Πετάξτε τις φωτογραφικές σας μηχανές...



Πάρτε ένα ακόμα dslr ενσταντανέ για πόστερ.

Αναλυτικά στοιχεία λήψης:

Σώμα μηχανής - Canon 5D Mark 2

Διάφραγμα - F/5.6 (με μέγιστο άνοιγμα σε zoom φακό 2.8)

Φακός - Sigma 24-70mm (εδώ στα 70mm)

ISO/ASA - 400

Ταχύτητα κλείστρου: 1/2500 sec.

(xωρίς Flash για "γέμισμα" στις σκιές)

Το αρχείο είναι σε σμίκρυνση και σε jpeg. Το πρωτότυπο είναι σε RAW (ασυμπίεστο) και χρωματικά / τονικά διορθωμένο και ελαφρά κορεσμένο στο photoshop

th_63145_ol2_122_428lo.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τι να πούμε τώρα που κυκλοφορούν κινητά με 41 MP κάμερα!!! Για γιγαντοαφίσα ότι πρέπει.
 
johnny19818 είπε:
Τι να πούμε τώρα που κυκλοφορούν κινητά με 41 MP κάμερα!!! Για γιγαντοαφίσα ότι πρέπει.
Βασικα σημερα ο φωτογραφος θελει τα πολλα mpx για οταν κανει crop μια φωτογραφια να παραμενει σε αρκετα mpx το τελικο αποτελεσμα. Οχι για να εκτυπωνει αφησες. Αυτο το κανουν συγκεκριμενοι φωτογραφοι. Και δεν νομιζω το αποτελεσμα των 41mpx του 808 και του 1020 μπορει να συγκριθει με μια MF αντιστοιχων mpx οπως τις Hasselblad .
 
johnny19818 είπε:
Τι να πούμε τώρα που κυκλοφορούν κινητά με 41 MP κάμερα!!! Για γιγαντοαφίσα ότι πρέπει.
Ότι είπε ο songless_bird

Θα πούμε ότι λέμε πάντα, είναι μαρκετινίστικα κόλπα. Τα περισσότερα MPs δεν βγάζουν καλύτερες φωτογραφίες, αντιθέτως. Εκτός και αν έχεις κανένα τεράστιο αισθητήρα μεσαίου φορμάτ πχ. Εδώ ακόμα και Full frame DSLRs δεν έχουν φτάσει τα 41. Η Nikon 810 που βγήκε πριν λίγες μέρες έχει 36.

Δυστυχώς είναι από τα πράγματα που "τσιμπάει" ο κόσμος όταν διαβάζει τα ταμπελάκια στα πολυκαταστήματα.
 
Shock είπε:
Ότι είπε ο songless_birdΘα πούμε ότι λέμε πάντα, είναι μαρκετινίστικα κόλπα. Τα περισσότερα MPs δεν βγάζουν καλύτερες φωτογραφίες, αντιθέτως. Εκτός και αν έχεις κανένα τεράστιο αισθητήρα μεσαίου φορμάτ πχ. Εδώ ακόμα και Full frame DSLRs δεν έχουν φτάσει τα 41. Η Nikon 810 που βγήκε πριν λίγες μέρες έχει 36.

Δυστυχώς είναι από τα πράγματα που "τσιμπάει" ο κόσμος όταν διαβάζει τα ταμπελάκια στα πολυκαταστήματα.
Ναι, αυτό το πράγμα με τα μεγαπίξελ έχει "χαλάσει" πολύ κόσμο. Και φυσικά οι εταιρείες κινητών "τρίβουν" τα χέρια τους.

Έχω προσπαθήσει να εξηγήσω πολλές φορές (ανεπιτυχώς) σε άτομα που είναι σχετικά με την τεχνολογία πως τα μεγαπιξελ δεν παίζουν τόσο ρόλο όσο το μέγεθος του αισθητήρα.

Και πέρα και από τον αισθητήρα, χρειάζονται και τα κατάλληλα οπτικά στοιχεία για να επιτευχθεί μέγιστη ποιότητα φωτογραφίας: Δεν μπορεί ένα κομματάκι διάφανο πλαστικό που έχει για "φακό" το οποιοδήποτε smartphone με τα 40 και βάλε μεγαπίξελ να αποδίδει καλύτερα από μια dslr 10 mp (που είναι υπεραρκετά για να τυπώσεις μια Α4 φωτογραφία) με κουμπωμένο επάνω τον φακό των 1000, ακόμα και των 500 ευρώ... Αλλά αυτοί σε κοροιδεύουν για την γκουμούτσα που κουβαλάς και σου λενε πως βγαζουν καλύτερες φωτογραφίες με το trendy iphone. Ε, εκεί σταματά και κάθε συζήτηση...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κλασσικο πραδειγμα ειναι τα iphone που ολοι γκρινιαζουν και τα χωνουν στην apple που παρεμεινε στα 8ΜP στα iphone 6 και 6 plus την στιγμη που η φωτογραφιες που βγαζει το iphone με τα 8ΜP σε σχεση με αλλα κινητα απο 13MP και πανω ειναι πολυ πολυ καλητερες και δεν ειναι λιγοι αυτοι που ειναι απογοητευμενοι με ναυαρχιδες κινητα αλλων εταιριων για την καμερα που εχουν.Ακομα και τωρα μετα απο 4 και χρονια εκπλησομαι με της φωτογραφιες που βγαζει το 5MP iphone 4 που εχω και που θα το παρατησω μολις λιωσει στα χερια μου.
 
Να είμαι ειλικρινής στο θέμα της φωτογραφίας δεν είμαι ειδήμων και αυτό με τις αφίσες το έγραψα αυθόρμητα. Χαίρομαι όμως που πήρα τις απαντήσεις σας για να καταλάβω τι γίνεται. Τα 41 MP και γω όταν τα πρωτοείδα μου φάνηκε ότι λανσαρίστηκαν πολύ εύκολα (ας μου επιτραπεί ο όρος) με την έννοια ότι από κει που βλέπαμε 8,12 ξαφνικά 41! Οπότε είπα κάτι δεν πάει καλά. Το κινητό μου που είναι 8MP πάλι μπορώ να πω ότι δεν με ικανοποιεί πλήρως.
 
Που να δεις με τους πυρήνες τι γίνεται!

Γνωστή εταιρία ηλεκτρονικών που πλέον σπρώχνει ΚΑΙ φωτογραφικές μηχανές, βάζει sticker στο κουτί της φωτογραφικής, ότι έχει δυπήρινο επεξεργαστή, το έχουμε χάσει τελείως. Ευελπιστώ να μη ζω να δω το dpreview να μετράει πρώτα τους πυρήνες στα reviews του.
 
Shock είπε:
Που να δεις με τους πυρήνες τι γίνεται!Γνωστή εταιρία ηλεκτρονικών που πλέον σπρώχνει ΚΑΙ φωτογραφικές μηχανές, βάζει sticker στο κουτί της φωτογραφικής, ότι έχει δυπήρινο επεξεργαστή, το έχουμε χάσει τελείως. Ευελπιστώ να μη ζω να δω το dpreview να μετράει πρώτα τους πυρήνες στα reviews του.
Που να δεις κάποιες φωτογραφικές μηχανές της συγκεκριμένης εταιρείας που έχουν και ενσωματωμένο android και wifi! Βγάζεις τη φωτογραφία, την κάνεις forward στο gmail και μπαίνεις και στο Retromaniax να τσεκάρεις κανένα θέμα! OMG και 3 LOL!

Το τραγικό της όλης υπόθεσης με τις φωτογραφικές είναι οτι όταν είχαμε τα φιλμ, περιμέναμε 1 μήνα να μας το εμφανίσει το φωτογραφείο!

Τώρα δεν μας αρέσει που συνδέουμε το καλωδιάκι USB για 2 λεπτά να πάρουμε τις φωτογραφίες στο PC, αλλά πρέπει να τις στέλνουμε και ασύρματα!

Έλεος παιδιά: Η φωτογραφική ας είναι φωτογραφική, το κινητό ας είναι κινητό και ο υπολογιστής, υπολογιστής! Όποιος αγοράζει κινητό για να τραβά φωτογραφίες ή φωτογραφική μηχανή για να μπαίνει και στο ίντερνετ, τότε κάτι έχει καταλάβει λάθος.

Τώρα αν το κινητο μου δίνει 1-2 δυνατότητες παραπάνω πχ να τσεκάρω τα mail μου και να έχω μια στοιχειώδη πρόσβαση στο ίντερνετ, τότε καλώς... Αλλά όχι έχει παραπάνω πυρήνες από το Desktop PC που έχω... Ήμαρτον!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάντως βλέποντας το αρχικό post από το σχετικά κοντινό 2006, αρχίζω όλο και πιο πολύ να αναθεωρώ για τη «στατικότητα» του όρου ρετρό.

Το κινητό εκείνο μοιάζει κυριολεκτικά μουσειακό, τεχνολογία εντελώς διαφορετικές εποχής.
 
Dr. SLUMP είπε:
Πάντως βλέποντας το αρχικό post από το σχετικά κοντινό 2006, αρχίζω όλο και πιο πολύ να αναθεωρώ για τη «στατικότητα» του όρου ρετρό.
Το κινητό εκείνο μοιάζει κυριολεκτικά μουσειακό, τεχνολογία εντελώς διαφορετικές εποχής.
Ναι πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξουμε ένα θέμα στο ανάλογο sub-forum.
 
Προσωπικά μου έχει λύσει τα χέρια το κινητό.... Φυσικά και είναι τεράστια εξυπηρέτηση όταν βγάζεις μια φωτο με το κινητό σου να ανεβαίνει αυτόματα στο cloud και να την βρίσκεις έτοιμη πισω στο γραφείο. Για μένα αυτά τα 'κολπα' μετράνε... Φυσικά είμαστε σε ρετρό φόρουμ... Άρα και τα φιλμ της Kodak είναι δεκτά.
 
Πίσω
Μπλουζα