Παρουσιαση joystick Space Alpha απο τον MasterGR

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.311
Αντιδράσεις
9.412
Η Ελλαδα δεν ηταν ποτε πρωτοπορος στο χωρο της πληροφορικης, αλλα ο ενας τομεας στον οποιο παντα μπορουσαμε να κραταμε ψηλα το κεφαλι σε σχεση με τον παγκοσμιο συναγωνισμο, ηταν αυτος των joystick. Εταιριες οπως η CMS και ο Ανερουσης κατασκευαζαν joysticks που ηταν κλάσεις ανώτερα απο τους κολοσσούς του χωρου, Spectravideo, Kempston κλπ.

Σημερα αυτοι οι βετεράνοι δεν υπαρχουν πια, αλλα μια νεα γενια δημιουργών εχουν αναλαβει τα ηνία και παραγουν κατασκευες για τις οποιες ολοι μπορουμε να ειμαστε υπερηφανοι. Αναμεσα σε αυτους ειναι και ο MasterGR του οποιου το νεωτερο δημιουργημα joystick Space Alpha θα παρουσιάσω εδω.

Προκειται για μια κλασσικη σχεδιαση με εναν μοχλο 8 κατευθύνσεων με μικροδιακοπτες, 2 κουμπια fire και εναν διακοπτη που ενεργοποιει το autofire. Διατίθεται σε εκδοσεις με 9 pin βυσμα για ρετρο υπολογιστες και usb. Επιπλεον διατιθεται σε 8 διαφορετικά χρώματα. Τα joystick κατασκευάζονται κατα παραγγελία, αλλα ο χρονος αναμονης, τουλαχιστον στην περιπτωση μου ηταν ελάχιστος.

Εγω προτιμησα ενα κοκκινο Space Alpha με 9 pin βυσμα. Εκτος απο τα κουμπια και τον διακοπτη, ολα τα εξωτερικα μερη του joystick ειναι 3d printed και πολυ καλου φινιρίσματος. Η ολη κατασκευη ειναι πολυ στιβαρή. Οι βεντούζες στο κατω μερος κανουν καλα την δουλειά τους.

P3025758.jpg
P3025760.JPG
P3025764.JPG
P3025765.JPG


Εκτος απο το joystick, εχουμε δωράκι έκπληξη ενα πολυ ωραίο mousepad.

P3025770.JPG

Δοκιμασα επιτυχως το Space Alpha σε διαφορους υπολογιστες.

Amiga 500

P3025754.JPG

Commodore 64

P3025755.jpg

ZX Spectrum 48k με το Smart Card V2 interface.

P3025756.JPG
P3025757.JPG

Atari 130XE

P3025753.jpg

Πριν πω την αποψη μου, θα αναφερω οτι δεν ειμαι και ο super επαγγελματίας gamer που τα σπαει και κανει speedruns και παγκοσμια high score. Σαν απλος χρηστης, που εχει ομως δοκιμασει διαφορα κλασσικα ελληνικα και ξενα χειριστήρια παντως τυπου, πρεπει να πω οτι ο μοχλος ειναι απο τους καλυτερους που εχω χρησιμοποιησει, αν οχι ο καλυτερος. Ειναι απλα ενα χειρουργικό εργαλειο και θα σας κανει να παιζετε καλυτερα απ' οτι συνηθως. Τα κουμπια ειναι πολυ καλα, αλλα οχι στο επικο επιπεδο του μοχλου. Τελος το autofire ειναι μακραν το καλυτερο που εχω δει ποτε, και οταν το ενεργοποιήσετε θα βρεξει θανατο στους εχθρους σας.

Συμπερασματικα, πιστευω οτι στην κατηγορια 35€ + εξοδα αποστολης προκειται για το καλυτερο joystick που υπαρχει διαθεσιμο αν οχι παγκοσμιως, τουλαχιστον σε ολες τις χωρες του πρωτου κοσμου! Αν συνυπολογίσουμε οτι προκειται για μια ελληνική προσπαθεια και οτι ο MasterGR ειναι ενα εξαιρετικά καλο παιδι, τοτε καταλήγουμε στο συμπερασμα οτι το Space Alpha ανηκει στην κατηγορία "γιατι δεν εχετε ηδη παραγγείλει ένα (ή περισσότερα);"+++
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα