λιγες ωρες (λογω της μικρης διαρκειας τους) ευχαριστα μαζι τους.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εχει και διασκεδαστικα παιχνιδια το cd-i :thumbup::thumbup::thumbup:

Aκομα και σε συγκριση με την νεα γενια και τις αποκλειστικοτητες για τις κονσολες xbox series x και ps5 εμενα μεχρι στιγμης πιο διασκεδαστικο μου φαινεται το cd-i με αυτα τα παιχνιδια στην crt.
 
Ειχα μια πολυ μικρη εμπειρια σε PC με DOS και ποντικι οταν τα FMV παιχνιδια ηταν της μοδας, αλλα ειχα δει ισως δυο παιχνιδια μονο και ο υπολογιστης που τα επαιζε ηταν χαμηλων προδιαγραφων και δυσκολευοταν αρκετα.

Τωρα για πρωτη φορα ειχα μια σωστη εμπειρία και δεν νομιζω οτι ηταν τοσο ασχημα. Παντως δεν υπηρχαν πολλες πρωτότυπες ιδεες στο χώρο και γι' αυτο τα βαρέθηκε ο κοσμος πολυ γρηγορα.
 
καλά γραφικά είχε αυτό το μαραφέτι για την εποχή του
 
Οι περισσοτερες φωτογραφιες που εβαλα ειναι video (ποιοτητας videocd και κατω) και οχι γραφικα...
 
δηλαδή cut scenes; τότε πάω πάσο....
 
Οχι δεν ειναι ολα cut scenes.... δες εδω ενα παραδειγμα απο gameplay για παιχνιδια με πιστολι.

 
Πίσω
Μπλουζα