Πιστοποίηση ECDL

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας pooky(1)
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Αντιδράσεις
261
Και να φανταστείτε ότι στο ECDL δίνεις Εξετάσεις πάνω στην χρήση του ΙΕ.

Έλεος. Πανικός και ομίχλη.

Και αν δεν πάρεις ECDL άντε να βρεις δουλειά ή διορισμό.

To ECDL ειναι certificate της Μ$ ..τι περιμενες να ζητουσαν ? τη χρηση του Flock ? :biglaugh:

Ναι βρε Tel. ΑΥτό εννοώ κι εγώ. Αλλά αν δεν έχεις σήμερα αυτό το toilet paper στα χέρια σου άντε μπες στην "αγορά εργασίας" (insert pun here).

To σύστημα αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν "πιστοποιείς" ότι χειρίζεσαι ΙΕ, άρα δεν ξέρεις Internet. (Αυτά είναι λόγια "εξουσιοδοτημένου εξεταστή" ECDL όπου πήγαμε σήμερα με την κοπέλα μου να βγάλει κάρτα μια και από τη δουλειά της τους υποχρέωσαν να πάρουν το "πτυχίο" )

Οποίο αίσχος...........

Τα εχω γραψει και πει pooky μου δεκαδες φορες. Ειμαι γραφικος και ρομαντικος ειναι η συνηθης απαντηση.

Telικά Tel έχεις απόλυτο δίκιο.

Δυστυχώς τα μονοπώλια ελέγχουν τα πάντα. Ακόμα και την "εκπαίδευση"....

To ECDL δεν είναι της M$ εκτός κι'αν δεν ξέρω τι δίδασκα τόσο καιρό...

http://www.ecdl.gr

Η M$ έχει δικά τις cert, όπως υπάρχουν πολλά ακόμα...

To ECDL δεν είναι της M$ εκτός κι'αν δεν ξέρω τι δίδασκα τόσο καιρό...
Να με συγχωρεις ΑΑ+ γιαυτο που θα πω, αλλα μπορει το "Ιδρυμα" ECDL να μην εχει ιδιοκτησιακη σχεση με την Μ$ μεν , αλλα μιας και θυμασαι τι διδασκες εκει πες μου ποιας αλλης εταιρειας προγραμματα διδασκει ?

Και πως ειναι δυνατον να εχει την αποδοχη που εχει ο τιτλος σπουδων ? Ειναι defacto αποδεικτικο γνωσεων ακομα και για διορισμο στο δημοσιο. Ποιος αλλος τιτλος πληροφορικης εχει πετυχει κατι τετοιο ?

Το οτι η χωρα μας - και δη τα υπουργεια Παιδειας και Οικονομικων εχουν συναψει συμβαση με την M$ δεν δημιουργει βασιμους μοχλους για ερωτηματα και συμπερασματα ?

Δεν εχω προθεση να κρινω την ποιοτητα γνωσης που προσφερει το ECDL αλλα σιγουρα δεν μιλαμε για τιτλο "Πληροφορικης" περα απο την παροχη γνωσεις αξιοποιησης των προιοντων μιας και μονο συγκεκριμενης εταιρειας.

Δεν έχεις άδικο, αφου η Microsoft έχει το μεγαλύτερο κομάτι της αγοράς έτσι και το ECDL το 96-97 που ξεκίνησε έβαλε μονο M$... Τα υπόλοιπα τα λέμε αύριο στο meet :)

Για να λεμε και του....Ηρακλη το δικιο,σε γειτονα χωρα,στα Σκοπια συγκεκριμενα,στα σχολεια διδασκονται χρηση Linux οι μαθηταδες...

Opera ftw X3

Χρησιμοποιώ την alpha 9.5 64 bit και το μονο που μου λείπει ειναι το flash...

BTW το ECDL institute ξεκιναει open office πιστοποιήσεις...

BTW το ECDL institute ξεκιναει open office πιστοποιήσεις...
ΑΥΤΟ θελω να το δω !!
Και θελω να δω επιτελους και αυτα τα links

Εκδόσεις ΆβακαΕκδόσεις Β. ΓκιούρδαΕκδόσεις ΔίαυλοςΕκδόσεις ΚλειδάριθμοςΕκδόσεις Libris TechΕκδόσεις Νέων Τεχνολογιών

που μεχρι τωρα πουλανε βιβλια για τα προιοντα της M$ κατω απο την ομπρελα του ECDL να δινουν ΚΑΙ βιβλια στα Ελληνικα για το OPEN SOURCE.

Τοτε θα καταπιω οσα εχω πει και θα παω να γραφτω αμεσα.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ενδιαφέρουσα τροπή πήρε αυτό το thread!!!!!

Πολλά που δεν ξέρουμε τελικά.

:biglaugh::biglaugh::biglaugh: το ειδα ... το κακο ειναι πως ακριβως απο κατω εχει και Webstart μαθημα , φανταζομαι με χρηση ΙΕ....το tabbing πχ θα προστεθηκε απο την εκδοση 7 και μετα ε ? :biglaugh:

Εμμ δεν ξέρω στο webstart γιατί δεν το έχω διδαξει, αλλά στο Core τον 6 κάνουμε ακόμα με τα XP. Το tab όντως από 7 και μετά. Επιτέλους και λίγο σχετικότερα με το topic ;)

Aν κάνουμε Topic για το ECDL Μπορώ να σου πω και περισσότερα ξεκαρδιστικά από εξετάσεις κτλ...

Η ECDL ασχολείται κατά κύριο λόγο με την M$ επειδή αυτό πουλάει, αυτό ξέρει ο κόσμος. Αν θυμάμαι καλά, είχανε και εξετάσεις για Λίνουξ, κι ίσως έχουν ακόμη, όμως γίνονταν γραπτά και όχι σε υπολογιστή. Η ECDL είναι ιδιώτης και δεν την ενδιαφέρει να σκορπάει φιλοσοφία αλλά να παρακολουθεί την ζήτηση της αγοράς.

Αυτός που έχει ευθύνη είναι το Ελληνικό Κράτος που στους δημόσιους οργανισμούς και αλλού μας πλασάρει την Microsoft κι όχι τίποτε άλλο, αλλά τα προϊόντα της κοστίζουν σε αντίθεση με αντίστοιχο λογισμικό που υπάρχει διαθέσιμο τελείως δωρεάν (Linux, OpenOffice κ.τ.λ.), λεφτά που βεβαίως τα πληρώνει ο Ελληνικός Λαός. Είμαι σίγουρος πως εάν ο πρωθυπουργός και οι όμοιοί του πλήρωναν από την δική τους τσέπη τα χρήματα για το λογισμικό που χρησιμοποιεί το δημόσιο, θα είχε αρχίσει να τους απασχολεί και ήδη θα είχαν μεταβεί στις δωρεάν λύσεις.

Δημήτρης :user:

Στα γεράματα είπα και εγώ να πιστοποιηθώ σε ό,τι ξέρω αλλά και δεν ξέρω. Παρακολουθώ μία σχολή για να δώσω εξετάσεις στο ECDL Core. Μεταξύ των ενοτήτων που μας διδάσκουν είναι και αυτή που αφορά στην "Πλοήγηση στον Ιστό και Επικοινωνία (Web Browsing & Communication) - χρήση Internet Explorer 9.0 & Outlook 2010".

Ο καθηγητής μας είπε ότι όσοι έχουμε άλλο πάροχο και όχι otenet δεν μπορούμε να έχουμε Outlook 2010. Έχω μείνει παγερά αδιάφορη απέναντι στο Outlook εδώ και χρόνια αλλά οκ το διδάχθηκα διότι θα εξεταστώ. Ερωτώ λοιπόν: ισχύει κάτι τέτοιο ή εμένα μόνο μου φάνηκε κουλό; Μάλιστα τον ρώτησα: δηλαδή εγώ που έχω hol δεν θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω; 'Οχι δεν μπορείς η απάντηση.

Υ.Γ.

Το ότι έχω ένα μόνο email και όχι 5, 10, 100 πόσο απαραίτητη / επιβεβλημένη είναι η χρήση του Outlook;

Αυτά τα ολίγα ;)

caprice...

...άλλαξε σχολή!

Πέρα από αυτό ένας mail client, είναι πάντα χρήσιμος, άσχετα αν έχεις μία ή δέκα e-mail address. Δοκίμασε λίγο τον Thunderbird ή το Windows Live Mail, που είναι και δωρεάν προγράμματα, να δεις τι γίνεται... Εγώ πάντως δεν μπαίνω σε ιστοσελίδα να δω mail, από καταβολής κόσμου.

Ace είπε:
...άλλαξε σχολή!
Πέρα από αυτό ένας mail client, είναι πάντα χρήσιμος, άσχετα αν έχεις μία ή δέκα e-mail address. Δοκίμασε λίγο τον Thunderbird ή το Windows Live Mail, που είναι και δωρεάν προγράμματα, να δεις τι γίνεται... Εγώ πάντως δεν μπαίνω σε ιστοσελίδα να δω mail, από καταβολής κόσμου.
Το παρήγορο είναι ότι αυτός είναι αναπληρωματικός καθηγητής του κανονικού μας που είχε ένα κώλυμα ο άνθρωπος ... θα ξαναρωτήσω όμως (δεν υπάρχει περίπτωση).

Οκ τα άλλα που λες θα τα δοκιμάσω. Thank you ;)

Υ.Γ.

το "άλλαξε σχολή" ... δεν έχω λόγια :D

Πίσω
Μπλουζα