Περι 65αρας TV και τα σχετικα

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Chris27
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Chris27

RetroN00b
Αντιδράσεις
1.195
Λοιπον ηρθενε η στιγμη για μια μεγαλη χορταστικη εικονα. Ειναι ΟΚ νομιζω οι 65" για τον χωρο μου. Χριση κυριως ταινιες απο dvd player και ιντερνετ, κανα ποδοσφαιρο, καμια σειρουλα, απο τηλεοπτικα προγραματα τιποτα σπουδαιο, αντε καμια Λιτσα Πατερα για τα ζωδια, καμια Χριστινα Σουζη για τον καιρο, κανα ντοκυμαντερ με την πολυμηνη θητεια Κασελακη στο στρατο, αυτα. Δεν ψαχνω το τελειο, ουτε τις πιο μοντερνες τεχνολογιες. Μια καλουτσικη εικονα θελω.
Απο μια ματια που εριξα στον τσιγγουνη, εχη ηδη δυο ερωτησεις. Τα 60Ηz ειναι ΟΚ γι αυτο που θελω η να ψαχνομαι στα 100? Απο οτι ειδα οι μοντερνες δεν εχουν αναλογικη εξοδο ηχου (RCA) και θελω να συνδεσω τον ηχο της στον αναλογικο προενισχυτη μου. Υπαρχει καμια πατεντα? Τωρα ψηφιακο ενισχυτη (1000-2000Ε) δεν αγοραζω. Δεκα εικοση χρονια πριν οκ θαδινα και 5 χιλιαρικα, πλεον δεν νομιζω οτι θα μου κανει αποσβεση.
Το badget κανα χιλιαρικο λεω, οχι οτι θα ζοριστω στα 1500, αλλα ουτε στα 500. Λοιπον ελπιζω στην στηριξη σας σε αυτο το quest γιατι το παιζω σε nightmare mode και ζοριζομαι. Καθε γνωμη ειναι πολυτιμη

Προτίμησε να είναι όσα περισσότερα Hz θα βρείς. Άν και τα 100Hz είναι περισσότερο για παιχνίδια κονσόλας ή pc. Tώρα για την σύνδεση του ενισχυτή με την τηλέοραση, υπάρχουν κάτι converter hdmi to rca, αλλά δεν έχω δοκιμάσει κανέναν για να σου πω με σιγουρία τι αποτέλεσμα θα έχει.

Αυτο που αναφερεις για χωριστο δωματιο, με προτζεκτορες καναπεδες, καλο ηχοσυστημα κτλ. Ειναι το ιδανικο δεν λεω (και μια συμαντικη λεπτομερεια, επενδυση τοιχων με χαρτονενιες θηκες αυγων, τισ βαφεις μετα με ενα σπρευ οτι χρωμα θελεις). Ειναι μεγαλη επενδυση και προυποθετει ναχεις μια παρεα να βλεπετε μια δυο ταινιες καθημερινα, για να κανεις αποσβεση καποια στιγμη. Εμεις βλεπυμε μια δυο ταινιες την εβδομαδα πλεον. Εγω εχω ενα σαλονι 4x8 μ, ο ενας τοιχος 4μ αδειος και μπεινει εκει η TV, το ηχοσυστημα, τα ηχεια. Στα 3-4μ αποσταση ενας καναπες και ειμαι μια χαρα. Στο αλλο μισο του δωματιου, υπαρχει τζακι καναπες πολυθρονες και το home cinema δεν επιρεαζει την διακοσμηση του χωρου, οποτε ο παραγοντας WAF ειναι αρκετα υψηλος. Οι ενστασεις που ειχα ηταν γιατι τρεμει ο καναπες οταν περπατα ο T-Rex και γιατι τα περιφερειακα εχουν τριγωνικο σχημα κι οχι παραλληλογραμο για να δενουν οπτικα με τα αλλα ηχεια. Τιποτα σοβαρο δλδ.

Είμαι υπέρ των πολλών Hz, ειδικά εφόσον αναφέρεις και ποδόσφαιρο, αλλά σημαίνει αυτόματα και διπλή τιμή. Πριν αγοράσεις βρες τρόπο να παρακολουθήσεις για λίγο σε μια τέτοια tv να κρίνεις ο ίδιος αν καταλαβαίνεις τη διαφορά και πόσο σημαντική σου φαίνεται γιατί εμπειρικά έχω διαπιστώσει πως δεν έχουν όλοι την ίδια αντίδραση.

Όσον αφορά το digital->analog υπάρχουν πια άπειροι μετατροπείς, για παράδειγμα μιας και συχνάζεις στο skroutz https://www.skroutz.gr/c/699/metatropeis-adaptors/f/565319_565349/Toslink-RCA.html

Oταν λετε πολλα Hz, ποσα εννοειτε? Οπως και στα PC monotors 75-100-165-240? Κονσολα δεν θα συνδεσω, ουτε το PC μαλλον. Κανα ιντερνετ ναι.
Παλιοτερα ειχα συνδεσει το dvd player στον ενισχυτη με ενα εξωτερικο dac, παρακαμπτοντας το dac του player. Xρειαζομαι κατι τετοιο με την TV η οι απλοι μετατροπεις ειναι ΟΚ?

Oταν λετε πολλα Hz, ποσα εννοειτε?
Προσωπικά εννοώ την αμέσως επόμενη κατηγορία από τα κλασσικά 60, δηλαδή αν δεν κάνω λάθος τα 100-120. Δεν έχω άποψη για τα ακόμη περισσότερα, είναι εκτός της κατηγορίας τιμής που θεωρώ λογικό να κοιτάω.

Μια ερωτηση ακομα για την αγορα TV. Αρκετα καταστηματα, μεταξυ διαφορων εξτρα υπηρεσιων, ανλαμβανουν και "callibration" το θεορειτε απαταιτητο? Εχει ενα εξτρα κοστος 70-80Ε

Όλα σχετικά είναι, αξίζει αν έδωσες λεφτά για μια σούπερ ντουπερ τηλεόραση σίγουρα, σε πιο κανονικές καταστάσεις κανεις τις ρυθμίσεις μόνος σου γιατί στην τελική τι κάθεται στο μάτι καλά είναι το θέμα και όχι τι αποτέλεσμα θα βγάλει ο τεχνικός.

Μια ερωτηση ακομα για την αγορα TV. Αρκετα καταστηματα, μεταξυ διαφορων εξτρα υπηρεσιων, ανλαμβανουν και "callibration" το θεορειτε απαταιτητο? Εχει ενα εξτρα κοστος 70-80Ε
Είχα την εντύπωση ότι ειχες αγοράσει. Οχι μην κανεις αυτό το ...ψαλιbration. Πεταμενα λεφτά ειναι.

Στο θεμα μας. Αν σκοπεύεις να συνδέσεις κονσόλες, η τηλεόραση πρέπει να παρέχει σύνδεση HDMI 2.1 και σίγουρα να υποστηρίζει 60Hz. Εννοείται θα είναι 4Κ. Αν θες τηλεόραση με ενα πραγματικά πολύ ωραίο μενού, πάρε LG σε συνδυασμό με το magic remote που παρέχεται με τις 65" τηλεοράσεις. Αν παρεις φτηνή και δεν το παρέχει, πληρωνεις αλλα 40 ευρώ και το αγοράζεις εξτρα. Αν έχεισ παίξει σε Wii, η αίσθηση είναι ίδια. Μη δώσεις πανω από χιλιάρικο και μην τα σκάσεις σε oled. Αν είσαι ψείρας όμως και θες το καλυτερο, μην το ψάχνεις και πάρα πολύ, απλά σκάστα και πάρε μία στο 1.5 χιλιάρικο (κατ'ελάχιστο). Εγώ πριν 2 μήνες αγόρασα αυτή και είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά δεν το πολυψειρίζω. Ξερω ότι θελω LG, 65", 4k, 120hz και hdmi 2.1. Την αγόρασα στα 1050, τώρα έχει πέσει. Μιλάμε για Κωτσόβολο. Αν την παρεις από σκρουτζομάγαζο, θα τη βρεις φθηνότερα αλλα θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και το μελλοντικό support, αν ποτέ το χρειαστείς. Ο Κωτσόβολος θα σε καλύψει με τη μεταφορά. Η τηλεόραση είναι ογκώδης.

Αυτιά.

Αφου πνιγηκα, χωρις σωσιβιο στους ωκεανους των λεντ, ολεντ, μολεντ, νανο, ξενανο, πηρα μια απλη LG 65UT81006LA. Tην ειδα στο πλαισιο, η εικονα της, με τα οποια τρικς, μου φανηκε ικανοποιητικη για μια δυο ταινιουλες που βλεπω την εβδομαδα, κανα αθλητικο στο διμηνο και ειδησεις σε καθημερινη βαση. Θεωρησα οτι δεν αξιζει να δωσω δραχμη παραπανω για τις απαιτησεις που εχω. Δεν την εχω συνδεσει ακομα για να πω εντυπωσεις. Ψαχνω μια γερη βαση τοιχου, να την κρεμασω, θα αλλαξω το καλωδιο της κεραιας, θα την καλυμπραρω μονος και αν δεν με ικανοποιει ο ηχος της θα βρω τροπο να την συνδεσω στο παλαιο ηχοσυστημα μου. Ευχαριστω για τις γνωμες σας παιδια

Αφου πνιγηκα, χωρις σωσιβιο στους ωκεανους των λεντ, ολεντ, μολεντ, νανο, ξενανο, πηρα μια απλη LG 65UT81006LA. Tην ειδα στο πλαισιο, η εικονα της, με τα οποια τρικς, μου φανηκε ικανοποιητικη για μια δυο ταινιουλες που βλεπω την εβδομαδα, κανα αθλητικο στο διμηνο και ειδησεις σε καθημερινη βαση. Θεωρησα οτι δεν αξιζει να δωσω δραχμη παραπανω για τις απαιτησεις που εχω. Δεν την εχω συνδεσει ακομα για να πω εντυπωσεις. Ψαχνω μια γερη βαση τοιχου, να την κρεμασω, θα αλλαξω το καλωδιο της κεραιας, θα την καλυμπραρω μονος και αν δεν με ικανοποιει ο ηχος της θα βρω τροπο να την συνδεσω στο παλαιο ηχοσυστημα μου. Ευχαριστω για τις γνωμες σας παιδια
Με βάση αυτό που έχω κοκκινίσει στο κείμενό σου, μια χαρά τηλεόραση αγόρασες. Γενικώς, αν οι ανάγκες κάποιου είναι περίπου αυτές που περιγράφεις πιο πάνω, δε χρειάζεται σχεδόν καθόλου ψάξιμο και αποφασίζεις με μοναδικό γνώμονα τα χρήματα που προτίθεσαι θα ξοδέψεις. Αν στην πορεία αποφασίσεις να συνδέσεις κονσόλα περιμένοντας καποιες καλές αποδόσεις χωρίς να το πολυψειρίζεις, θεωρώ θα είσαι εντάξει με το μοντέλο που αγόρασες. Εγώ αγόρασα την LG 65qned87t6b, αλλά ηξερα τί αγόραζα. Δεν πηγα δηλαδή τυχαία στο χιλιάρικο. Αλλωστε ξέρω από τώρα ότι θα την κρατήσω για τα επόμενα γεμάτα 5-6 χρόνια, αν βεβαια η τηλεόραση δε με αφήσει από μόνη της.

Οσον αφορά τη βάση, μην πάρεις καποια του 20ρικου, γιατί θα το μετανιώσεις. Οι φτηνές δεν έχουν καλή στήριξη στον τοίχο και η τηλεόραση μπορεί να γέρνει αριστερά/δεξιά σπάζοντάς σου τα νεύρα. Αυτό το γράφω από προσωπική εμπειρία με 42" τηλεόραση. Σίγουρα θα αγοράσεις βάση με δύο βραχίονες όχι έναν!

Σημαντικό: Δεν ξέρω πότε την αγόρασες, αλλά αν την έχεις λιγότερο από 7 μέρες στην κατοχή σου, ΒΑΛΤΗ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ, μην την αφήνεις στη συσκευασία της. Αν έχει καποιο ελάττωμα, θα στην αλλάξουν χωρίς ανάκριση.

Τελευταία επεξεργασία:
αλλά αν την έχεις λιγότερο από 7 μέρες στην κατοχή σου, ΒΑΛΤΗ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ, μην την αφήνεις στη συσκευασία της. Αν έχει καποιο ελάττωμα, θα στην αλλάξουν χωρίς ανάκριση.
εννοείς 14 μέρες...;

Ωχ αν ζητάνε για callibration ρύθμιση χρώματος Contrast κλπ 80€ μετά για να βάλουν σε κάποιον παππού η γιαγιά τα κανάλια με την σειρά ant1 Mega ert1 κλπ πόσο θα ζητανε? καμία 200αρια €?

εννοείς 14 μέρες...;
Το σύνηθες για το DOA είναι 7 μερες και μαλιστα ημερολογιακές, δηλαδή αν αγοράσεις κάτι τη Μεγάλη Πεμπτη το απόγευμα και διαπιστώσεις πρόβλημα, χάνεις 4 ολοκληρες ημέρες (ΠΣΚΔ). Και αν η Τρίτη είναι Πρωτομαγιά, σου μένουν μολις 2 εργάσιμες. Καποιοι δίνουν 15 ημερες κάτι που είναι νορμάλ, αλλά το 7 ημερολογιακές είναι υπερβολή. Εργάσιμες έπρεπε να είναι, ή 15 ημερολογιακές αλλά τελοσπάντων.

Απλώς μην αγοράζετε ακριβά πράγματα που θα σας και είναι δύσκολο λόγω όγκου να τα μετακινήσετε μόνοι σας για επισκευή/αντικατάσταση, χωρίς να τα τσεκάρετε DAY ONE.

Είχα την εντύπωση ότι ειχες αγοράσει. Οχι μην κανεις αυτό το ...ψαλιbration. Πεταμενα λεφτά ειναι.

Στο θεμα μας. Αν σκοπεύεις να συνδέσεις κονσόλες, η τηλεόραση πρέπει να παρέχει σύνδεση HDMI 2.1 και σίγουρα να υποστηρίζει 60Hz. Εννοείται θα είναι 4Κ. Αν θες τηλεόραση με ενα πραγματικά πολύ ωραίο μενού, πάρε LG σε συνδυασμό με το magic remote που παρέχεται με τις 65" τηλεοράσεις. Αν παρεις φτηνή και δεν το παρέχει, πληρωνεις αλλα 40 ευρώ και το αγοράζεις εξτρα. Αν έχεισ παίξει σε Wii, η αίσθηση είναι ίδια. Μη δώσεις πανω από χιλιάρικο και μην τα σκάσεις σε oled. Αν είσαι ψείρας όμως και θες το καλυτερο, μην το ψάχνεις και πάρα πολύ, απλά σκάστα και πάρε μία στο 1.5 χιλιάρικο (κατ'ελάχιστο). Εγώ πριν 2 μήνες αγόρασα αυτή και είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά δεν το πολυψειρίζω. Ξερω ότι θελω LG, 65", 4k, 120hz και hdmi 2.1. Την αγόρασα στα 1050, τώρα έχει πέσει. Μιλάμε για Κωτσόβολο. Αν την παρεις από σκρουτζομάγαζο, θα τη βρεις φθηνότερα αλλα θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και το μελλοντικό support, αν ποτέ το χρειαστείς. Ο Κωτσόβολος θα σε καλύψει με τη μεταφορά. Η τηλεόραση είναι ογκώδης.

Αυτιά.

Γιατί όχι OLED?

Καταρχάς είναι αρκετά πιο ακριβές και κατά δεύτερον κινδυνεύουν από burn it. Αν θέλεις το τέλειο μαύρο και τη δυνατότητα θέασης από μεγάλη γωνία, τότε ναι θα πας σε oled αλλά πρέπει να ξέρεις ότι θα τα σκάσεις και ότι θα ρισκάρεις το Burn in. Δε σημαίνει ότι θα συμβεί, αλλά εγώ τέτοια ρίσκα δεν παίρνω. Κλείνω τα φώτα στο σαλόνι και βλέπω Νοσφεράτου, ο τρόμος θα είναι ο ίδιος :mitsotakis:

Για να εχεις εγκυηση απο LG Hellas, πρεπει να αγορασεις απο τα 7-8 μεγαλα κατ/τα που συστηνει. Την πηρα απο πλαισιο 608 Ε, με την μεταφορα. Εχουν δικη τους μεταφορικη, την παρεδοσαν στον 2ο οροφο, μπορεις να πληρωσεις με καρτα (Pos) η μετρητα. Σημερα ειδα την εχουν ακομα φτηνοτερα, 570. Στα διαφορα Σκρουτζομαγαζα παιζει μεταξυ 570-800 Ε, μεταφορικα 0-50 Ε (παραδοση στο πεζοδρομιο) και δεν υποστηριζουν ολοι αντικαταβολη. Τωρα δεν καταλαβαινω πως ο "E-Vasilleiou" π.χ. Αγιος Δημητριος Αττικης, περιμενει να την πουλησει 800 Ε + 12 Ε μεταφορα, παραδοση στο πεζοδρομιο και χωρις να υποστηριζει αντικαταβολη και βεβαια χωρις εγκυηση επισημης αντιπροσωπειας, δεν το καταλαβαινω.
Για διαφορες υπηρεσιες, οπως ειδα, παιζουν τιμες 60-80 Ε. Δηλαδη, να την βαλουν στη βαση της και να συντονισουν τα καναλια +60, Τοποθετηση σε βαση τοιχου +60, callibration +60 κτλ. Οπως το λεμε στο χωριο μου "Σε Σφαζουνε"
Τωρα η TV, εχει τρια HDMI, δυο USB, 50/60 Hz, HDR 10, 4K, υποστηριζει Wi-Fi/Bluetooth, Bαρος 22 kg, Διαστασεις 1,45x0,83. Σηγουρα θελει 2 ατομα για να την μανουβραρουν.
Θα συνδεσω μονο ενα DVD player, ισως καποιο στκακι η το dockstation (εχω 2 σκληρους με ταινιες και σειρες, πως να μην τον αγαπαω τον metalcandyman, ρε γμτ για τις σειρες που μου εγραψε) καλυμενος ειμαι νομιζω. Βαση τοιχου, χωρις βραχυονες και με εξτρα ουπα.στριφωνια, οχι αυτα της συσκευασιας. Αν θελετε καποια αλλη πληροφορια, ευχαριστως. Ευαριστω και παλι για τις γνωμες σας, παιδια, με βοηθησαν πολυ στην επιλογη μου

...... Βαση τοιχου, χωρις βραχυονες και με εξτρα ουπα.στριφωνια, οχι αυτα της συσκευασιας. Αν θελετε καποια αλλη πληροφορια, ευχαριστως. Ευαριστω και παλι για τις γνωμες σας, παιδια, με βοηθησαν πολυ στην επιλογη μου
.... με 22 κιλά βάρος ΜΟΝΟ, δεν χρειάζεσαι υπερβολές για την στήριξή της στον τοίχο.... και τα πιο απλά ούπατ με ανάλογες βίδες ΣΩΣΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ, φτάνουν και αρκούν.
Σαν μοντέλο, έκανες καλή επιλογή. Να την χαρείς στο έπακρο. :thumbup:

Οχι οτι δεν θαθελα την οθονη της αιθουσας 7 στα Mall, αντε και η ηχητικη εγκατασταση της, αλλα ρε γμτ, ο τοιχος στο σπιτι, που κρεμαω την οθονη ειναι μονο 6 μ. μηκος. Τα ηχεια τα βολευω, την μηχανη προβολης ΟΚ στην κουζινα να κοιταζει σαλονι. Για φαγητο αναγκαστικα ντελιβερι. Δεν μπορεις να ταχεις και ολα!
Bαση, πηρα μια της Vogel's TVM 3403. Eχει βιδες και ΟΥΠΑ Fischer DoPower. Επιδει εχει αποσταση μολις 2,2 εκ. απο τον τοιχο, σκεφτηκα μια πατεντα, να τοποθετησω ενα κοματι κοντρα πλακε θαλασσης η MDF παχους 3 εκ. μεταξυ τοιχου-βασης, ετσι ωστε η TV να εχει καποιο περιθωρειο, για βαλε-βγαλε καλωδια, στικακια usb κτλ. Εννοειται ιδιες σε παχος βιδες, αλλα μακρυτερες.

Πίσω
Μπλουζα