Περιοχές με εγκληματικότητα (80s)

80srevival

Retro Member
Joined
19 Ιουν 2020
Μηνύματα
176
Αντιδράσεις
795
Καλησπέρα σε όλους!!!
Ποιες περιοχές της Αττικής είχαν υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας στην δεκαετία των 80s?
 
Με την εννοια της σημερινης εγκληματικοτητας, καμμια :)

Κατα τα αλλα...Κολωνος, Λιοσια,Ζοφρια,Ομονοια
 
Για Αθήνα δεν ξέρω ( αν και φαντάζομαι ότι η γνωστή περιοχή, θα ήταν περίεργη και στα 80ς ). Πάντως στη Θεσσαλονίκη κακόφημη ήταν η περιοχή του Βαρδάρη. Είχε κινηματογράφους πορνο, οίκους ανοχής κλπ, οπότε ήταν " λογικό " . Τώρα σχεδόν η μισή πόλη είναι επικίνδυνη...
 
Τι σχέση έχει το θέμα με το φόρουμ;

Νομίζω οτι τα ποσοστά εγκληματικότητας σε καποια περιοχή δεν εχουν σχέση με το ρετρό...
 
Τι σχέση έχει το θέμα με το φόρουμ;

Νομίζω οτι τα ποσοστά εγκληματικότητας σε καποια περιοχή δεν εχουν σχέση με το ρετρό...
Καταλαβαίνω τι εννοείς απλώς ναι το είχα απορία και αφορά εκείνη την δεκαετία για αυτό είπα να το ρωτήσω

Με την εννοια της σημερινης εγκληματικοτητας, καμμια :)

Κατα τα αλλα...Κολωνος, Λιοσια,Ζοφρια,Ομονοια
Κατάλαβα από τότε δηλαδή εκείνες οι περιοχές τα ίδια και επίσης στο Μπραχάμι ήταν έτσι ή πιο ήπια;

Για Αθήνα δεν ξέρω ( αν και φαντάζομαι ότι η γνωστή περιοχή, θα ήταν περίεργη και στα 80ς ). Πάντως στη Θεσσαλονίκη κακόφημη ήταν η περιοχή του Βαρδάρη. Είχε κινηματογράφους πορνο, οίκους ανοχής κλπ, οπότε ήταν " λογικό " . Τώρα σχεδόν η μισή πόλη είναι επικίνδυνη...
Ισχύει μου το έχουν πει γνωστοί μου από Θεσσαλονίκη άστα..κρίμα πραγματικά
 
Η Ομόνοια και τα Εξάρχεια είχαν εγκληματικοτητα με όλα τα παρακλάδια της έννοιας αυτής!

Γενικά σαν έννοια περικλείει πολλά πράγματα μαζί..

Οι περισσότερες περιοχές είχαν και ένα ποσοστό εγκληματικοτητας. :)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Νομίζω Κηφισιά Εκάλη και ειδικά Δροσιά -ακόμα και από το 1980- είχαν σημαντικό ποσοστό εγκληματιών στις τάξεις τους.

Με την χρεοκοπία της Ελλάδας το 2010 έγινε ακόμα πιο σαφές ότι οι μεγαλύτεροι απατεώνες/παράσιτα είχαν το σπίτι
τους (μεζονέτες, πισίνες, ιδιωτικούς φύλακες) στις παραπάνω περιοχές
 
Εμείς πάλι στην Καλλιθέα, δεν είχαμε ιδιαίτερη εγκληματικότητα. Ναρκωτικά είχαμε. Αυτό, ναι. Ήταν μάστιγα.
 
Στα δυτικά προάστια υπήρχε τεράστιο πρόβλημα, το οποίο και τους έδωσε κακό όνομα. Πράγμα που σήμερα έχει αλλάξει, καθώς οι πιο πολλές περιοχές εκεί είναι πλήρως ασφαλείς.
 
Εμείς πάντως που μέναμε Κυψέλη είχαμε τον νου μας, δηλαδή τα ζωηρά αγόρια για να ακριβολογώ (εμείς τα κορίτσια από μακριά στον ρόλο των άτυπων τσιρλίντερ), μην "ανέβει" ο Κολωνός και μην "κατέβει" η Γκράβα. Όπου Κολωνός και Γαλάτσι είναι όμορες περιοχές με την Κυψέλη. Το σχολικό συγκρότημα της Γκράβα ήταν κακόφημο γιατί ήταν τεράστιο με πολλά παιδιά και αναλογικά υπήρχαν αρκετά άγρια νιάτα. Ο Κολωνός είχε ένα συγκεκριμένο σχολείο, δε θυμάμαι το νουμερό του, που δεχόταν τα περισσότερα παιδιά απο υποχρεωτικές "αλλαγές σχολικού περιβάλλοντος". Είχαν και πολύ αυστηρό Λυκειάρχη. Τέλος πάντων αυτά τα δύο σχολεία όταν είχαμε σχολικές γιορτές, πάρτυ, ή ακόμα και πρόβα παρελάσεων ερχόντουσαν για άγρια, πολύ άγρια καζούρα. Βρίζανε, κοροϊδεύανε ότι είχες διαφορετικό πάνω σου ( κιλά, ύψος, μύτες, μαλλιά κλπ) και πολλές φορές πετάγανε νεράντζια, λεμόνια, ντομάτες ή μπουγέλα (αναλόγως την εποχή καρποφορίας). Αυγά σπάνια αλλά είχε συμβεί κάποιες φορές. Αυτή ήταν η εγκληματικότητα. Απομεινάρι του τεντυμποϊσμού δηλαδή. Τέλος πάντων, υποχρέωση του εκάστοτε δεχόμενου επίθεση σχολείου ήταν να υπερασπισθεί με σθένος και αυταπάρνηση τον/την συμμαθητή/τρια και φυσικά και τους καθηγητές του άσχετα αν την προηγούμενη μέρα τους έσερνε τα εξ αμάξης. Αλλά..."άλλο εμείς και άλλο εσείς". Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή. Πάντως αυτό αρκούσε για να δώσει τον τίτλο του κακόφημου σχολείου τόσο στην Γκράβα όσο και στο συγκεκριμένο στον Κολωνό.
Τα ναρκωτικά ήταν λίγα την δεκαετία του ογδόντα στα σχολεία. Ψαχνόσουνα για να βρεις τα ναρκωτικά δε σε ψάχνανε αυτά. Αυτοί που πειραματιζόντουσαν με ουσίες είχαν μια κλειστή παρέα, πολύ κλειστή και μικρή. Δεν ανακατευόσουνα δε σε ανακατεύανε και αυτοί. Και δεν ξέραμε και σίγουρα τι κάνανε. Απλά συμπεριφερόντουσαν κάπως και τους απέφευγε η μεγάλη πλειονότητα. Νομίζω ότι η "αγορά" άνοιξε στην δεκαετία του 90.

Κακόφημη περιοχή για την δεκαετία του ογδόντα για νυχτερινή βόλτα ήταν και το Θησείο (εκεί όπου είναι τα καφέ μπαρ εστιατόρια τοτε δεν υπήρχε τίποτα) όπου μπορούσε να πέσεις σε "σκινάδες" και να σου περναν τα παπούτσια. Και αυτό ακουστά το είχαμε. Δεν είχα κάποιο γνωστό να το χει πάθει ώστε να περπατάει στον δρόμο με τις κάλτσες. Από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ενενήντα αυτό το σκηνικό άλλαξε. Ανοίξανε μπαρ στην Ηρακλειδών και το μέρος ζωντάνεψε υπέροχα.
 
Κορυδαλλός δεκαετία 80 και 90, ακόμη και μέχρι το 2010 που έφυγα ήταν η πιο ασφαλής περιοχή της Αττικής, χωρίς υπερβολή. Ο λόγος ήταν η υπερασφάλια που υπήρχε λόγο των φυλακών. Αρκετά συχνά έβλεπες αστυνομικούς να περιπολούν τις νύχτες σε πλατείες και κεντρικά σημεία. Μάλιστα, προσωπικά με είχαν σταματήσει αρκετές φορές για εξακρίβωση στοιχείων (μάλλον φταίνε τα μούτρα μου). Θυμάμαι μια κορυφαία σκηνή, απόγευμα μόλις είχε βραδιάσει και βγαίνω από το σπίτι για να παω να νοικιάσω καμιά κασσέτα vhs. Ακριβώς από μπροστά μου (έξω από το σπίτι) έτρεξε μια ομάδα αστυνομικών με τα όπλα στα χέρια κατεβαίνοντας τον δρόμο. Αργότερα το βράδυ έμαθα πως την είχε σκάσει ένας μέσα από τις φυλακές και τον έψαχναν. Την άλλη φορά δεν θυμάμαι πως τον έλεγαν αυτόν που βγήκε από την φυλακή με ελικόπτερο. Απόγευμα γυρνούσα με το αμάξι από την δουλειά και είχα σταματήσει στο φανάρι Πέτρου Ράλλη και Κιφησσού, βλέπω ένα ελικόπτερο να πετά αρκετά χαμηλά και μου έκανε εντύπωση. Αργότερα έμαθα τα νέα. Αμέρικα γίναμε..

Από την άλλη πλευρά, ειδικά το 80, σε κοιτούσαν σαν πιθανό κακοποιό στοιχείο όταν σε ρωτούσαν που μένεις και τους έλεγες στον Κορυδαλλό. Και αυτό το παν-χαζό αστείο που σου έλεγαν "Μέσα;" Σε όλους απαντούσα "Ναι στον 1 όροφο, 2η πτέρυγα, 3ο κελί". Το ίδιο πάντως έπαθα πριν 11 χρόνια που ήρθα εδώ στον Άλιμο με μερικούς γείτονες. Φυσικά ήταν δεδομένο για αυτούς να μπαίνουν κλέφτες σε αρκετά σπίτια εδώ στην γειτονιά. O μόνος που δεν είχε πρόβλημα με το που έμενα ήταν μια γειτόνισσα που είχε έρθει από την Νίκαια. Τι να πεις;
 
Την άλλη φορά δεν θυμάμαι πως τον έλεγαν αυτόν που βγήκε από την φυλακή με ελικόπτερο. Απόγευμα γυρνούσα με το αμάξι από την δουλειά και είχα σταματήσει στο φανάρι Πέτρου Ράλλη και Κιφησσού, βλέπω ένα ελικόπτερο να πετά αρκετά χαμηλά και μου έκανε εντύπωση. Αργότερα έμαθα τα νέα. Αμέρικα γίναμε..
Ήταν οι αδελφοί Παλαιοκώστα, Νίκος (στο ελικόπτερο) και Βασίλης (τρόφιμος που απέδρασε)
 
Laura, μένω έκπληκτη. Καμιά φορά νομίζω ότι ζω σε άλλο πλανήτη. Εμείς στην Καλλιθέα και συγκεκριμένα στο 1ο Λύκειο που πήγαινα εγώ, δεν είχαμε καθόλου εγκληματικότητα. Εντάξει ρε παιδί μου, παπάκια, μοτοσυκλέτες, αγόρια και κορίτσια ζωηρά, μπουγέλα στα πλαίσια του αστείου, πλάκες, κανένα σκασιαρχείο (αυτό το έχω κάνει κι εγώ) αλλά όχι άσχημα πράγματα ούτε τραμπουκισμοί. Εγώ μιλάω για μετά το σχολείο. Εκεί κάπου 1986 με 1993. Στις καφετέριες και στα μπαράκια της Καλλιθέας, τα ναρκωτικά ήταν ένα γνωστό πρόβλημα. Βέβαια, δεν μπορώ να πω ότι ενοχλούσαν αυτούς που απείχαν, ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε, ακόμα και μέσα στην ίδια παρέα, όπως εγώ που δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ούτε το πιο ελαφρύ τσιγάρο (αν και ήμουν καπνίστρια από τα 15 μου μέχρι τα 49 μου) αλλά ξέραμε πολύ καλά ποιοι, και πώς, και πότε, και πού.
 
Λοιπόν... Πειραιάς και φτωχογειτονιές όπως μανιάτικα, Αγιά Σοφιά, Αμφιάλη, Χατζηκυριάκειο, Βώκος, Καμίνια, Ακτή Μιαούλη, Τρούμπα είχαν αρκετή εγκληματικότητα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ήμουν τυχερή , δεν είχαμε τέτοιες περιοχές. Μεγάλωσα σε ήρεμο περιβάλλον πλην του πάρκου μας που και κει είχε μικροεγκληματικοτητα όχι όμως την δεκαετία του ογδόντα, αργοτερα
 
Νομίζω Κηφισιά Εκάλη και ειδικά Δροσιά -ακόμα και από το 1980- είχαν σημαντικό ποσοστό εγκληματιών στις τάξεις τους.

Με την χρεοκοπία της Ελλάδας το 2010 έγινε ακόμα πιο σαφές ότι οι μεγαλύτεροι απατεώνες/παράσιτα είχαν το σπίτι
τους (μεζονέτες, πισίνες, ιδιωτικούς φύλακες) στις παραπάνω περιοχές
Θυμάμαι το 2005 που πήγα για πρώτη φορά στην Άνοιξη για μια δουλειά. Έβλεπα τριγύρω τα σπίτια και αναρωτιόμουν τι δουλειά κάνουν αυτοί που μένουν εκεί. Λίγο αργότερα έσκασε το 1ο παραδικαστικό κύκλωμα και έμαθα ότι η Μπουρμπούλια είχε εκεί την βίλα της, καθώς και πολλοί ακόμα δικαστικοί :icon_lol: :biglaugh:
 
Το σχολικό συγκρότημα της Γκράβα ήταν κακόφημο γιατί ήταν τεράστιο με πολλά παιδιά και αναλογικά υπήρχαν αρκετά άγρια νιάτα.
Ως αποφοιτήσας από Γκράβα το επιβεβαιώνω αν και δεν θυμάμαι να είχαμε "νταραβέρια" με σχολεία της κυψέλης (κυψελιώτης και εγώ) αλλά σίγουρα έχθρα με 8ο/32ο Νικοπόλεως. Το τι νεράντζι "ενισχυμένο" έπεφτε επί της Αιλιανού όταν τους την επισκεπτόμασταν...
 
Πίσω
Μπλουζα