Απίστευτοοοο !!! Ο ... "θηλυκός Τσάρλι Τσάπλιν" του Πατατούφ, η αγαπημένη μας Παφ Πουφ, είναι εδώωωωωωω !!!
Κυρία Πολέμη, αφού σάς καλωσορίσω κι εγώ με τη σειρά μου, θα επαναλάβω ό,τι γράφει ο συμφορουμίτης παραπάνω :
και θα συμπληρώσω : Θα είμαστε αιώνια ευγνώμονες απέναντι σε εσάς, στον Νίκο Πιλάβιο, στην οικογένεια Σοφιανού και σε όσους πήραν την υπόθεση "ψυχαγωγία των παιδικών / εφηβικών μας χρόνων" στα χέρια τους ΚΑΙ για τον εξής λόγο :
Επειδή διαμορφώνατε τις παιδικές / εφηβικές ψυχές μας με τον καλύτερο, τον ομορφότερο και τον εντιμότερο τρόπο που μπορούσατε να το κάνετε !!! Και ξέρετε ... αυτό, τότε, δεν μπορούσαμε να το καταλάβουμε [και μάλλον ... ούτε κι εσείς μπορούσατε να το καταλάβετε] !!! Τώρα που γίναμε 30βάλε / 40βγάλε καταλάβαμε πόσο πολύτιμη ήταν η ψυχαγωγία που μάς προσφέρατε, αλλά και η προσπάθειά σας να μάς διαμορφώσετε, όσο μπορούσατε, σε σωστούς ανθρώπους !!! Τώρα που βλέπουμε τα παιδάκια να μεγαλώνουν με .... Mazoo And The Zoo ή κι εγώ δεν ξέρω τι καταλαβαίνουμε πως κάααποτε "σκύψατε" πάνω από τις παιδικές και εφηβικές ψυχές μας με σεβασμό και υπευθυνότητα !!!!
Αλλά δεν χρειάζεται να πω περισσότερα .... Αρκεί να δει κάποιος το βίντεο, που ανέβασε η κα Πολέμη, για να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω [ιδίως να το δουν όσοι είναι τώρα στην ηλικία που ήμασταν εμείς την εποχή που γνωρίσαμε και λατρέψαμε το Πατατούφ !!! ] !!! Διότι Πατατούφ, εκτός από "ταξίδι μαγικό στη φαντασία" και όλα τα άλλα που έλεγε το τραγουδάκι, σήμαινε και ευρηματικούς / ιδιοφυείς διαλόγους .... Σκετσάκια διασκεδαστικά, σπαρταριστά, γεμάτα χιούμορ, παιχνίδι, χαρούμενη διάθεση και, προπαντός, γεμάτα ευγένεια και λεπτότητα [στοιχεία που, δυστυχώς, σπανίζουν σήμερα στα παιδικά προγράμματα] ... Πανέμορφα παιδικά τραγούδια .... Και το βασικότερο : ένα σωρό μηνύματα για την αγάπη, τη φιλία, την ανθρωπιά και τόσα άλλα [αλλά και, όπως θυμήθηκα βλέποντας το παραπάνω βίντεο, δεν λείπουν και οι απαραίτητες "μπηχτές" για κάθε μορφής εξουσία που περιορίζει και καταπιέζει τους ανθρώπους] !!!
Ευχαριστούμε πολύ - πολύ κα Πολέμη που ... ήρθατε εδώ για να μάς τα θυμίσετε ξανά όλα αυτά τα όμορφα πράγματα από το παρελθόν !!!
Α, και κάτι ακόμη : Μού έκανε εντύπωση στο βίντεο η πολύ καλή ποιότητα του ήχου και της εικόνας !!! Όχι μόνο έχετε διασώσει ένα κομμάτι του Πατατούφ από .... τις μπουλντόζες [!!!!], αλλά .... το έχετε διασώσει και σε πολύ καλή κατάσταση !!! ΄Ετσι, βλέποντας ξανά, μετά από τόοοσα χρόνια και μέσα από μια τόσο καθαρή εικόνα, την εισαγωγή της εκπομπής με τις σαπουνόφουσκες που ίπτανται μπροστά από ένα πεντάγραμμο με τις νότες του αλλά και τις άλλες υπέροχες ζωγραφιές .... δεν μπόρεσα να μη νιώσω ανατριχίλες !!! Πραγματικά, σαν να γύρισε ο χρόνος πίσω, όταν αποκτήσαμε την πρώτη μας έγχρωμη τηλεόραση και ... απλαμβάναμε τα χρώματα του Πατατούφ !!!!!