Περι 65αρας TV και τα σχετικα

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Chris27
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Καταρχάς είναι αρκετά πιο ακριβές και κατά δεύτερον κινδυνεύουν από burn it. Αν θέλεις το τέλειο μαύρο και τη δυνατότητα θέασης από μεγάλη γωνία, τότε ναι θα πας σε oled αλλά πρέπει να ξέρεις ότι θα τα σκάσεις και ότι θα ρισκάρεις το Burn in. Δε σημαίνει ότι θα συμβεί, αλλά εγώ τέτοια ρίσκα δεν παίρνω. Κλείνω τα φώτα στο σαλόνι και βλέπω Νοσφεράτου, ο τρόμος θα είναι ο ίδιος :mitsotakis:

Έλεγα να πάρω μία 42" και για monitor, γύρω στο χιλιάρικο!! Αλλά μετά διάβασα αυτό και άρχισα να κοιτάζω και mini-led/QLED.

Βγαίνουν κάτι δεύτερες μάρκες σε καλή τιμή σχετικά!!

42" θα βολευει για μονιτορ? Θελω να πω οταν εισαι στον υπολογιστη, σε αποσταση 50-70 εκ. νομιζω θα ειναι λιγο δυσκολο να παρακολουθεις τοσο μεγαλη επιφανεια οθονης. Δοκιμασα σε μια 43αρα tv που εχω να δω απο αποσταση 60 εκ. και μου ειταν δυσκολο.
Τωρα για καποιες σχετικα νεες μαρκες και "φτηνες" π.χ. TCL, Hisence, δεν τις πολυεμπιστευομαι. Προτιμω να παω σε μια μαρκα που ειναι πολλα χρονια στον χωρο. Το ιδιο και για αλλες συσκευες. Θυμαμαι περισυ χαμος γινονταν με τους δισκους lexar. Kαι τι καλοι που ειναι, και τι γρηγοροι και τι οικονομικοι. Μετα οταν βγηκε η δευτερη φουρνια (αλλαξε νομιζω και η διευθυνση) μαπα οι lexar. MSI, πολυ καλες μητρικες και καρτες γραφικων, θα αγοραζα με κλειστα ματια, που λενε. Εβγαλε κατι τροφοδοτικα, που εσκαγαν σαν χειροβομβιδες. Κορυφαια η seasonic στα τρφοδοτικα, αν εβγαζε αυριο μια οθονη, μια μητρικη, μια καρτα γραφικων, θα απευφεβγα να την παρω, κι ας ειχε τις καλυτερες κριτικες. Μερικοι λενε οποια TV και να παρεις, θεμα τυχης ειναι να σου βγει καλη. Κατα ποσο εχουν δικαιο, δεν ξερω.

42" θα βολευει για μονιτορ? Θελω να πω οταν εισαι στον υπολογιστη, σε αποσταση 50-70 εκ. νομιζω θα ειναι λιγο δυσκολο να παρακολουθεις τοσο μεγαλη επιφανεια οθονης. Δοκιμασα σε μια 43αρα tv που εχω να δω απο αποσταση 60 εκ. και μου ειταν δυσκολο.
Αν συνδέσεις στον υπολογιστή μία 42" σε 4Κ ανάλυση, είναι σα να έχεις σχεδόν δύο κανονικές 24άρες τη μία δίπλα στην άλλη. Καλά δεν τα λέω @Captain Kal ?? Κάτι τέτοιο δε θες να κάνεις;

Αν συνδέσεις στον υπολογιστή μία 42" σε 4Κ ανάλυση, είναι σα να έχεις σχεδόν δύο κανονικές 24άρες τη μία δίπλα στην άλλη. Καλά δεν τα λέω @Captain Kal ?? Κάτι τέτοιο δε θες να κάνεις;

'Ηδη έχω, συνδέσει μια 42" σε 1080p ανάλυση, περίπου στο 1,2m απόσταση (για να παίζω Gunship 2000 και Mechwarrior 2, σε DosBox-X/Staging :p:p:p)!! Οπότε όντως σκεφτόμουν για 4K OLED!!!

Για TCL (παλιές ΑLCATEL) είχα διαβάσει πάντως καλές κριτικές (Πολύ καλός λόγος τιμής/απόδοσης), με μόνο μειονέκτημα το blurring σε πολύ γρήγορες σκηνές (μαλλον γενικότερο μειονέκτημα των QDLED panels). Δεν ήταν άσχημα 65" για 650 (την είχα δεί σε προσφορά)!!

Αυτος που σχεδιασε την TV, θελει πολλες σφαλιαρες, ρε παιδια, η πρεπει ναναι μαζοχιστης. Στο πισω μερος η TV, εχει μια εσοχη και εκει ειναι, ολες οι υποδοχες για εξωτερικες συνδεσεις, οπως αντενα, usb, κτλ. Για να φτασεις εκει πρεπει ναχεις χερι Τιραμολα. Και καλα το καλωδιο της κεραιας μια φορα το συνδεεις. Τα usb ομως? Την μια θα βαλεις ενα στικακι, την αλλη θελεις να συνδεσεις με ηχοσυστημα, με ενα dvd player, τεσπα οτι χρειαζεται ο καθενας. Επρεπε αυτες οι θυρες να ειναι στην ακρη, ακομα και στο πλαινο πλαισιο. Σκεφτομαι μηπως βαλω καποιες προεκτασεις, να κρεμονται, προς το κατω μερος της τηλεορασης. Δεν ξερω αν υπαρχουν, και κατα ποσο ειναι σωστο αυτο. Και στην βαση της να εχεις την τηλεοραση, πανω σε καποιο τραπεζι και παλι για να βαλεις ενα στικακι, πρεπει να τραβας στο πλαι την TV, για να φτασεις τις υποδοχες. Κρεμαστη στον τοιχο, εκτος απο χερι Τιραμολα, πρεπει νασαι και μαντης, για να βρεις την "τρυπα" . Τα νευρα μου, τα χαπια μου κι ενα ταξι να φυγω!

Τι να πω και εγώ με την 75" Samsung που έχει τις θύρες πίσω και τέρμα δεξιά και από δεξιά ακουμπά σχεδόν τον τοίχο. Όποτε θέλω να βάλω ένα usb ή να αλλάξω hdmi καλώδιο πρέπει να την μετακινώ λίγο πιο αριστερά.

Mια Samsung UE43NU7022K που εχω, ειναι μεν οι υποδοχες πισω, αλλα τερμα δεξια, οπως λεει ο telonio, και τεσπα ψιλοβολευει να βαλεις-βγαλεις ενα usb. Kατι μικρες μαρκας "μ' εκαψες" ειναι πισω αλλα κατω κατω, παει στα κοματια κανεις δουλεια. Η LG που πηρα εχει τις υποδοχες πισω και σχεδον στην μεση. Πρεπει δλδ πριν την κρεμασω να κουμπωσω οτι καλωδια χρειαστω. Και ΟΚ κεραια, ενα usb για συνδεση με dvd player. Θα κρεμονται τα καλωδια για συνδεση ηχοσυστημα (Arc), αν συνδεσω και αλλο ενα για να βαζω στικακια, η δισκους, που εχω καποιες ταινιες. Aυτο το τελευταιο, δεν ξερω αν μπορει να γινει, δλδ αν υπαρχει τετοιο καλωδιο και κατα ποσο ειναι σωστο. Αν εβαζαν τις υποδοχες usb μπροστα, π.χ. σε ενα σημειο στο πλαισιο, θα χαλουσε η αισθητικη της tv?

Κοιτα αντικειμενικα τα HDMI σου δεν θα τα μπαζοβγαζεις. Στηνεις τα συστηματα σου απο την αρχη.
Το μονο που μπορει να χρειαστει μπες/βγες ειναι τα USB.
Τσιμπα προεκτασεις, κολλα τες πισω να μην κρεμονται με μονωτικη και εισαι μια χαρα.

Την τεελυταια φορα που εστησα απο την αρχη (λογω χαους) το συστημα στο σαλονι, σχεδιασα το καλωδιομανι σε χαρτι για να αποφυγω τους γορδιους δεσμους και τα σφηνωματα.

• Like
Reactions: xc8
κολλα τες πισω να μην κρεμονται με μονωτικη
θα έλεγα duct tape, γιατί η μονωτική μπορεί να χαλαρώσει λίγο λόγω θερμότητας, οσο για τις προεκτάσεις αν οι θύρες είναι οριζόντιες καλύτερα πάρε προέκταση που έχει γωνιακό συνδετήρα (έχει και με 'πλακέ' καλώδιο αν δεν χωράνε), γενικά προτιμώ επεκτάσεις στα USB σε τέτοιες συσκευές, ο υποδοχέας θα ζήσει περισσότερο, αν μπορείς και βρεις, βάλε καλύτερα ένα μικρό powered-USB-hub, ναι είναι έξτρα τροφοδοτικό αλλά, θα αποφύγεις καταστάσεις πχ να κολλάει ένας εξωτερικός δίσκος γιατί το ρεύμα δεν αρκεί λόγω της προέκτασης

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν θυμάμαι ποιό μοντέλο είναι. Είναι 4k και είναι του 2023.
Όλες οι 65αρες της χρονιάς είναι σίγουρα 4κ. Ένιωσα σαν να σε ρώτησα τι αυτοκίνητο έχεις και να μου απάντησες: 1 με 4 ρόδες! :P :)

Όλες οι 65αρες της χρονιάς είναι σίγουρα 4κ. Ένιωσα σαν να σε ρώτησα τι αυτοκίνητο έχεις και να μου απάντησες: 1 με 4 ρόδες! :P :)
Α μπράβο! Που να θυμάμαι μετά από τόσα χρόνια ποιό μοντέλο είναι. Φαντάσου εγώ έχω να δω τηλεόραση καμιά 20αρια και βάλε χρόνια, για την γυναίκα μου που παίζει παιχνίδια με κονσόλες την πήρα.

Πίσω
Μπλουζα