Πατέντες με ρετρό γλυκά

saboter είπε:
Αχααά thebest, από μικρός γνώριζες τη συνταγή...to be the best εε;
Μπα,το είχα μάθει από τους δικούς μου!Επίσης άλλες φορές μέσα στο γιαούρτι έβαζα και malteasers ή τρουφάκια προκειμένου να το φάω.Ακόμα ωραίο,συνηθισμένο επίσης ήταν και το ψητό ψωμάκι στην τοστιέρα και από πάνω merenda!Αυτό το βουτούσα και στο γάλα μερικές φορές!
 
μμμ το μόνο παράξενο που έτρωγα μικρή ήταν φέτα άσπρο ψωμί με βούτυρο και ζάχαρη ... το πιο αλλόκοτο που είδα ποτέ ήταν αντί για ζάχαρη πάνω στο βουτυρωμένο ψωμί να βάζουν μερέντα (!!!) το άλλο πιο σιχαμερό ήταν στις τάρτες με σπανάκι να πασπαλίζει η αδερφή μου ζάχαρη (μπρρρ) και το πιο αγαπημένο μου ήταν hemo και παιδικές κρέμες σε σκόνη κατ΄ευθείαν με το κουταλάκι ;)
 
Ψωμί με βιτάμ και merenda έτρωγα κι εγώ!Ωραίο ήταν,δεν μου φαίνεται παράξενο!Μερικοί τρώνε καρπούζι και ψωμί και πεπόνι με τυρί,αυτό μου φαίνεται παράξενο.
 
Στην τοστιέρα που αφήνει το τοστ σε 2 τριγωνάκια, μικρός είχα βάλει ανάμεσα στα τετράγωνα ψωμάκια μία Break, με αποτέλεσμα να βγουν 2 ξεροψημένα τραγανά τριγωνάκια με λιωμένη σοκολάτα από μέσα!

Άλλη πατέντα ήταν 1 ποτήρι καυτό γάλα και μια Mars ή μια Twix (συγνώμη, Raider εννοούσα) στο μπλέντερ μέχρι να διαλυθεί τελείως. Έβγαινε ένα καινούριο ρόφημα που δεν υπήρχε!

...και φυσικά εννοείται ότι το κλασσικό κέικ της ελληνίδας μάνας που έφτιαχνε μου άρεσε κι εμένα πρωτού ψηθεί! Έτρωγα το μίγμα όσο προλάβαινα.
 
Μόλις χτύπησα δύο και θυμήθηκα το θρεντ αυτό.

Ψήνεις δυο φέτες τοστ στην τοστιέρα ή στην φρυγανιέρα, μόλις ψηθουν αλείφεις τη μια με μερέντα, βάζεις μια στρώση μπανάνα σε ροδέλες και καπακώνεις από πάνω με την άλλη φέτα (κι αυτή αλειμένη με μεράντα για τους πιο ...μερακλήδες :) )

Τούμπανοκατάσταση :) :)
 
Αν και περισσότερες από τις πατέντες περιελάμβαναν μερέντα, αναφέρω τις πιο συχνές:

α) Τηγανητές πατάτες βουτηγμένες σε μερέντα. Και πατατάκια Ruffles.

β) Ψωμί με ζάχαρη και ελαιόλαδο

γ) Παπάρα με ψωμί σε καρνέισον
 
Έχετε βουτήξει Μιράντες σε πορτοκαλάδα με ανθρακικό???Επίσης φρυγανιές?
 
όχι αλλά τις βούταγα σε νερό... πιάνεται; (μετά απ'όσα έχουν γραφτεί εδώ μέσα, πρέπει να ακούγομαι πολύ ξενέρωτη!!! :p )
 
serano915 είπε:
όχι αλλά τις βούταγα σε νερό... πιάνεται; (μετά απ'όσα έχουν γραφτεί εδώ μέσα, πρέπει να ακούγομαι πολύ ξενέρωτη!!! :p )
Μιράντες σε νερό ήταν μιαμ μιαμ επίσης!Και στο γάλα φυσικά και το τρωγαμε με κουτάλι γιατί το γάλα γινόταν μπισκοτόκρεμα!

Επίσης Μιράντες με λιωμένα φρούτα...που να ήξερα αργότερα πως θα μου πει η παιδίατρος να το κάνω στο μωρό μου χαχαχχαχαχχαχαχα! :D :D:D

αχχχχχχχχχχχχ!
 
Διαπίστωση: Η Θεϊκή Μιράντα πήγαινε με όλα! ;)
 
audiodee είπε:
...και φυσικά εννοείται ότι το κλασσικό κέικ της ελληνίδας μάνας που έφτιαχνε μου άρεσε κι εμένα πρωτού ψηθεί! Έτρωγα το μίγμα όσο προλάβαινα.
πότε θα το καταλάβουν να ανοίξουν ζαχαροπλαστείο με άψητα? αχχχχ ...
 
2 μπισκότα μιράντα με κρέμα ανάμεσα (από αυτή που έφτιαχνε η μαμά όταν έφτιαχνε γλυκό του ψυγείου).Και γινόταν σαν sandwich

Κάτι που θυμήθηκα.Η Crystal Barbie της αδερφής μου είχε παγοθήκες σε σχήμα καρδιάς.Βάζαμε πορτοκαλάδα μέσα στις παγοθήκες,και μετά γίνονταν πορτοκαλί παγάκια από πορτοκαλάδα,σαν γρανίτες
 
Φετες σοκολατα (κατα προτιμηση lacta) που τις βουτουσες σε καυτο καφε τουρκικο (για λιγο) και τις ετρωγες μισολιωμενες
 
Μπισκοτολούκουμο, να τρώω το ρύζι για τα ντολμαδάκια της μαμάς μου προτού αυτή αρχίζει το τύλιγμα (και να με κυνηγάει κιόλας που έφαγα όλο το ρύζι και δεν έφτανε για το γέμισμα :) ), τηγανιτές μπανάνες, μαρμελάδα κάστανο, καρπούζι με τυρί.
 
Μια φορά έφτιαξα σάντουιτς με ψωμί κομμένο στη μέση και μέσα μπανάνα και μέλι. Σκέτη γλύκα! Πολλές φορές δε έλιωνα στο μπρίκι σοκολατάκια Νουαζέτα και τα άλειφα στο ψωμί αντί για μερέντα.
 
Πατατάκια με μερέντα ή σοκολάτα, παγωτό, σαντιγύ, μελι! Το δικό μου αγαπημένο είναι πατατάκια μπάρμπεκιου με σοκολάτα γάλακτος!
 
-φέτα ψωμί με σπιτική μερέντα (ή έτοιμη μερέντα, δεν έλεγα όχι)

-φέτα ψωμί με βιτάμ και ζάχαρη

-φρυγανιές με μερέντα

-φρυγανιές με βιταμ και ζαχαρη
 
Ψωμί με λάδι και ζάχαρη,ότι πιο υγιεινό και γλυκό!
 
Χμμμμ.... Για να θυμηθώ...

Σάντουιτς τσουρέκι με γαριδάκια.. ΦΟΒΕΡΟ!!!

Ψωμί με μερέντα και μαρμελάδα... Δεν ξέρω αν θα το δοκίμαζα σήμερα...

Ψωμί με ζάχαρη και λίγο καφέ... Ναι, σκόνη καφέ που φτιάχνουμε τον ελληνικό... Όμως πάρα πολύ λίγη, ίσα να πάριε το άρωμα.

Και 2 όχι απόλυτα γλυκά..

Κοκτέιλ με διάφορα - ότι βρω μπροστά μου αναψυκτικά...

Και πασχαλινά κουλούρια με τζατζίκι... Λατρεμένα!! :D
 
Πίσω
Μπλουζα