Παρουσιαση 8BitDo Mod Kit για SNES gamepad

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.340
Αντιδράσεις
9.486
Μετα την παρουσιαση του SNES Retro Receiver, νομιζω οτι δεν θα εκπληξω κανεναν με την παρουσιαση αυτη. Εχω καταλήξει σαν τις κυριες που πουλαγαν ταπερ τα παλια τα χρονια. Πρόκειται φυσικά για το Mod Kit για κλασσικα SNES gamepads απο την γνωστη και μη εξαιρετέα εταιρια 8Bitdo. Ειναι ενα κιτ που μετατρέπει το snes gamepad σε ασυρματο bluetooth χειριστηριο που μπορει να συνεργαστει με Windows, Android, Mac, Switch αλλα το βασικο για μενα, με το 8Bitdo SNes Retro Receiver. To κιτ ειναι εξαιρετικά οικονομικό και μπορει κανεις να το παραγγείλει απευθειας απο την κατασκευάστρια εταιρια. Δυστυχως λογω των περιστάσεων εκανε σχεδον δυο μηνες να φτασει στα χερια μου.

Το κιτ ερχεται σε ενα απλο χαρτοκουτι χωρις πολλα πολλα.



Τα περιεχομενα. Το ιδιο το κιτ με μεγαλο αντιστατικο σακουλακι για να διατηρησουμε την πλακετα που θα αφαιρεσουμε, οδηγιες εγκαταστασης και χρησης, καλώδιο φόρτισης και ενα ακομα κατσαβιδακι δωρο.



Ας δουμε λιγο το ιδιο το κιτ. Προκειται για μια πλακετα που αντικαθιστά τελειως την πλακετα του gamepad.

Στην μια μερια εκτος απο τις επαφες βλεπουμε και το βυσμα φορτισης/ενδεικτικη λυχνια λειτουργιας που συνδεεται με την πλακετα με μια πολυ λεπτη καλωδιοταινια. Επιπλεον βλεπουμε δυο μικρες πλακετες που εχουν τις επαφες για τα shoulder buttons.



Στην αλλη πλευρα εκτος απο την μπαταρια βλεπουμε και ενα βυσμα microusb, το οποιο χρησιμοποιείται για αναβαθμιση firmware και δεν ειναι εκτεθειμένο αφου συναρμολογήσουμε το κιτ.



Πριν ξεκινησουμε την μετατροπη κανουμε εναν ελεγχο αν υπαρχει νεοτερο firmware. Κατι πολυ περιεργο ειναι οτι ενω αναφέρει οτι εχει ηδη εγκατεστημένο το firmware 6.15, σαν πιο προσφατο firmware προτείνει το 6.14. Για την ωρα δεν προχώρησα στην αναβαθμιση (υποβάθμιση; ). :wacko:




Επιπλεον ειναι αξιοσημείωτο οτι αν συνδεσουμε την πλακετα με το microusb βυσμα στον υπολογιστη μας, αναγνωρίζεται και λειτουργει κανονικα σαν ενσυρματο χειριστηριο. Συνεπως καποιος αν ηθελε να ανοιξει μια τρυπα στο πλαστικο κέλυφος του χειριστήριο του και να το λειτουργει και ετσι, θα μπορουσε, αλλα νομιζω οτι καταστρατηγεί την ολη ουσια του mod kit.



Το gamepad που θα χρησιμοποιήσω. Η επεμβαση ειναι αναίμακτη και ευκολα αναστρέψιμη, αφου δεν χρειαζεται να κοψουμε ή μετατρέψουμε κατι απο την αρχικη πλακετα ή το πλαστικο καλυμα.



Πεντε βιδες μας δινουν προσβαση στο εσωτερικο.




Αφαιρουμε προσεκτικα την πλακετα δινοντας ιδιαιτερη εμφαση στο να μην κανουμε ζημια στις πλακετουλες των shoulder buttons.



Αν και το εσωτερικο ειναι σχετικα καθαρο, το υπολοιπο θελει ενα καλο καθαρισμα. Συνεπως διελυσα τελειως το χειριστηριο και χωρισα τα εξαρτηματα σε αυτα που θελουν καλη μπουγαδα και αυτα που θελουν αγαπη, φροντιδα και προδερμ.




Τα πλαστικα μερη μουλιασαν σε νερο με υγρο πιατων για μερικες ωρες και καθαριστικαν διεξοδικα με την οδοντοβουρτσα. Οι μεμβρανες καθαριστικαν προσεκτικα με μπατονετες και ισοπροπανολη. Ξεκιναμε την συναρμολογηση κατα τα κλασσικα.



Τοποθετουμε την καινουρια πλακετα αφου πρωτα προσεκτικα σηκωσουμε τις δυο μικρες πλακετες σε γωνια 90 μοιρων. Βαζουμε το βυσμα τροφοδοσιας/ενδεικτικη λυχνια/ταπα για κλεινει την τρυπα για να μην μπαινει βρωμια.



Βιδωνουμε το πισω μισο του καλύμματος στην θεση του και φορτιζουμε το gamepad. Οποιοσδηποτε φορτιστης usb κανει δουλεια και με την βοηθεια της φωτεινης ενδειξης ξερουμε ποτε ολοκληρωνεται η φορτιση.

Το τελικο αποτελεσμα.




Ας δουμε τωρα τις δοκιμες που εκανα. Πρωτο και βασικο, παντρεψα το χειριστηριο με το SNES retro pad και το χρησιμοποιησα με το SNES μου. Δυστυχως λογω απωλειας του Super Everdrive, επαιξα μονο Super Mario All-Stars χωρις κανενα προβλημα. Δεν ειμαι ο υπερgamer για να καταλαβαινω πολλα πραγματα απο lag, αλλα αλλοι πολυ πιο ειδικοι απο εμενα λενε οτι ειναι αμελητεο.



Η συνεχεια στο επομενο μηνυμα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Συνδεσα το χειριστήριο με το κινητο μου (Honor 6X) μεσω bluetooth χωρις προβλημα. Εγκατεστησα ενα διαγνωστικο για gamepads. Ολα καλα.




Ειπα να κανω και ενα γρηγορο test drive στην συνδεσιμοτητα με τον υπολογιστη μου.

Χρησιμοποιωντας το SNES retro receiver συνδεδεμενο με microusb καλωδιο στον υπολογιστη.



Συνδεση bluetooth με ενα προϊστορικό usb dongle. Οι περισσοτερες συνδεσεις ειναι στιγμιαίες, εδω πηρε λιγο αλλα δουλεψε φυσιολογικά. Ενδιαφέρον οτι αλλιως παρουσιάζεται στο συστημα αν το συνδεσουμε απευθείας, μεσω το retro receiver και μεσω bluetooth.



Δεν τελειώνω ομως εδω. Αφου πλεον εχω ενα ωραιο snes retropie image για το Raspberry Pi μου, εκανα εκτεταμενες "δοκιμες" ;) με το ανανεωμενο χειριστηριο. Επελεξα να το συνδεσω με το retro receiver σε usb, παρα να μπλεξω στα 1002 menu του retropie. Μετα την αρχικη ρυθμιση δουλεψε αψεγαδιαστα.



Aero Fighters



Εξυπνη σχεδιαση, οικονομια και ευκολια στην εγκατασταση. Ολα αυτα σε συνδιασμο οτι δεν προκαλουμε μη αναστρεψιμες αλλαγες στο κλασσικο μας gamepad. Απλα δεν μπορω να βρω κατι αρνητικο να πω. Αξιζει εδω να αναφερουμε η 8Bitdo προσφερει ακομα περισσοτερα τετοια κιτ για διαφορες κλασσικες κονσολες και για μερικες απο αυτες τις μοντερνες mini/classic/whatever. Τελικο συμπερασμα: must have +++ :award:
 
Είναι όντως πολύ καλο, στο δικό μου καταφερα και εκοψα την καλωδιοταινια του βυσματος φορτισης αλλα με ελαχιστα € μου εστειλαν ανταλακτικα.
Ειναι λίγο μανούρα που δεν μπορούμε να έχουμε το micro usb για φορτιση και αναβαθμίσεις αλλα καταλαβαίνω γιατι το εκαναν.
 
Πίσω
Μπλουζα