Παρουσιαση SD2SP2 microsd adapter.

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.310
Αντιδράσεις
9.409
Προσφατα απεκτησα το SD2SP2 που ειναι ενας μετατροπεας που επιτρεπει να χρησιμοποιησουμε μια microsd καρτα συνδεδεμενη στην δευτερη σειριακη θυρα του Gamecube μας (Η δευτερη σειριακη θυρα βρισκεται στο κατω μερος της κονσολας, κρυμμενη πισω απο ενα πλαστικο καλυμμα). Προκειται για ενα open source project και ο δημιουργος του, citrus3000psi εχει προσφερει πολλα στην homebrew hardware σκηνη του Gamecube τα τελευταια χρονια. Λειτουργικα ειναι πανομοιοτυπο με το SD Gecko, τον μετατροπεα που μας επιτρεπει να συνδεσουμε μια sd καρτα σε μια απο τις θυρες memory card της κονσολας μας. Κατι τετοιο εχω παρουσιασει στο παρελθον εδω.

Ας ριξουμε μια συντομη ματια στον μετατροπεα. Ειναι μικροσκοπικος και αποτελειται μονο απο εναν surface mounted πυκνωτη και το microsd slot.

P3135771.JPG
P3135772.JPG

Η προετοιμασια μας ειναι ιδια σαν να φτιαγναμε μια καρτα microsd για το sd gecko. Φορμαρουμε σε EXFAT και αντιγραφουμε τα iso απο τα παιχνιδια μας. Δοκιμασα μια microsdxc καρτα 128gb. Επιπλεον φροντιζουμε να αντιγραψουμε την πιο προσφατη εκδοση του swiss στην sd καρτα μας που θα φορτωσουμε με το SD media launcher.

Η τοποθετηση πανευκολη. Βαζουμε την microsd καρτα μας στο SD2SP2. Γυριζουμε αναποδα την κονσολα μας, αφαιρουμε το πλαστικο καλυμμα και τοποθετουμε το SD2SP2 στην δευτερη σειριακη θυρα.

P3155778.JPG

Φορτωνουμε το swiss με τις γνωστες μεθοδους και επιλεγουμε να προσπελασουμε το SD2SP2.

P3155775.JPG

Και καπου εδω στραβωσε το ολο πραγμα. Δοκιμασα τα παντα. Δυο διαφορετικες κονσολες, διαφορετικες εκδοσεις swiss και ρυθμισεις, διαφορετικες καρτες microsd κλπ. Τιποτα δεν δουλεψε. Η αρχικη microsd καρτα που ειχα ετοιμασει δουλεψε αψογα στο sd gecko.

Παρατηρησα οτι και στις δυο κονσολες το SD2SP2 έπλεε μεσα στην σειριακη θυρα. Το παχος της πλακετας ηταν σημαντικα μικροτερο απο αυτο της υποδοχης. Αυτο ειναι ενα προβλημα που εχουν συναντησει και αλλοι και καποιος ειπε οτι το ελυσε περνώντας καλάι στις επαφες του βυσματος για να "παχυνουν" και να κανουν καλυτερη επαφη με την υποδοχη. Το εκανα και οντως πλεον ηταν σταθερα τοποθετημενο στην σειριακη θυρα, αλλα και παλι δεν δουλεψε.

P3135773.JPG

Αυτα εχει η ρετροζωη, καμια φορα κερδιζεις, καμια φορα χανεις. Θα ημουν περισσοτερο στεναχωρημένος αν κοστιζε παραπάνω απο ελάχιστα ευρώ. Αν θα εκανα κατι διαφορετικα, θα ψωνιζα οχι απο καποιον τυχαρπαστο στο ebay, αλλα απo καποιο online store με καλη φημη. Παρολο που δεν μου δουλεψε, για κοστος οσο ενας-δυο καφεδες, δεν εχω κανενα προβλημα να προτεινω να το δοκιμασετε. Μην ξεχνατε παντα: YMMV.
 
Ναι και ενα sd gecko πρεπει να ειναι που εχω βαλει στις υποδοχες των Memory card ειχε καποια θεματακια.
Mας δυσκολευει το GC.
Με τετοιο κοστος θα το τεσταρα και εγω αλλα τωρα και να παραγγειλεις δεν προκεται να λαβεις.

ΥΣ
Να καταγραφει για τους μελλοντικους επισκεπτες-ιστορικους οτι σημερα γραφω με γαντια. :)
 
Το βασικό θεμα που εχουν τα sd gecko ειναι η συμβατότητα με τις sd καρτες. Εχω δοκιμασει καμποσες και ενω οι περισσοτερες παιζουν κανονικα, καποιες απλα δεν δουλευουν. Και το περιεργο ειναι οτι κατα κανονα δεν διαφερουν απο αυτες που δουλευουν.

To SD2SP2 εχει ακριβως την ιδια συμβατοτητα με καρτες που εχουν και τα sd gecko.

Το δευτερο προβλημα ειναι οτι πλεον εχω κυριως microsd καρτες και χρησιμοποιω adapters για sd. Περιεργως δεν ειναι ολοι οι adapters ιδιοι. Βεβαιως αυτο δεν ειναι προβλημα με το SD2SP2 που δεχεται microsd.

Το τελευταιο προβλημα που εχω διαπιστωσει προσφατα με το sd media launcher ειναι οτι μετα απο τοσα χρονια βαλε βγαλε sd καρτες, εχει χαλαρωσει η υποδοχη και δεν κανει καλη επαφη. Δεν βοηθαει βεβαιως οτι η υποδοχη sd στο sd media launcher ειναι πολυ χαμηλης ποιοτητας. Ουτε και η υποδοχη του SD2SP2 ειναι καταπληκτικη... θα προτιμουσα κατι springloaded.
 
Το SD media launcher δουλευει κανονικότατα με οποιοδήποτε Gecko από το ali express.
To δισκάκι είναι το ζουμί, όχι ο ανταπτορας.
 
Σωστος, ηδη εχω παραγγειλει ενα απο το ebay.
 
Αγνοουσα την υπαρξη του.
Με κοστος δυο καφεδες, παρηγγειλα και εγω (το sd2sp2 - καφε πινω ετσι κι αλλιως :) )

Τι αλλο θα χρειαστω για να παιξει ISOs? (που δεν ειμαι και πολυ αισιοδοξος...αφου δεν επαιξε στον freak...αστα βραστα)
 
Τι αλλο θα χρειαστω για να παιξει ISOs? (που δεν ειμαι και πολυ αισιοδοξος...αφου δεν επαιξε στον freak...αστα βραστα)
Θα χρειαστείς κάποιο τρόπο να τρέξεις το swiss, είτε xeno chip, είτε SD media launcher/max-drive pro.
Πρακτικά αντικαθιστά το SD Gecko.
 
Τι αλλο θα χρειαστω για να παιξει ISOs? (που δεν ειμαι και πολυ αισιοδοξος...αφου δεν επαιξε στον freak...αστα βραστα)

Δες την παρουσιαση που ειχα κανει στο sd media launcher εδω.

Σε δυο-τρεις μηνες, εκτος απροοπτου, ελπιζω να παρουσιασω την ultimate λυση για το Gamecube.
 
Εεεεεμμμ...που νομιζα οτι με δυο φρεντο εσπρεσσο θα εσπαγα το Cube χαχαχαχα
 
Πίσω
Μπλουζα